Marina Sf.Gheorghe !

Creat de teo pes, Iulie 02, 2017, 02:28:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

teo pes

Se poate lasa barca cu bagaje si acoperita  barca in marina?!exista si alte variante mai sigure!?
Viata i grea !!  Dar trece !!

Intersect

Born to fish,forced to work!!!

miccoli86

Si la parking delta e o varianta safe!eu acolo o tin si n-am avut nici o problema!pana acum..rezervor plin mereu..baterie..scule de pescuit..etc!sunt niste oameni ff seriosi!

teo pes

NU !! NU se mai poate acosta la Sf Gheorghe si parasi ambarcatiunea ! apare imediat ,,cineva" care ti spune nu lasa barca aici pt ca vine ,,propietarul" si ti taie legaturile ca I locul lui !
Deci nu are rost sa mergeti cu barca la Sf ca nu aveti marina ! locurile au fost concesionate si chiar si pol de frontiera mi a spus ca asta I situatia si nu au ce mi face !
Toate acestea se intampla sub privirile dusmanoase ale suspectilor de pe chei si din barci
Daca mergi cu barca personala esti cel mai mare dusman !
In 2 ani situatia s a degradat considerabil ! balarii in motor in marina , pontoane degradate,mizerie , magazine si supermarcheturi inchise,drumul la plaja neindreptat niciodata!...SARACIE !!! pacat devenise ceva frumos si interesant !
Singurul lucru de apreciat ... localul aparut pe chei in spatele vestitei pensiuni unde se poata manca civilizat,curat,elegant si la preturi excelente fata de vestita pensiune !depinde cat rezista si asta ! ;D
DECI NU VA SFATUIESC SA MERGETI LA SF GHEORGHE CU BARCA PERSONALA !!! :'(

crysty

De retinut. Si eu care imi doream sa merg in Septembrie la Sfantu Gheorghe....acum renunt!

teo pes

Si colac peste pupaza !! merg in Murughiol la punctul; rezervatiei si !!!!!!!!!!!!! :o :o >:( :( daca vreti sa mi dati bani bagati in  buzunarul asta !
Nu se mai poate plati decat online sau la tulcea !in timpul programului bineinteles  :-X :-X
Pana unde duce idiotenia asta ca trebuiesc putini angajati !!??? de ce ? pt cine ? sa faca ce cu banii?!! se pare ca specia asta a noastra de maimute ,,evaluate" a intrat in involutie !!
A si in Murighiol !! SARACIEEE !! MIZERIE !!!,nu I mai vaitati ! merg la vot  pt primari jegosi ! isi merita soarta !

Gabytzu

Salutare ! Se poate acosta in mini portul Sfantu Gheorghe numai la cheul inalt vis -a -vis de delta marina . Am prieteni care nu au avut probleme acolo. Numai bine!

Intersect

Citat din: teo pes din Iulie 10, 2017, 11:11:25 AM
NU !! NU se mai poate acosta la Sf Gheorghe si parasi ambarcatiunea ! apare imediat ,,cineva" care ti spune nu lasa barca aici pt ca vine ,,propietarul" si ti taie legaturile ca I locul lui !
Deci nu are rost sa mergeti cu barca la Sf ca nu aveti marina ! locurile au fost concesionate si chiar si pol de frontiera mi a spus ca asta I situatia si nu au ce mi face !
Toate acestea se intampla sub privirile dusmanoase ale suspectilor de pe chei si din barci
Daca mergi cu barca personala esti cel mai mare dusman !
In 2 ani situatia s a degradat considerabil ! balarii in motor in marina , pontoane degradate,mizerie , magazine si supermarcheturi inchise,drumul la plaja neindreptat niciodata!...SARACIE !!! pacat devenise ceva frumos si interesant !
Singurul lucru de apreciat ... localul aparut pe chei in spatele vestitei pensiuni unde se poata manca civilizat,curat,elegant si la preturi excelente fata de vestita pensiune !depinde cat rezista si asta ! ;D
DECI NU VA SFATUIESC SA MERGETI LA SF GHEORGHE CU BARCA PERSONALA !!! :'(

