Zodiac Cadet 350 Alu + motor Honda 20 cp

Creat de Zodiac, August 17, 2018, 01:00:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Deoarece e prima mea postare pe forum , in primul rand vreau sa va salut pe toti si sa multumesc pentru faptul ca am fost acceptat in aceasta comunitate . Citesc forumul de cateva luni .
De foarte mult timp imi doresc o barca cu motor , dar din multe motive , pana acum am fost doar pasagerul unora .
Pentru moment imi doresc cel mai bun raport calitate-portabilitate-multifunctionalitate .
Barca va fi folosita la plantat pe lacuri , agrement/pescuit pe Dunare , agrement/pescuit Delta , mici excursii pe mare .
Din studiile mele de pana acum au reiesit urmatoarele concluzii :
- barca pneumatica la limita raportului greutate/portabilitate deci cat mai mare dar "carabila"
- motor la limita posibilitatii de carat si pe care sa nu il mai schimb nici daca voi trece in viitor la o barca mai mare
- calitate maxima la un pret suportabil
- din tot studiul meu personal a reiesit concluzia ca setul din titlul topicului ar fi maximul pe care il pot obtine
Astept cu interes si alte opinii cu specificatia ca pentru moment exclud barci mari si peridoc si nu doresc echipament SH .
As fi interesat si de unde ma sfatuiti sa cumpar barca si motorul , vad ca in Romania sunt mai scumpe .

Cu stima ,

bobinuta

Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 01:00:49 PM
Barca va fi folosita la plantat pe lacuri , agrement/pescuit pe Dunare , agrement/pescuit Delta , mici excursii pe mare . Pasagerii sunt eu cu sotia si cei 2 "copii"(ciobanesti germani) !
Din studiile mele de pana acum au reiesit urmatoarele concluzii :
- barca pneumatica la limita raportului greutate/portabilitate deci cat mai mare dar "carabila"
- motor la limita posibilitatii de carat si pe care sa nu il mai schimb nici daca voi trece in viitor la o barca mai mare
- calitate maxima la un pret suportabil
- din tot studiul meu personal a reiesit concluzia ca setul din titlul topicului ar fi maximul pe care il pot obtine
Astept cu interes si alte opinii cu specificatia ca pentru moment exclud barci mari si peridoc si nu doresc echipament SH .
Seara buna si bine ati venit pe forum!

Si eu imi doresc o barca multifunctionala, dar inca n-am reusit sa gasesc combinatia convenabila, deocamdata.
Sfaturi nu va pot oferi, dar va rog sa-mi permiteti o intrebare, pentru propria mea curiozitate (am cochetat si eu cu ideea de a-mi cumpara o barca gonflabila): un Zodiac Cadet 350 ALU nou, vad ca e listat in jur de 1600 EUR (boats.com, Austria) si cam la fel pe la dealerii din Bulgaria. Nu stiu cat ar costa in Romania (EuroNautica), dar cum o veti transporta ?

Spuneti "cat mai mare, dar 'carabila' "  8)
OK. Incerc sa presupun ca daca v-ati gandit la un motor Honda de 20CP nou (conditie impusa prin afirmatia ca nu doriti echipament SH), atunci nu aveti alta optiune decat un motor 4T. Masa unui Honda 4T de 20CP e de aprox. 47Kg - ceea ce nu e deloc putin. Ati incercat sa manipulati un sac de ciment de masa apropiata? Eu am incercat... atat cu sacul de ciment, cat si cu motorul.  ::) Si am realizat rapid ca montarea/demontarea motorului de pe barca, nu ar fi un sport pe care sa mi-l doresc a-l practica de fiecare data cand as fi folosit-o. Va asigur ca nu e deloc placut sa faci manevre chiar si cu un motor 2T de 30Kg, darami-te cu unul de 50Kg !
Ca atare, singura solutie comoda pe care am identificat-o, a fost cea prin care barca (pneumatica, cu chila gonflabila) ar sta permanent pe o remorca modificata, cu motorul montat pe ea.

Dispuneti de un mijloc asemanator?
Daca nu, chiar si in conditia in care ati avea un autoturism 4x4 serios, tot ati fi nevoit sa manipulati motorul.
Ar fi un exercitiu interesant sa incercati pe viu un astfel de sport. De exemplu, sa puneti o barca gonflabila pe apa, apoi sa incercati sa puneti motorul pe oglinda sa. Daca nu puteti sa faceti asta cu un echipament existent, ar fi suficient sa cumparati un sac de ciment si sa incercati sa-l ridicati, sa-l carati vreo 10m si apoi sa-l asezati *USOR* pe pamant. Ati simula astfel momentul in care macaraua motorului intra pe oglinda barcii. Ganditi-va ca va trebui sa refaceti aceasi manevra dupa ce terminati distractia si ca s-ar putea ca locul in care veti avea de facut acest lucru, sa nu va permita o manipulare comoda.
Daca dupa un astfel de exercitiu veti fi sigur ca acesta nu va deveni un impediment in drumul dvs. catre apa, atunci va felicit sincer si cred ca deja aveti o mare parte din problema rezolvata!
Dar nu uitati ca vertebrele si discurile coloanei dvs. nu se pot vindeca... iar tratamentul lor e fioros de scump (si riscant).

BTW: am un amic putin mai varstnic, care la 63 ani a trebuit sa se opereze, fix din pricina faptului ca ridicand ceva cu o masa de aprox. 50Kg, asta i-a afectat coloana. Operatia a reusit, a fost realizata de un medic foarte capabil, dar cu banii respectivi, amicul meu si-ar fi putut cumpara o Skoda Octavia sau o barca scumpa cu peridoc cu tot.

