INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

timberland0910

Citat din: stefand600 din Septembrie 04, 2019, 12:28:14 PM
La vanzare, puteti prezenta actul de cumparare cu care dumneavostra ati cumparat barca. Conform legii nu mai esti obligat sa declari la fisc daca nu inmatriculezi in RO. Barca am cumparat-o separat, iar motorul separat. Eu personal am bagat barca fara motor la fisc ca si barca de pescuit fara motor, 21 ron/anual. In cazul in care doresc inmatriculare in RO, se poate schimba incadrarea in barca cu motor printr-o simpla declaratie ca i-ati montat un motor.

ne poti spune te rog de ce ai luat decizia de a impune barca la fisc??

deltasub

Citat din: stefand600 din Septembrie 03, 2019, 01:41:03 PM
Se pare ca "lettre de pavillon non-commercial" a fost inlocuita de "lettre d'enregistrement" care este tot acelasi "diable" dar cu alt nume. Tot cu valabilitate pe 5 ani si se poate libera si persoanelor non rezidente in BE. Pretul este 150 euro iar daca se cere reinoirea cu 6 luni inainte de expirarea celei vechi, este gratis pe inca 5 ani. Mai mult, toti cei carora le expira lettre de pavillon vor fi instiintati printr-un email de acest lucru. Asa ca noi cei cu barcile inregistrate in BE, stam linistiti, la expirarea celor existente putem opta pentru lettre d'enregistrement. Ma miram eu ca ministerul lor sa dea cu sutul la bani. In EU sunt foarte multe barci cu scrisori de pavilion belgiene.
https://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance_0/navire/lettre_denregistrement

In partea de jos a link-ului este scris ca pentru înregistrare trebuie ca barca sa fie în proprietate mai mult de 50% a unui cetățean belgian sau cu reședința  în Belgia.

stefand600

La documentele care trebuie sa insoteasca cererea de inregistrare scrie ca "Si le propriétaire est une personne physique non Belge : une preuve de nationalité (qui mentionne la date et le lieu de naissance) ou une copie de la carte d'identité ou du passeport"  Adica daca proprietarul este o persoana fizica NON Belgiana trebuie dovada de nationalitate sau o copie dupa cartea de identitate/pasaport. Ce spui tu, cred ca se refera la faptul ca si un cetatean belgian sau coproprietar poate cere scrisoare de inregistrare nu musai inmatriculare. Eu o sa trimit un email si o sa intreb acest lucru. Cand voi avea un raspuns va tin la curent.
Stefan D

stefand600

Din pacate pentru noi, am primit raspunsul din BE. "Bonjour, Quand lui a 100% propriété ce n'est pas possible de demander un lettre d'enregistrement. "Deltasub" are dreptate! Asta este, vedem ce vom face.

Stefan D

Zodiac

Cum au mai spus si alti colegi nu mai e chiar atat de greu de inregistrat si in Romania .
Incadrarea barcii la ''barca cu motor'' ...LEGAL se face pe propria raspundere , nu decid ei desi mai fac fite aia de la fisc .
Eu am mers la fisc si i-am intrebat direct...imi incadrati la ''barca cu motor sau o inmatriculez in Belgia'' asta insemnand ca plec imediat de acolo . dupa cateva discutii am ajuns la ''barca cu motor'' cu impozit de 218 lei/an .
E ceva birocratie si la capitanie dar dreptatea e pe la jumatate , nu inregistreaza ei direct la capitania respectiva ci trimit si ei la ANR si Constanta si legea presupune multa hartogaraie .
Inspectia tehnica e valabila 5 ani ceea ce mi se pare de bun simt daca la masini ITP e la 2 ani , doar suma e destul de mare din punctul meu de vedere . Spor !

bogdanalex

In situatia in care in Belgia s-a modificat legislatia ar ramane Olanda solutia cea mai acceptabila?

stefand600

Daca in NL costurile depasesc 400 euro atunci nu mai este rentabil. Cred ca tot pe aici te costa si in RO. Poate ne spune "Zodiac" cat l-a costat toata distractia cu inmatricularea in RO.
Stefan D

stefand600

Citat din: timberland0910 din Septembrie 04, 2019, 04:12:28 PM
ne poti spune te rog de ce ai luat decizia de a impune barca la fisc??
Cand am cumparat eu barca trebuia impusa la fisc.
Stefan D

gabriel.c

Pai V-am spus eu deja cât costa înmatricularea in Ro. 1300 RON

Zodiac

Nu am calculat la fix dar cam 1300 lei !

iulian_cioclin

Diferenta de pret pt inmatriculare intre Romania si Belgia, nu este semnificativa, cel putin in cazul meu unde am platit 250 e. Avantajul inmat. pe Belgia, il constituie faptul ca se pot inmatricula barcile mult mai usor (din toate punctele de vedere) si faptul ca nu mai platesti inpozit anual.

syRebekah

Impozitul anual poate fi semnificativ pentru veliere.

Plus:
- faptul că timp de 5 ani nu mai ai nici o bătaie de cap, pe când în RO am auzit că la 2.5 ani ai o inspecţie intermediară;
- nu eşti limitat de categoria permisului, sub pavilion belgian te poţi îndepărta oricât de ţărm; am impresia că pe vechea legislaţie BE nici nu era nevoie de permis ca să ieşi pe mare.
- inventarul bărcii este la latitudinea skiperului, nu ai listă obligatorie cu cerinţe ridicole (topor, ispol) ca în RO.
fost ghrt.

gabriel.c

nu știu dacă e chiar așa despre pavilionul belgian care nu te obliga sa deții permis de conducator de ambarcațiune atunci când ieși pe ape.
Cred ca trebuie sa te supui legilor din țara in care te dai cu barca .
La cum zici dacă-mi fac barca belgianca plec cu ea pe mare fără permis.

syRebekah

Doar pe mare. Pe ape interioare a fost tot timpul necesar.

Eu am avut permis aşa că nu m-a interesat subiectul, dar s-ar putea să se aplice de fapt legea pavilionului. Ca atunci când mergi într-o ţară care nu a semnat ICC dar îţi este recunoscut permisul ICC eliberat în RO.

Apoi, de ce te miri? Nici în UK nu ai nevoie de permis. Problema la ei este că nu poţi intra în marine fără asigurare, iar asigurarea costă mult dacă nu ai permis şi puţin dacă ai clasa A. Poţi sta fără probleme la mooringuri.
Explicaţia constă în educaţia fiecăruia, oamenii pe acolo ştiu ce înseamnă marea.

La noi e într-adevăr altă mentalitate. Eu mă amuz când aud prin staţie pe cei care ies şi intră în port pentru o plimbare, că ei cer voie de la căpitănie. Ordinul e foarte clar, anunţi, nu ceri voie, iar căpitănia te anunţă dacă sunt impedimente. (Voie se cere doar când te duci să iei avizul de liber de plecare, din alte motive, financiare în special.)
fost ghrt.