Delta: Eco vs Poluare

Creat de Spinoza, August 01, 2014, 12:29:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

Iti dai seama cand am vazut sirenele pe canal am innebunit si le placea ca erau trasi in poze...
Pozele fac cat o mie de cuvinte auzi tu ski in delta,barca este inmatriculata pe snagov nu?
Priceless cum ar spune americanul  ;D
Born to fish,forced to work!!!

pelicanul

Citat din: Intersect din Septembrie 12, 2014, 09:10:03 PM
Iti dai seama cand am vazut sirenele pe canal am innebunit si le placea ca erau trasi in poze...
Pozele fac cat o mie de cuvinte auzi tu ski in delta,barca este inmatriculata pe snagov nu?

Si, care e problema?  ;) ;D

pelicanul

Ciby

Dani, sa-ti trimit un pachet de Durex, sa ai de momeala pentru sirene? La rama moarta, broscuta sau coropisnita se prinde doar somotel!  ;D

Si sa-ti dau un pont. Inainte de a pune crengile uscate de salcie pe foc, uitativa bine la ele daca au gauri roase, asa cam de marimea unei tigari din acelea subtiri. Spargeti lemnul si cautati niste viermi parosi, mai maricei. Sunt o delicatesa pentru somn si-l atrage din cele mai ascunse cotloane, chiar si o piele ramasa pe garlig, combinata cu rama serpeasca!

dany

Sa-mi trag palme...Eu am vazut numai pescari impatimiti,nerasi si mirosind a fum si a boasca si intersect are parte  la serviciu,cat si in concediu, de gagici bengoase rupandu-si costumele de baie ,stricandu-si machiajele cu schi nautic,concursuri tricouri ude,s.a.m.d.....NU-I DREPT !!!!!...
p.s. AFAC AMINTE LA ''de prin lume adunate''

Intersect

De ce Dani de ceeeeee ma provoci sa pun poze si sa fiu banat definitiv de pe forum pentru lipsa de decenta.....De ceeeeeee   ;D
P.S Sa vezi ce am de la Dunavatul de Jos....mai ales Egreta conduce detasat.....

pelicanul

Citat din: Intersect din Septembrie 13, 2014, 01:34:24 PM

....mai ales Egreta conduce detasat.....

Pune domnule Egreta aici, s-o vedem si noi! Nu te baneaza nimeni! Sper! :) "Braconieru" are altele pe cap, nu se uita la noi!  ;)

modi

Ma *** in orice dezbatere ( cu si printre agarici ieftini de s-au trezit reinventand fututul !!! ) despre ecologie , poluare , sau alte alea "limitrofe" ! Care poate ..... poate , care e ipocrit sau imbecil de mimeaza ecologia ..... treaba lui ! Ma doare-n kur de perceptia lui asupra acestui subiect . Ori e bou incapatanat si handicapatoid , ..... ori personal reuseste sa-mi castige respectul ....... Si probabil nu doar mie .....
Daca decide sa ramana bou o sa ne "dam" pana-mi tocesc tastatura , persiflandu-l la nesfarsit , sau pana Vali va decide ca o asemenea atitudine e nepotrivita forumului si ma trimite la "Copacabana" !!!

Intentionez foarte serios sa pastrez in "parametri" relatiile cu unii de pe-aici , de prin preajma , si n-am chef sa-mi periclitez integritatea contului si-a imaginii polemizand cu retarzi ! PUNCT !

........................................................................

p.s. Mi se fix rupe de cum si-n ce fel interpretati acel "retarzi" . Cert este faptul ca-i lumea plina de ei .........

Vali

Citat din: Vali din Septembrie 14, 2014, 12:06:05 PM
Pentru toata lumea: regulamentul forumului este acelasi ca in prima zi, il gasiti aici:
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,3.msg4.html#msg4
Din momentul de fata oricine mai incalca regulamentul va avea parte de toleranta zero. E valabil pentru oricine. Tovarasia e tovarasie, forumul e forum. N-o sa ne ridicam chilotii in cap fiindca "suntem intre noi".