Salut. Sa o luam in ordine. Nimeni dintre localnici nu are platit locul pentru ambarcatiune. Numai noi veneticii  ne platim locul la cheu(deh suntem mai prosti). Au venit si la mine si mi-au spus acum cativa ani ca este locul lui si sa ii dau zece lei pe ora :) . Nu sa imtamplat. Nu o sa iti dezlege nimeni barca de la cheu stai linistit dar cum spune Gabitzu daca lasi barca vis-a-vis de Delta Marina u o sa fie probleme sau in spate la PECO. Le este prea lene ca sa isi lase barcile acolo.
Din cauza aglomerarii portului cu bastinasi si pescari sa hotarat ca sa se construiasca portul pescaresc cel de langa canalul central.
Dar din cate am inteles sa umblat la banii europenii lucrarile s-au sistat si acum se ancheteaza(constructor plus primarie).
Politia de frontiera: Acum un an erau ca sa ma corenteze (fiind in apa) vis-a-vis de politia de frontiera ,am alergat spre pontonul lor pentru ca au camerele montate inspre gura de varsare (zona de frontiera) nu au putut ca sa ma ajute si m-am vazut nevoit sa sun la 112 cu detalii despre braconieri si despre politisti. O sa trebuiasca ca sa ancheteze la un moment dat.
Cu restul de detalii pe care le spui sunt total de acord. Anul asta este ca niciodata. In anii trecuti gunoiul se lua de 3 ori pe saptamana acum doar o singura data.
  Asta este parerea multora din pacate. Atasez o poza facuta ieri.
  Pe de alta parte au aparut si un alt fel de personaje care inainte nu isi gaseau locul aici(mai mult din cauza ca a devenit un loc la moda si din cauza publicitatii agresive a celor de la Green Village,un lucru bun de altfel) au aparut gunoiale pe drumul catre mare in sat....
Drumul a fost nivelat in Mai,sunt niste probleme pentru ca nu mai au voie sa care nisip din rezervatie plus ca se chinuie de cativa ani sa bage tevile pentru canalizare. Azi le intind pe strada maine le scot pentru ca nu le-au dat panta sau lucruri de gen. Din cauza asta sa distrus `asfaltul`
Cherhanaua veche este ok la preturi decente,o tine cam greu pentru ca nu gaseste oamnei care sa munceasca :). Am scris rapid si pe telefon scuze pentru eventualele greseli.

teo pes

Sunt placile batute la ponton cu nr de autorizatie ,,concesionat de primarie cu nr autorizatie ....,,asta e sigur ca am discutat cu cel ce a venit sa si traga barca in locul meu la plecare ..bagajele mi le am organizat la bord cu barca n deriva ! oricum eu nu mai sfatuiesc pe nimeni sa mearga acolo ! fara lipsa de modestie am trimis peste 50 de persoane ,si principalul vinovat este asa zisul primar ..care sincer cred ca nu are timp de problemele edilitare cu atata icra si ......deschidere la
mare(politia de frontiera nici salupa nu mai are) ;D ;D ;D ;D :D :D,la cati asistati sociali sunt acolo ar trebuii sa fie rai dar...boul fara bici nu trage!!!

Haiduc

Asta este parerea multora din pacate.

Eu tot astept sa ne cucereasca si pe noi cineva🤔

radu andritoiu

Mihaita, cu mult timp in urma ne au cucerit romanii, parca incepuse sa se inchege ceva bun;
Apoi, la ceva timp tot incercau sa ne cucereasca turcii; aici s au stricat lucrurile, ne au cucerit naravurile lor
Ca mai apoi sa ne cucereasca ciuma rosie
Acum nu s prea convins ca mai vor sa ne cucereasca rusii, desi nu m as da inapoi de la o lupta corp la corp cu o rusoaica blonda
Cine stie, tot mai sper sa ne cucereasca normalitatea si bunul simt
so, keep floating for pleasure

Intersect

Citat din: teo pes din Iulie 10, 2017, 10:16:02 PM
Sunt placile batute la ponton cu nr de autorizatie ,,concesionat de primarie cu nr autorizatie ....,,asta e sigur ca am discutat cu cel ce a venit sa si traga barca in locul meu la plecare ..bagajele mi le am organizat la bord cu barca n deriva ! oricum eu nu mai sfatuiesc pe nimeni sa mearga acolo ! fara lipsa de modestie am trimis peste 50 de persoane ,si principalul vinovat este asa zisul primar ..care sincer cred ca nu are timp de problemele edilitare cu atata icra si ......deschidere la
mare(politia de frontiera nici salupa nu mai are) ;D ;D ;D ;D :D :D,la cati asistati sociali sunt acolo ar trebuii sa fie rai dar...boul fara bici nu trage!!!
Aproape toate placutele care sunt insirate acolo nu mai au taxa platita de cativa ani,localnicii isi lasa barcile in locul lor. In trecut poate au fost prieteni sau vecini. Politia de frontiera are 3 salupe plus interventie rapida,un Iveco de teren si cateva ATV-uri Yamaha.
Daca este vinovat primarul nu stiu dar ce se intampla in sat il indica pe dansul. Imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta.
Tot mai multe persoane au aceeasi impresie ca si tine,pentru mine este si va ramane un loc special indiferent de stapanire.

