Propunerea de ordin de prohibitie 2019

Creat de bradutzu, Decembrie 11, 2018, 02:26:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bradutzu

Vezi ce spui ca cine si cu 2 gorile dupa el!
oade de ce i-o fi frica? ;D
Sa auzim numai de bine!

mariusm piesenoi111

Departe de mine ideea de a ii tine partea
Dar trebuie sa recunosc că declarativ suna bine și trebuie să îi dau dreptate când vine vorba de pantofarii atacatori(dintre care mă număr și eu).
Eu nu mai mănânc de mult peste autohton(cu mici excepții și de neluat in seama de rare) dar am fist martorul unor discuții și fapte care pe mine m-au scârbit profund.
Va dau un singur exemplu pentru mine de neimaginat:
Colegi de ai mei (din companie nu din domeniu)  ,oamenii care câștigă MINIM  10000ron net luna au mers de câteva ori în deltă anul trecut SPECIAL pt a prinde știucă (interzisa reținerea) și au plecat înarmați cu.....mare atenție: mașini de tocat carne manuale.
Îmi e frica acum sa nu dau idei și altora pentru că eu am fost effectiv SIDERAT......Cum se pot gândi la așa ceva?
Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit la așa ceva.
Sa prindă marlita ( că altceva nu sunt in stare) și , pe loc, acolo în barcă sa o curețe de mate și solzi și să o toace .....
La întrebarea mea după revenirea din soc: OK....dar de ce?Pt ce?
Răspunsul este mind blowing: ....Plm...macar chiftele sa facem sau o congelam și o dam la pisica dar tot nu ii dam drumul că am dat banii la benzină/cazare/ băutură.....
Nu uitați: vorbesc de oameni cu salariul de minim 10000rin net lunar.....
Any comments?

Intersect

Citat din: mariusm piesenoi111 din Ianuarie 15, 2019, 08:33:46 PM
Departe de mine ideea de a ii tine partea
Dar trebuie sa recunosc că declarativ suna bine și trebuie să îi dau dreptate când vine vorba de pantofarii atacatori(dintre care mă număr și eu).
Eu nu mai mănânc de mult peste autohton(cu mici excepții și de neluat in seama de rare) dar am fist martorul unor discuții și fapte care pe mine m-au scârbit profund.
Va dau un singur exemplu pentru mine de neimaginat:
Colegi de ai mei (din companie nu din domeniu)  ,oamenii care câștigă MINIM  10000ron net luna au mers de câteva ori în deltă anul trecut SPECIAL pt a prinde știucă (interzisa reținerea) și au plecat înarmați cu.....mare atenție: mașini de tocat carne manuale.
Îmi e frica acum sa nu dau idei și altora pentru că eu am fost effectiv SIDERAT......Cum se pot gândi la așa ceva?
Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit la așa ceva.
Sa prindă marlita ( că altceva nu sunt in stare) și , pe loc, acolo în barcă sa o curețe de mate și solzi și să o toace .....
La întrebarea mea după revenirea din soc: OK....dar de ce?Pt ce?
Răspunsul este mind blowing: ....Plm...macar chiftele sa facem sau o congelam și o dam la pisica dar tot nu ii dam drumul că am dat banii la benzină/cazare/ băutură.....
Nu uitați: vorbesc de oameni cu salariul de minim 10000rin net lunar.....
Any comments?

Am vazut si eu multi din astia, ce sa faci cum vorbeam intr-un alt post oamenii strica. Partea buna este ca anul trecut la Sfantu a mai intrat in ei si au dat amenzi mari.
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Citat din: mariusm piesenoi111 din Ianuarie 15, 2019, 08:33:46 PM
....
Any comments?
Salut,
Marius, ticalosi sunt peste tot! Dar nu te apuci, din cauza unor ticalosi- care totusi nu sunt decat o minoritate!- sa asupresti pe toata lumea. Sau, daca o faci ii asupresti chiar pe toti, adica si pe cei industriali, care, sa fim corecti, nu sunt departe de cei remarcati de tine. Dar el nu! Ca aia isi fac treaba traditionala.
Raman la parerea ca ar trebui sa le ia la toti banii pe permise de pescuit si cu banii aia sa repopuleze. Asta si renaturarea suprafetelor indiguite ar fi adevaratul leac.
Si apoi sa nu inventam noi apa calda. Sa ne uitam ce au facut ungurii pe Balaton si Tisa moarta. Au interzis pescuitul industrial -in totalitate!- si au obligat pescarii recreativi la C&R. Apoi controleaza strict ceea ce se intampla pe zona.
Personal as accepta si chestia asta.
Toate cele bune!

scm_ro

Mie imi este greu sa accept C&R in Delta cand vad ca peste tot este plin de plase. Nu merg in Delta ca sa imi amortizez cheltuielile, merg pentru relaxare , dar mi se pare incorect mie sa imi planga copilul cand trebuie sa elibereze o stiuca de 60 cm , iar toata balta sa fie plina de plase.
Total de acord cu Alex1958 sa platim taxa pentru pescuit si din banii respectivi sa se populeze balta.
Mariusm , postul tau este de NO COMMENT

Vali

2 vorbe despre ce spune Musetescu in interviu:

- N-ai sa rezolvi niciodata cu braconajul daca nu bagi braconierul in puscarie. Degeaba esti clement cu jegul care curenteaza si distruge pestele. Doar cand o sa le intre frica de puscarie in oase se vor linisti. Altfel ii va durea in spate de scule, barci si motoare confiscate, fiindca isi vor lua repede altele si o vor lua de la capat.

