constructia unui catamaran cu vele

Creat de iris, Decembrie 04, 2016, 08:51:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iris

Salutare tuturor colegilor!
   In sfarsit,o sa ies cu catamaranul meu pe Dunare,in we,intre cele doua baraje de la Portile de Fier.
    Rog colegii de forum sa-mi dea,daca au,ceva harti din aceasta regiune,sau link de unde sa le pot incarca.
     Multumesc frumos anticipat.

Alex1958

Florio

Citat din: iris din August 02, 2017, 09:06:50 AM
Salutare tuturor colegilor!
   In sfarsit,o sa ies cu catamaranul meu pe Dunare,in we,intre cele doua baraje de la Portile de Fier.
    Rog colegii de forum sa-mi dea,daca au,ceva harti din aceasta regiune,sau link de unde sa le pot incarca.
     Multumesc frumos anticipat.

Iris, nu cred să ai nevoie de mai mult decât îți oferă Google ca imagine aeriană.
Ai o barcă mică, pescaj insignifiant, interesul e să eviți șenalul navigabil ocupat și să te distrezi cu voltele fără a stânjeni traficul naval.
Pe Dunăre nu ai mare semnalistică, balizele de margine de șenal, semnele de pe maluri care în general se referă la locuri ce permit ancorarea, întoarcerea, ori avertizează despre pescaj redus (deloc cazul tău). Opinia mea este să te bucuri de ape fără preocupări inutile care ți-ar limita distracția.
Știi regula celui mai mare? Aplic-o, fiindcă în mod sigur vei fi cel mic :) .
La bord un sonar, pe telefon o hartă Google sau un Navionics, ca să știi unde te afli.
Oricum, vizual ai toată informația de care ai nevoie. Pe Dunăre nu te pierzi, n-ai cum :)
Baftă! Și să pui poze.

iris

Multumesc frumos pentru raspuns.Asa o sa fac si promit poze :).

cristiantutuianu

Citat din: iris din August 02, 2017, 11:51:53 PM
Asa o sa fac si promit poze :).

Iti doresc un sfârșit de săptămână minunat !Abia astept sa vad poze.

mariusm piesenoi111

Citat din: cristiantutuianu din August 04, 2017, 08:21:22 AM
Iti doresc un sfârșit de săptămână minunat !Abia astept sa vad poze.
Subscriu!

timberland0910

Superb...felicitari arata intr-un mare fel .Am vazut ca nu se preteaza pentru mare 😯..Sa inteleg ca e mai instabil catamaranul decat o lotca sau de ce nu se poate iesi costier la plimbare?

iris

Intrucat am fost ajutat foarte mult de colegii de forum,trimit cateva poze(or sa fie mai multe) cu catamaranul,asa cum arata acum,mai precis we trecut,la Dunare,in apropiere de Barajul PF 2.
    Barca se comporta foarte bine pe apa.
     Confort 5 stele-in cabina din prova,salteaua are 160 cm,cea din prova 110 cm,cabinele sunt complet capitonate.Cockpit-ul este si el destul de mare.
     Am dormit de cateva ori la ancore(una de 10 kg in prova,in curentul Dunarii si una de 2,5 Kg in babord,sa nu ma duca cu carmele si motorul in mal) si nu am avut nici o problema.
    Merge foarte bine si cu velele iar volta-si in vant si sub vant-se face repede,poate si pentru ca focul e cu balene orizontale si nu iroseste deloc vantul.
     Pe vant mai puternic,derivoarele reduc deplasarea laterala si echilibreaza bine catargul.
      A plouat o noapte intreaga peste barca nu a intrat nici o picatura de apa;nu intra nici in corpul flotoarelor.
      Micul Suzi de 9,9 isi face bine treaba,la 2000 ture am 4 knots impotriva curentului,pe senal si poti vb langa el-e silentios.
       Sincer,va multumesc tuturor pentru sfaturi si sustinere,in special lui Vali,fara indicatiile tehnice date de el,era greu...

iris

iris

iris

lipan

Felicitări!!!!!
A ieșit o lucrare de excepție.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

pelicanul

Pina la urma i-ai pus vele de Hobbie Cat! Arata foarte bine! De unde le-ai luat?

ghrt

Super! Felicitări! Şi la cât mai multe ieşiri!

Haiduc

Foarte frumos!Sa il stapanesti sanatos.Bravo inca o data frumoasa lucrare!