Propunerea de ordin de prohibitie 2019

Creat de bradutzu, Decembrie 11, 2018, 02:26:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Citat din: Mike83 din Decembrie 12, 2018, 05:36:47 PM
Eu am un prieten care are casa in Caraorman si ne gandeam sa ne facem amandoi. E suficient sa ai viza de flotant sau trebuie scos un permis special?
Trebuie ca sa ai domiciliul permament in sat altfelnu o sa iti elibereze permis pentru pescuit familial.
Born to fish,forced to work!!!

Mike83

Dupa ce se publica ordinul o sa sun la ei sa vedem ce variante sunt.
Multumesc frumos pt informatii.

Intersect

Citat din: Mike83 din Decembrie 12, 2018, 06:56:33 PM
Dupa ce se publica ordinul o sa sun la ei sa vedem ce variante sunt.
Multumesc frumos pt informatii.

Sincer sa iti spun eu nu prea retin,ca sa iti spun drept iau un peste pe zi ca sa imi fac pofta,daca nea Asta inchide pescuitul nu prea ma intereseaza,daca nu ma lasa pe balta atunci ma intereseaza.
Nu contest ca decizia este una de o cretinitate care rivalizeaza cu ideile lu`duamna Vasilica-Veorica si trebuie atacata in instanta sau unde se poate ataca,daca cineva initiaza o astfel de actiune particip negresit.
Permisul familial mi-l fac pentru a petrece cateva zile pe an la pescuit cu familia si a nu fii deranjat.
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Citat din: Intersect din Decembrie 12, 2018, 07:05:38 PM
Sincer sa iti spun eu nu prea retin,ca sa iti spun drept iau un peste pe zi ca sa imi fac pofta,daca nea Asta inchide pescuitul nu prea ma intereseaza,daca nu ma lasa pe balta atunci ma intereseaza.
Nu contest ca decizia este una de o cretinitate care rivalizeaza cu ideile lu`duamna Vasilica-Veorica si trebuie atacata in instanta sau unde se poate ataca,daca cineva initiaza o astfel de actiune particip negresit.
Permisul familial mi-l fac pentru a petrece cateva zile pe an la pescuit cu familia si a nu fii deranjat.
Sincer sa fiu, eu retin cantitatea legala de peste, iar crapul imi place in mod deosebit.
Dar n-as avea nimic impotriva daca ar propune: "doi ani de zile nimeni nu retine crapi. Sau stiuci. Sau salai. Sau somni- dar nu toti odata.
In toata tara. Si nu mai vedem in pietele de peste "crap de Dunare". Ala care vinde somni, stiuci, salai sa aiba certificat ca este produs in acvacultura cu sursa autentificata ca vinul. Dar cred ca asa este o utopie care probabil s-ar putea aplica pe la altii.
Insa am o idee mai fezabila: sa se reintroduca taxa pentru permisul de pescuit si banii rezultati sa fie folositi in exclusivitate pentru repopulari. Dar eliberarea puietului sa fie programata si anuntata si la ea sa poata asista oricine doreste.

teo pes

Viata i grea !!  Dar trece !!

Zodiac

Exista multe idei bune pe forum dar din pacate majoritatea sunt utopice :
- cei de prin zone...care cred ca e Delta lor si nu numai vor incerca permanent sa nu respecte cantitatile si restrictiile
- cei cu rol de control...si ei cred ca Delta e a lor...vor permite , daca nu chiar incuraja hotii sa scoata peste din zonele interzise...sa-si ia spaga
- cei care repopuleaza vor fura banii de repopulari
- taxele din permise nu se duc ...la repopulari , trebuie platiti din ele o gramada de hoti

Acum Delta seamana cu o vaca de pe camp gasita de localnici pe DOMENIUL PUBLIC , acestia avand interese diferite . Pentru a da lapte unii o mulg cu forta , altii o bat cu ranga iar altii o tortureaza cu curent . Cei care vor carne ...taie bucati din ea...pe viu . La beneficii/drepturi se inghesuie/sar toti , vor din ce in ce mai mult dar NICIUNUL nu ii da de mancare sau o ingrijeste .

Singura solutie e responsabilizarea+munca+investitii(nu foarte mari) . Fiecare comuna sa-si ia in administrare o balta , sa o populeze , sa angajeze paznici si administrator si sa produca BANI ! Nu ajutoare de la stat . In balta respectiva sa se organizeze pescuit sportiv iar oamenii se vor ingramadi sa plateasca taxa pentru a prinde peste...e plina Romania de balti si rauri fara peste distruse de talhari . In plus sa distribuie peste in piete din productia lor . In acest mod nimeni nu trebuie sa verifice popularile , au peste...fac bani , nu au ...PA !
Iar apele publice fara NICI O PLASA ! Doar pentru turism , plimbare si chiar un pescuit reglementat la maximul 5 kg zi de persoana .

