Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bogdanminitehnicus

Citat din: lipan din Octombrie 14, 2017, 04:28:42 PM
Abia aștept să văd lucrarea gata!

si eu de abia astept, acum trebuie sa vand canoea pentru a putea cumpara alte panouri :)

Florio

Foarte frumos se deplasează catamaranul! Aici ai avea loc substanțial pentru panouri, iar habitaclul pe care îl poți închide înseamnă deja confort :) !

bogdanminitehnicus

Citat din: Florio din Octombrie 16, 2017, 01:15:04 PM
Foarte frumos se deplasează catamaranul! Aici ai avea loc substanțial pentru panouri, iar habitaclul pe care îl poți închide înseamnă deja confort :) !

Cand am calculat latimea plutitoarei am lasat spatiu pentru exact 4 panouri de 200w doar la pupa si prova intre flotoare. Eu zic ca ar fi suficient pentru o autonomie mare.
Acum am urmatoarea problema, catamaranul nu merge drept, merge intr-un oarece drift. Schimbarea directiei o fac doar din motor, ma gandesc sa profilez axul motorului astfel incat sa devina o carma, sau sa pun o carma de caiac pe fiecare corp.

bogdanminitehnicus

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Octombrie 16, 2017, 06:02:24 PM
Cand am calculat latimea plutitoarei am lasat spatiu pentru exact 4 panouri de 200w doar la pupa si prova intre flotoare. Eu zic ca ar fi suficient pentru o autonomie mare.
Acum am urmatoarea problema, catamaranul nu merge drept, merge intr-un oarece drift. Schimbarea directiei o fac doar din motor, ma gandesc sa profilez axul motorului astfel incat sa devina o carma, sau sa pun o carma de caiac pe fiecare corp.
Poți monta un derivor central, pe care să-l ridici pentru a controla pescajul. Astfel vei controla mai ușor direcția, catamaranul pivotând pe derivor.
În momentul de față direcția bărcii este menținută doar de forma imersă a corpurilor. Insuficientă ca suprafață antiderivă.

bogdanminitehnicus

Superoferta de toamna, vreau sa vand canoea simpla la doar 500 euro!!!!

bogdanminitehnicus

sau va ajunge ghiveci de flori

deltasub

Citat din: bogdanminitehnicus din Octombrie 16, 2017, 06:02:24 PM

Vorbind cu prietenul care a facut trimaranul de care ti-am scris ( https://www.canottiericandia.com/vestiario/trimarano-green/ ) el a optat pt trimaran deoarece motorul pt a avea randament maxim e bine sa aibă un corp de barca în fata. Deasemenea pt a guverna mai bine, motorul trebuie sa fie cât mai spre pupa. Ideal doua motoare, pe fiecare corp câte unul

bogdanminitehnicus

Interesant proiect, am vazut la alt catamaran de data asta cu motor termic existenta celui de al 3-lea corp in fata motorului http://west-sport.ro/katamaran/
Nu stiu daca e mai bine sau mai rau, ma gandesc ca ar trebui sa-si dea cu parerea un inginer navalist sau un proiectant.
La mine motorul e submers, insa teava (cizma) motorului nu este profilata asa incat in spatele tevii la viteza nu e apa, iar elicea incepe sa bata-n gol (caviteze).
Cred ca e loc de mai bine, insa detalile le voi descoperi pe parcurs, eu sunt multumit ca am reusit sa-l scot la apa anu asta :)

bogdanminitehnicus

Salutari,

Profitand de vremea de afara am reusit sa pun la cale 2 ture incununate cu succes si fara probleme.

-Prima tura a fost reeditarea unei mai vechi dorinte si anume canalul dorobantu plecand de la Manastirea pana la intrarea in Dunare, in total 20 km aval-amonte, acumulator descarcat 90%. Intrarea in Dunare fata de anul trecut s-a schimbat dramatic, varsarea e aproape colmatata, un doar un canal mic care da in navigabila. Nu se poate intra cu barca clasica.
Ce a fost mai interesant de data asta a fost un palc de pescari, unul probabil mai fricos vazandu-l pe colegul meu imbracat in rosu a scos juvelnicu din apa (facuse ceva captura) si a eliberat toti pestii :):)

-A doua tura a fost pe Snagov, locul e mirific mai ales cand e nepopulat cu alte plutitoare. De abia la intoarcere am dat de 2 ambarcatiuni, insa lacul a fost pustiu, doar lotul de canotori isi facea treaba pe acolo. Distanta parcursa 20km, consumat 80 Ah din 90. Pun cateva poze de deliciu, probabil pe la iarna o sa postez pe site-ul meu.

bogdanminitehnicus

drmarius

Super Snagovul ... toamna cand dispar unii. :)

bogdanminitehnicus

Citat din: drmarius din Octombrie 20, 2017, 09:16:42 AM
Super Snagovul ... toamna cand dispar unii. :)

daca intri la 9 pe balta nu e nimeni. Nu stiu daca in wk se aplica aceeasi regula, insa trendul general e de party sambata asa ca duminica e cam greu sa apara pe lac

drmarius

Duminica ma implic serios pe Snagov la un salau sau o stiuca  :) .

Canoea mea nu e gata din pacate inca.

bogdanminitehnicus

Citat din: drmarius din Octombrie 20, 2017, 11:12:27 AM
Duminica ma implic serios pe Snagov la un salau sau o stiuca  :) .

Canoea mea nu e gata din pacate inca.

Ti o imprumut pe a mea:))