Husa stationare

Creat de kimi, Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alexdaniell

Am inceput sa fac stelajul. Apoi am pus si chingile sa vad cum ar trebui facuta husa. Am constat ca stelajul ar putea fi mai putin efficient decat chingile. Mai adaug inca 2 chingi, una spre prova si una spre pupa si cred ca e mai bine decat cu stelajul. Voi ce spuneti? husa se va sprijini pe chingi, apa de ploaie nu va ramane foarte multa pe husa, iar zapada oricata ar fi nu va rupe chingile, si nici husa nu va face mare burta. In schimb o noapte de ninsoare ar putea turti complet stelajul.
Astept sa-mi spuneti voi daca am dreptate sau nu.

alexdaniell

Am facut prelata la Autoconf Balotesti. Materialul l-am luat de la Polytex si m-a costat 250 ron (2,5mx6m), iar manopera m-a costat 400ron.
Aerisitoare am vazut la epixmarine dar sunt scumpe, asa ca o sa gasesc o solutie sa aduc din SUA. Pe sub prelata am bagat 4 chingi late ca sa nu faca burta de la zapada.

mustatza

peste acel stelaj poti sa croiesti o foaie de cort si ai scapat de problemele cu campatul in DD

alexdaniell

;D ;D ;D exact exact la asta ma gandeam si eu. E bun si pe Dunare cand ploua.

alexdaniell

O sa dezvolt idea si o sa fac un frumos cort pe barca. Dar n-o sa folosesc tevile alea urate, o sa cumpar bête de cort si cu ele o sa fac un cort

mustatza

este bun oriunde mergi cu barca. eu am stelajul facut din platbanda din fibra si cortul l-am croit dintr-un fas cauciucat cumparat din dragon cu 5 lei m liniar. capse din alama am cumparat din bucur cu 3 lei bucata(sunt pt geaca).
am incercat si eu cu bete de cort dar este mai complicat sistemul de prindere pe barca. platbanda de fibra am primit-o din italia si a costat 17 euro/bucata cu suportii inclusi.

alexdaniell

E buna idea cu platbanda de fibra de carbon sau de sticla..nu conteaza. Dar vreau sa fac din bête de cort pt ca sunt relative ieftine si usor de gasit. O sa nascocesc eu si niste suporti...

pilu

Stiu ca e un topic vechi dar poate ajuta pe cineva solutia gasita de mine. Am cumparat anul trecut din germania o prelata gen foita de cort pe care ei o garantau la vant ploaie  (impermeabila) a costat cam 70 euro .A tinut la ploaie cred ca o luna si dupa care trecea apa prin ea ca prin sita ,dupa inca 2 luni se rupe toata ziceai ca e din hartie. Am cautat pe net si asta iarna am cumparat folie pvc cum au prelatele pe tir-uri dar mai subtire ceva 600 gr m.p. a costat 180 lei 5 m/2,5m .culoare argintie sa respinga razele de soare .Am mai cumparat o sulutie f buna pt lipit prelate de la polytex ,,am incercat si lipirea cu feonul dar nu am fost multumit (nu am destula experienta) .M-am apucat singur de treaba si a iesit cam cum se vede in poze ,nu e prea aratoasa dar cred ca isi va face treaba si o pot folosi si cand trasport barca.
scuze nu stiu de ce pozele sunt cu susul in jos

mariusbig

Eu am ceva similar cu prelata ta pilu cumparata din comert de la motoarebarci si este super on. De 2 ani nu am avut probleme cu ea , nici la cea pt. motor , inclusiv la transport. Am prins-o de peridoc cu chingi elastice de la petrom.

kimi

Citat din: kimi din Martie 27, 2014, 10:08:09 AM
Rezistenta la UV e marea problema , o sa vad pe la sfarsitul toamnei cum e . :))

Nu stiu daca mai are importanta , dar m-am lamurit si cu rezistenta la UV . Dupa 2 ani deja s-a sfasiat cca 20 cm langa o cusatura . O sa incerc o reparatie , poate ma mai tine sez asta si incep sa caut alt material . :(

corsarul

O solutie de compromis, pentru zapada care va sa vina....cel putin asa ameninta "televizoarele". Un schelet din lemn cu "burta", o insiruire de corzi si cam asta ar fi. Ulterior am acoperit cu folie...aerisire n-are...ce-o sa gasesc la primavara, habar n-am  ;D

mariusm piesenoi111

Ce inseamna sa ai mana.
Pana si asta a iesit bine!
Bravo!

corsarul

Multumesc ! ...sunteti prea generos ..
N-a fost mare inginerie....sipcile erau rideluite...eu doar le-am taiat si imbinat cu negrese.
Asta a fost tot !

Florio

Citat din: corsarul din Ianuarie 03, 2017, 06:40:29 PM
O solutie de compromis, pentru zapada care va sa vina....cel putin asa ameninta "televizoarele". Un schelet din lemn cu "burta", o insiruire de corzi si cam asta ar fi. Ulterior am acoperit cu folie...aerisire n-are...ce-o sa gasesc la primavara, habar n-am  ;D

In principiu ar trebui sa fie bine, Corsar indemânatic ce esti. :)
Ceva mai bine de atat ar fi fost de ridicat nervura centrala, astfel incat pantele spre borduri sa fie mai mari. La mine nervura asta este constituita din catarg.
Iar pe zonele mai inguste unde panta e mare spre borduri, zapada nu stagneaza. In schimb acolo unde barca e mai burtoasa, pantele mai mici, trebuie sa merg dupa fiecare ninsoare sa inlatur zapada. Altfel se strange de sute de kile  si nu e bine.