Austriecii produceau sute de mii de euro pe an din turism cu lebedele , au venit romanii si le-au mancat . Cam asta se petrece si in Delta .

Eu sunt total impotriva ajutoarelor sociale . Saraci sunt o gramada pe toata suprafata Romaniei . Doar daca persoanele respective sunt in incapacitate demonstrata de munca . Am vazut zeci de emisiuni in care se ofera locuri de munca in zonele sarace dar nimeni nu vrea munca ...toti vor bani de la stat...sa fure...lemne , peste , vanat , curent , benzina , sine de tren si cabluri , etc. si sa stea prin carciumi . Sa nu mai vorbesc de aia care nu au un leu dar "toarna" cate 10 copii...sa traiasca din alocatiile lor , tot fara sa munceasca .

Nu vreau sa intru in discutii politice dar sunt foarte contrariat de cei multi care se...dau de DREAPTA ! Curios e faptul ca politicienii DE DREAPTA de dupa '89 au venituri DOAR de la buget...din politica , rezistentii au venituri DOAR din fundatii neimpozitate ...din fonduri tot de la stat , artistii de 2 lei si cantaciosii de la primarii , propagandistii tot de la buget via servicii , ce...mai... numai "CAPITALISTI"  :'( ! Parerea mea e ca toti acesti "capitalisti"...bineinteles "de dreapta" , in conditii reale de piata concurentiala ar muri de foame pe marginea santului .
Spor !

gvincentiu

Ganduri bune !

Zodiac

Nu candidez nicaieri , pentru ca am sanse 0 de succes . Ca sa ai succes trebuie sa fii prost cat cuprinde , sa fii sluga , sa minti pe rupte cu zambetul pe buze , sa fii mega santajabil , sa furi pe rupte si sa fii garantul "baietilor" ca nu vei schimba nimic .
Intrucat nu ma regasesc la nici una dintre "cerinte" , nu candidez nicaieri .
Am deja cateva experiente , fiind contactat de cateva ori cu "avem nevoie de profesionisti...pentru ca situatia este grea" si cand am mers cu planuri de dezvoltare pe termen instant , mediu si lung...am primit raspunsul "pai noi nu vrem sa schimbam nimic" .
Spor !

Alex1958

Eu unul am de gand sa scriu si sa protestez in acest sens prin petitii la:
-la ARBDD
arbdd@ddbra.ro
-la ANPA (central la Responsabil Pescuit Recrativ: Mazilu Florian si la Serviciul regional Tulcea)
anpa@anpa.ro
anpadobrogea_tl@anpa.ro
Voi incerca sa-i mobilizez si pe cei din asociatia de pescari recreativi din care fac parte (APC 21).
Va sugerez fiecaruia din cei interesati sa faceti la fel!

Alex1958

Salut!
Se mai intampla minuni.
Propunerea C&R la crap in delta pentru 2019 a fost respinsa de ANPA.
Detalii pe:
https://ziaruldetulcea.ro/propunerea-catchrelease-la-crap-respinsa-de-a-n-p-a-sa-vedem-ce-va-decide-guvernatorul-dragnea/
E adevarat ca pe site-ul ANPA nu s-a republicat proiectul de ordin, dar sper ca cei din mas-media tulceana sunt bine informati!
Fire intinse!

Mike83

Asa s-a intamplat si anul trecut si a ramas doar pentru stiuca pe care au rupt-o in doua pescarii profesionisti.
Ce studii sa faca ANPA-ul? Ei nu sunt in stare sa tipareasca niste amarate de permise.

gabriel.c

Trebuie sa fim multumiți ca cineva din țara asta are grija de  bogățiile țărișoarei .Cineva se gândește la săracii locuitori din DD care nu au ce mânca și nu au unde sa muncească ,dar totuși noi (România )suntem pe locul 2 in lume !!!!!!dupa Japonia in acest moment la deficit de forța de munca.
Fraților e greu la munca ....mai ușor bagi monofilamente peste tot ,dai cu curent in rezervatie umpli barca si peste 15 ani zici ca nu ai mâncare și vrei ajutor de la stat. Fara sa supăr vreun coleg dar cei care trăiesc in DD pot merge la munca in Galați,Tulcea,etc ca și noi facem naveta in fiecare zi la munca .Cat despre cei care propun legi și OUG eu m-am saturat ....dacă va fi sa trebuiască sa pescuim C&R ....foarte bine  așa o sa facem poate asa o sa se înmulțească crapul in DD.
Repet ...sa nu se supere colegii care trăiesc/au familia încă in DD dar adevarul asta e.

Mike83

Alex1958

Eu il astept sa apara pe la Expo F&H la sfarsitul lui martie.
De obicei se da mare pe acolo si poate apuc sa-i zic cateva....