OK. Sa revenim la configuratia pe care v-ati propus-o, partea cu cei aflati si transportati in barca.

a) "plantat pe lacuri , agrement/pescuit pe Dunare , agrement/pescuit Delta"
- despre lacuri si pescuit, nu comentez nimic. Poate doar sa va intreb, pe care lacuri ? Oficial, exista doar cateva navigabile. Neoficial, o mai puteti pune (cu motor termic) pe alte cateva lacuri, dar care sunt raspandite prin toata tara. Si o mai puteti pune pe unele balastiere.
Cele mai multe lacuri care nu sunt oficial navigabile, nu ofera nici un fel de suport pentru lansarea barcilor la apa. Va trebui sa va descurcati dupa cum veti avea noroc sa gasiti topografia locului. Asta inseamna ca trebuie sa inspectati din vreme locurile respective si sa va duceti la punct ochit-punct lovit. Apoi, trebuie sa umflati barca, sa-i atasati podina, s-o lansati la apa, apoi sa puneti motorul. Operatiunea va dura aprox. 30 minute daca sunteti norocos si va miscati bine. Din pacate, cele mai multe lacuri au marginile abrupte ... iar cele de acumulare (baraje) pe care v-ati mai putea distra, sunt periculoase, daca nu gasiti un loc sigur in care sa puteti efectua toate operatiunile necesare.

- despre pescuit pe Dunare, nu am experienta si nu pot comenta; dar majoritatea pescarilor si barcagiilor pe care ii cunosc, m-au sfatuit sa uit de gonflabila cand vine vorba de Dunare. Mai ales daca vreau sa-mi transport si familia, in scop de agrement. Probabil ca strict pe langa maluri, va veti descurca. Cand veti avea apa in barca datorita valurilor produse de smecherii cu motoare mari, sau de trecerea unor nave, atunci s-ar putea sa nu mai considerati ca gonflabila e o solutie buna pentru Dunare. In rest, daca veti avea grija la bustenii submersi si vegetatia contondenta care mi-a fost descrisa ca existenta in Delta, probabil ca gonflabila dvs. va scapa neatinsa ... 

b) "mici excursii pe mare"
Nimic rau in intentia dvs., dar nu uitati ca apa sarata isi va spune cuvantul asupra motorului, in functie de durata utilizarii in mediul marin.
In afara de asta, daca apar valurile, va trebui sa iesiti rapid la tarm. Daca motorul cedeaza din vreun motiv oarecare, singura dvs. posibilitate de intoarcere la tarm sunt vaslele. Ati incercat sa vasliti pe o gonflabila? Eu da. Randamentul e mult mai slab decat la ramele unei barci rigide cu rame mari. Veti obosi rapid, asadar aveti grija sa nu mergeti la distante prea mari...

c) "Pasagerii sunt eu cu sotia si cei 2 "copii"(ciobanesti germani) !"
Fara sa vreau sa par ironic (nu mi-as permite, va asigur!), dar citind afirmatia de mai sus, imi aduc aminte de cartea "Doi intr-o barca (fara a mai socoti si cainele)" scrisa de Jerome K. Jerome, cunoscut pentru lucrarile sale umoristice.
Dvs. si cu sotia, plus cateva bagaje de pescuit si mancare/bautura, treaca-mearga intr-o barcuta de 3.5m ...
... dar si 2 ciobanesti germani... deja mi se pare overkill ! Nu cred ca e o incarcatura realista pentru ambarcatiunea pe care v-ati propus-o.
Si nu ma refer la masa incarcaturii in sine (care probabil ca va fi suportata totusi), ci la spatiul extrem de limitat dintr-o gonflabila, fie ea si Zodiac. Ganditi-va ca latimea maxima pe care o aveti la dispozitie e de 83cm, iar lungimea interioara e de 258cm.
Credeti ca veti intra cu totii ?

Iata unele motive de reflectie.
Ah, si ar mai fi vreo doua :
- pentru motor de 20CP trebuie sa aveti permis de conducator ambarcatiuni; cum dvs. vreti si pe ape interne, dar si pe mare, aveti nevoie de categoriile D+C. Asta mai implica niste costuri, aprox. 500 EUR, examen la o capitanie, etc.
- intreg ansamblul (Zodiac + motor 20CP) va avea o masa totala de aprox. 67Kg+50Kg = 117 Kg. Cum veti deplasa o astfel de masa in cazurile in care va trebui sa trageti barca la mal, fara sa fie nevoie sa demontati motorul? De exemplu, cand veti ajunge poate pe o insula de pe Dunare, sa zicem la Pacuiul lui Soare, sau pe insula care gazduieste anual tabara Atlantykron (in apropiere de Capidava) ?

In speranta ca nu v-au deranjat toate intrebarile si remarcile de mai sus, va urez un week-end cat mai placut si toate cele bune.

Cu stima,
Cezar (alias Bob)
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Vali

Salutare Zodiac si bun venit pe forum.

In completarea lui Cezar as mai spune ca personal as alege un motor in 2T. Sper sa nu sun ca o placa stricata, dar un 2T de 15 cai e si usor, si fiabil, si economic pentru un 2T de puterea asta, si nervos, si ieftin la exploatare si mentenanta.

Daca e vorba neaparat de motor nou, tocmai s-a scris pe un topic despre Selva Naxos - motor legendar, care inca se gaseste in varianta nou-nouta - vezi topicul: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2754.0.html .

Personal daca as vrea un asemenea ansamblu, m-as orienta neaparat spre un RIB, nu o pneumatica clasica. Sunt multe avantaje la RIB, singurul dezavantaj fiind ca nu e la fel de "carabila" ca o pneumatica normala. Sper sa mai completeze si colegii cu argumente pro sau contra.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

DoiNomazi

Citat din: bobinuta din August 17, 2018, 09:07:20 PM
Seara buna si bine ati venit pe forum!

