Personalizare barca....Black Sea Fishing 510

Creat de Robby, Iunie 30, 2017, 03:47:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Robby

Salutare

Ca barcagiu de ocazie (devenit la o varsta intre cele doua "tinereti"), citesc si caut sa ma informez, in limita timpului disponibil (f.putin), pe net si pe la cine mai gasesc ,despre tot ce tine de barci, pescuit,navigatie (cu unele limite  :) ), si pot spune ca acest forum constituie un punct de intalnire a unor ,cu adevarat, profesionisti in domeniu....de aceea atunci cand am o nelamurire ,aici vin si cer informatii ....drept ptr care ,...va multumesc !

Mai nou, de la o laguna 480 cu honda 20CP in 4T am trecut la un Black Sea  510 cu un yamaha de 25 Cp in 4 T (conducere la maner)....diferenta majora cu un mare plus pentru Black Sea privind comportamentul pe apa la valuri, stabilitate in stationare, etc ...o barca net superioara lagunei , insa ceva nu era in regula , Black Sea-ul cu aceiasi incarcatura ca laguna era mai lent, mai greoi.....nu avea "zvacul" lagunei, in consecinta am schimbat elicea ,am umblat la asezarea motorului pe barca ,s-a imbunatatit ceva dar tot nu batea laguna....
In urma discutilor cu alti barcagii ,mi s-a recomandat un motor mai mare ....ca urmare (si datorita unei conjuncturi favorabile) am luat un motor yamaha 40 CP in 4 T cu carburatie si comenzi la distanta, ......am mansa,cabluri, consola insa imi trebuie volanul (daca prisoseste cuiva ,eu sunt amator sa cumpar). Acum problema e cum le asez in barca, am vazut la acest model de barca ,consola in spate si in general pe mijloc....rezervorul si bateria le pot pune tot in chesonul din spate sau trebuie sa le fac loc in cel de la mijloc ...??...as vrea sa o mai accesorizez cu un acoperis ,un bimini-top , un suport ptr lansete, sonar etc .....as avea nevoie de ceva idei de la unii care poate au tipul asta de barca si au gasit o rezolvare pentru montarea lor......atasez o fotografie cu modelul barcii luata de pe site-ul producatorului, este identica cu cea din fotografie.....

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

Robby

Mulțumesc Radu, ......aștept in continuare sugestiîi .....Mă revanșez cu un șpriț rece pe malul canalului Sulina ,la Maliuc 😀

radu andritoiu

Salut
Eu am un AN ul de 5,1 , daca vrei iti pot trimite poze din care sa vezi cum am ales eu sa o amenajez
Poate te ajuta, sau daca ai drum se poate vedea in otopeni

Vali

Citat din: Robby din Iulie 01, 2017, 09:41:25 AM
.aștept in continuare sugestiîi .....

Vin si sugestiile, Robert, numai putin, sa treaca varful de caldura de la pranz :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Robby

Da, eu am urmarit pe forum totul despre barcile lui Vali...foarte reusite...te felicit.  Si orice idee, foto sunt bine venite, chiar daca constructia AN-ului e cu totul alta decat a Black Sea-ului....La mine postul de conducere va fi in spate si nu stiu daca sa pun rezervorul,bateria tot in spate sau e musai la mijloc (tot pe forum am aflat, si in practica s-a verificat, ca distributia maselor intr-o barca e foarte importanta)....

Robby

Te salut Vali, am rabdare...mai ales ca va mai dura ceva pana ajung in balta, ....

radu andritoiu

eu rezervorul l am pus in chesonul din spate, altfel te vei impiedica de furtunul de alimentare; insa bateria o am in chesonul central, in partea opusa postului de condus
echilibratul barcii nu i tocmai o inginerie; daca esti pe dunarea montata, poti foarte bine sa ti transferi din greutate - bagaje inspre prova

radu andritoiu

daca mi permiti o sugestie, personal as renunta la post, care probabil este din fibra  si este destul de greu
as merge pe un post din teava de inox montat pe copastie; este un coleg care a ales varianta asta [ mult mai usor si nu ti ocupa spatiul din barca
l as monta in asa fel in cat sa stau pe chesonul central
poti sa ti spui un scau confortabil cum are mister cioclin
locul dintre cele doua banchete iti este liber
si cum zici ca ti pui si prelata, poti foarte bine sa ti intinzi un pat pliant si sa pescuiesti stand la umbra
daca mai ai si vreo lada din polistiren in care sunt abandonate sticle de bere la gheata, cu siguranta ne impiedicam de tine in peripetiile nostre prin minunata delta 
succes

radu andritoiu

radu andritoiu

mariusm piesenoi111

Salutare
Eu am exact barca ta si acum as face ceva modificari.
Daca nu ai comandat deja eu as cere sa imi mute consola pe capacul chesonului de mijloc cu posibilitatea de reabatare.
Au mai facut asta pt Marian(proprietarul pensiunii GigantFish din Mila 23)si e super.
Poti da ca omul la peste cu lansetele spre motor.
De asemenea as lua consola mica.
Bateria nu as pune-o langa rezervor asa cum face producatorul din motive de boooom(am vazut barcagiu ejectat exact din cauza asta :)
Nu iti fa griji pt greutatea pe spate.
Eu merg cu 100litri de benzina,motorul are 86kg iar eu (in f de cata bere beau )pe la 140kg.
Etec 30CP o scoate in 3 m in glisare si merge beton.
Bafta
Marius

radu andritoiu

Chiar ai vazut un barcagiu ejectat din cauza booom ului?
Credeam ca este doar o poveste
N am fost prea prietenos cu stiintele exacte, insa nu mi imaginez cum s ar putea intampla, cati vapori de benzina sa fie adunati in cheson, unde mai pui ca ai nevoue si de o scanteie

Intersect

Salut,
Intr-un timp am cautat o consola pentru un Zodiac MK5, doream sa fie cat mai mica si sa nu incomodeze.
O consola integral din fibra ocupa un spatiu mare si dupa parerea mea nu isi are locul intr-o barca descoperita.
Dar deh sunt mai avid dupa spatiu.
Am atasat cateva exemple de console care se pot confectiona usor.
Orice ai alege incarca poze ca sa ne delectam si noi.
Born to fish,forced to work!!!

mariusm piesenoi111

Citat din: radu andritoiu din Iulie 01, 2017, 11:11:25 PM
Chiar ai vazut un barcagiu ejectat din cauza booom ului?
Credeam ca este doar o poveste
N am fost prea prietenos cu stiintele exacte, insa nu mi imaginez cum s ar putea intampla, cati vapori de benzina sa fie adunati in cheson, unde mai pui ca ai nevoue si de o scanteie
Nu am vazut momentul ejectarii ci omul care a patit-o.
Acum e bine dar atunci nu a fost prea placut.
Iar scanteia vine daca bateria e acolo si nu sunt legaturile perfecte.
Am vazut ca prin Dunavat baietii imbraca efectiv in vaselina bornele cica pt a preveni scanteile.