Citat din: Haiduc din Iulie 11, 2017, 12:06:52 AM
Asta este parerea multora din pacate.

Eu tot astept sa ne cucereasca si pe noi cineva🤔
Nu cred ca depinde de asupritori ci de noi,singuri ne putem modela locurile in care traim. Degeaba asteptam americanii daca noi tot incercam prin orice metode ca sa inselam statul,regulile de orice fel sunt pentru fraieri....Doar noi putem schimba societatea in care traim.
Citat din: radu andritoiu din Iulie 11, 2017, 12:21:09 AM
Mihaita, cu mult timp in urma ne au cucerit romanii, parca incepuse sa se inchege ceva bun;
Apoi, la ceva timp tot incercau sa ne cucereasca turcii; aici s au stricat lucrurile, ne au cucerit naravurile lor
Ca mai apoi sa ne cucereasca ciuma rosie
Acum nu s prea convins ca mai vor sa ne cucereasca rusii, desi nu m as da inapoi de la o lupta corp la corp cu o rusoaica blonda
Cine stie, tot mai sper sa ne cucereasca normalitatea si bunul simt

Dar de ce sa asteptam,ce sa asteptam? Singuri mergeam la turci cu galeata de aur ca sa ne ungem boieri sau sa castigam diferite titluri .
Nu cred ca are rost sa afisam statistic cat de corupta a fost natia romaneasca sub diferiti conducatori.
"Ce le pasă care este numele stăpânului lor? Ceea ce ştiu ei este că trebuie să muncească, să plătească, să sufere şi să tacă. Românii moştenesc din tată-n fiu o resemnare mută care se schimbă în apatie şi această apatie este susţinută încă de neştiinţa lor."Xavier Marmier

Dar sa revenim la Haholi.

ben17

Citat din: teo pes din Iulie 10, 2017, 12:02:10 PM
Si colac peste pupaza !! merg in Murughiol la punctul; rezervatiei si !!!!!!!!!!!!! :o :o >:( :( daca vreti sa mi dati bani bagati in  buzunarul asta !
Nu se mai poate plati decat online sau la tulcea !in timpul programului bineinteles  :-X :-X
Pana unde duce idiotenia asta ca trebuiesc putini angajati !!??? de ce ? pt cine ? sa faca ce cu banii?!! se pare ca specia asta a noastra de maimute ,,evaluate" a intrat in involutie !!
A si in Murighiol !! SARACIEEE !! MIZERIE !!!,nu I mai vaitati ! merg la vot  pt primari jegosi ! isi merita soarta !
Am sa incep prin cateva remarci,fara dorinta de polemica.Online permisele de acces si pescuit in delta se obtin in cinci minute cu indulgenta.De asemenea la Tulcea permisele se obtin la orice ora de la cele doua automate situate in holul ARBDD si receptia hotelului Delta.
Cat priveste mizeria ,dar mai ales saracia din Murighiol,mi se pare o remarca putin ...fortata.Murighiol este o comuna mare compusa din sapte sate,in care localnicii traiesc din pescuit si turism.Intr-unul din sate locuiesc  vara si va spun ca in el  sunt peste 40 de pensiuni de trei,patru si cinci margarete,numai spun de resorturi,unde rezervarile se fac cu trei patru luni inainte.Asfaltul este mai bun decat la Galati,trotuare cu pavele, cosuri de gunoi,magazine cu preturi decente...si ar mai fi multe de spus.
Locurile din delta sunt speciale,pentru cei ce iubesc delta!Dorinta oamenilor de inavutire,de la cei ce aduna rame si pana la proprietarii de pensiuni este mare,profitul trebuie sa fie imediat,de aici si degradarea continua a imaginii acestor locuri speciale!De la disparitia pestelui si pana la calitatea serviciilor,totul lasa de dorit.Politica nu fac,deci despre primar,numai de bine!Ce am votat ,aia avem...el este de vina sau noi ca l-am votat?
Sigur ai avut o experienta mai putin placuta in aceasta iesire si din acest motiv totul pare negru,dar nu cred ca este chiar asa.Cine este indragostit de delta si de frumusetile ei,este pentru totdeauna!

