Arielle

Creat de Alex1958, Decembrie 02, 2014, 10:50:06 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salut,
Pentru noul sezon, pe langa o noua baterie, m-am gandit s-o dotez pe Arielle cu un debitmetru de benzina.
Am un rezervor de 100 l paralelipipedic din inox dotat cu un nivelmetru cu plutitor. Pe langa imprecizia data de tipul instrumentului (identic cu cele de pe vechea Dacie) inclinatia barcii, in mars sau stationare, dadea un plus de suspans in priviinta rezervei de combustibil din tank.
Dupa sfatul unui barcaholic -Dukku- mi-am achizitionat debitmetrul din poza atasata.
Masoara debitul si printr-un program instalat in smartphone - cu care comunica prin Bluetooth si sper sa-mi dea informatiile de consum instantaneu si total. In felul asta voi descoperi regimul de mers cel mai eficient pentru Arielle.
Celor interesati le stau la dispozitie cu detalii.
Producatorul - o mica firma din Vaslui- mi-a promis tot sprijinul in montare si utilizarea aparatului.

momaul

Salut Alex.Am studiat si eu oferta celor din Vazlui acum cativa ani.Oamenii inca nu se hotarasera daca sa-l faca pe smartfone sau sa-i faca un mic afisaj fara cutie.Poti sa aduci mai multe lamuriri.pret etc?

pelicanul

Citat din: Alex1958 din Martie 05, 2016, 09:29:22 AM
......................
Dupa sfatul unui barcaholic -Dukku- mi-am achizitionat debitmetrul din poza atasata.
Masoara debitul si printr-un program instalat in smartphone - cu care comunica prin Bluetooth si sper sa-mi dea informatiile de consum instantaneu si total. In felul asta voi descoperi regimul de mers cel mai eficient pentru Arielle.
Celor interesati le stau la dispozitie cu detalii.
Producatorul - o mica firma din Vaslui- mi-a promis tot sprijinul in montare si utilizarea aparatului.
Cred ca sint mai multi interesati. Ai putea sa dai mai multe detalii aici. Eventual, daca e un "mic producator" ar putea sa-si faca un cont aici si sa ne prezinte el produsul.

Alex1958

Salut,
Pretul a fost 630 de lei  + cheltuieli de tranport.
Firma lucreaza mai mult pentru camioane.
Mi-a spus ca face cateva bucati caci are comanda de la transportatorii din zona Tulcea.
Baietii mai au de lucrat la marketing si vanzari.
Il indrum sa-si faca reclama singur aici.
Cand il montez si ii fac proba va mai dau detalii.

black

Salut.unde ai montat rezervorul de 100 l?poate fi pus sub punte? Afecteaza flotabilitatea?

dorely

Alex spune-mi si mie ceva despre Ținutul bărcii la Victoria? Condiții, paza, siguranța, costuri, etc

Alex1958

Salut,
Black, rezervorul este montat sub bancheta din bordul tribord. Postul de comanda e in babord. Cand se goleste rezervorul si orice alta problema de balansare a barcii in mars o rezolv din trim-tab-uri.
Dorely, iti pot da nr de telefon al celui la care tin barca pe mesaj privat. Are doua incinte pazite cu caini, una e chiar langa casa lui. Nu prea are locuri disponibile din cate am vazut. Locul e izolat, nu pune probleme de siguranta. Deocamdata n-are camera de supraveghere dar in trei ani mie nu mi-a lipsit nimic de pe barca si se intampla sa mai las si d'ale gatului de la o tura la alta.
Deoarece barca cu peridoc are vreo 7.5 m platesc 200 lei/luna si am trei luni de iarna reducere la 150. Lansarea & recuperarea e 50 lei. Ii dau telefon din timp ca vin si ma asteapta cu barca scoasa din rand, imi descarc masina pe care o las la el si ma lasa la apa cu jeep-ul lui- ceea ce imi convine foarte bine caci nu-mi omor ambreiajul. M-a lasat la apa si cand il avea pe socru-sau mort in casa. La recuperare la fel dau telefon si ma asteapta la rampa. Asigura contra cost si servicii, mici reparatii, curatirea barcii, etc. Are si masina de gheata pe care o vinde doritorilor ceea ce vara e OK.
Are relatii bune in zona, m-a ajuta cu inspectiile ceea ce iarasi mi-a salvat timp pretios. Ne-am mai harait pe diverse teme dar una peste alta e OK.

dorely

Multumesc mult Alex. Astept mobilul pe privat

Alex1958

Arielle a primit bacteria noua si i s-a montat debitmetrul de benzina -vezi foto.
Din pacate timpul scurt si starea apelor Dunarii - nivel foarte mare la Tulcea si o gramada de lemne in apa nu au permis decat verificarea comuniccarii pe Bluetooth.
Am gasit niste urme de mucegai sub prelata de stationare. Am citit si vreau sa implementez dezumidificatorul sugerat de Pelicanul la
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1923.msg32155/topicseen.html#new
Pest repellerul a dat rezultate -nici o urma de rozator. E adevarat ca n-am lasat nimic de papa prin barca.
Tot la imbunatairi as vrea sa schimb pompa de dus cu una noua pe care o am deja ca rezerva si m-am gandit sa lungesc furtunul dusului ca sa ma ajute sa spal cu apa prin zone mai indepartate. M-am gandit ca o sa fie o simpla schimbare de furtun dar dusul existent refuza sa se desfaca din mufa. Mufa e si un pic crapata si daca fortez ....
Are cineva idee unde as putea gasi numai un dus portabil similar cu cel din imagine?

ziuamarinei

Pe ali express da o cautare cu 12v shower. Cred ca e aceeasi varianta. Tot acolo gasesti si pompa separata.

cristeache

salut  Alex,

uite aici :
http://www.motorhome.ro/dusuri_recipiente/0815008NkitM.jpg

Eu am una de vreo 6 ani si inca merge. Am luat doua atunci, una a plecat la un amic. Lui i-a "crapat" pompa initiala dupa trei luni.
Pe al meu il folosesc si dus si chiuveta.
Magazinul e in Otopeni. Daca te pot ajuta cu alte informatii, sa-mi spui. Tot acolo au si pompe.

P.S,

Daca suna a reclama, imi cer scuze. Nu am vrut si nici nu e.

ziuamarinei

Daca nu te grabesti. Aceeasi varianta cu numai 18usd. Acum si numai acum
Suna la ...  ...  Regalo per te . [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Glumesc bineinteles, oricum multe repere pe care le comandam pe bani buni din magazinele de profil provin din China. Am avut placuta surpriza sa gasesc pt barca multe din ele la jumatate din pret pe site urile de comenzi online din China. E drept ca trebuie cautate ofertele si dureaza doua sau chiar patru saptamani transportul dar cred ca in final se merita.

Alex1958

Va multumesc pentru indicatii.
De la Motorhome am luat setul initial dar prima pompa a crapat in doua saptamani. Pe a doua vreau acum s-o schimb cu a 3-a care are debit si inaltime de pompare ceva mai mare.
Am un montaj cu un robinet cu 3 cai care da apa la chiuveta din cabina sau la dusul de afara.
Problema mea este ca nu pot sa-i scot furtunul si sa-l inlocuiesc cu unul mai lung.
Deci caut numai dusul cu sistemul de cuplare la furtun. Cred ca am sa pun unul pt instalatii sanitare.

Bogdan ion

Nu poti sa tai furtunul pe la jumatate si sa-l inadesti cu un stut?

Alex1958

Ba da dar mi se pare cam brutala solutia. Va fi ultima la care voi apela!