Personalizare barca....Black Sea Fishing 510

Creat de Robby, Iunie 30, 2017, 03:47:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

Sau poate imbraca bornele in vaselina ptr a preintampina coroziunea fiind multa umezala
O solutie ar fi sa desparta chesonul spate in doua, iar cel cu rezervorul sa aiba orificii ptr degajarea vaporilor de benzina
Tot nu mi imsginez cum s a putut accidentul, am unteles cum e cu scanteia, insa atatia vapori de banzina nu mi imaginez cum de s au format
Poate fuma omul langa rezervorul desfacut
Oricum, ii uram barcagiului patit multa sanatate si mai multa atentie pe viitor
so, keep floating for pleasure

cristi80

Pentru a se aprinde un amestec gazos este necesar ca, concentrația de vapori a carburantului și a comburantului(oxigen,in cazul de față) să fie optimă. De aceea se poate fuma langa un rezervor de benzina, fără să se intample nimic.
A avut și ghinion respectiva persoana,dar...shit happens.

teo pes

Tupeu !! sa pui benzina langa baterie !!!  ;Dfitza !! :P
Viata i grea !!  Dar trece !!

mariusm piesenoi111

Citat din: teo pes din Iulie 02, 2017, 02:40:05 PM
Tupeu !! sa pui benzina langa baterie !!!  ;Dfitza !! :P
Nu imi dau seama daca e la misto sau nu comentariul dar sa stiti ca e o practica comuna si exact asa iti monteaza cei de la pronautica rezervorul langa baterie.
O fi ok poate la barcile mari care au ceva exhaustoare dar nu cred totusi ca e f safe sa te joci asa cu focul

teo pes

Cum sa fie la misto !!!?..sapui combustibil langa electric ?  >:( in zona cu vibratii?!1 sare borna si e practic..... bricheta!!
Viata i grea !!  Dar trece !!

Robby

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iulie 01, 2017, 10:52:56 PM
Salutare
Eu am exact barca ta si acum as face ceva modificari.
Daca nu ai comandat deja eu as cere sa imi mute consola pe capacul chesonului de mijloc cu posibilitatea de reabatare.
Au mai facut asta pt Marian(proprietarul pensiunii GigantFish din Mila 23)si e super.
Poti da ca omul la peste cu lansetele spre motor.
De asemenea as lua consola mica.
Bateria nu as pune-o langa rezervor asa cum face producatorul din motive de boooom(am vazut barcagiu ejectat exact din cauza asta :)
Nu iti fa griji pt greutatea pe spate.
Eu merg cu 100litri de benzina,motorul are 86kg iar eu (in f de cata bere beau )pe la 140kg.
Etec 30CP o scoate in 3 m in glisare si merge beton.
Bafta
Marius

Nu inteleg ideea.... "consola pe capacul chesonului de mijloc cu posibilitatea de reabatare" ....ai vreo schita ,foto ceva ...?...cu ideea ca bateria sa nu fie in acelasi cheson cu rezervorul sunt de acord, ma gandeam bateria in chesonul din mijloc si rezervorul in cel din spate insa nu stiu cum ar fi cu firele,furtun etc...

Robby

Citat din: radu andritoiu din Iulie 01, 2017, 02:35:04 PM
daca mi permiti o sugestie, personal as renunta la post, care probabil este din fibra  si este destul de greu
as merge pe un post din teava de inox montat pe copastie; este un coleg care a ales varianta asta [ mult mai usor si nu ti ocupa spatiul din barca
l as monta in asa fel in cat sa stau pe chesonul central
poti sa ti spui un scau confortabil cum are mister cioclin
locul dintre cele doua banchete iti este liber
si cum zici ca ti pui si prelata, poti foarte bine sa ti intinzi un pat pliant si sa pescuiesti stand la umbra
daca mai ai si vreo lada din polistiren in care sunt abandonate sticle de bere la gheata, cu siguranta ne impiedicam de tine in peripetiile nostre prin minunata delta 
succes