Si eu imi doresc o barca multifunctionala, dar inca n-am reusit sa gasesc combinatia convenabila, deocamdata.
Sfaturi nu va pot oferi, dar va rog sa-mi permiteti o intrebare, pentru propria mea curiozitate (am cochetat si eu cu ideea de a-mi cumpara o barca gonflabila): un Zodiac Cadet 350 ALU nou, vad ca e listat in jur de 1600 EUR (boats.com, Austria) si cam la fel pe la dealerii din Bulgaria. Nu stiu cat ar costa in Romania (EuroNautica), dar cum o veti transporta ?

Spuneti "cat mai mare, dar 'carabila' "  8)
OK. Incerc sa presupun ca daca v-ati gandit la un motor Honda de 20CP nou (conditie impusa prin afirmatia ca nu doriti echipament SH), atunci nu aveti alta optiune decat un motor 4T. Masa unui Honda 4T de 20CP e de aprox. 47Kg - ceea ce nu e deloc putin. Ati incercat sa manipulati un sac de ciment de masa apropiata? Eu am incercat... atat cu sacul de ciment, cat si cu motorul.  ::) Si am realizat rapid ca montarea/demontarea motorului de pe barca, nu ar fi un sport pe care sa mi-l doresc a-l practica de fiecare data cand as fi folosit-o. Va asigur ca nu e deloc placut sa faci manevre chiar si cu un motor 2T de 30Kg, darami-te cu unul de 50Kg !
Ca atare, singura solutie comoda pe care am identificat-o, a fost cea prin care barca (pneumatica, cu chila gonflabila) ar sta permanent pe o remorca modificata, cu motorul montat pe ea.

Dispuneti de un mijloc asemanator?
Daca nu, chiar si in conditia in care ati avea un autoturism 4x4 serios, tot ati fi nevoit sa manipulati motorul.
Ar fi un exercitiu interesant sa incercati pe viu un astfel de sport. De exemplu, sa puneti o barca gonflabila pe apa, apoi sa incercati sa puneti motorul pe oglinda sa. Daca nu puteti sa faceti asta cu un echipament existent, ar fi suficient sa cumparati un sac de ciment si sa incercati sa-l ridicati, sa-l carati vreo 10m si apoi sa-l asezati *USOR* pe pamant. Ati simula astfel momentul in care macaraua motorului intra pe oglinda barcii. Ganditi-va ca va trebui sa refaceti aceasi manevra dupa ce terminati distractia si ca s-ar putea ca locul in care veti avea de facut acest lucru, sa nu va permita o manipulare comoda.
Daca dupa un astfel de exercitiu veti fi sigur ca acesta nu va deveni un impediment in drumul dvs. catre apa, atunci va felicit sincer si cred ca deja aveti o mare parte din problema rezolvata!
Dar nu uitati ca vertebrele si discurile coloanei dvs. nu se pot vindeca... iar tratamentul lor e fioros de scump (si riscant).

BTW: am un amic putin mai varstnic, care la 63 ani a trebuit sa se opereze, fix din pricina faptului ca ridicand ceva cu o masa de aprox. 50Kg, asta i-a afectat coloana. Operatia a reusit, a fost realizata de un medic foarte capabil, dar cu banii respectivi, amicul meu si-ar fi putut cumpara o Skoda Octavia sau o barca scumpa cu peridoc cu tot.

OK. Sa revenim la configuratia pe care v-ati propus-o, partea cu cei aflati si transportati in barca.

a) "plantat pe lacuri , agrement/pescuit pe Dunare , agrement/pescuit Delta"
- despre lacuri si pescuit, nu comentez nimic. Poate doar sa va intreb, pe care lacuri ? Oficial, exista doar cateva navigabile. Neoficial, o mai puteti pune (cu motor termic) pe alte cateva lacuri, dar care sunt raspandite prin toata tara. Si o mai puteti pune pe unele balastiere.
Cele mai multe lacuri care nu sunt oficial navigabile, nu ofera nici un fel de suport pentru lansarea barcilor la apa. Va trebui sa va descurcati dupa cum veti avea noroc sa gasiti topografia locului. Asta inseamna ca trebuie sa inspectati din vreme locurile respective si sa va duceti la punct ochit-punct lovit. Apoi, trebuie sa umflati barca, sa-i atasati podina, s-o lansati la apa, apoi sa puneti motorul. Operatiunea va dura aprox. 30 minute daca sunteti norocos si va miscati bine. Din pacate, cele mai multe lacuri au marginile abrupte ... iar cele de acumulare (baraje) pe care v-ati mai putea distra, sunt periculoase, daca nu gasiti un loc sigur in care sa puteti efectua toate operatiunile necesare.

- despre pescuit pe Dunare, nu am experienta si nu pot comenta; dar majoritatea pescarilor si barcagiilor pe care ii cunosc, m-au sfatuit sa uit de gonflabila cand vine vorba de Dunare. Mai ales daca vreau sa-mi transport si familia, in scop de agrement. Probabil ca strict pe langa maluri, va veti descurca. Cand veti avea apa in barca datorita valurilor produse de smecherii cu motoare mari, sau de trecerea unor nave, atunci s-ar putea sa nu mai considerati ca gonflabila e o solutie buna pentru Dunare. In rest, daca veti avea grija la bustenii submersi si vegetatia contondenta care mi-a fost descrisa ca existenta in Delta, probabil ca gonflabila dvs. va scapa neatinsa ... 

