INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

deltasub

momaul

Salut.Saitul lor l-am citit si rascitit.Eu avand lettre de pavilion insamna ca nu pot naviga decat pe mare? Acolo scrie ca trebuie sa trec doar numele si portul de atas .

mariusbig

Prietene momaul , in mijloc scrie :

" Menue embarcation

Ceci concerne un bateau d'une longueur inférieure à 20 mètres.

Nom du bateau : 10 cm, des deux côtés
    Numéro d'immatriculation (Bxxxxx) :

10 cm, au milieu de la coque ou à la proue, de part et d'autre du bateau

20 cm, si la vitesse est > 20km/h "

Adica : pentru barci sub 20 de m lungime :
numele barcii si numarul de inmatriculare - ala cu K cu litere de 10cm inaltime - la mijlocul barcii sau la prova de o parte si de alta a barcii
daca barca merge cu mai mult de 20hm/h cu litere de 20cm
Eu personal am trecut spre pupa st/dr pavilionul belgian urmat de nr barcii aproximativ central si spre prova numele barcii totul de 10cm inaltime.
Eu am trecut totul de 10 cm ca nu aveam loc pe copastia alba de 20cm. Asta e.

ghrt

Citat din: mariusbig din Mai 04, 2016, 10:32:46 PMnumarul de inmatriculare - ala cu K cu litere de 10cm inaltime

Numarul cu K pare a fi seria certificatului. In cuprinsul certitificatului, pe pagina 3, ei indica expres numarul sub care barca este inregistrata in registru (diferit bineinteles de serie). Ma astept ca la prelungire, seria certificatului sa se schimbe dar numarul din registru sa ramana acelasi. Nu cumva acest ultim numar este cel de inregistrare, care trebuie scris pe bord?

momaul

Salut.Dupa ce am cititit din nou tot ce scrie pe sait am ajuns la urmatoarea concluzie: Numarul de inmatriculare se acorda doar celor care au optat pentru inregistrare si ala oricum incepe cu B.Noi am optat pentru Lettre de pavillon care se acorda pentru ape marine.pe aceste barci nu ai ce scrie decat portul de atas si numele barcii.Din cauza asta sat eu nelamurit si tot intreb daca pot circula pe Dunare .Daca cineva a navigat pe dunare poate ne spune si noua daca mai trebuie alte acte sau nu se poate naviga.Pana la urma eu cred ca o sa scriu portul numele desenez si steagul belgiei si gata .

ionitzady

Bv , asta este atitudinea potrivita.  Oameni buni noi suntem oameni de treaba nu infractori . Adica , distractie placuta pe dunare ca barca este inmatriculata , cum necum asta e   .... .

mariusbig

Ghrt are dreptate. Numarul de inmatriculare al barcii este cel de la pagina 3.
Scrie pe barca cum vrei ca oricum e ok.
Si poti sa mergi linistit pe unde vrei Dunare sau mare.

deltasub

Inainte de a inregistra barca in Belgia cred ca e obligatoriu  citirea celor scrise de pe pagina "Bateau", iar daca sunt neclaritati ar trebui sa ceara informatii in scris de la sursa.
Referitor la "ape interne", aceasta se refera la apele interne belgiene, care au un regim aparte deoarece au canale inguste si foarte aglomerate si necesita inmatriculare si permis de navigatie. Lettre de Pavillon se da in special pentru zona maritima si ape straine, fara a se specifica interdictia de a naviga in ape interne a altui stat. Daca o barca sub pavilion belgian agunge in Brazilia, poate sa navige si pe Amazon. Cel putin asa procedeaza cei care au pavilion belgian si o fac de multi ani.
Pentru ape interne se face inmatriculare, noi cu lettre de pavillon avem inregistrare. In Italia cei care au pus numar pe barca au pus  cel care incepe cu K , chiar daca trebuie schimbat dupa cinci ani, deoarece acesta este numarul atribuit barcii.

deltasub

La pupa sau pe borduri in pupa se scrie numele barcii.

momaul

Salut.Multumim pentru lamuriri,incet incet ne lamurim.Mai pun o intrebare cu riscul sa devin nesuferit.Unde pictez steagul belgiei ?

deltasub

Ai o ambarcatiune sub pavilion belgian si legea spune ca trebuie sa ai pavilionul tarii unde esti inregistrat arborat la pupa. Daca nu ai baston cu pavilion, atunci cred ca trebuie sa-l pui in pupa in partea dreapta. Normal ar trebui sa arborezi si pavilionul tarii unde naviga barca, adica undeva pe la mijlocul barcii in tribord. La un velier se pune de regula pe sart.

ghrt

Am impresia că în RND, pentru ambarcaţiunile înregistrate în RO, se solicită în mod expres pictarea tricolorului alături de numărul de înregistrare şi portul de ataş (prescurtat), suplimentar arborării pavilionului.

actzipild

Salutare.

Am tot sapat si am tot sapat fiind foarte curios de modul in care se obtine MMSI-ul pentru ambarcatiunile inmatriculate in Belgia.
Din ce am inteles, MMSI-ul se obtine de la autoritatea tarii de pavilion.

Ca atare, aici e formularul: http://www.ibpt.be/public/files/fr/21506/Demande_autorisation.pdf

ghrt

Da, şi eu le-am cerut un MMSI pt staţia fixă. Am înţeles că durează mai mult, eu l-am cerut de la jumătatea lunii martie parcă.

mariusm piesenoi111

A propos de actele belgiene...am fost controlat ieri pe Oltenița de PF ....totul în regula. :)