Croaziere grecesti : EGEEA DE MAI

Creat de Florio, Noiembrie 06, 2016, 09:35:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kir_gutzakis

Ca sa completez ce a descris Florio, aceasta este metoda folosita de Varsanidis pentru a scoate barci din apa, destul de populara in Grecia cand nu sunt disponibile lift sau macara; am intalnit-o si in Ouranopoli. Se foloseste o sanie la inceput trasa din apa cu tractorul pana la intrarea  in curte apoi au un sistem cu cabluri si palane fixe prinse pe perimetrul curtii care le permite sa le mute in directia dorita. Ati remarcat desigur scandurile date cu ulei care se aseaza sub sanie pentru alunecare. Oricat de mari, barcile se imobilizeaza in final pe scanduri si buturugi. Poze din arhiva DBR.
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

Florio

Exact, Vlad. Asta e metoda ancestrală, care funcționează la fel de bine și azi :) .
Asta e și curtea, rampa, ăștia sunt oamenii care nu credeau că-mi pot scoate eu barca pe rampa lor :D
Oricum, mi s-au părut foarte profesioniști și îngrijiți, cu atelier-hală, perimetru bine îngrădit, păzit de niște câini ciobănesc-german, iar John foarte săritor și atent.
De aceea ți l-am dat un an sau doi mai târziu, ca rezolvare pentru problema ta.
Pentru prieteni: mă sună Vlad, băiatul acesta care are la fel de multe bărci cu vele, cât un sfert din forum :D . Problema lui era unde ar fi un punct mai apropiat în Halkidiki, unde ar putea să ...

Ia zi Gutzakis, că nu spun eu întâmplarea ta! :)
Suntem de carantină, dacă nici acum nu vorbim, atunci când?

Alex1958

Ferice de tine!
Nici n-ai idee cat te-am invidiat!
Tot inainte asa dupa ce trecem de pandemia asta!

Florio

Citat din: Alex1958 din Aprilie 10, 2020, 11:38:03 AM
Ferice de tine!
Nici n-ai idee cat te-am invidiat!
Tot inainte asa dupa ce trecem de pandemia asta!

Când se ridică restricția, se golesc orașele de noi :D

De aceea am continuat povestirea, Alex, măcar vorbim despre ce ne place. Chiar dacă nu avem parte acum, pe vremea asta superbă!
O să mai spun ceva despre un traseu, o nebunie, făcut la un an după călătoria aceasta.
Apoi, dacă ne mai țin ăștia blocați (sper să nu), o să povestesc ceva despre Marea Traciei și o călătorie pe care am făcut-o acolo unde n-am auzit pe nimeni să meargă.  Probabil fiindcă nu e deloc turistică zona.
Ceea ce îmi place mie :)

syRebekah

Egeea de mai va fi de iulie. În presă sunt relatate propunerile din Grecia, pentru sezonul turistic: începe la 1 iulie, ţine până în septembrie maxim noiembrie (probabil în funcţie de evoluţia epidemiei), iar străinezii vor trebui să prezinte paşaportul sanitar.

Dacă la data de 1 iulie mă aşteptam, asta cu paşaportul sanitar e o mare problemă deoarece nu văd autorităţile noastre capabile să se organizeze să îl emită în timp util, fără stres etc. Şi sună ceva mai oficial decât o adeverinţă de la medicul de familie.
Apoi, mai e o problemă, şi anume România e printre cele mai lovite ţări din Balcani de epidemie (decese raportat la populaţie). Se vorbeşte de miracole, dar de fapt în toată zona Balcanilor ne depăşesc doar Slovenia şi Austria şi mai nou Turcia. Greu de crezut că vor fi excepţii, nu cred că UE va lua complet dreptul de decizie la nivel local în problema asta sensibilă.
fost ghrt.

Alex1958

In iulie e cald rau. Toata lumea se va muta in septembrie....

Florio

Citat din: syRebekah din Aprilie 22, 2020, 05:30:20 PM
Egeea de mai va fi de iulie. În presă sunt relatate propunerile din Grecia, pentru sezonul turistic: începe la 1 iulie, ţine până în septembrie maxim noiembrie (probabil în funcţie de evoluţia epidemiei), iar străinezii vor trebui să prezinte paşaportul sanitar.

Dacă la data de 1 iulie mă aşteptam, asta cu paşaportul sanitar e o mare problemă deoarece nu văd autorităţile noastre capabile să se organizeze să îl emită în timp util, fără stres etc. Şi sună ceva mai oficial decât o adeverinţă de la medicul de familie.
Apoi, mai e o problemă, şi anume România e printre cele mai lovite ţări din Balcani de epidemie (decese raportat la populaţie). Se vorbeşte de miracole, dar de fapt în toată zona Balcanilor ne depăşesc doar Slovenia şi Austria şi mai nou Turcia. Greu de crezut că vor fi excepţii, nu cred că UE va lua complet dreptul de decizie la nivel local în problema asta sensibilă.

Nikos spunea ieri că măsura de care spui, e programată pentru 15 mai.
Dar se discută normale cu ce înseamnă și ce să conțină "pașaportul sanitar".
Probabil amândoi aveți dreptate: măsura începerii sezonului turistic o fi pentru luna mai și normele de aplicare se dau în iunie :D :D

Florio

Citat din: Alex1958 din Aprilie 23, 2020, 10:06:08 AM
In iulie e cald rau. Toata lumea se va muta in septembrie....

Alex, crede-mă, căldura nu mă poate opri! :D
Și dacă nu mă crezi, vă povestesc cum a fost în august, călătoria din Marea Traciei (la doi ani dupa asta de aici) :)
Sau o alta tot în august, o croazieră lungă, cu traversade între Halkidiki și Sporade, la un an după aceasta.

Adică dacă nu v-am plictisit cu asta, mai am resurse! :D

P.S.
Toate acestea, le povestesc în special ca jurnal de călătorie: cu ape, curenți, vânturi, porturi, golfuri, adâncimi, utilități la acostări, posibilități de distracție. Cuiva pot fi de folos, la un moment dat.

syRebekah

Pe 15 mai relaxează restricţiile de deplasare în interiorul ţării, ca şi la noi, dar graniţele înţeleg că rămân închise.
Pe 1 iulie ar deschide graniţele pentru turişti. Poate că le vor deschide ceva mai devreme (1-2 săptămâni) pentru muncitorii sezonieri.
Din ce am mai citit declaraţii, va fi o măsură agreată cu UE. Asta indică o potenţială reglementare la nivel UE a tranzitului turistic. Cum Germania vrea oricum să aibă o evidenţă a persoanelor cu imunitate şi fără... ce ziceaţi de paşaportul biometric? Vine peste noi într-o formă chiar mai invazivă.
fost ghrt.

Florio

Citat din: syRebekah din Aprilie 23, 2020, 01:33:00 PM
...........................
Cum Germania vrea oricum să aibă o evidenţă a persoanelor cu imunitate şi fără... ce ziceaţi de paşaportul biometric? Vine peste noi într-o formă chiar mai invazivă.

"Total recall"  1990-2020 ;)

Alex1958

Gheorghita (apropos "La multi ani!") si Florio,
Sper ca nu sunteti din filmul ala cu "astia vor sa ne vaccineze pe toti"?
Nu de alta dar vad zilele astea niste "lideri de opinie" de te doare capul.
O sa ne inghesuim -pastrand distanta sociala- sa platim pentru vaccinul asta....

syRebekah

Alex, mersi! şi relax, vaccinarea e bună. Paşaportul de sănătate nu prea, din mai multe motive.
Dpdv epidemiologic voi evita să merg în zone intens frecventate; medicii devin locuri comune unde te poţi îmbolnăvi; ca să nu fie aşa, ar trebui nişte bani serioşi în cabinete şi mijloacele de protecţie, gen să îşi schimbe mănuşile după fiecare pacient etc.

Apoi, e un demers birocratic care mi se pare total inutil: crede cineva că vom fi testaţi toţi cei care vom vrea să plecăm în Grecia, când capacitatea RO este de sub 10.000 de teste zilnic, toate numai la stat, şi durează câteva zile, şi trebuie testaţi alţii etc. Mi se pare cam inutil, din moment ce te poţi îmbolnăvi bine mersi la pod la Giurgiu şi în cele 2 săptămâni de Grecia să dai fără număr la toată ţara. Asta o zic eu, care în loc de ceva la barcă mi-am luat un pulsoximetru (la preţul vechi...).