Ca sa nu creada cineva ca scriu ca sa ma aflu in treaba, in urma postului de mai sus al colegului Modi, plin de violente de limbaj nejustificate, sunt nevoit sa ii dau avertisment colegului nostru. Chiar daca e unul din oamenii pe care ii respect si ii apreciez, nu pot sa accept violarea repetata a regulamentului forumului.
La urmatoarea postare de acest tip, contul colegului Modi va fi suspendat timp de o luna. Sa speram ca nu ajungem pana acolo.
Chiar ieri am discutat cu Modi o gramada la telefon o multime de chestii interesante. Nu am nimic personal cu nimeni, mai ales cu Modi. Dar cand cineva vine si injura intr-un loc unde fiecare incercam sa aducem contributii la obiect si sa intretinem o atmosfera constructiva, singura solutie ramane aplicarea stricta a regulamentului.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Spinoza

Citat din: pelicanul din Septembrie 13, 2014, 09:45:45 AM
Citat din: Intersect din Septembrie 12, 2014, 09:10:03 PM

Si, care e problema?  ;) ;D
Problema e ca oricat ai incerca sa transpui aceeasi scena, un cocalar plimbandu-si colectia de pitipoance pe schiuri, in oricare dintre rezervatiile acvatice din lumea civilizata, iti este imposibil.
...............
Dar sa lasam asta si sa va spun ce se va intampla in viitorul apropiat:
- Majoritatea planurilor ARBDD sunt finantate cu fonduri europene si intr-o buna zi oficialii de la Bruxelles or sa vrea sa vada cu ochii lor pe ce s-au dus banii.
Repet a nustiucataoara: rostul si rolul unei rezervatii este de a proteja flora si fauna in principal fata de om, nu invers. Nu confortul, buna dispozitie si relaxarea turistului sunt obiectivele, ci ocrotirea ecosistemului.
...pai si cand acei oficiali vor constata ca Delta a devenit loc de dat cu schiurile, pista pentru herghelii intregi de cai putere, boom imobiliar si spatiu unde braconajul e mod de viata, totul se va schimba, de la numele Guvernatorului, la legi si pana la componenta socio-economica a zonei.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

Vali

@Intersect: oamenii se dadeau cu schiurile pe bratul Sf. Gheorghe, sau pe alta suprafata de apa? Ca daca se dadeau pe brat, n-au nici o problema. Circulatia pe bratele Dunarii nu are de-a face cu reglementarile ARBDD, aplicabile doar in interiorul Deltei. Bratele Dunarii sunt cai navigabile internationale, supuse cu totul altor reguli.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pelicanul

Na, ca ne-a prins! Credeam ca Vali e ocupat, pe alte topicuri, da' vad ca e cu ochiu pe noi!  ;)
Cred ca se amina "egreta"  ;), chiar daca era pe "calea navigabila internationala" ! :D

Nu mai fiti asa incrincenati si suparati, mai ales ca nu putem noi sa schimbam mare lucru. Opiniile au fost clar exprimate, se cam stie care ce parere are. Asa ca va rog sa nu mai comentati ca se inchide si topicul asta si n-a apucat bietul baiat sa ne spuna ce e cu egreta aia! :)

ionitzady

pt ca Vali a blocat topicul , m-a vad si eu nevoit sa scriu acilisea :) ce gandesc si sa nu cad in prapastie combin si cu eco ...

Bai oameni buni eram plin de invidie cand citeam ce vreti voi sa faceti ....... . Pai cine naibi nu vrea sa se gaseasca life decat sa bata de nebun la tastadura asta :)   Pai stiti cum vedeam eu asta ??????   V-a spui :) eu cum cred ca ar fi trebuit .......

Hai care merge ?????    Eu...   Eu ....   Bla bla  hai  unde ne bagam?    acolo este mai aproape mai spatios mai bine  gata ( trebuie gandit Low cost pt toata lumea si toate barcile ) , Pai cum sa nu beau pe mal ?  Da ce-s calugar ? asta inseamna ca-s bronf ?  nu , Mi-ar placea sa-i dea cep Florio la un vin dela de al lui , eu o palinca din bidonul ala comentat si asa mai departe , dar de ce sa nu-mi povesteasca Modi povesti sa rad de sa scap bautura din gura sau poate aliti colegi care au chef de voie buna ......
    De ce sa nu-l mai stresez pe Vali cu ce am facut sau mai am degand sa fac la barca . De ce sa nu arat colegilor barca mea sau sa vad barcile altor colegi , de ce sa nu invart intr-un ceaun cu ciorba de peste sau alta minunatie culinara .....   
  De ce sa nu-mi asculte motorul Fritz si sa zica ca el l-ar arunca dar ca eu fiind baiat bun :) strange el doua suruburi si face o magie si am un motor mai smecher :)  ...   a ....   de ce ? sa nu fac toate astea ? eu nu le fac pt ca acum nu-mi permit , dar voi de ce ? v-a certati ? pentru ce ?  De ce sa ma plimb 2-3 zile prin Delta ( foarte bine dar nu asa .... ) de ce nu as sta cu un grup pe care l-am apreciat din prima clipa cand am gasit prima pagina CAP COMPAS  , v-a intreb de ce ?

