Barca aluminiu Effeti 14R

Creat de AdrianZUZ, Martie 06, 2015, 12:44:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

Vantul din prova nu e o problema , dai blana si lasi apa in urma. Nasol e vantul travers, da ala te uda indiferent daca ai parbriz sau nu.
Si ce vara e o placere, putina apa nu a omorat pe nimeni. ;D
Mai nasol e cand se raceste afara, dar pui un costum impermeabil si termic asortat cu niste ochelari de schi si asta e. Eu asa am iesit pe apa si in Decembrie si Ianuarie.

AdrianZUZ

Am dat o fuga, de 2 ore, pe Snagov si tigaia arata bine.

1. Nu ia apa absolut deloc. Uscata 100% ;D
2. Viteza maxima 38.4 km/h / 6400 rpm  (elice 9x11 motor ridicat astfel incat placa anti ventilatie este la nivelul chilei)
3. Mers civilizat la aprox 5700 rpm - 34km/h
4. Consum impresionant de 4 l/h (aproximativ)
5. Stabilitate mult mai buna decat ma asteptam
6. Usor de pus si de scos din apa

5. La vasle merge ca un bustean, cum a batut si vantul = misiune imposibila (o sa lungesc vaslele de la 185 la 230 cm si mai incerc)
6. Necesita corectii in vant, nu este deranjant, dar nu merge "ca pe sine".

Concluzia mea este ca ... mai astept o tura in Delta (probabil saptamana viitoare) si apoi ma pronunt.  S-ar putea sa ceara un 20-25cp 2t.

Nakasone

AdrianZUZ : Unde gasesti vasle de 220-230 cm ? As fi interresat ptr. barca mea din alu de 370.
carpe diem

AdrianZUZ

Citat din: Nakasone din Martie 15, 2015, 12:40:30 AM
AdrianZUZ : Unde gasesti vasle de 220-230 cm ? As fi interresat ptr. barca mea din alu de 370.

Eu am vasle de 185 caut doar teava da Al care intra fest in sau peste acestea.

dany

Cand ai zis ca trebuie corectata din directie ,ca nu merge ca pe sine,banuiesc ca datorita inaltimii bordului care e destul de generos si preia rafalele de vant,mai ales pe cele de travers.Daca ve-i fi mai incarcat nu se va-ntampla asta,cred.Ma repet,e faina barca!
In privinta tevii de al. nu ve-i gasi teava cu cote apropiate cum vrei tu.Eventual o teava mai groasa in carne pe care sa o dai la strung sa-ti faca un stut

AdrianZUZ

Citat din: dany din Martie 15, 2015, 10:14:38 AM
Cand ai zis ca trebuie corectata din directie ,ca nu merge ca pe sine,banuiesc ca datorita inaltimii bordului care e destul de generos si preia rafalele de vant,mai ales pe cele de travers.Daca ve-i fi mai incarcat nu se va-ntampla asta,cred.Ma repet,e faina barca!

Ai vazut bine. Bordul liber este foarte ok, nu am masurat, dar da senzatia de siguranta.
LA gaura nr 3 a trimului prova se ridica periculos si iesirea in glisaj era cu cantec - probabil ca voi folosi aceasta pozitie cu 2 pasageri.
La gaura 2, glisajul este instantaneu la 1/2 gaz si la wot suprafata udata este de cativa zeci de cm - normal ca in combinatie cu greutatea usoara, suprafata "velica" mare, vant consistent rezulta un comportament usor, f usor instabil.

Sosoktm

Adrian,
am 2 vasle facute de mine din teava de alu groasa in carne, capetele si mansoanele de la furchet din plastic necasant, lungime totala cred undeva la 210-220. Intre timp mi-am luat rame lipovenesti, daca te tenteaza astea ne auzim. La mine someaza.
Daca nu vrei sa tragi prea tare prin delta e destul si 15 cai, probabil combinatia familie, plimbare si barca asta se preteaza mai bine la viteze ceva mai mici. 
La pescuiala merge suficient de bine la rame, dar vantul e o problema, barca e f f usoara, si destul de inalta.
Ziceai ca la a 3 a gaura placa antiventilatie e paralela cu chila, eu asa l-as pastra, nu cred ca te sperie ca se scoala putin prova la glisaj, nu e ca si cum te dai peste cap din gaz, ca la alte sporturi :D
In we am facut si eu proba la scaunul proaspat montat, a venit soarele si pe strada mea. Super comoda pozitia, in mers dar mai ales la pescuiala. Vis!

AdrianZUZ

Daca in Delata nu am ajuns  >:( am mesterit oglinda inaltata si vaslele lungite de la 185 la 220cm (reglabile) 8)

Mai trebuie sa strang un rulment de la remorcuta/peridoc si gata pregatirile.
Am uitat de sonar ... trebuie sa ii gasesc si aluia o pozitie convenabila ... am deja niste gauri date.

Mihaif99

Citat din: AdrianZUZ din Martie 29, 2015, 12:40:43 PM
Daca in Delata nu am ajuns  >:( am mesterit oglinda inaltata si vaslele lungite de la 185 la 220cm (reglabile) 8)

Mai trebuie sa strang un rulment de la remorcuta/peridoc si gata pregatirile.
Am uitat de sonar ... trebuie sa ii gasesc si aluia o pozitie convenabila ... am deja niste gauri date.

Super lucrarea la oglinda. Asa da !

AdrianZUZ

Multumesc, nu e mare scofala, in 40 min a iesit un sandvis de placaj exterior 12mm si al 1.5mm + multe suruburi m6 inox in gaurile date de macaronar. Totul stropit din belsug cu Sika.
Treaba murdara a fost schimbarea rulmentilor la remorca. Uitasem manevra ... acum ca sunt antrenat, trec si la peridocul RIB-ului sa-i fac o revizie inainte sezon.

Alex1958

Salut,
Felicitari de achizitie.
Din experienta proprie -barcile de aluminiu de la Ultima Frontiera la Periprava-iti recomand sa pui o podea de lemn orizontala.
O calcatura mai apasata pe unul din bordurile inclinate -mai ales in prova - inclina brusc barca, ceea ce nu-ti doresti in timpul pescuitului.
Cu privire la volan vs mansa - eu la barcile mici prefer mansa din considerente de spatiu de pescuit.
Argumentul cu stropeala e valabil dar la 4.3 m lungime daca ai valuri oricum mergi mai incet!
Bafta si fire intinse!

AdrianZUZ

Bune sfaturile.

Singura mea problema (psihica) este greutatea, am doar 15 cai de impartit la 2 magari + furaj/bagaj. Daca, si probabil ca o sa-i fac o podina, trebuie sa studiez un pic cea mai usoara varianta .. probabil un extrudat cu densitate f mare sau un aluminiu perforat.

dflorin

Salut Adrian. Eu la barca mea am facut podea din tabla striata si spatiul ramas l-am umplut cu polistiren extrudat. Vezi aici barca mea ca idee.....poate te ajuta cu ceva. http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1396.0.html.

AdrianZUZ

Citat din: dflorin din Martie 30, 2015, 07:00:55 PM
Salut Adrian. Eu la barca mea am facut podea din tabla striata si spatiul ramas l-am umplut cu polistiren extrudat. Vezi aici barca mea ca idee.....poate te ajuta cu ceva. http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1396.0.html.

Frumoasa rau realizarea ta! In mod cert nu am mainile suficient de "drepte" ca sa ma aventurez la o lucrare de genul ala. Inca o data felicitari pentru barca!

dflorin

Multumesc Adrian....Lasa ca si tu ai mina, am vazut ce ai facut la oglinda, lucrare frumoasa si zdravana.