Interesanta ideea cu teava de inox, crezi ca as gasii de cumparat asa ceva ..??....cu postul pe centrul barcii nu stiu daca e chiar ok, vad ca din fabricatie constructorul monteaza la tipul asta de barci pupitrul in spate, ar fi interesant de vazut una facuta asa ( spune un coleg ceva despre o barca amenajata cu post central,la Mila 23 )........despre bere nici o problema , timp sa avem sa o bem ;)

radu andritoiu

Probabil constructorul pune postul in spate ptr ca este msi usor de montat acolo fiind mai mult loc, precum si ptr ca barca e grea, iar transferand greutatea spre fata ar strica treaba cu glisarea cu motoare mai mici
Insa daca retin corect, intentiinati sa o echipati cu un 40 de caluti, n ar trebui sa fie o problema
Gasesti si de cumpstat pupitru din inox si cred ca se poate si confectiona
Este un coleg ci un an de 5,1 care a montat un pupitru manufacturat
Poate daca i pui o intrebare, iti va spune de unde il are
Succes
so, keep floating for pleasure

mariusm piesenoi111

Citat din: Robby din Iulie 03, 2017, 08:18:08 AM
Nu inteleg ideea.... "consola pe capacul chesonului de mijloc cu posibilitatea de reabatare" ....ai vreo schita ,foto ceva ...?...cu ideea ca bateria sa nu fie in acelasi cheson cu rezervorul sunt de acord, ma gandeam bateria in chesonul din mijloc si rezervorul in cel din spate insa nu stiu cum ar fi cu firele,furtun etc...
Nu am poze dar daca incerc pot sa ii cer lui Marian ceva poze.
La el nu e rabatabil dar a pierdut chesonul din mijloc.
Nu prea il intereseaza ca e barca de inchiriat .
Dar daca ii pui un pic sa gandeasca pe cei de la Pronautica (f amabili de altfel)ai putea sa montezi consola pe capacul chesonului facand un sistem mai trainic de inchidere.
Si asa vei avea si cheson si loc in spate de pescuit.
Nu mai stai pe chesonul pupa ci montezi un scaun rotativ.
Just my 2 cents

Robby

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iulie 03, 2017, 09:44:10 AM
Nu am poze dar daca incerc pot sa ii cer lui Marian ceva poze.
La el nu e rabatabil dar a pierdut chesonul din mijloc.
Nu prea il intereseaza ca e barca de inchiriat .
Dar daca ii pui un pic sa gandeasca pe cei de la Pronautica (f amabili de altfel)ai putea sa montezi consola pe capacul chesonului facand un sistem mai trainic de inchidere.
Si asa vei avea si cheson si loc in spate de pescuit.
Nu mai stai pe chesonul pupa ci montezi un scaun rotativ.
Just my 2 cents
Foarte interesanta ideea,...De cheson am nevoie,deci ar trebui un sistem care sa permită și deschiderea capacului...În week-end sper sa ajung în balta și poate trec și pe la Mila 23 la pensiunea Gigant Fish...Nu mai necăjim oamenii ptr poze 😀

Robby

Totuși aștept o părere și de la Vali privind poziționarea postului de conducere, pe centru sau în spatele bărcii ?

Vali

Salut Robert si scuze de intarziere, dar zilele astea am fost plecat si nu am avut timp de net.

Din ce stiu, Black Sea 510 se misca bine (si) la guvernarea la maner, chiar si cu un singur om in barca. Deci teoretic n-ar trebui sa fie probleme daca montezi consola imediat in fata banchetei pupa, si sa guvernezi asezat pe aceasta bancheta.

