Sfaturi Etap 22 vs. Dehler 22

Creat de Dbr, August 29, 2015, 08:29:26 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

George563

Felicitari pentru iesiri, vara asta am facut pe tarmul nostru peste 600nm dar n-am reusit sa prind 7,5 nd ,maxim ce am vazut constant a fost de 6,8nd. Pe gps am la maxim speed 14nd dar cred ca a avut vreo eroare. Pe vant din napoia traversului cu vant de 24nd inregistrate cu rafale de  28   am parcurs distanta gura portitei-tomis (35 nm)in 5 ore si putin iar pe gps am avut aproape constant 6,8 . 

Florio

Baieti, la vitezele astea, trebuie sa va vad numai la regate :) .
Nu ma pot lauda cu asa ceva.
Imi calculez viteza medie de croaziera la 4,5- 5  nd, ca sa fiu realist. Desigur, barca merge cu 5-6 nd frecvent, dar e un noroc sa ramana la cifra asta viteza medie. Asta fiindca fac trasee lungi.
Am citit pe un site strain de croazieristi adevarati, oameni care traiesc pe barca si navigheaza mult, ca isi calculeaza viteza medie la 3-4 nd, tot pentru a fi realisti. Inteleg ca experienta aduce intelepciune si aceasta din urma spune ca vantul are perioade bune asa cum are si perioade slabe.

Baietii nu joaca "la mai mare", ci fac o mica baza de date in care spun de exemplu ca o Colvic Countess 37' merge mediu cu 5,5 nd , sau un Dufour 36 - 5 nd (On my Dufour 36 I always hoped for 6kts but realistically planned on 5kts passage X channel. On the 38' I usually managed 5.5 to 6kts passage X channel.). Moody Carbineer 46, viteza medie 5-6 kts.
Apar si flacai care baguie despre viteza maxima pe linia de plutire, dar oamenii nu-i baga in seama. Fiindca una-i una, alta-i alta, ca la masini, consumul din carte cu cel din rezervor :) .

Am invatat si eu demult, sa-mi calculez la barca mea de 8m LOA si 7m la linia de plutire, o viteza medie la care sa stiu ca odata plecat, am sa si ajung (si asa nu dau gres niciodata).
De aceea m-am gandit ca e de folos sa scriu lucrurile astea aici, pentru cei care doresc sa extinda plimbarile, la pasaje adevarate, unde odata implicate familii, sotii ori copii, nivelul de responsabilitate si confort mental e altul :)

P.S.
Da, mi s-a intamplat o data sa parcurg traseul Gura Portitei- pensiunea Lunca (8 mile) intr-o ora, in vant foarte tare, dinaintea traversului si apoi travers, vele tertarolate. Dar astea sunt raritati pe care nici nu le pot lua in seama.

George563

Asta am zis si eu ca a fost o exceptie pe 9-10 iulie a batut foarte tare vantul cu 24nd si rafale de 28. De fel cand am 4nd e viteza foarte buna la 5 e o placere.. totul tine de vant.. daca nu bate nu-i bine daca bate prea tare iar nu-i bine.. Am resusit si formidabila performanta sa parcurg in 7h drumul tomis- eforie pe un vant de SE de 22nd cu un GibSea de 33 picioare ce sincer are calitati foarte bune, dar valul si vantul se incapatanau sa nu ne lase sa urcam cu volte foarte luni si rau foarte mare fetelor.

Dbr

Puteti sa spuneti voi orice. Imi pare rau ca nu am facut foto sonarului cand arata 13,5 km/h. Sonda am montat-o corespunzator,sub barca asa ca nu poate fi vorba de eroare. Iar pe prognoze sa nu mai spun ca directia vantului era aratata ceva NE iar noi cand ne-am intors aveam clar SE! Ne miram toti crezand ca este vorba de un curent de aer trecator dar era vant in toata regula. Sigur a fost si din cauza focului mare (am un foc mai mare decat randa). Barca a fost si foarte bine reglata in permanenta, deoarece eram destui disponibili sa facem toate manevrele necesare.

