Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Pana la 5 cp inclusiv,nu-ti trebuie permis.Daca eu l-am luat la 52 de ani,tot amanand intalnirea cu cartea pt. tine nu-i o problema,si nici banii[1300-1400 lei]nu cred sa fie...Hai curaj!
Si crede-ma ca am invatat!!!Examen pe bune!!!25 din 26!!

Dbr

Bogdan, cand le mai transporti asa, pune ceva reflectorizant pe spatele lor atat in spate cat si pe lateral/spate ca sa fii vazut pe drum. Sunt multi pe drum care se uita mai mult in telefon decat inainte >:(. Indicat ar fi sa ai ceva cu dungi oblice albe / rosii( gasesti rpin Dedeman, Hornbach,etc)  iar noaptea foloseste o lampa din aceea rosie de biciclete cu baterii pusa pe lumina continua nu intermitenta.

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Decembrie 14, 2019, 11:48:52 PM
eu stiam sub 6 m si 5 cp nu-ti trebuie inmatriculare, sa inteleg ca sub 7m si sub 5cp nu-ti trebuie inmatriculare?

Dany spune bine, limita de înmatriculare este la 7m lungime sau 20 cp motor (va trebui să știi un minim de legislație, Bogdan, că deja ești barcagiu :) ).

Despre catamaran, acum. Cred că ai dovedit suficient,  că poți face lucruri serioase :) . Așa că n-ar fi rău să construiești unul cu flotoare mai mari, un hard top demontabil, lățime mare, spațiu și confort. La 7m lungime, ai putea duce la 4m lățime, și totul devine super!
Am întâlnit într-una din călătoriile noastre pe mare, doi tineri care veniseră din Austria, pe Dunăre și Marea Neagră, cu un catamaran construit de ei, pe modelul Tiki21. Adică 6,4m, cu lățime aproape 4m (3,7m). Pe coasta bulgărească i-am întâlnit de două ori, traseul lor fiind către Grecia, cu finalul călătoriei la Veneția. Superb!
Iar barca era aptă pentru așa ceva:  https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1010.90.html
Saus und Braus.

Catamaranul este ușor transportabil și ușor în sine. Având o formă foarte inspirată, poate fi pus în mișcare cu un minimum de putere (ca motorul tău electric), iar dacă te apleci puțin către mersul cu vele, deja viața ta se va schimba :)

P.S.  Construcția este ușoară, fiind metoda stitch and glue. E loc de dormit în fiecare corp, dar cel mai fain e pe punte, cât o garsonieră-23 mp

bogdanminitehnicus

Multumesc de ganduri,

De data asta constructia va fi demontabila, dar vreau cu tot dinadinsul sa fac rost de un peridoc cand va veni vremea, asamblarea-dezasamblarea imi iau din timpul de distractie.
Nu cred ca are rost sa ma intind pana la 7 m, cred ca 6m lungime si 2,5-3 m latime sunt mai mult decat ok, vreau totusi sa pot intra si pe canale mai inguste.
Nu stiu acum cu peridocul cum e, pot sa pun asa latime pe el, intreb ca nu am avut pana acum peridoc si nu stiu care-i teoria. Deasemenea il voi tracta cu o toyota avensis cu tractiune fata, ma gandesc ca o sa am ceva probleme la rampa de acces, nici nu stiu cum va fi.
Deasemenea si spatiul de depozitare va fi o problema, deci ma gandesc sa caut vreun loc disponibil pe undeva pentru iernare.
Deja imi fac planuri prea multe, nici nu m-am apucat de constructie si deja am multe probleme de rezolvat.

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Decembrie 17, 2019, 11:25:02 AM
Multumesc de ganduri,

De data asta constructia va fi demontabila, dar vreau cu tot dinadinsul sa fac rost de un peridoc cand va veni vremea, asamblarea-dezasamblarea imi iau din timpul de distractie.
Nu cred ca are rost sa ma intind pana la 7 m, cred ca 6m lungime si 2,5-3 m latime sunt mai mult decat ok, vreau totusi sa pot intra si pe canale mai inguste.
Nu stiu acum cu peridocul cum e, pot sa pun asa latime pe el, intreb ca nu am avut pana acum peridoc si nu stiu care-i teoria. Deasemenea il voi tracta cu o toyota avensis cu tractiune fata, ma gandesc ca o sa am ceva probleme la rampa de acces, nici nu stiu cum va fi.
Deasemenea si spatiul de depozitare va fi o problema, deci ma gandesc sa caut vreun loc disponibil pe undeva pentru iernare.
Deja imi fac planuri prea multe, nici nu m-am apucat de constructie si deja am multe probleme de rezolvat.

Nu-i așa complicat, eu și mulți prieteni ai mei, avem bărci transportabile, a mea e chiar către limita maximă.
Cu peridocul este exact ca în imaginea pusă mai sus, de aceea am și postat-o. Corpurile sunt înguste și puse unul lângă celălalt nu adună mai mult de 2m lățime. Cele două traverse structurale și restul, se pun în lungul corpurilor și totul devine foarte simplu.
Mai simplu chiar decât la transportul unei bărci ca a mea, fiindcă greutatea catamaranului este foarte mică, volumul bărcii e distribuit în două coca (deci mai manevrabil), iar restul sunt mici subansamble, ușor de manevrat.
Lansarea iarăși nu este nici o problemă, datorită greutății mici. Austriecii trăgeau catamaranul pe plajă! Și erau doi puștani... cât poate fi de greu? :D
Depozitarea nu pune probleme, așa cum nu pune nici barca mea: va fi pe peridoc, acoperit cu o prelată, totul putând sta afară,  în orice curte, sau dacă există un garaj, uite aici confort :) . Că mașinile nu prea ni le ținem în garaje, nici când avem.

Spun astea din două motive:
1. Să aproximezi ușurința cu care se rezolvă intrebările tale de mai sus
2. Să poți învinge inerția fiindcă e doar o piedică morală. Dacă mergi către o barcă mai mare, vei simți serios bucuria acestui "upgrade". Dacă faci una doar puțintel mai mare, nu prea se simte.

Restul priorităților însă, doar tu le poți ști. Succese! :)

bogdanminitehnicus

multumesc pentru incurajari,
Ma gandesc serios la dimensiuni, voi ce cititi dilemele mele ce ati face:

sa fac o pupa in scadere cu varf si tot flotorul sa aiba 6 m cu tot cu ea

sau

sa las flotoarele la 6 m si sa fac o prelungire cu scadere in pupa de 90 cm si plutitoarea sa aiba 6,9m lungime ?

Un flotor are asa cum e acum 45-50 kg bucata, acumulatorii 80-90 kg, motorul 38 kg+panouri+.... deci pana la urma se va strange ceva greutate.
Totul pana la urma tine de vointa si buget, vointa este, bugetul sper sa vina si el, am pus la vanzare catamaranul actual pe ceva site-uri din afara, sper sa se lege ceva sa va pot incanta cu postari si anul viitor:)

bogdanminitehnicus

in primele poze cam asa arata varianta de 6 m cu pupa plata, dar in unghi si ultima poza e scurtat cred ca la 5 m.

bogdanminitehnicus

La multi ani, sarbatori fericite si un an nou plin de realizari si impliniri  :)

dany

Craciun fericit si tot ce-ti doresti,Bogdane!Realizari frumoase in continuare!!!

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

salutari,

Ca urmare a necesitatii achizitiei unui peridoc scot la vanzare 2 panouri solare flexibile de inalta calitate fibra de sticla Das Energy 340w, noi, achizitionate luna trecuta.
Date tehnice:
putere panou 340w monocristalin
tensiunea de lucru Upp 39V
Ampreajul de lucru 8.7 Ah
Tensiunea in gol Uoc 47.8V
Amperajul in gol 8.9Ah

https://static1.squarespace.com/static/5cc1ae3db10f25d057c707c0/t/5d2c5e05e796fd000164fea0/1563188744135/DAS+Energy+Datasheet+Universal+module+201905.pdf

Pret 1500 ron/bucata sau schimb cu un peridoc 500kg si diferenta

bogdanminitehnicus

Dbr

Sunt acelea de care discutam noi la telefon. In fond, ce poate sa fie rau, lucru nou e lucru nou. Doar ca asa acum am mai vorbit, polonezii lucreaza ,,ieftin'' la multe chestii care nu se vad in aparenta: suduri, strat galvan, grosime profile, clasa de duritate componente tip suruburi,etc. Dar stai linistit ca nu se destrama pe drum nici pe departe :)

bogdanminitehnicus

Atunci ar renta un ban in plus pt un neptun de exemplu?