constructia unui catamaran cu vele

Creat de iris, Decembrie 04, 2016, 08:51:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

drmarius

Felicitari!

In locul tau, a doua zi plecam intr o expeditie PF ... Mangalia   8)

Florio

Citat din: iris din Septembrie 21, 2017, 06:41:56 PM
vele

O lucrare inedită și reușită până la detaliu (capitonaj, scară laterală, hatch, etc..).
Velatura îmi pare (la ochi)  subdimensionată, dar se îmbunătățește cu un foc genovez 150% pus pe roller pentru ușurința manipulării. Interesante și derivoarele acelea cât un stat de om. O să ai plăcerea de a te juca cu ele până stabilești singur nivelul de eficiență la navigat cu vânt.
Foaaarte puține poze pentru dorința ochiului meu de a vedea :) . Iris, fii mai darnic cu lentila!

iris

Multumesc tuturor pentru aprecieri.

Pelican:Arborada este de hobie cat race.Am cumparat-o de la o reprezentanta Hobie din Austria,sh.A trebuir sa mai prelungesc catargul cu vreo 80 cm,asa a vrut Woods.

Florio,am incercat sa mai pun poze(si o sa mai incerc!),dar nu le-a luat site-ul.

Dr Marius,ma gandesc sa plec intr-o croaziera,dar inspre vest,in amonte.In jos,nu prea ai ce vedea,saracie la bulgari,saracie si la noi.Vorba unui prieten,de unde intra Dunarea in Romania pana la Tulcea,nu gasesti o statie de benzina.In plus,in aval mai vezi cate ceva(golful Cernei,al Orsovei,al Mraconiei,Dubova,Clisura Dunarii,Cazanele) La sarbi sunt cateva marine frumusele,le-am vazut de pe mal.

Totusi,furtunile din ultimul timp m-au pus pe ganduri.Am prins una la ponton,legata corespunzator,in 4 punte.Ce mai zbucium...
     Ma intreb ce faci pe apa?Daca mergi pe linga mal,risti sa te bage furtuna in el sa dai cu carmele,prova sau motorul.In plus,nu stii cand vine vreo salcie peste tine.Daca te duci pe mijloc,cu motorul ala mic,nu stiu cum pot sa o guvernez.Ancorele ar fi o solutie?

Revin cu poze.

Florio

Citat din: iris din Septembrie 22, 2017, 08:40:03 AM
Vorba unui prieten,de unde intra Dunarea in Romania pana la Tulcea,nu gasesti o statie de benzina.

De aceea ai vele! :)
În aproape 600 km parcurși într-o călătorie de două săptămâni pe Dunăre (Oltenița) și Marea Neagră (Tomis), am consumat vreo 12l de benzină, cu un motor de 50 cp. Și asta fiindcă am parcurs zona de deltă-Sf. Gheorghe, unde nu ajunge Eol.
Plăcerea navigației cu vânt a fost bașca! :)

Citat din: iris din Septembrie 22, 2017, 08:40:03 AM
     Totusi,furtunile din ultimul timp m-au pus pe ganduri.Am prins una la ponton,legata corespunzator,in 4 punte.Ce mai zbucium...
     Ma intreb ce faci pe apa?Daca mergi pe linga mal,risti sa te bage furtuna in el sa dai cu carmele,prova sau motorul.In plus,nu stii cand vine vreo salcie peste tine.Daca te duci pe mijloc,cu motorul ala mic,nu stiu cum pot sa o guvernez.Ancorele ar fi o solutie?

Ei, dracul nu e așa de negru, mai bate și în blond :) .
Pe apă e mai puțin dramatic decât la ponton. Ai mai multă libertate de mișcare.
Desigur, stai la ancoră, nu te bazezi pe motoraș. Cu un grad de libertate mare, parâmă cu lanț de 5-6 ori cât adâncimea apei de ancorare, intri înăuntru și citești o carte. Joshua Slocum :) .  Sau stai la hublou și faci poze.
E Dunăre, nu Roaring Forties :)

iris

Multumesc,stii tu mai bine.
  Am ancora cu lant de 5m,parama vreo 25 m(si se mai gaseste prin barca).
    Totusi,nu mi-as dori sa-l vad pe dracu,nici macar blond ;D

gvincentiu

O mare realizare. Bravo! Pana la urmă ne poti zice (xu aproximatie) la cât a ajuns?
Ganduri bune !

iris

iris

Florio

gvincentiu

Doar placajul si rasina ar fi atât in lei. Sunt iepuroi, cu siguranta.
Ganduri bune !

iris

Florio

Citat din: iris din Septembrie 22, 2017, 02:02:35 PM
Euro.

Am bănuit prost.
Spune-mi te rog, indicatorul de vânt și celelalte aparate par cumva dintr-o serie a aceluiași fabricant.
Ce anume sunt? De unde?

Vali

Citat din: iris din Septembrie 22, 2017, 11:44:15 AM
nu pot pune poze,nici macar cate una

In dreapta sus e un tutorial de pus poze pe server extern. Daca forumul nu le ia, e din cauza rezolutiei mari.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ghrt

Citat din: Florio din Septembrie 22, 2017, 04:17:37 PM
Spune-mi te rog, indicatorul de vânt și celelalte aparate par cumva dintr-o serie a aceluiași fabricant.
Ce anume sunt? De unde?

Îndrăznesc să răspund eu: cele pătrăţoase sunt de la NASA Marine, englezeşti, iar cel rotund (KUS) este chinezesc, se găsesc pe Aliexpress.