b) "mici excursii pe mare"
Nimic rau in intentia dvs., dar nu uitati ca apa sarata isi va spune cuvantul asupra motorului, in functie de durata utilizarii in mediul marin.
In afara de asta, daca apar valurile, va trebui sa iesiti rapid la tarm. Daca motorul cedeaza din vreun motiv oarecare, singura dvs. posibilitate de intoarcere la tarm sunt vaslele. Ati incercat sa vasliti pe o gonflabila? Eu da. Randamentul e mult mai slab decat la ramele unei barci rigide cu rame mari. Veti obosi rapid, asadar aveti grija sa nu mergeti la distante prea mari...

c) "Pasagerii sunt eu cu sotia si cei 2 "copii"(ciobanesti germani) !"
Fara sa vreau sa par ironic (nu mi-as permite, va asigur!), dar citind afirmatia de mai sus, imi aduc aminte de cartea "Doi intr-o barca (fara a mai socoti si cainele)" scrisa de Jerome K. Jerome, cunoscut pentru lucrarile sale umoristice.
Dvs. si cu sotia, plus cateva bagaje de pescuit si mancare/bautura, treaca-mearga intr-o barcuta de 3.5m ...
... dar si 2 ciobanesti germani... deja mi se pare overkill ! Nu cred ca e o incarcatura realista pentru ambarcatiunea pe care v-ati propus-o.
Si nu ma refer la masa incarcaturii in sine (care probabil ca va fi suportata totusi), ci la spatiul extrem de limitat dintr-o gonflabila, fie ea si Zodiac. Ganditi-va ca latimea maxima pe care o aveti la dispozitie e de 83cm, iar lungimea interioara e de 258cm.
Credeti ca veti intra cu totii ?

Iata unele motive de reflectie.
Ah, si ar mai fi vreo doua :
- pentru motor de 20CP trebuie sa aveti permis de conducator ambarcatiuni; cum dvs. vreti si pe ape interne, dar si pe mare, aveti nevoie de categoriile D+C. Asta mai implica niste costuri, aprox. 500 EUR, examen la o capitanie, etc.
- intreg ansamblul (Zodiac + motor 20CP) va avea o masa totala de aprox. 67Kg+50Kg = 117 Kg. Cum veti deplasa o astfel de masa in cazurile in care va trebui sa trageti barca la mal, fara sa fie nevoie sa demontati motorul? De exemplu, cand veti ajunge poate pe o insula de pe Dunare, sa zicem la Pacuiul lui Soare, sau pe insula care gazduieste anual tabara Atlantykron (in apropiere de Capidava) ?

In speranta ca nu v-au deranjat toate intrebarile si remarcile de mai sus, va urez un week-end cat mai placut si toate cele bune.

Cu stima,
Cezar (alias Bob)

Salut Cezar,

Ai perfecta dreptate in analiza ta la fiecare punct si probabil ca fiecare incepator ar trebui sa-si gasessca raspunsurile la fiecare din intrebarile tale.

Pe de alta parte, sunt si situatii in care cele mai utile lectii le inveti incercand si impiedicandu-te...

Un motor de 20 CP 4T te rupe la coloana si dupa ce te indoaie o data de doua ori, cauti solutii... Se poate iesi cu gonflabila oriunde si aproape oricand, cu conditia sa fii pregatit sa te intorci inot la mal... Poti alege sa iesi cu ea si pe Dunare si pe mare in zilele cand prognoza meteo ti-o permite, sau poti sa iesi in intampinarea destinului sa vezi ce iese, in care caz ar trebui sa nu periclitezi si bunastarea celorlalti pasageri.

Fara a incuraja pe nimeni sa procedeze ca mine, eu nu cred in sfaturi, lectii si proceduri, si daca esti constient de potentiale consecinte, procedeaza cum ti se potriveste in momentul respectiv.

Inca o data, noul coleg venit pe forum trebuie sa incerce sa-si gaseasca singur raspunsuri la intrebarile tale.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

bobinuta

Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PM
In primul rand multumesc pentru raspuns . Nu ma deranjeaza nici o intrebare ci chiar ma bucura . As prefera sa discutam la persoana 2 , asa cum se poarta pe toate forumurile , de "dvs" sunt satul in viata reala .
Pentru putin, n-am facut decat sa iti reproduc intrebarile pe care mi le-am pus eu insumi, dupa ce m-am aruncat in lumea celor care isi doresc o barca  8) Ma bucur sa vad ca nu te-au deranjat punctarile mele, semn ca esti un om deschis si asta conteaza mult. Cu pronumele de politete, e o uzanta preventiva pe care nu o pot exclude din exercitiul primului abord, si pe care o pastrez in functie de raspunsurile interlocutorului. Si eu as fi raspuns la fel ca tine, dar nu stiu peste cine dau la capatul firului si atunci prefer sa fiu un pic rezervat ;-)
- nu vreau barca mare rigida deoarece implica si peridoc
Da, dar singur spui mai jos ca la nevoie, vei apela si la o remorca :)
Diferenta intre peridoc si remorca ... e mai mult de pret, decat ca si unit remorcabil.
Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PM- barca are in jur de 67 de kg dar din "auzite" podina din aluminiu are vreo 20 deci se transporta ca 2 bagaje
Ca se transporta podina separat, e adevarat. Dar cele 67Kg nu pot fi doar ale barcii in sine, trebuie sa fie ale intregului ansamblu (barca+podina+accesorii).
Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PMIn linkul trimis de tine 1638 in $ sau 1433 euro , am cerut oferta la Euronautica si am primit un pret de peste 1800 de euro ceea ce e destul de deranjant .
Eu nu ti-am trimis de la Euronautica, ci de la o firma austriaca. Dar stiu ca cei de la Euronautica practica niste preturi bine garnisite. Am cerut si eu oferte de la ei si mi-a cam pierit cheful...
Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PMTransportul se va face in remorcuta [...] Ambele masini au tractiune 4x4 .
Ca aveti 4x4, e in avantajul vostru, felicitari! Va vor ajuta sa lansati la apa si sa recuperati barca, in zone in care nu aveti alte optiuni. De exemplu, cum au deschis acum acces pe lacul de la Mihailesti, cu lansare de la Posta; doar ca n-au nimic amenajat, ci doar pamant reavan...  Uite o sugestie:

Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PMSaci de ciment mai ridic , am pe la 100 de kile si am facut "ceva" sport dar ma apropii de 50 de ani si incep sa ma protejez cat pot , nu mai merge ca inainte deja .
Idem si eu.
Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PMIntentionez sa pun motorul pe uscat si apoi sa bag barca in apa pe roti .
Chestia cu rotile am mai vazut-o. E o solutie, intr-adevar!
- am mers de curand la Sarulesti cu o barca de 4 m din fibra , eu la rame , sotia pe prova , eu la vasle iar cei 2 in compartimentul din spate deci cam 1,5 m(compartimentul fata) din barca era liber si tot prin presupunere am zis ca ar fi suficient un 2,6 m desi barca din fibra cred ca avea cam 1,20 m latime ...aici ramane un semn de intrebare , nu stiu cam ce lungime e ocupata de "sofer" in barca daca sta pe un balon
Americanii au o vorba: "Assumption is mother of all fuckups"  8) Baloanele au 45cm la Zodiacul tau. Aseaza-te pe-un scaun si masoara cu ruleta, daca vrei - si vei obtine o aproximare de bun simt.
Citat din: Zodiac din August 17, 2018, 11:19:21 PM[...] 2 lansete de spinning si o cutiuta de jiguri
Vezi sa nu agati ceva ancore in PVC-ul Zodiacului  :o In rest, eu din Snagov am scos doar cateva marlite anul trecut, si cativa bibani nu prea mari (max. 300gr). Si asta cu ceva chin. Dintoasele au muscat la spinner-bait si la vobler, culmea e ca n-au raspuns la nici o lingurita. Pentru bibani am folosit niste shad-uri de culoare verde cu maro.
- unde pot trag pe mal , unde nu leg de tarus/ancora , cu timpul sper sa invat cat mai multe locuri unde pot si unde nu pot sa "ma desfasor"
Pai, vad ca le-ai disecat si tu; in plus, vad ca esti chiar hotarat !
Personal, nu am alte sugestii. Vad ca Vali ti-a facut una: RIB. Daca te uit in poza postata de mine ca exemplu, ala era fix un RIB de 3.3m.
Remorca a fost adaptata oentru el. Si tot din ce ti-a spus Vali, cred ca n-ar strica sa te gandesti ca si un motor SH poate fi o buna optiune, mai scutesti din bani si un 2T la 30Kg e mult mai usor de manipulat.
Eu oscilez inca intre un 2T si un 4T de 15CP, tot din pricina maselor sensibil diferite. 4T suna frumos si consuma putin, dar te rupe la ridicat si e pretentios la intretinere si transport.

In fine... dupa cum si colegul "DoiNomazi" a spus, pe langa parerile unora dintre noi, va conta experienta ta proprie. Pana nu ajungi sa te lovesti de ele, intr-un fel sau altul, nu inveti...

Bafta si sper sa tinem legatura, chiar sunt curios cum iti vor fi iesit pasientele !

Cu bine,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

DoiNomazi

Sincer, mi-e greu sa caut exemple fe gonflabile scufundate. Tot ce pot sa raportez cu certitudine si bucurie este ca pana acum noi am reusit sa ne intoarcem la mal in gonflabila. Si a fost bine.

Daca stai cu ochii pe vreme in permanenta si ramai suficient de flexibil sa-ti modelezi iesirile dupa capriciile meteo te vei bucura si tu de gonflabila, sau oricare alt obiect plutitor in care iti face placere sa te dai.

Din partea mea, alege motorul si barca care iti bucura sufletul pentru ca pana la urma asta este este cel mai oretios rezultat. Imbraca-te pentru temperatura apei, poarta PFD-ul si poti iesi cu incredere unde vrei. Daca e sa te intorci fara barca, asta e, ai ce povesti... :) Zambesc, dar este o opinie serioasa in care cred.

Unii oameni isi iau intai barca/motorul/kayak-ul/velierul si apoi descopera forumuri unde sa povesteasca. Altii incep pe forumuri si dupa ceva timp se hotarasc cum sa procedeze. E bine si asa si asa, dupa cum ti se potriveste, dar nu uita ca este aproape imposibil sa gasesti raspunsuri pertinente valabilr tie doar navigand pe forumuri. Cele mai utile si valoroase raspunsuri le vei gadi pe apa.

Succes si asteptam povestiri, impresii, imagini.

LE: Mie imi place motorul meu de 9.8 CP 4T, desi il mai injur cand trebuie sa-l car pe scari, sau sa-l bag/scot de pe bancheta din spate a masinii. Cand pui sau scoti un motor de pe oglinda in apa pana genunchi pe un fund malos sau alunecor, fiecare kg conteaza... Gonflabila mea din PVC nu-mi place, dar de asta am avut bani si spatiu de depozitare/transport, cu asta ies.

crysty

ca si remorca te mai poti uita si la STEMA
eu am modelul  https://www.stema.de/stema_anhaenger_de_26.html  si este chiar buna. Am vopsit-o in culoarea masinii astfel ca plac ochiului (meu)

bobinuta

Citat din: Zodiac din August 18, 2018, 01:13:03 AMNu prea stiu cum e cu linkurile pe forum , daca se considera reclama se pot sterge.Nu vand nimic din domeniu asa ca nu am interese comerciale .
Atat cat il cunosc pe Vali, nu e genul de om care sa se aprinda pentru asa ceva, mai ales cat timp link-urile respective pot fi utile si celorlalti. Am apreciat mult aceasta calitate a lui, spre diferenta de a altor detinatori/administratori de forumuri. Personal, am apreciat ceea ce ai postat, consider ca sunt si interesante, dar si utile! Si cred ca mai sunt multi colegi care vor fi de aceasi parere.
Citat din: Zodiac din August 18, 2018, 01:13:03 AMReferitor la remorca eu doresc un model special de la Thule(Brenderup) in care pot sa incui si lucruri mai valoroase
In Romania, din pacate, eu n-as avea curajul de a lasa ceva de valoare intr-o remorca de genul celei prezentate. Poate, daca as tine remorca respectiva intr-o parcare pazita, unde sa stiu ca daca dau un ban, e chiar in siguranta. Altfel, hotii nostri o vor dovedi, mai ales daca esti studiat ce scoti din ea. Hi.
Citat din: Zodiac din August 18, 2018, 01:13:03 AMReferitor la transportul barcii , mi-a placut ce face acest tip intre secunda 2 si secunda 10 , a legat barca de un carut si o duce unde vrea
Exista roti de genul asta, rabatabile. Barcile de la Kolibri folosesc un astfel de sistem. Eu am stat de vorba cu proprietarul firmei (Serghei) si mi-a trimis o serie de imagini. Am vrut sa iau un Kolibri de 3.30m cu chila gonflabila (ca cel de aici, KM-330D), dar am renuntat pentru o vreme, preferand sa mai reflectez asupra ideii.
BTW, nu stiu daca ai vazut Kolibri KM360D personalizata; e o oferta interesanta, include bimini top, etc - iar pretul e foarte rezonabil.

Eu am sapat sa inteleg tehnologiile de asamblare a barcilor gonflabile (prin lipire la cald, termosudura si sudura prin curenti de inalta frecventa). Kolibri sunt asamblate prin ultimul tip enuntat (curenti de inalta frecventa), tehnologie superioara termosudurii.
Nu le fac reclama, pentru ca pe piata de gonflabile din RO, la preturi moderate fata de cele ale Zodiac-ului sau Honwave, mai exista si alte barci provenite din Ucraina: STORM (asamblate prin lipire la cald) si ELLING (asamblare prin termosudura). Am discutat cu toti importatorii, iar cea mai buna impresie mi-a facut-o Kolibri.
Citat din: Zodiac din August 18, 2018, 01:13:03 AMLegat de transportul motorului am vazut un suport de depozitare&carut care banuiesc ca e folositor
Daca iti place sa bricolezi, pe ala il poti construi si singur, economisesti aprox. 100 EUR.
Daca nu conteaza banii, atunci cumpara-l...
Citat din: Zodiac din August 18, 2018, 01:13:03 AMUite , ceva de genul cum face tipul asta , o fi ruda cu Nicu Vlad , pune singur un motor de 45 de cai = 93 kg
L-am vazut, clipul e foarte sugestiv, ma bucur ca l-ai postat!
Ce sa-ti spun? Eu n-as face efortul respectiv, desi cred ca sunt mai solid decat tipul din clip  8) Si dupa cum am spus, nu l-as face nici pentru un motor de 50Kg, darami-te pentru o masa mai mare...
Citat din: ZodiacImi plac opiniile reale si nu doar informatiile care imi convin.
Ceea ce demonstreaza ca esti realist, un lucru pozitiv!
Citat din: ZodiacEu am mai trecut acum vreo 10 ani prin cautari de barca atunci eram la "minute" de achizitionarea unui Jeanneau Merry Fisher de peste 7 metri desi locuiam la apartament .
Hmmm... Cea mai ieftina pe care am vazut-o, e listata pe la 17900 EUR si e din 1999... Cred ca erai foarte pornit pe vremea respectiva, desi cu banii aia, sigur iti gaseai un velier rezonabil, la care sa atarni si un motor rezonabil, iar taxele de port anuale, cred ca ar fi fost comparabile cu ce plateai la intretinere... In plus, ti-ai fi facut si concediul pe barca :)
Daca o mai si inchiriai, sigur iti scoteai niste cheltuieli. Iar pe punte, ai fi avut loc si de o gonflabila pe post de dinghy  8)
Citat din: ZodiacEu am vrut barca...sotia casa pe pamant si pentru ca eu sunt seful  ;D am renuntat la barca si am facut casa.
Sefule, felicitari doamnei, iar tu ai luat o decizie inteleapta. Dupa cum vezi, barca poate veni si dupa. Eu stau la apartament si sunt inghesuit, daca aveam curte - aveam pana acum si barca. Motivele ezitarilor mele sunt datorate in special spatiului de depozitare, nu neaparat banilor. Privesc investitia intr-o barca, prin prisma financiara, tocmai datorita lipsei spatiului de pastrate/depozitare. Daca aveam casa (si implicit, curte si spatiul aferent) sunt sigur ca problema financiara ar fi trecut pe un plan secund. Asa, din pacate, sunt strans din toate partile.
Dar daca in cazul tau, casa e doar de vacanta... atunci e o problema.
Citat din: ZodiacNu vreau sa par fitos , nu e cazul dar daca motoarele de barci in 2T urla ca Stihl-urile mele (motocoase , stropitor , drujba , etc. ) eu spun din prima pas la 2T. Cu zomotul ala in urechi o ora iti vajaie urechile si la cateva ore dupa . Si numai a agrement sau plimbare nu mai seamana .
Aici sunt de acord cu tine. Inca n-am auzit un SELVA 2T 15CP, dar am auzit altele. Cele cu un singur piston sunt precum Trabantul. Cele cu 2 pistoane sunt mai silentioase, dar nu suna ca cele in 4T. Cel mai bine ar fi sa gasesti solutii pentru a le asculta si testa pe viu. S-ar putea totusi sa gasesti ca unele 2T cu 2 pistoane nu suna chiar rau, cel putin dupa ce intra in regimul termic normal de functionare.
In cazul tau, daca finantele nu reprezinta o problema, atunci cred ca decizia de a cumpara un 4T nou, e cea mai buna.

