Despre Olanda

Creat de ionpescarul, Ianuarie 20, 2017, 08:32:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Dbr

Florio

Citat din: Dbr din Martie 11, 2018, 08:24:52 AM
Daca nici asta nu e interesanta ...nu mai zic nimic:
https://www.speurders.nl/overzicht/wing-7-20-met-inboard-volvo-penta-benzine-7pk-173876491.html

http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=7456

Surprinzător de bun raportul balast/deplasament. Cu 63,3% e de o stabilitate pe valuri, de treci oceanele  :)
În plus de asta are o suprafață velică mare, ceea ce, cu aportul lestului,  o face o barcă rapidă.
Prețul e de caiac. Se mai bagă niște bani în amenajare interioară și asta este! :)

Dbr

Da, Este o barca foarte buna. Designer si producator buni. Cu o mica investitie iese ceva frumos.
In link-ul de mai jos, inca una dar pentru cine nu vrea sa ,,dea din manutze''. Deci, gasim si ceva gata reconditionat. La 1800 se cumpara maine. La fata locului, cu o negociere prieteneasca cred ca se poate obtine pret final 1500 euro!
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1263110056-compromis-720.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

radu andritoiu

ca orice julieta, frumoasa foc
1500 zici
transportul cam cat ar fi?
so, keep floating for pleasure

bluewave

Yo cred ca daca se sforteaza , merge si mai jos ...cred ca olandezu vrea pe ea 900... [emoji3]

Sent from my iPad using Tapatalk
"No Whistling on Board"

radu andritoiu

ce seara minunata
cand julieta mi se arata

so, keep floating for pleasure

Dbr

@ bluewave:Daca tot s-a transformat topicul in can can, si dupa cum vad ca nu se va finaliza marea excursie in NL, macar sa mai zic si eu ceva inainte sa intervina Vali sa ne inchida mustaria de aici.Stii bancul cu ursul si tigaia?
Se plimba iepurasul prin padure si deodata gaseste o traista cu 30-40 de oua. Se uita el in stanga dreapta, nu il vede nimeni. Isi zice in gand ca a avut un mare noroc. Dar cum naiba sa le manance?Se gandeste el putin si isi aduce aminte ca ursul are o tigaie unde ar putea praji ouale. Se hotaraste sa mearga la urs sa ii ceara tigaia, contra a jumatate de cantitate de oua. Zis si facut, dar pe drum se intreaba iepurasul:
- Dar de ce sa ii dau mah 15-20 de oua? El nu a facut nimic? Nu merita mai mult de 10 oua pentru tigaia lui...
Mai merge ce mai merge iepurasul prin padure si se tot gandea....
- Da de ce sa ii dau 15 oua? E prea mult! Ii dau maxim 5...
Deja enervat, si apropiindu-se de barlogul ursului, se opreste iepurasul in loc zicand :
- Ii dau maxim 2 oua! Sa zica ,,merci'' ca ii dau si atat!
Ajunge la barlogul ursului, si cioic cioc la usa. Deschide ursul usa:
- Oooo salut iepurasule! Ce mai faci? :)
- Auzi mah ursule? Mai du-te draku cu tigaia ta!! >:(
- :o

Asadar, pana in NL fiind un drum destul de lung, este timp destul sa reflectam cat ii dam olandezului.

@ radu andritoiu: Julieta s-ar putea sa nu mai para asa frumosa in realitate dimineata! ;)
Transportul nu il pot estima foarte exact ca si costuri. Julieta nu are peridoc si pentru platformele mele este prea grea. Daca luam in calcul ca i-ar trebui un peridoc pe masura care costa minimum 2000-3500 euro, depinde de starea lui, si daca mergi dupa ea personal adaugand minimum costuri doar de carburant +taxe in jur de 1200 euro, atunci sigur transportul ei depaseste cu mult valoarea barcii. Chiar si cu un peridoc inchiriat , pretul transportului va parea mare la prima vedere. Din pacate roata cand se invarte, nu tine cont de valoarea incarcaturii, si consuma la fel in toate cazurile.
Stima tuturor.

Bogdan ion

Citat din: Dbr din Martie 01, 2018, 08:44:11 AM
Si daca totusi cineva vrea sa aiba de lucru toata vara poate face o barca frumoasa din asa ceva:
https://www.speurders.nl/overzicht/watersport-en-boten/zeiljacht-opknapper-te-koop-merk-victoire-172752898.html
Cred ca se poate ajunge la un pret derizoriu de 150-200 euro in urma unor negocieri de cineva interesat cu adevarat. Intr-adevar, nu are arborada, dar personal am una completa , impecabila, pentru o asa barca( 22 ft) inclusiv velele in stare perfecta( 3 x fok + 1 x randa) , adusa in tara deja. Provine de la Varianta 65 din aceeasi generatie. Pretul este simbolic ;)
In opinia mea consider ca barca pe care o ai este cea mai frumoasa. Iar cea pe care ai reparat-o dandu-i o noua sansa de a naviga este de doua ori mai frumosa decat oricare alta barca ;).
Mai stiu si zicala aia ,,ca daca munca era usoara o luau si pe aia boierii'' , dar aici e vorba de o placere a sufletului, unde munca nu trebuie considerata neparat o plus valoare adaugata barcii, ci mai mult o satisfactie personala ca ai putut face ceva pentru tine ca om.

Deci daca se vrea , se poate...

Nu cred ca mai este de actualitate, eu nu vad nimic.

Dbr

Ma mir ca a stat si atat pe net. In 10-15 zile s-a gasit cineva sa o cumpere pe 150-200 euro. Barca probabil a fost luata de cineva care o va reconditiona.