teo pes

Ce vorbesti Dom le !! de cand ingradim dreptul la plata serviciilor prin tot felul de tertipuri jegoase de economie ! fiecare tugulan pus intr o functie politic vine sa dea in drepturi si economii fara sens si apoi pe furat ...eu nu vreau sa am card si net si nici nu sunt obligat ... si hotelul asta delta cum ajung la el cu barca si peridocul dupa mine?!!! HAI SA SPUNEM ADEVARUL NU SA PLIMBAM COLEGII DE FORUM CU BAGAJUL IN SPATE PRIN TULCEA !. Daca sunt asa de bune pensiunile sa ia initiativa sa faca curat ,mie mi e rusine sa mi fac tara de ras punand pozele care le am facut in Murighiol cu daramaturi si nisipul si mizeria cat bordura ! sunt sate multe ? si cati asistati social sunt? primarul sa aplice legea ! ce legatura are faptul ca totul se degradeaza in urma neaplicarii legii si dorinta de imbogatire imediata cu placerea mea de a merge in delta platindumi toate darile si taxele in beneficiul zonei? !
O sa mai merg si o sa critic mai abitir !, si o sa am bineinteles oki critic de acum ! si as invit toti forumistii de aici poate miscam ceva !

Vali

Am un prieten bun din copilarie, azi fotograf renumit, pe nume Mircea Bezergheanu - http://www.intufisuri.ro

Omul asta e cel mai nebun dupa Dobrogea si Delta Dunarii din toti cei pe care-i cunosc (si eu mai ziceam ca eu sunt ala nebun dupa Dobrogea si Delta :) ).

La fiecare prezentare online sau discutie despre aceste locuri, Mircea incepe si termina astfel: "Ba, nu cumva sa veniti in Dobrogea sau in Delta, ca e nasol tare de tot! Nu veniti, ca n-aveti de ce!"

Asa ca e si randul meu sa spun la fel: Ba, nu veniti la Sf. Gheorghe, ca e nasol, e saracie, sunt numai nasoi in marina, sunt gunoaie, se opreste apa, magazinele sunt deschise cand li se scoala la aia, localnicii sunt imbarligatori, femeile sunt ori grase localnice, ori schije ghivolare venite cu pasageru', e o singura carciuma, nu au sezlonguri pe plaja, drumul pana la plaja il faci ori pe jos, ori in praful trocariciului etc etc.

Au mai fost colegi care au spus ca Sf. Gheorghe e o fundatura a civilizatiei, nici macar asfalt nu au, nu gasesti nimic interesant de facut, localnicii sunt dusmanosi etc.

Ca sa fiu sincer, o spun clar: ASA E. Si tocmai din cauza asta, Sf. Gheorghe a fost, este si va ramane cel mai misto loc din tara asta romaneasca, cel putin pentru mine si familia mea.

Tocmai lipsa de atractii si obiective "turistice" feresc Sf. Gheorghe de asaltul pantofarilor agresivi, care daca se ratacesc odata pe acolo, a 2-a oara nici nu mai calca, si mai si spun tuturor "ba, ce tauni nemernici m-au piscat la Sfantu" :). Nu includem aici specia de pantofari care merg la Delfinul, fiindca aia sunt oricum  inchisi ermetic in spatiul ala artificial, si oricum nu-i intereseaza nimic in afara de haleala, bautura si piscina lor.

De ce mi-am turnat eu  barca de 4,30? Fiindca pot s-o leg de-a curmezisul in marina, direct la pasarela, intre 2 barci legate la pontoanele alea plutitoare. Fara sa deranjez pe nimeni si fara sa ma intrebe cineva ceva. Am constatat prima oara in 2014 avantajul unei asemenea barci, si de atunci merg la Sfantu numai cu asa ceva.

Ce caut intotdeauna la Sfantu, si stiu sigur ca am sa gasesc, in ciuda invaziei "civilizatiei"? Exact atmosfera vacantei de vara din copilarie, cand aveam atat de putine nevoi, dar eram atat de plini de fericire. Ce poti sa-ti doresti mai mult decat mare, Dunare, laguna, canale, soare, valuri, tihna, mancare dumnezeiasca de peste de la tanti Doca, plus eterna si fascinanta muzica a anilor '80 de la terasa "la salcie"?

Asa ca, pentru toata lumea care nu suporta Sf. Gheorghe si neajunsurile sale, inerente dealtfel, o singura sugestie: nu veniti la Sfantu, ca e saracie, sunt nasoi, si nu aveti nimic de vazut :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau