RIB GALA ATLANTIS DELUXE A400L

Creat de Zodiac, Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

diles

orice peridoc vei cumpara cere sa fie echipat cu osie alko nu knot,osia alko e mai elastica si are cursa mai lunga la suspensie fata de knot care e foarte rigida,pe drumurile patriei conteaza.peridocul martz e destul de bine facut zic eu e facut din profil patrat de 6x4 are o anumita elasticitate dar e rigidizat de catre barca ,e complet modular totul fiind prins cu bride deci reglabil.vezi ca mart si thema sant unul si acelas.

Danv

Eu am avut probleme cu peridocul Martz la care s-au indoit barele de sustinere de la punte spre spate.Peridocul a fost incarcat cu barca de la Vali 5.10m si motor Yamaha 20 cp 2t ,plus ceva bagaje.Altfel am mers bine cu el si sistemele de pridere sunt ok.Peridocul este cu sine si role ptr chila si as vrea sa fac ceva personalizari ptr o manevrare mai usoara la lansare si scoatere din apa in zonele neamenajate.Poate ma ajuta cineva cu o idee de role reglabile,cavaleti...

Zodiac

Din punctul meu de vedere peridocul pentru RIB-ul meu , dupa ce am vizionat zeci de filme pe youtube asa ar trebui sa arate :

https://www.mobile.de/ro/Remorc%C4%83/Brenderup-Schlauchbootanh%C3%A4nger-600-kg/vhc:trailer,pgn:5,pgs:10,mke:4000,vcg:boattrailer,exp:false/pg:viptrailer/173013326.html

Daca ar fi si de 750 de kg ar fi si mai bine dar nu stiu cine ar putea sa-l aduca .

@DBR se mai ocupa cu asa ceva ?

Dbr

Salutare,
@Zodiac: ai voritb si cu Dragos de la Brederup Ro? S-ar putea sa coste mai ieftin decat in D. Ai detalii de contact pe privat.
Stima tuturor.

Zodiac

Salut Dbr si multumesc pentru informatii ! La numarul primit pe PM am sunat joi si mi s-a spus ca nu exista nimic pe stoc si orice comanda dureaza 6 saptamani . Problema mea e ca cel care mi-a vandut barca va veni si cu motorul si cu montajul in jurul datei de 12-15 Noiembrie . Acum barca se afla pe un suport de lemn care nu permite umflarea baloanelor deci nu se poate monta motorul pe acest suport , e si foarte jos si nu cred ca suporta si greutatea motorului .
In plus nu stiu pe ce suport/stativ pot tine barca cu motor cu tot si apoi sa o pot pune pe peridoc deoarece nu detin macara iar ansamblul se va apropia de 300 kg . Deci se pare ca montajul motorului in cazul meu este conditionat de existenta peridocului .
De mult timp sunt un mare fan al produselor Thule si le folosesc de cate ori am ocazia . De la suporti pentru diferite scopuri la cea mai mare "cutie" de pe piata...pana la lanturi de zapada .
Despre Brenderup pot scrie o poveste destul de lunga dar prefer sa bag varianta prescurtata .
Acum vreo 2 ani am inceput sa caut remorca si m-am oprit la Brenderup . Modelul cautat in prima faza a fost acesta :
http://www.brenderup.ro/Brenderup-Cargo-2205
Am dat mai multe telefoane la Stefanesti , mi s-a spus ca dureaza , ca ....... , ca mai bine imi face el o remorca mai solida .
Am renuntat ! Am contactat si Thule in Suedia si Brenderup...cred Danemarca , cred ca au si sediu regional in Polonia...i-am contactat si pe acestia si mi s-a spus ca importatorul oficial in Romania e unul din Constanta...ceva cu "inchirieri remorci" .
In fine il gasesc(greu) si pe cel de la Constanta...imi spune verzi si uscate ca nu e nimic pe stoc , ca modelul respectiv e foarte greu de adus dar imi face o propunere , ca tot vreau eu cu capac si incuietoare :
https://www.tridenttowing.co.uk/trailers-c1/second-hand-trailers-c69/brenderup-second-hand-brenderup-2205s-with-abs-lid-spare-wheel-p12082
Toate bune , imi spune ca o are pe stoc si ca e mai buna decat ce vreau eu si imi face o oferta BINEINTELES mai scumpa decat preturile de afara . Stau ma gandesc , deja ma durea capul de atata cautat si zic...DA o cumpar .
Norocul meu ca in discutiile preliminare intreb daca e noua . Raspunsul m-a naucit in prima faza "Nu e noua o mai folosim noi pe aici DOAR de 2 ani...DAR arata ca noua" . Nu stiu ce s-ar fi intamplat acolo daca mergeam la Constanta pentru o vechitura cu pret mai mare decat una noua . Am zis NU si asta a fost .
De atunci am renuntat la tot ce inseamna Brenderup .
Oare prin Ungaria sau pe la prietenii bulgari...nu gasesc pe stoc , nu vreau sa fac nici peste 3000 de km si nici sa platesc transportator in full pentru un mini-peridoc  ;D , doar daca ma lipesc pe langa alta comanda !

Dbr

Salutare,
Raspuns legat de o eventuala achizitie ai pe PM.
Daca e vb de timp, nu putem face mare lucru, dar il putem fructifica ;). Pot garanta ca Dragos, care este in relatii bune cu danezii de la Brenderup de mult timp, iti va face un peridoc foarte bun in raport calitate/pret.
Lasandu-i pe danezi, si vorbind de nemtii din linkul de mai sus din Leipzig, te asigur ca aceeasi problema o vei avea si cu ei. Ce scrie in anunt, e can can(Neufahrzeug, MwSt. ausweisbar!Bilder sind beispielhaft! = Vehicul nou, TVA recuperabil!Imaginile sunt exemplificative!) Am avut destule experiente neplacute in trecut legate de ,,seriozitatea si calitatea'' germana care a devenit de la an la an istorie. In privinta noastra, a Romaniei si a ceea ce este legat de un comert cu produse de nisha( ambarcatiuni, peridocuri, accesorii), niciodata nu am vb de rau un comerciant roman, pana nu am avut si reversul medaliei ca si comparatie, adica vestitul occident, care lasa din ce in ce mai mult de dorit in tranzactii.
Daca ne grabim, facem greseli
Asadar, sfatul meu este sa te hotarasti ce vrei. Cautam in NL un peridoc nou/sh si il aducem, sau il iei gata facut din Ro.
In Ro mai ai varianta sa faci o intrebare/vizita la Knott.ro , si sa ai o discutie serioasa, cu patronul sau fiul sau, la fel de priceputi amandoi, de unde poti obtine un pret bun la subansamble, deci o constructie rapida in regie proprie ce se va potrivi exact sub Rib-ul tau.
Datele mele sunt pe PM pentru orice alte detalii.
Stima tuturor.

Zodiac

Multumesc Dbr ! Incerc si eu sa rezolv problema cat pot de rapid dar fara sa renunt la o calitate minima . In nici un caz nu sunt eu cel care ii va preamari pe nemti . Am avut destule faze in care s-au comportat la un nivel extrem de jos .
Numai anul acesta am primit de la nemti o rampa de aluminiu cu manerul de transport rupt , alti nemti incercau sa imi vanda un RIB cu ditamai gaura intr-un balon si niste englezi care mi-au tinut banii vreo 2 luni fara sa-mi trimita produsele .
Oamenii sunt diferiti , nu exista tara cu toti locuitorii inteligenti , cu bun simt si corecti .
Eu as prefera un peridoc nou cu factura , foarte usor de manipulat .

Don Basilio

si totusi, daca se poate, cat a costat minuntia asta de barca ?

Zodiac

Zodiac

Dupa multa asteptare si nerabdare...a venit si motorul Honda BF50 DK4LRTU  ;D! E o "mica" bijuterie  :-*! S-a montat pe barca , mai sunt necesare conexiunile cu postul de comanda si cele electrice .
O problema pe care a trebuit sa o rezolv , din cauza greutatii motorului pe o barca destul de usoara(150 kg) se ridica protapul peridocului in aer asa ca a trebuit sa mut puntea la maxim(cat s-a putut) in spatele peridocului .
Am 3 nelamuriri :
- eu stiam ca garantia la Honda este de 6 ani , furnizorul meu spune ca...5
- motorul meu a venit fara elice , furnizorul meu spune ca asa se livreaza motoarele Honda
- desi sunt vreo 6 gauri la motor + partile reglabile , in setul motorului erau doar 4 suruburi pentru montajul motorului si 4 s-au montat...e suficient ?
Ma poate lamuri cineva ?
In plus tot ieri s-au livrat si cele 3 prelate , una de stationare si 2 pentru stationarile scurte in traseu...una pentru consola de comanda si una pentru bancheta...inscriptionate GALA ! Cea de stationare arata bine...am montat-o , acum sa vedem si cat de rezistenta e , celelalte le voi vedea cand se monteaza consola si bancheta .

dany

4 suruburi sunt de ajuns.Din ce material este oglinda?Oglinda barcii ai gaurit-o acum la montaj?Cu ce ai protejat/sigilat gaurile ?

Zodiac

Oglinda este din sandwich de aluminiu tabla de minim 2 mm(cred 3) ...aer 2-3 cm....alta tabla de aluminiu + o placa de protectie din PVC dur...cred . Oglinda s-a gaurit acum la montaj .
Gaurile s-au sigilat cu Sika T 2 ...informatiile se gasesc in PDF din link :
http://sika.store.ro/wp-content/uploads/2015/04/adeziv_universal_sikabond_T2.pdf
Am cautat Sika 291i dar nu l-am gasit rapid asa ca am folosit T2 !

Alex1958

Salut,
Bine, inteleg ca motorul a venit fara elice montata. Dar ti-au montat pana la urma o elice, nu-i asa?
Acum este momentul sa-ti montezi un antifurt la motor. Cel mai simplu este o gaura pe un surub al motorului, dupa ce iese din piulita, pe care pui un lacat.

Zodiac

Au zis ca vor veni in vreo 10 zile cu o elice pe costul lor . Ei au zis Solas eu vreau Honda ! Puteti sa-mi recomandati un tip de elice Honda pentru acest motor+barca ? Ca si antifurt am zis ca ingrop suruburile in Sika T2 sa nu mai poata fi desurubat dar e foarte buna ideea cu lacatul...voi pune chiar 2 lacatele ...nu stiu ce gaura permite surubul . In plus am crezut ca lacatele se deschid foarte usor...aveti vreo recomandare de lacat greu de deschis ?

dany

lacatul se taie,nu se deschide !deci un lacat cu protectie sa nu poate fi taiat cu clestele de taiat fier beton.