George563

Nu te-am contrazis si in plus barca ta arata destul de sportiv, am tras cu ochiul la ea in eforie cand o aveai pe trailer. Pacat  ca nu am organizat vara asta o iesire simultana a micilor veliere. In tomis nu prea am avut colegi cu veliere de dimensiunea barcii mele disponibili de iesiri mai lungi.

Dbr

Salut George, eu am tot incercat mai toata vara o iesire in cateva barci spre Sfantul Gheorghe , unde am foarte multi prieteni. Unul din ei, Cristian va pleca in zilele urmatoare de acolo spre Bucuresti urmand sa revina prin Octombrie Noiembrie la stiuca. Dar imi va lasa cheile de la casa din Sfantu ;) Ne-au invitat toata vara dar nu am reusit sa ne sincronizam. Emil, cel care are Orionul 20 de la mine a ,,luat hora inainte'' si chiar a lasat barca acolo in Sfantu vreo 2-3 saptamani , in asteptarea noastra. Eu voi mai tine barca mea , alaturi de Varianta lui Razvan si Etapul lui Mihai pana in inclusiv luna octombrie in Marina Eforie in speranta ca totusi poate o sa gasim timpul sa facem o tura de cateva zile in cateva barci. Eu tot mai sper...
Si apropos de viteza barcii mele uitati-va aici la Un Dehler Dehlya 22 similara cu a mea  ;). Si da, imi pare bine ca barca mea a fost admirata de tine in marina, pentru ca este cea mai frumoasa barca de acolo. Si stiti de ce? Pentru ca este a MEA! ;D
https://www.youtube.com/watch?v=_7IcjW3qUGw

https://www.youtube.com/watch?v=09Ht2z1WFjI

Florio

Cum spuneam mai sus, n-o sa derivam in jocul "la mai mare", ca varfurile atinse sunt exceptii care nu se mentin ca viteza medie nici la o distanta de cateva mile. E firesc sa fie cea mai frumoasa barca pentru Bogdan, barca lui ...Bogdan :) . Mai mult de atat e chiar o barca foarte faina si in ochii mei.

Despre calatoria spre Sfantul Gheorghe, hai ca dau un impuls: vin si eu cu tine. Nu de alta, dar vreau sa vad cum merge cu 7,5 nd pana la varsarea Dunarii :)
Ca altfel mie nici nu-mi place sa calatoresc pe mare cu prietenii, o fac doar in scop didactic ;)

Cobar

Hm,o tura intre baieti este foarte tentanta!Ma tenteaza si pe mine dar am barca acasa :-[

pelicanul

Poate o facem peste doua saptamini (weather permitting), sa-mi aduc si eu barca acasa de la Lunca. Am nevoie insa de un coechipier pentru vreo cinci zile. Doua de la Lunca la Sfintu' si inca doua - trei de la Sfintu' la Eforie.

Cobar

Dbr

,,vin si eu cu tine. Nu de alta, dar vreau sa vad cum merge cu 7,5 nd pana la varsarea Dunarii :)''

Sa nu iti uiti pantalonii maro acasa! :)

Dbr

Cosmin, cat am facut noi planuri toata vara sa mergem la Sfantu si acum uite vezi?  Ti-am spus ca scoti barca prea repede barca anul asta din Marina. De Pelicanul ce sa mai spun ca mai ieri alaltaieri vorbeam cum sa aducem barca de la Lunca pe peridoc, si acum uite-l hop cu ganduri de hoinareala pe apa. Ma miram eu sa il lase inima sa o aduca pe uscat ;)
Pe Florio intr-adevar il cred ca vrea sa faca o tura mai lunga cu barca mea , asa cum spune el in scop didactic, pentru ca are multe de invatat de la ,,ea''. ;)
Tinem legatura sa stabilim cum facem.

Cobar

Stiu ca a fost cam devreme dar nu poti sa faci tot timpul ce vrei.Mai sunt,din pacate,o gramada de limitari.Incerc sa le ocolesc asa cum pot.Ar fi fenomenal daca se va lega chestia aceasta si sa mai reusesc o tura de toamna!! ;D

gadiel

sebba

Aș îndrăzni să presupun că e fără motor, fără dotări și la preț de iarna
Asta dacă nu cumva e si vreun photoshop la mijloc sau pozele nu sunt actuale

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro