Problemă FS14

Creat de 12iuli34, August 26, 2015, 12:49:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

La s&g lucrez de obicei singur. Important e sa faci atata rasina cat poti intinde in siguranta inainte de a se incalzi. Iar asta o inveti in timp, dupa ce strici ceva material.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Marcian

Imi dau si eu cu parerea desi nu am experienta voastra dar m-am confruntat si eu cu aceeasi problema si anume se dezlipea banda de fibra data cu rasina epoxi in urma unor reparatii la o pilotina cranchi  facute dea lungul clinurilor in care erau unghiuri strinse de 90 o si am rezolvato in felul urmator : Dupa ce am laminat fibra cu epoxi am aplicat peste o folie subtire din aceea alimentara dupa care o intinzi si poti sa modelezi laminatul cum vrei tu fara sa se dezlipeasca avand grija sa scoti la aplicare bulele de aer de sub folie. Dupa polimerizare laminatul ramane neted .

cristiantutuianu

Citat din: Marcian din August 27, 2015, 11:39:01 AM
Dupa ce am laminat fibra cu epoxi am aplicat peste o folie subtire din aceea alimentara dupa care o intinzi si poti sa modelezi laminatul cum vrei tu fara sa se dezlipeasca avand grija sa scoti la aplicare bulele de aer de sub folie. Dupa polimerizare laminatul ramane neted .
A "zis "Marcian ....are dreptate !
Nu ai folie alimentara nici o problema ,foloseste folie de polietilena transparenta gen folie pentru sera (nu trebuie sa fie foarte groasa) .
Eu am folosit cu rezultate excelente hartie pentru copt grand maximo (pentru prajituri si alte ....) 20mx38cm parca 4 ron .
O asezi peste ce ai laminat si o netezesti cu o racleta  iese sticla .Eu am laminat o bucata de placaj de 6mm pe ambele fete am acoperit cu hartie a iesit marfa.

Bogdan ion

Cu hartie de copt lucrez si eu, sau dupa aproximativ 2 ore cu manusa in mana bag degetul in alcool tehnic si apoi netezesc filetul de epoxi cu rumegus.

cosmin91

Intervin si eu cu o nelamurire pe aceeasi tema :D
Se poate folosi fibra de tip stratimat de pana in 180gr/mp in loc de tesatura pe imbinari?

Thor

Citat din: cosmin91 din August 28, 2015, 09:55:48 PM
Intervin si eu cu o nelamurire pe aceeasi tema :D
Se poate folosi fibra de tip stratimat de pana in 180gr/mp in loc de tesatura pe imbinari?

Nu se foloseste stratimat cu epoxidica.

cosmin91

WOW !!!! Mi-a dat peste cap toate presupunerile mele :))
Traiam cu impresia ca se poate pune orice rasina cu orice fibra.

Thor

Citat din: cosmin91 din August 29, 2015, 11:36:25 PM
WOW !!!! Mi-a dat peste cap toate presupunerile mele :))
Traiam cu impresia ca se poate pune orice rasina cu orice fibra.

Vezi postul lui Vali - si nu numai - de aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1669.msg29616.html#msg29616

cosmin91

Da, imediat ce am postat comment-ul am vazut si postarea lui Vali apoi m-am apucat de scormonit in continuare dupa informatii :D
Oricum multumesc de lamurire !

purjulius

In legatura cu problema bulelor de aer ...eu am folosit fibra de 300 si nu am avut probleme ...bineinteles am rotunjit foarte bine toate colturile. barca ta arata beton oricum.

12iuli34

Mulțumesc frumos.Am șlefuit aproape toată fibra data unde am avut bule, iar de ieri m-am apucat să pun banda pe interior.  Am sa atașez câteva foto.

12iuli34

Foto . Pe vârf am reparat doar o mica zonă.

12iuli34

Oricum pe căldură ăsta m-am topit în combinezonul ăla. Pe deasupra de vreo doua zile am răcit, debit stau pe picioare. Mâine sper sa o întorc din nou pe jig.

purjulius

Spor la treaba! Eu nu am folosit combinezon si am avut niste mancarimi enorme.

12iuli34

Am terminat lipitul pe interior și am revenit pe jig. Ieri am  rotunjit colturile,iar azi după amiaza am aplicat banda pe exterior. Foto nu am de azi ci numai de ieri. O seara buna tuturor.