Iti dorim bafta in continuare si sa-ti mearga toate-n plin !

Week-end placut,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Vali

E nasol sa ajungi fara barca la mal, dar e la fel de nasol sa ajungi fara motor  :P. Priviti si luati aminte, sa nu faceti precum carnatu' de subsemnatu': https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,256.msg41718.html#msg41718

Despre linkuri, bagati "fara numar" cata vreme e in interesul comunitatii. Singura varianta deranjanta, specificata si in regulament, este cand o entitate "se baga in seama" cu produsele proprii si bate toba ca sunt cele mai bune bla-bla. Cam cum era cazul faimosului dealer de ace, brice si Bavarii de pe barcaholic ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Thor

Citat din: DoiNomazi din August 18, 2018, 12:59:37 AM
... Si a fost bine. ...

Parcă erau niște  vorbe, ale  tale,  cam așa (nu este citat, este din amintiri, mi-e lene să caut, citatul, în arhivă...): nu a fost nici bine, nici rău, a fost așa cum a fost  menit să fie. Deci n-a fost bine, nu-i așa?
Vorbe înțelepte! Ai dreptate!

DoiNomazi

Citat din: Thor din August 18, 2018, 02:18:30 PM
Parcă erau niște  vorbe, ale  tale,  cam așa (nu este citat, este din amintiri, mi-e lene să caut, citatul, în arhivă...): nu a fost nici bine, nici rău, a fost așa cum a fost  menit să fie. Deci n-a fost bine, nu-i așa?
Vorbe înțelepte! Ai dreptate!

@Thor vorbele alea incurajatoare, "si a fost bine", se refereau exclusiv la faptul ca gonflabila s-a intors la mal, in contextul intrebarii colegului "Zodiac" despre cazuri de gonflabile scufundate.  Altfel, in context general, ramane cum am stabilit, in viata nu e nici bine, nici rau, doar cum trebuie sa fie.

Uite, de exemplu astazi masins este incarcata cu ce trebuie unei iesiri la ocean cu gonflabila de aseara, dar s-a schimbat iar prognoza meteo si au aparut doua T-storms la mijlocul dupa amiezii si vant SW cu rafale de pana la 14 mph. Conditii mai potrivite unui velier decat gonflabilei noastre... Si cu tot regretul si cu toata dorinta de a iesi pe apa, renuntam la iesire pentru ca "e mai bine asa". De fapt, dincolo de emotii si interpretari, este doar cum e menit sa fie... :)

Thor

Citat din: DoiNomazi din August 18, 2018, 02:53:59 PM

@Thor vorbele alea incurajatoare, "si a fost bine", se refereau exclusiv la faptul ca gonflabila s-a intors la mal, in contextul intrebarii colegului "Zodiac" despre cazuri de gonflabile scufundate.  Altfel, in context general, ramane cum am stabilit, in viata nu e nici bine, nici rau, doar cum trebuie sa fie.

Uite, de exemplu astazi masins este incarcata cu ce trebuie unei iesiri la ocean cu gonflabila de aseara, dar s-a schimbat iar prognoza meteo si au aparut doua T-storms la mijlocul dupa amiezii si vant SW cu rafale de pana la 14 mph. Conditii mai potrivite unui velier decat gonflabilei noastre... Si cu tot regretul si cu toata dorinta de a iesi pe apa, renuntam la iesire pentru ca "e mai bine asa". De fapt, dincolo de emotii si interpretari, este doar cum e menit sa fie... :)

Mulțumesc! Este o precizare bună care a lămurit contextul! Deci nu este cum este dar este. :) :) :)  Eu vă doresc, totuși, mult bine care trebuie să fie menit!
ÎAODI, aici, la 2 Mai de C-ța, Ro, este un vânticel de fo 14 kt, la rafale de 20-21 kt, Soare și cald de 32 gr.C. iar pe plajă este ca în pozele alea cu chinezii la mare. Nu este loc nici măcar să târăști un caiac până la apă.  Dar... cred că de mâine se cam termină sezonul... Bugetarii Vioricăi se întorc la "stat", corporatiștii se duc la muncă, mitingiștii treaba lor iar noi ne putem scoate caiacele și gonflabilele pe apa albastră a Mării Negre! Și evident, unii numără zilele până la îmbarcarea din septembrie pe "marele confortabil" (vorba ta).

dany

Cu tine si cu Bobinita ,aici pe forum ,altfel ar fi stat lucrurile...Sunte-ti cumva frati?Foarte studiosi,insetati de cunoastere,basca inteligenta ...Despicati firul in patru,studiati tot ce va cade in mana legat de pasiunea voastra ,ofertele "tentante" va lasa reci  si priviti lucrurile analizand fiecare detaliu...ce mai ...I-mi place de voi ,caci sunte-ti extrem de meticulosi.Din pacate meticulozitatea ,v-ar putea amana iesirea pe apa cu propriile barci cu ceva mai mult timp decat a-ti fi crezut!Ceea ce nu este tocmai bine...,caci timpul trece.Sunt curios sa vad ce ve-ti alege pana la urma.Salutari!