Totusi, pentru o buna echilibrare a barcii, pentru spatiu interior maxim si pentru flexibilitatea dispunerii incarcaturii (oameni + bagaje), cea mai potrivita ar fi montarea centrala a consolei. In plus, montarea centrala creste siguranta in exploatare - intotdeauna motorizarea recomandata pentru comenzi avansate este superioara motorizarii pentru comanda la maner, tocmai din motiv de echilibrare buna a barcii in mars.

Cred ca e o idee buna ce spunea Marius mai sus, anume montarea unei console mici pe bancheta centrala, cu un scaun demontabil spre pupa banchetei. In felul asta barca se va aseza bine pe apa in orice varianta de incarcare, va disparea posibilitatea de porpoising, si vei avea si spatiu generos pentru pescuit.

Problema ramane gasirea solutiei pentru a pastra spatiul din acea bancheta centrala, plus realizarea traseului cablurilor (barca e dublu-bordaj). In plus, e foarte importanta montarea etansa a suportului de scaun, fiindca orice gaura data in paiol mai devreme sau mai tarziu poate deveni o problema in acumularea apei in santina. Din cauza asta (a gaurilor din paiol) as sugera si eu montarea consolei strict pe bancheta centrala, eventual cu posibilitatea de rabatare, cum spune Marius.

Ramane deci sa vorbesti cu nea Costel de la Pronautica si sa vedeti care e solutia cea mai buna de adaptare a comenzii avansate in zona banchetei centrale. Dupa realizarea ei, poate ne pui poze si impresii, ca sa stie si alti colegi care e varianta potrivita. Succes :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Robby

Da, imi place si mie ideea postului de conducere ,central....dar daca problema gauririi se rezolva in cazul consolei prin pozitionarea ei pe cheson nu stiu cum ar fi in cazul scaunului, mai ales ca trebuie sa sustina o greutate de peste 100 kg (si in functie de bere bauta.... dupa cum, amuzant, un coleg de forum spunea)
Am totusi o nelamurire...barcile de acest gen, am inteles dar si verificat in practica, au din cauza formei constructive, fara chila, un comportament puternic supraviratoriu...la viraje luate mai strans se "insurubeaza".....in acest sens o pozitionare centrala a postului (mai ales atunci cand esti singur in barca) va influienta in vreun fel (in bine sau in rau) acest comportament ..?
Astazi chiar am sa sun la Pronautica si sper ca luni le fac si o vizita la Tulcea ....

mariusm piesenoi111

Eu am barca asta de doi ani deja si pot spune ca sunt f multumit.
Sunt sigur ca montarea sugerata de mine echilibreaza foarte ok barca(exact cum a spus Vali)
Sa stii ca barca se comporta f ok in viraje daca le negociezi cum trebuie.
Hai sa va povestesc o scurta istorioara legat de stabilitatea barcii:
In prima zi pe acum doi ani de Sfanta Marie testam barca pe Sontea.
Eram pe bancheta din spate eu(135kg+ si cumnatul meu 100kg +)trei rezervoare de 23l motor etc si eram in blana incercand sa vedem cat poate.
Exact cand GPS zicea 40km/h in dreptul Olgutei imi iese din stanga o barca cu un motoras Suzuki de 300caisori in viteza maxima la 5m in fata
Nici nu am avut timp sa reactionez.
Siajul celui din fata era enorm asa ca barca mea a bandat efectiv 90° si a mers pe bordul stang efectiv cu mine cu capul in apa inclestat pe volan.A revenit si a bandat din nou.
Cele mai lungi secunde ever.
Totul a durat poate sub 10 sec dar am fist vrajit de cum a reactionat barca.
PS....la sfarsitul fazei cumnatul era la 30m on urma in apa cu telefonul in sus sa nu ia apa.
Stiu ca si eu am gresit mergand atat de tare dar era o mica proba si nimeni pe apa.....

Robby

Si mie imi place mult cum se comporta ...mai ales la valuri , e o barca super ptr delta, pe canale la pescuit e ceea ce trebuie ,insa trebuie atentie la viraje.....