Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DoiNomazi

Piperata foc, intr-adevar, dar baietzii aia "down under" chiar se pricep la masini de expeditie.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Thor

DoiNomazi

DoiNomazi

"PIÑA COLADA, sau RUM COLA"?

"What?"

"Ma gandeam... acum, in Florida, bem PIÑA, sau RUM COLA?"

"What... ai innebunit?... Ma trezesti la doua dimineata sa ma intrebi ce bem in Florida?..."

"Trebuie sa hotaram ce luam..."

"Acum?... in miez de noapte?..."

"In patru ore se lumineaza... nu pot sa dorm..."

"Incearca..."

M. intinde mana pe intuneric si incepe sa ma scarpine incet in crestetul capului, alternand intre scarpinat si preso-punctura. Senzatia este placuta si de multe ori in insomnii anterioare m-a ajutat sa alunec intr-un somn adanc.

"Vorbesc serios, ce preferi, PIÑA COLADA, sau RUM COLA?"

M. si-a oprit miscarea mainii.

"Tu chiar nu vrei sa incerci sa adormi?"

"Parca era mai bine cand aveam de editat video-ul..."

"Incearca sa dormi, ia o melatonina, hai, te rog eu, maine am iar o zi lunga si complicata..."

"Si la mine e busy maine. Stau pana pe la opt treizeci."

M. isi reia miscarile mainii.

"Hai, incearca sa adormi..."

"Ma gandeam..."

"Avem timp sa hotaram, mai sunt atatea zile pana plecam..."

"Video-ul asta nou..."

"Iar vrei sa facem video?"

Am intors capul spre perna ei dar nu reuseam sa-i disting expresia fetzii in intuneric. Chiar intreba serios, sau doar voia sa ma tachineze? Exista vreo alta optiune de raspuns pentru intrebarea asta?

"Ma gandeam, daca tot le luam si pe ele [mamicile] trebuie sa le integram in echipa. Trebuie sa arate ca noi si poate facem un spoof. Poate ne iese o comedie mishto... Ii spunem, 'Tropical Lullaby - 2017'..."

M-am oprit ascultand respiratia regulata de pe perna cealalta. M. adormise...

LE: Ma gandeam... pentru prima data am emotii in fata unui drum cunoscut. Scurta plimbare pe roti din Islanda mi-a redesteptat dorul de kilometrii nesfarsiti de autostrada... Va fi o placere sa mai duc o data Toyota pana in Florida si inapoi, dansand cu infinitul marcajelor de pe asfalt, in stilul non-stop...  dar de data asta am si temeri... placutele de frana au 17 ani (originale din fabrica), discul de ambreiaj la fel. Cureaua de distributie si pompa de apa sunt inca cele din fabrica... sper sa nu cedeze tocmai in timpul acestui maraton. A imbatranit si masina odata cu noi... Nu va fi timp de reparatii si intretinere. Schimb doar uleiul si filtrele de ulei si la drum.

Ieri s-au imbrancit vreo 55 de masini intr-o busculada pe I-95, in Baltimore, exact pe unde trecem... Bine ca n-am plecat ieri...

Cu soarta inainte...

Sper ca nu mi-au obosit ochii si reflexele...

In vara lui 2017 vom sta putzin mai departe de apa, deci vom fi si mai putzin barcaholici, si vom incerca sa redescoperim bucuria catorva mii de kilometri off road, nomazi independenti prin colb si balarii, unde fiecare strop de apa potabila si motorina inseamna o sansa, ca pe vremuri...

Din pacate U-Boat-ul va implini 3 ani de depozitare pe uscat in "sarcofag". Oare, cand vom avea ocazia sa-l mai scoatem la apa? Iarna viitoare in Everglades? Sa mai traim pana atunci...

"Endless Dreams - 2017" va fi un video exclusiv "auto" pe care si mai putzini dintre colegii de forum barcagii vor fi interesati sa-l vizioneze... :)

Daca e sa fie... problema urgenta este ca rasare soarele si tot nu am hotarat ce bem in Florida... :)

DoiNomazi

Dupa ani de admirat la altii, vom incerca si noi, prentru prima data, sa filmam cu o drona.

Bineinteles, temerea cea mai mare este ca vom filma aproape exclusiv deasupra apei si exista o mult prea mare probabilitate s-o pierdem in apa.

