Arielle

Creat de Alex1958, Decembrie 02, 2014, 10:50:06 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salut,
Am o cabinata Shetland 570 cu numele Arielle pe care o tin intr-o parcare de barci la Victoria - Jud Tulcea. Eu locuiesc in Bucuresti.
Am nevoie de un electrician cu resedinta in zona Tulcea care sa-mi up-gradeze instalatia electrica de pe barca.
La barca au fost adaugati in timp diversi consumatori in mod cam haotic si instalatia mai da rateuri.
Sunt doua tablouri de sigurante, din care la unul nu exista acces facil. Mai exista si sigurante on line.
Vreau sa reconditionez instalatia, sa scot toate sigurantele pe panouri accesibile, sa elimin sigurantele on line si eventual sa inlocuiesc cablele cu sectiune insuficienta pentru consumatorii cu putere mai mare.
Daca este amator cineva dintre membrii forumului sau puteti sa-mi recomandati pe cineva, va rog sa ma ajutati.
Deoarece sunt din Bucuresti si am timpul limitat, nu ma intereseaza decat persoane foarte serioase si cu referinte.
Multumesc anticipat!
Alex

Alex1958

Salut,
Am demarat rezolvarea problemei mele ridicate mai sus, in sensul ca am gasit un meserias, a vazut barca ne-am tocmit, am platit un avans si omul s-a apucat de treaba.
Imi spune ca am avut sau mai am "vizitatori" sobo sau sori care au poftit la izolatie de cabluri electrice.
Meseriasul meu ma incurajeaza ca asa patesc toate barcile de crapari.
Intrebare: a utilizat cineva si poate recomanda un dispozitiv cu US pentru indepartarea rozatoarelor alimentat la 12V?
Multumesc anticipat!

ziuamarinei

Aceeasi problema o am si eu. Nu au ros nimic insa am gasit numai urme pe prelata de stationare si vreo doua cacareze in teica. Nu mai lasa nimic care sa miroasa a mancare sau nade si momeli.
Unui prieten din port iau ros pernele capitonate iar la o galeata de var lavabil plina cu boiliesuri au reusit sa sparga plasticul si au mancat noaptea cam doua kg.
Am gasit asa ceva pe net , pozitia a doua din pagina: http://ultrasunete.com/produse_antirozatoare.html
Recunosc, nu am comandat-o, poate daca gasesti ceva mai bun sau o solutie probata de cineva sunt si eu interesat.
Spala bine barca sa dispara mirosul lor, am citit ca merg pe aceleasi carari de miros de fiecare data.

Alex1958

Salut si multumesc!
Am telefonat si inca e de actualitate. Ma duc sa-mi iau zilele astea.
Intrebarea este daca sa-l folosesc tot timpul? Oare influenteaza pestii/ randamentul la pescuit? Dar organismul uman?
Intre ture nu e nici o problema barca este intr-o curte, dar in actiune?
Asta ca sa stiu cum il montez, permanent, sub contactul general. Cu intrerupator?
Daca n-a mai folosit nimeni si deschid eu balul cred ca-l pun pe intrerupator. Ma cam sperie chestia asta cu Presiune sonora: 100 dB. In normele cu care lucrez eu se  limiteaza la 85 db la 1 m.
Oricum ceva trebuie sa fac!

ziuamarinei

Cred ca e bine sa_l folosesti numai cand barca e la ponton sau pe uscat. Cand esti in actiune il inchizi. Astept sa_mi spui daca da rezultate.

ghrt

Dacă barca e la ponton şi sunt pasageri pe barcă nu se pot pune capace la parâmele date la ponton?

Alex1958

Salut,
Am nevoie de un mic sfat.
Am prin barca tot felul de gauri de suruburi care ma cam enerveaza si pe care as vrea sa le astup. Cred ca in total vorbesc despre un volum de 10-15 cmc.
Pot folosi in acest scop fiolele alea cu piston de rasina si intaritor? Trebuie sa mai pun ceva in amestec (ma gandesc la niste praf de lemn sau similar).
Planuiesc sa fac asta intr-o pauza de activitate din urmatoarea partida de pescuit.
In legatura cu cele semnalate inainte (problema rozatoare), raportez (cu mandrie!) ca de cand am instalat pest repeller-ul cu US- in martie, pe care il activez cand plec de la barca, n-am mai avut probleme. E adevarat ca problemele apar mai ales toamna. Acum, cand ma leg de mal (pomi in general) am grija sa fac drumul soricanilor cat mai greu cu putinta (parama lunga, lasata prin apa, pomii iesiti din apa nu din mal, etc).
Multumesc anticipat pentru sfat!

ziuamarinei

Ai comandat si montat jucaria de mai sus din link?
Inteleg ca a dat rezultate. Intreb pt ca sunt pe cale sa o comand si eu.Care a fost cea mai lunga perioada de timp cand a fost activata , bateria a facut fata?

Alex1958

Salut,
Da, am montat-o. N-am comandat-o pe site, am luat-o de la Dedeman.
Cel mai lung timp cat a functionat: cca 56 zile ( 4 Apr -29 Mai). O folosesc numai cand barca e pe mal, caci cred ca imi influenteaza pescuitul.
N-am probleme cu bateria- ca am panou solar.
Zic ca deocamdata nu sunt relevante rezultatele, concomitent am eliminat si orice sursa de hrana cand nu sunt in barca. Vedem la toamna.
Imi zice si mie cineva ceva de folosirea rasinii pentru astuparea micilor orificii?
Multumesc anticipat!

bbl81

spalati si apoi stropiti cu otet. astfel  nu o sa isi mai recunoasca mirosurile.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Alex1958

In primavara cand am inlocuit instalatia electrica s-a facut si o deratizare profesionista cu gaz.
De atunci am spalat barca de trei ori. Acum clar nu mai am soareci pe ea.
Problema e sa nu apara la toamna!

Alex1958

Revin la intrebare: pot folosi pentru astuparea unor vechi gauri de suruburi in fibra -pe flancuri (foste prinderi de biminitop) si pe rama de la pupa- rasina Bisson (2 siringi/pistoane) cu sau fara pulbere de lemn?
Multumesc anticipat pentru sfaturi!

Fritz

Cel mai simplu e sa cumperi o cutie de chit auto cu fibra de sticla. Are si un intaritor.
De exemplu Body Fiberglass... Este chit poliesteric cu fibra de sticla...
Sau SINTO ...E ok.   

Vali

Sau mai poti folosi Poxilina, e mai dura si adera mai bine decat chitul, cam la fel de bine ca rasina aia la seringa (rasina Bison la seringa trebuie oricum ingrosata).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958