Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tiganusmc

Salut Bradutu .

De acord , se preteaza foarte bine pescuitului la spinning . Sper ca n-am fost inteles gresit :).Prezenta unui sonar pe barca reprezinta un plus categoric .
Eu am studiat 2 ani cele scrise pe site-ul lui Zoran si in acelasi timp am pus banii la "pusculita " ,l-am vandut pe cel vechi si l=am luat pe aceasta . Acum sta in cutie  si abia astepta sa-si faca treaba la prima iesire la cloc :)
Oricum . este un topic interesant si abia astept discutii noi despre sonare si tehnicile de pescuit pretabile cu un anumit sonar .
Fishing cheaper than therapy

sopvalentin

bradutzu

salut
deja vorbim de alta clasa de sonare simergem catre aria profi!
Daca il iei din US GPS-ul va fi nefunctional pentru ca Europa si US folosesc sateliti si sistemediferite deci dk ai posibilitatea ar trebui sa cauti varianta fara GPS!
dpdv al tehnologiei Structure Scan este o functie care iti reda cu fidelitate tot ce este sub barca ceea ce este foarte folositor dar in momentul de fata la cat costa parerea mea este ca nu isi justifica pretul!
mai bine te orientezi catre un elite 7 HDI care este la mai putin de jumatate de pret si iti faci treaba cu el in mod onorabil si mai ai si avantajul ca poti folosi GPS-ul! atentie ca GPS-ul vine fara harta si ca sa o achizitionezi mai scoti din buzunar vreo 200 Euro ca altfel functioneaza ca un Chat Plotter deci daca te ajuta este decizia ta! un alt avantaj este ca la 7 HDI ai optiunea de a achizitiona sonarul sifara GPS si deja vorbim de o rducere semnificativa de pret!
Cel mai mare dezavantaj la achizitia din SUA este garantia de care iti doresc sa nu ai nevoie dar si daca ai nevoie..........ce faci? ca te costa transportul de te ia ameteala ca sa nu mai vo
rbim de timpul in care nu vei avea sonar si de faptul ca va trebui sa faci conversia unitatilor de masura!
decizia iti apartine!
Daca vrei varful de gama in tehnologie poti citi despre side imaging care iti arata ce este in apa intr-o parte si alta a barcii pe o distanta considerabila si iti poti urmari jigul pe toata durata evolutiei!
Sa auzim numai de bine!

byteworks

Citat din: bradutzu din Februarie 27, 2014, 11:29:09 AM
Daca il iei din US GPS-ul va fi nefunctional pentru ca Europa si US folosesc sateliti si sistemediferite deci dk ai posibilitatea ar trebui sa cauti varianta fara GPS!

Nu te supara Bradutzule asta nu este adevarat. Poate te referi la harti dar e alta ... mancare de peste.

tiganusmc

Salut ,

Intr-adevar , mare grija la unitatile GPS achizitionate din State .
Eu mi-am luat acum 2 ani un GPS marinizat , de la Garmin , din State , insa m-am asigurat ca-l pot folosi aici  . Asa cum spune si Bradutu ,harta , costa . Eu am dat pe ROAD 2008 , cu harta DD incorporata , 120 EUR .
Din cate stiu , in Romania , pt unitatile Lowrance se foloseste alta harta care costa mai mult . Sper sa nu vorbesc prostii .
Fishing cheaper than therapy

byteworks

Lowrance merge cu C-Map si Navionics, ambele au acoperire in Europa inclusiv Marea Neagra, Navionics are si Dunarea si Delta destul de bine facute.

bradutzu

poate ma insel! dar din cate am citit ar fi nefunctionale in Europa si deasemenea cica s-ar bloca cand umbli la harti!
imi cer scuze dk am indus pe cineva in eroare!
oricum sunt scule bune care ne fac viata maifrumoasa pe ape!
Sa auzim numai de bine!

sopvalentin

Din cate am inteles de la baietii care au cumparat din SUA,toti au avut probleme cu gps in Europa,acum tu
hotarasti daca se merita sa risti sau nu .

cristizz

Din ceea ce stiu, aceste unitati de tip Combo (sonar + GPS) au toate functiile active, oriunde in lume se afla, indiferent de locul de unde au fost cumparate.
Doar ca, din motive de protectie a pietei interne, unele firme au adoptat politica de a bloca anumite optiuni pentru piete locale / externe.
Initiatorii au fost Humminbird si din ceea ce am inteles si Lowrance s-a raliat acestei proceduri.
GPS-ul functioneaza fara probleme, dar este restrictionat sa arate numai sistemul de masura Imperial. Chiar daca tu il setezi pe Metric de exemplu cand esti cu el in casa (fara semnal de la sateliti), dupa ce ai iesit si afara si ai semnal trece automat pe Imperial. Dar functioneaza normal, pe acest sistem de masura.
Daca acest lucru te nemultumeste, te poti adresa reprezentantului firmei pentru deblocare, care costa, dar vei avea disponibili si sistemul Metric.
Asa incat e bine sa achizitionezi aparatul neprotejat sau cel pentru zona ta, sau te obisnuiesti cu sistemul Imperial.

Nu am auzit despre Garmin sa aiba acest tip de restrictie.

ionitzady

ah , sonar  ;D , l-am scapat eu pe ala de la tiganusmc , nu ca aveam bani si nu am vrut sa-l iau , dar nu a picat nici-un ciubuc >:( , dar ce este-al meu e pus deoparte  ::) ::) ::) ::)

sopvalentin

Ionitzady ce-i al tau e pus deoparte  :)

ionitzady

dany

Daca cunoaste-ti modelul LOWRANCE  X50 DS astept pareri.

Gabytzu

Buna seara,

Intentionez sa achizitionez un sonar , dar nu prea stiu spre ce sa optez .Bugetul aproximativ 1200lei .
Il voi monta pe o barca de 5 m .

multumesc ,

bradutzu

Salut Gabitzu!
si in acest caz trebuie sa stii ce vrei sa faci cu sonarul sau mai bine zis ce asteptari ai de la el(ce vrei sa iti arate)
Ca optiuni pe piata ai multe dar pretul variaza de tehnologia incorporata!
Daca ne scrii putin despre speciile vizate la pescuit,apele pe care vei pescui si cam ce ai vrea de la sonar atunci poate te ajutam sa alegi unul!
Bineinteles in limita cunostintelor pe care le avem!
Sa auzim numai de bine!