La altii pare sa mearga bine. E plin net-ul de video filmate cu drona. Ar trebui sa mearga si la noi. Deocamdata, cu inima cat un purice, am dat numai "poligonul" zburand fara semnal GPS, ocolind manual obstacolele doar in interior. Pare OK. Primul zbor afara, va fi o filmare din barca direct deasupra oceanului. Sper sa pot ateriza fara sa se prabuseasca in apa.

Imaginile 2 si 3 sunt stop cadru din materialul filmat. Lumina extrem de scazuta, ISO mare, puricii de rigoare, dar se vede... :)

Florio

E o drona excelenta, cu stabilizator, camera buna si mai ales, mai ales, pliabila :) .
Faceti si voi poligoane mai multe, pentru experienta.
Ca altfel propunerea e sa mai cumperi una de rezerva :)

peb5

Sa fie o achizitie de succes si sa o folositi cu placere.

DoiNomazi

Citat din: Florio din Decembrie 22, 2016, 07:45:54 AM
E o drona excelenta, cu stabilizator, camera buna si mai ales, mai ales, pliabila :) .
Faceti si voi poligoane mai multe, pentru experienta.
Ca altfel propunerea e sa mai cumperi una de rezerva :)

Daca le-ar vinde la kg, as lua cateva... :) deocamdata, sunt greu de gasit chiar si de cumparat la bucata. Din ianuarie au promis aia ca dau drumul la desfacere.

Azi am promis ca ma antrenez pe coridoare si printre obstacole. Dar e mai greu fara semnal GPS, ca ala o mai stabilzeaza oleaca.

@peb5 multumim!

DoiNomazi

Joaca cu drona este o experienta noua. Se pare ca tehnica filmarii, incastrata in temelii de ani de zile va influenta tehnica pilotarii, pentru ca nu pot lasa o anumita modalitate de pilotare sa-mi afecteze filmarile.

De exemplu, modul "sport" al dronei si faptul ca este foarte "naravasa" si poate zbura cu nu stiu ce viteza nu ma ajuta deloc, ba dimpotriva, pentru filmare imi trebuie o drona cat mai lenesa si ascultatoare. Imi place mult stabikitstea ei la punct fix, ideal pentru filmari "ca de pe trepied".

In schimb, zumzetul motoarelor introduce probleme noi de sunet pentru care inca nu am rezolvare.

Inca n-am zburat afara ca nu prea am unde si devin "expert" in interior... :)

Ar fi fost misto o jucarie din asta in Groenlanda... :)

Florio

Citat din: DoiNomazi din Decembrie 23, 2016, 06:12:44 PM
Joaca cu drona este o experienta noua. Se pare ca tehnica filmarii, incastrata in temelii de ani de zile va influenta tehnica pilotarii, pentru ca nu pot lasa o anumita modalitate de pilotare sa-mi afecteze filmarile.

De exemplu, modul "sport" al dronei si faptul ca este foarte "naravasa" si poate zbura cu nu stiu ce viteza nu ma ajuta deloc, ba dimpotriva, pentru filmare imi trebuie o drona cat mai lenesa si ascultatoare. Imi place mult stabikitstea ei la punct fix, ideal pentru filmari "ca de pe trepied".

In schimb, zumzetul motoarelor introduce probleme noi de sunet pentru care inca nu am rezolvare.

Inca n-am zburat afara ca nu prea am unde si devin "expert" in interior... :)

Ar fi fost misto o jucarie din asta in Groenlanda... :)

Sunetului n-ai ce-i face, il scoti la montaj si gata. Ori te chinui sa procesezi frecventele zumzaitoare, insa odata scoase, mare lucru din coloana sonora n-o sa ramana.
Important e sa nu se vada elicile in filmare. Iar la asta te va ajuta tocmai dorinta ta de inaintare lenta.
Am vazut filmari in care se vad suparator elicile. Mi se pare evident de ce, se aplica viteza dronei, ea normal, se inclina, stabilizatorul in 3 axe pastreaza camera pe pozitie orizontala si iaca de unde interferenta.

Raul

Interesanta jucaria. Poate reusesti sa o filmezi in timp ce merge cu un alt dispozitiv.