DoiNomazi

Citat din: Thor din August 18, 2018, 05:07:51 PM
Mulțumesc! Este o precizare bună care a lămurit contextul! Deci nu este cum este dar este. :) :) :)  Eu vă doresc, totuși, mult bine care trebuie să fie menit!
ÎAODI, aici, la 2 Mai de C-ța, Ro, este un vânticel de fo 14 kt, la rafale de 20-21 kt, Soare și cald de 32 gr.C. iar pe plajă este ca în pozele alea cu chinezii la mare. Nu este loc nici măcar să târăști un caiac până la apă.  Dar... cred că de mâine se cam termină sezonul... Bugetarii Vioricăi se întorc la "stat", corporatiștii se duc la muncă, mitingiștii treaba lor iar noi ne putem scoate caiacele și gonflabilele pe apa albastră a Mării Negre! Și evident, unii numără zilele până la îmbarcarea din septembrie pe "marele confortabil" (vorba ta).

@Thor Sa fii iubit, ca e cel mai bine, la mare, la soare si in orice imprejurare, 24/7/365... Nu mai continui aici ca ne intra semantica in deriva si poluam topic-ul omului...

@Zodiac Lasand gluma la o parte, sper din suflet ca nu te-a descurajat vreo vorba scrisa de mine, pentru ca nimic nu-mi este mai nesuferit decat dadaceala, sfaturile si tendinta de a-i speria pe altii. E folositor si sanatos, ca sa nu zic bine, ca te documentezi a priori, dar nu lasa informatiile culese sa-ti dilueze entuziasmul si avantul initial. Parerile sunt multe si impartite in functie de experienta fiecaruia. Te du pe drumul tau sa-ti culegi propria experienta, ca e cea mai valoroasa.

In privinta diferentierii produselor in functie de uz si destinatie, in md oarecum subiectiv, iti dau dreptate. Cum Hummer-ul 2, sau 3, nu are absolut nimic in comun cu Hummer-ul original, cum Jeep-ul (Fiat) nu are absolut nimic in comun cu Willys-ul original, si nu dezbat acum care versiune e mai buna, fiabila, practica, confortabila, etc., nici toate Zodiac-urile nu sunt create la fel. Desi se taie si ele, si in filme si in realitate, un Zodiac militar, care trece de $9K si nu se vinde pe "piata civila", nu este chair la fel ca un Zodiac din comert... Chiar daca scrie pe el tot "Zodiac".

A propos de produse cu destinatii specifice, nu voi compara niciodata increderea in ce poate U-Boat-ul nostru, incredere capatata in exploatare, nu in brosuri de comercializare sau opinii de pe forumuri, cu ce poate un kayak de serie cumparat de pe raftul raionului de articole sportive. Eu inca sunt atras de un Zodiac destinat aplicatiilor industriale, sau militare, si cel putzin pana ma dau cu el in valuri, vreau sa cred ca imi va inspira mai multa incredere decat barcutza mea actuala din PVC care zace in masina in timp ce eu numar norii pe geam.

Dincolo de mentalitatea multinationalelor care folosesc nume de rezonanta devenite simbol pentru a vinde produse mai putzin performante, dincolo de strategiile de marketing sau self-improvement si toate cacaturile astea in care toate franjurile sunt puse la vanzare si mai fiecare e chitit sa-i fraiereasca pe altii pentru a le vinde ceva, viata capata gust atunci cand ti-o traiesti cum iti place.  Daca ochiul iti tanjeste dupa un Zodiac si un motor de 20 CP, ia-le si bucura-te de ele pentru ca nici unul din acele momente de bucurie nu vor putea fi repetate si risti sa mori de batranete regretand c n-ai facut cand ti-a venit. Cum au mentionat si altii, daca vrei si poti sa-ti cumperi un motor nou in 4T de 20 CP, sau 200 CP, sau 2,000 CP,, nu ezita, ia-l si bucura-te de el cat esti in putere si ai chef de iesit. Daca ai tras concluzia ca nu mai vrei gonflabila, nu te mai uita inapoi si mergi spre barca care te atrage si pe care ti-o poti permite, sau asteapta pana ti-o vei putea permite (financiar, spatiu de depozitare, intretinere, etc.) Incearca doar sa nu astepti pana nu e prea tarziu sa mai ai timp si chef sa te bucuri de ea... Aceasta ultima propozitie mi-o repet si mie in fiecare dimineata... :)

In fine, in general vorbind, sfaturile de bine si parerile altora, inclusiv ale mele, tind sa impinga la plictis, asa ca bafta si nu te lasa influentat... :)

Thor

Citat din: dany din August 18, 2018, 05:17:10 PM
Cu tine si cu Bobinita ,aici pe forum ,altfel ar fi stat lucrurile...Sunte-ti cumva frati?Foarte studiosi,insetati de cunoastere,basca inteligenta ...Despicati firul in patru,studiati tot ce va cade in mana legat de pasiunea voastra ,ofertele "tentante" va lasa reci  si priviti lucrurile analizand fiecare detaliu...ce mai ...I-mi place de voi ,caci sunte-ti extrem de meticulosi.Din pacate meticulozitatea ,v-ar putea amana iesirea pe apa cu propriile barci cu ceva mai mult timp decat a-ti fi crezut!Ceea ce nu este tocmai bine...,caci timpul trece.Sunt curios sa vad ce ve-ti alege pana la urma.Salutari!

"Îmi (cam așa se scrie, nu i-mi) place de voi..." . Mai deschide și tu un Abecedar.@Dany să știi că (eu cel puțin) nu am nicio treabă cu cei pe invers, adică vreau să spun că mie nu-mi place de tine și n-o să-mi placă niciodată (pentru că nu-s...).
În rest, comentariul tău, dacă se referă și la mine,  cine-i Bobinita? al cărui frate nu sunt este chiar  măgulitor... pentru nivelul tău de inteligență. Iar despre ieșirea pe apă cu propriile bărci (eu am două caiace, un mic velier, un Bic 245, și două gonflabile) nu înțeleg de ce te freacă pe tine grija.  Hai... ia de comentează dar mai treci pe la școală înainte. Salutări și ție , Dany.