Personalizare barca....Black Sea Fishing 510

Creat de Robby, Iunie 30, 2017, 03:47:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Eu cred ca atata timp cat iei virajele fara sa te crezi pe un jet esti safe.

ionpescarul

Citat din: teo pes din Iulie 02, 2017, 02:40:05 PM
Tupeu !! sa pui benzina langa baterie !!!  ;Dfitza !! :P

Sunt aproape perfecti ,pe langa nebuneala mea ,cu butelia si arzatorul care o incalzeste iarna,bidoanele de benzina alaturi si eu dormind peste ele ,dar totul in cort,nu ne ploua ,dar zburam pe orbita la nevoie.

Robby

Am hotarat sa merg pe varianta clasica ,consola din fibra pozitionata central pe spate , scaun pe chesonul din pupa unde pun si rezervorul, ...bateria bagata jos in consola, ...celelalte acareturi urmand sa le gasesc locul......era tentanta ideea colegului radu andritoiu , consola de inox pe chesonul din mijloc, insa m-am gandit la ceilalti ocupanti din barca , se sta mai comod pe mijloc decat in spatele barcii ,peisajul deltaic ofera o perspectiva mult mai atragatoare decat spatele meu  :) :)......
O alta problema arata si de nea Costel de la Pronautica, ar fi fost  prinderea piciorului de la scaun pe podeaua barcii (cred ca termenul potrivit e paiol)....nu ofera rezistenta ...ar fi trebuit pus o intaritura in timpul procesului de construire al barcii, .....
Prin urmare sper ca saptamana viitoare sa vin cu ceva fotografii ....barca se afla acum in cabinetul unui doctor al motoarelor si al barcilor ....

Robby

Au venit si ceva poze....inca se lucreaza...s-a montat consola (vopsita in prealabil, era un verde nepotrivit), motorul...urmeaza restul
Ptr. lumini,o intrebare: sunt obligatorii babord,tribord, pupa sau e deajuns o singura lumina alba ?...

sixone

Arata bine barca. E suficienta o lumina alba vizibila pe 360 grade.

pelicanul

Citat din: sixone din Iulie 24, 2017, 11:24:01 AM
Arata bine barca. E suficienta o lumina alba vizibila pe 360 grade.

Am mai avut discutia asta. Daca barca depaseste viteza de 7 noduri sint necesare si luminile din borduri.
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2016.msg33650.html#msg33650

sixone

Da, acum m-am prins, tu ai citat din COLREG, eu ma refeream la RND, unde nu zice nimic de viteza, la art. 3.13:

"Ambarcaţiunile mici autopropulsate navigând izolat, cu o lungime mai mică de 7 m, pot, în locul luminilor prevăzute la paragraful 1 de mai sus, să poarte o lumină albă obişnuită dispusă într-un loc corespunzător şi la o înălţime de la care să fie vizibilă din toate părţile."

M-am gandit ca Robby foloseste barca asta pe Dunare, nu mare. Chiar sunt curios, desi se cheama Black Sea Fishing, are si cat. C de navigatie? :)

Robby

Barca este în categoria C.....Însă eu o folosesc exclusiv pe Dunăre. ...referitor la lumini ,dacă nu circul cu barca noaptea ,sunt totuși necesare luminile ?

teo pes

Viata i grea !!  Dar trece !!

sixone

Dar e bine sa le ai, daca ai posibilitatea sa le montezi pe barca, in caz ca te prinde noaptea, ceata, etc.. E mai sigur.

teo pes

Citat din: sixone din Iulie 24, 2017, 03:46:34 PM
Dar e bine sa le ai, daca ai posibilitatea sa le montezi pe barca, in caz ca te prinde noaptea, ceata, etc.. E mai sigur.
;D Ce treaba are ceata cu luminile? !! noaptea da ,sa nu dea electricienii peste tine !noaptea cum ,,barca mica ocoleste barca mare" ... are vamporu luminiiii !!! :D
Viata i grea !!  Dar trece !!

mariusm piesenoi111

Eu am pus luminile de navigatie pe consola babord tribord....super si nu stanjenesc la mers noaptea desinu recomand mersul noaptea decat pe distante scurte si nu glisat.....la ce am vazut in apa in ultimul timp

bbl81

dupa ce era sa ma urc pa un copac anu trecut la Divici, la intalnire, anu asta mi-am montat proiector. Nici cu proiector  nu se recomanda glisarea pe timp de noapte.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

drmarius

Luminile de navigatie sunt contruite conform Colreg sa lumineze pana la 112.5 grade. Si cele care sunt separate, cand se monteaza este necesara respectarea acelor grade pe cat se poate. Lumina lor nu deranjeaza deloc.  La capitolul siguranta  ... cu siguranta  :D nu strica niciun accesoriu.

Robby

Cam asa a iesit ....eu sunt super multumit, se conduce destul de usor si a ramas destul loc si pe langa consola intre chesoane.....merge si la pescuit si la transport, mai trebuie un bimini-top , doi tacheti inox, ceva accesorii...ma mai gandesc si la un motor electric