DoiNomazi

Citat din: Florio din Decembrie 23, 2016, 06:59:35 PM
Sunetului n-ai ce-i face, il scoti la montaj si gata. Ori te chinui sa procesezi frecventele zumzaitoare, insa odata scoase, mare lucru din coloana sonora n-o sa ramana.
Important e sa nu se vada elicile in filmare. Iar la asta te va ajuta tocmai dorinta ta de inaintare lenta.
Am vazut filmari in care se vad suparator elicile. Mi se pare evident de ce, se aplica viteza dronei, ea normal, se inclina, stabilizatorul in 3 axe pastreaza camera pe pozitie orizontala si iaca de unde interferenta.

Mai exista un reglaj al stabilizatorului care poate fi setat sa nu lase camera sa "urce" mai mult de 30 de grade raportat la orizont. Si pe urma drona asta are camera in "cioc", nu in mijloc... Nu prea ai cum sa vezi palele alea suparatoare, nici sa vrei...

Nu este numai inaintarea, say indepartarea, este si ascensiunea, sau coborarea, virajele, intoarcerile, panoramele din camera, tilt, etc. Pe toate le vreau lente, nu "zguduite"... :)

Filmarea cu drona e o arta si unii au facut o meserie platita din asta. In majoritatea situatiilor lumea este incantata de panoramele aeriene, dar exista posibilitati de filmare in spatii inguste la sol cand camera pluteste pur si simplu prin aer intr-o scena dinamica baletand cum nici un operator ar fi capabil s-o faca. Pe mine ma tenteaza filmari din kayak, la 1 m deasupra apei si se pare ca apa aduce probleme sistemului de orientare visuala a dronei. Are camere dedicate si sonar pentru evitarea obstacolelor si multi spun ca in aproperea apei, mai ales la o distanta atat de mica, se produc confuzii si mai cade...

Camera dronei nu inregistreaza sunet deloc, ar fi inutil oricum, dar daca vrei s-o folosesti pentru filmarea unei scene cu dialog, se complica putzin situatia. Se poate procesa sunetul in post si exista multe soft-uri specializate cu algoritmuri destepte de separare a vocii si se pot recupera chiar si frecventele filtrate, dar e de munca. In cazuri exceptionale pot petrece ore in sir curatand frecvente si sunete cu guma (exista si un "healing brush") si le pot redesena cu creionul ca in Photoshop. Dar cine are timp si chef de asa ceva pentru un video jurnal de vacanta gratuit?.. :)

Pentru un proiect serios, platit, se poate apela si la ADR, ca la Hollywood... :)

Deocamdata, e de bine.

Raul

Pentru sunet nu poti folosi un microfon separat si ulterior suprapui inregistrarea peste imagine?

DoiNomazi

Citat din: Raul din Decembrie 23, 2016, 07:30:11 PM
Pentru sunet nu poti folosi un microfon separat si ulterior suprapui inregistrarea peste imagine?

Sigur ca poti, dar daca drona e langa tine chiar si microfonul separat capteaza zgomotul motoarelor.  Camera dronei nu are microfon deloc.

Undeva intr-un loc linistit, unde iti auzi bataile inimii, prin comparatie, zgomotul dronei poate fi perceput ca "asurzitor". Sunt, totusi, patru motoare electrice turate care antreneaza patru elici. Daca o trimiti la mai mult de 10-12 m de subiect/microfon ai sanse sa n-o mai auzi, dar intr-un plan apropiat sub 1 m este imposibil de inregistrat dialog cu orice fel de microfon. Asta e, plusuri si minusuri. ADR-ul pare a ramana solutia ideala, dar cine are timp sa se joace cu ADR?.. :)

Pana la urma, mai importante raman decolarile si mai ales aterizarile in mana stand in kayak. Sper sa raman cu toate cele zece degete.. :)

LE: A propos de imagini lente cinematice, imi trebuie un filtru ND 32 polarizator, ca drona nu stie decat sa mareasca shutter speed cand da de lumina soarelui la ocean. Chiar si la ISO 100, se lasa "orbita" cam usor si sare fuga la 1/400 si 1/800, cand filmarea ideala ar fi la 1/60. Un filtru ar fi corectat corespunzator problema.

Filtrele bune/ideale/potrivite sosesc (din China!) de abea in Ianuarie... :(

OK, ma opresc din povestit sa nu va fac capul calendar cu si despre drone... :) Mos Craciun e de vina...

iris

Sarbatori fericite!
  Esti foarte tare si pe treaba asta cu filmarile,am vazut mult din ce-ai postat.
   O sa faci filmari exceptionale,sunt convins.