aaaaaaaa   si la urma toata lumea sa treaca la curatenie si hai ACASA cu amintirile in cap si pe retina

Spinoza

Cea mai terifianta amintire pe care mi-a lasat-o Delta s-a petrecut in 2006, la confluenta canalelor Sontea cu Olguta.
Cu siguranta Ciby stie locul, poate si Pupezica.
Cand apele sunt medii, apare o mica insulita cu o salcie batrana si groasa-n trunchi. Daca i-ai pune o tabla pe ea, ar arata fix ca un indicator de "Cedeaza trecerea" din intersectie.
Locul e ideal pentru dat la stiuca, Sontea impingand puietul pe Olguta si haitele de lupi ai baltii il asteapta aici, asa ca imi facusem obiceiul ca in fiecare dimineata sa-mi leg barca de radacinile ei.
Era o liniste, o pace cum numai la facerea lumii cred ca a mai fost si valatuci de abur se ridicau din apa. Eu imi vedeam de treaba mea, stiucile de treaba lor, asa ca toata lumea era multumita, cand brusc, dintre ceturi si dupa cotul stufului, apare o lotca neagra ca pacatul, supla ca o fecioara, clipocind alene din vasle.
Poezia s-a nascut din imagini, asta-i clar!
Vroia sa mearga pe Sontea in amonte, tocmai d-aia tinea malul stang si urma sa treaca pe langa mine, atat de alene incat as putut sa-i numar firele din barba lipoveanului.
In cateva secunde s-a ales praful si de pace, si de liniste, si de poezie, odata cu urletul motoarelor ambalate la blana a doua barci, care se intreceau, se fugareau, dracu' stie ce faceau - na!... c-am dat-o-n rime. Una dintre ele a incercat sa taie curba si sa intre pe canal exact pe aici si nu pe firul larg al apei. Cu siguranta cunostea locurile, stia ca adancimea i-o permite. Ce nu stia si n-avea cum sa vada, era lotca.
N-a lovit-o, reusind asta in ultima fratiune de secunda, dar i-a lovit vasla si prin ricoseu pe barcagiu, izbindu-l puternic in umar si mai apoi de copastie, cat p-aci sa-l rastoarne.
Turbatii aia doi, cum au aparut, asa s-au dus.
Lotca s-a proptit cu botul in mica insulita, chiar langa mine. Initial m-am temut de ce era mai rau, dar o stiti si voi: oamenii baltii sunt din alta carne si din alte oase decat cei obisnuiti.
Naucit, cu bluza rupta, cu pielea brazdata si rosie de sange in dreptul umarului, cu un cucui ce i se itea in nuante purpurii la radacina parului pe frunte, clipind des si a mirare, ma intreaba:
- Ai ceva de baut?
Intai ganditi-va ca sunt bucurestean, ca am (aveam) o varsta si cu totul alte obiceiuri...
- Cafea? Suc? Apa?
- Pai bine ma nepoate, ala aproape ca m-a omorat si tu imi dai apa?...
..................
Acum zambesc amintindu-mi, dar atunci cu siguranta nu.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

Intersect

Citat din: Vali din Septembrie 14, 2014, 05:07:24 PM
@Intersect: oamenii se dadeau cu schiurile pe bratul Sf. Gheorghe, sau pe alta suprafata de apa? Ca daca se dadeau pe brat, n-au nici o problema. Circulatia pe bratele Dunarii nu are de-a face cu reglementarile ARBDD, aplicabile doar in interiorul Deltei. Bratele Dunarii sunt cai navigabile internationale, supuse cu totul altor reguli.
Sf.Gheorghe...Stiam asta dar totusi....
Egreta o amanam v-am spus  ca este cu "ochiu"pa noi  ;D.....
Si inca ceva daca tot este vb de ECO,am alta Egreta,de la Dunavatul de Jos asta....Pun situl ,eu unul am innebunit cand am vazut-o
cum poti sa iei aprobare sa faci..."asta"....Ape uzate,consum electric....Dar daca egreta moare unde mai face PSD ul intrunirile de taina....Cunoscatori "stie"....
http://newhotelegreta.ro/index.html