Dpdv al securităţii datelor, sincer prefer confuzia actualelor paşapoarte, unde e o poză mai fidelă sau nu. Cel biometric e mai precis (de aia şi e introdus), dar practic nu mai ai nici un control asupra datelor alea. Aşa, amprentele mele sunt strict ale mele cât timp nu ajung la Poliţie, unde mi se iau amprentele numai în anumite împrejurări, altfel nu. Cu PB, amprentele ni se iau tuturor. Poate că nu e nici un pericol dar problema dacă e sau nu vreun pericol nu ar mai exista în lipsa acestei prelevări.
fost ghrt.

Alex1958

Gheorghita,
Plecam de la ipoteza ca cineva ne vrea raul, abia ne asteapta sa ne insceneze ceva!
Personal am lucrat intr-o tara din ME cu toate actele in regula. Ca sa-ti faca Civil ID -fara de care nu iei permis de munca, mi-au luat amprentele. Cum nu am facut si nici nu-mi propun sa fac nimic ilegal, m-am conformat. Cand astia cu pasapoartele biometrice vor avea miliarde de amprente in arhiva ce vor face mai intai?
Am discutat recent cu niste tipi care s-au mutat din Franta in Israel. M-am mirat, dar oamenii mi-au explicat ca se simt mai in siguranta acolo (complet inconjurati de vecini ostili) decat in Franta. Pentru ca acolo totul e supravegheat si implicit tinut sub control.
Si in multe tari europene totul e supravegheat. Monaco a fost pionierul in aceasta privinta, iar astazi in Londra practic tot spatial public e monitorizat CCTV si politia are acces oricand la date. Asta e trendul si te poti opune, dar nu prea are rost! Accepti si-ti vezi de treaba!
Pasaportul biometric are si avanaje, daca ai, Doamne fereste!, vreo problema stiu aia ce istoric medical ai!
Oricum softurile de recunoastere faciala ofera celor interesati informatii pe care, vrei sau nu vrei le pot obtine. De ce ai fi tu, ca om normal, interesant pentru ei? A te conforma este cumva ca imunizarea de turma contra virusului.
Cat despre avizul epidemiologic aici ai 100% dreptate, e inutil.
Stiu despre un skipper care a facut delivery la un catamaran de pe coasta Frantei la Mangalia, a durat vreo luna. La sosire nici nu i-au bagat in izolare sau carantina, caci au avut inspiratia (si vantul probabil!) sa nu intre in nici un port in ultimile 17 zile.
Dar oricum de acum se vor schimba multe lucruri in modul de socializare, iar velistii sunt deja izolationisti, nu-I asa?
Toate cele bune!

syRebekah

Uite o idee de cineva care ne vrea răul: grănicerii având acces la istoricul medical, nu va putea intra în SUA pentru că, în urmă cu x de ani, Yulescu a urmat un tratament împotriva adicţiei...

Datele pe care le furnizăm statului (fiscale, convorbirile telefonice, imagini de la camerele de supraveghere) nu le mai putem lua înapoi. Ne putem lupta să fie şterse, deşi mă îndoiesc că tărtăcuţele vor şterge ceva, indiferent ce, altfel decât din eroare. Poţi să trăieşti spunându-ţi că nu îţi pasă sau chiar că vor avea grijă de tine; personal nu văd aşa lucrurile. Însă în mod cert nişte informaţii personale importante nu mai sunt private. Şi dacă vrei să renunţi la viaţa privată spunându-ţi că eşti anonim, eu din ce văd trăim într-un stat abuziv. Oricând se poate trezi cineva cu acces că ai o avere cam mare şi trebuie să cotizezi, şi ştie şi exact ce şi de unde. Deşi ai impozitele plătite la zi. Dacă nu mă crezi, vezi ştirea recentă cu cei care au importat 20m de măşti non-medicale. Mai am şi alte exemple de la oameni pe care îi cunosc, dar acelea sunt private.
fost ghrt.

bradutzu

Si noua ne este dor de Grecia.
Sotia cauta azi de zor o cazare direct pe plaja pe care sa o putem inchiria 3 familii si in care sa fim cat mai izolati! Daca aveti vreo idee de o cazare decenta printr-un golf uitat de lume cu acces direct pe plaja, va rog sa ne anuntati si pe noi cei ce vrem sa mergem cu masina!
Multumesc!
Sa auzim numai de bine!