- Daca ai sa consideri Delta "o vitrina cu portelanuri", pe care nu vrei s-o distrugi din cauza "impactului organului de control"  ;D, esti ca in povestea cu drobul de sare ("Prostia omeneasca"). Daca vrei sa refaci Delta asa cum era odata, trebuie sa tai raul de la radacina si sa nu-l mai lasi vreodata sa scoata capul. Si singura solutie pentru asta e sa fii mai rau decat sunt de rai nasoii care distrug Delta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

teo pes

Citat din: Vali din Ianuarie 16, 2019, 09:41:17 AM
2 vorbe despre ce spune Musetescu in interviu:

- N-ai sa rezolvi niciodata cu braconajul daca nu bagi braconierul in puscarie. Degeaba esti clement cu jegul care curenteaza si distruge pestele. Doar cand o sa le intre frica de puscarie in oase se vor linisti. Altfel ii va durea in spate de scule, barci si motoare confiscate, fiindca isi vor lua repede altele si o vor lua de la capat.

- Daca ai sa consideri Delta "o vitrina cu portelanuri", pe care nu vrei s-o distrugi din cauza "impactului organului de control"  ;D, esti ca in povestea cu drobul de sare ("Prostia omeneasca"). Daca vrei sa refaci Delta asa cum era odata, trebuie sa tai raul de la radacina si sa nu-l mai lasi vreodata sa scoata capul. Si singura solutie pentru asta e sa fii mai rau decat sunt de rai nasoii care distrug Delta.
Corect,,puterea exemplului" ori detentie ori...... cand or intreba:- l ati mai vazut pe cutare?- nuuu nu stii ca I la bulau ? sau -nu stii ca n a mai venit din balta ? ;Dsi sa I vezi ce se linistesc .... dar nu mai avem ,,canal" unde dr sa I pui la munca !?
De altfel v am povestit cum miau taiat gumele la masina si peridoc numai ca am ,,cloncanit" pe zona lor !! 8)
Viata i grea !!  Dar trece !!

Mike83

Pana cand delta nu va fi tratata ca o rezervatie in adevaratul sens al cuvantului sa se interzica de tot pescuitul comercial nu e nicio sansa sa se scape de braconaj.
In prohibitie "pescarii profesionisti" scoteau icrele si stiucile le aruncau in stuf(nu vorbesc din auzite).
Cea mai tare mi s-a parut afirmatia ca braconajul reprezinta 20% din pescuitul deltei. Pescarii isi fac cotele la cherhanale din rosioara si babusca, iar tot pestele bun il dau fara acte.
Ce asteptari sa avem cand la conducerea rezervatiei este numit un pamfletar.

gabriel.c

Salut,  așa cum spuneam și mai devreme eu nu am o problema cu C&R ,dar mai întâi sa am ce elibera ....pentru ca la ultimele partide de pescuit din DD nu prea am tras nimic in barca.In schimb seara aproape toate intrările in japse și lacuri sunt închise de monofilamente iar dacă nu dormi la locul unde ai nadit toată ziua .....la lăsarea întunericului un NEMERNIC(lipovean sau nu ) îți curentează zona și poți sa zici PA la mustaciosi .Eu cred ca chestia cu curentul tre sa fie cu pârnaie grea frate pt. ca  se distruge tot .
In 2018 la una dintre partide in DD la mila 23 un nene cu 200kg de  caras in barca a zis ca dacă nu ia 6 lei pe kg îl da la porci .
Și uite așa in 10 ani nu o sa mai prindă la plase sau curent nici măcar caras.
Totuși noi ne gândim ca  localnicii n-au mâncare .Dar la munca ....pentru nimic in lume ....munca e pt roboti nu pt lipoveni. 

teo pes

99% din pestele braconat se intoarce in DD!! mancat in pensiuni! ne o fi rusine sa spunem?, nu se vrea , inertia este mare, faci rezervare ... ooo bucurosi nevoie mare... cand spui ca te duci cu barca ta ...cade casa pe ei!  :D
Cade tehnica pe noi... camere alimentate solar! la intrare pe canale, in mijlocul baltilor....dar se vede prea mult !!? ;D , au aparut si niste chestii ce zboara ...drone le spune !!  ;D
Viata i grea !!  Dar trece !!

Crishunter

Va salut, am citit , am ascultat si am retinut ca plasele monofilament nu se pot  folosi legal dar se importa legal. Stau si ma intreb care ar fi justificarea pentru care nu se interzice detinerea si importul acestor plase si cred ca atunci le-ar fi mai greu rau intentionatilor sa le procure , zic si eu .

Vali

Cristi, d-nul guvernator e putin pe dinafara la subiectul asta. Comercializarea sculelor monofilament e interzisa, si la noi se ocupa de asa ceva numai basarabenii, care au filierele si blaturile lor.

Avantajul e ca sunt mult mai ieftine decat sculele de nylon normale, si chiar daca se rup mult mai repede sau sunt taiate de elicele barcilor, sunt foarte usor de inlocuit. Din cauza asta au si proliferat asa, si din cauza asta nu vor disparea prea curand.

Culmea e ca cei mai afectati de ele si cei mai mari dusmani ai braconierilor care le folosesc sunt tocmai pescarii profesionisti cu acte in regula. Din cauza monofilamentelor braconierilor recolta pescarilor corecti e mult mai slaba, fiindca monofilamentul agata si omoara tot, inclusiv puietul sau speciile de dimensiune mica. In plus, din cauza monofilamentelor sunt persecutati si bagati in aceeasi oala si pescarii corecti.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

RaduD

Daca e luni, atunci e prohibitie!!
Ordinul 54/76 din 04.02.2019 a fost publicat astazi. Textul integral il gasiti aici : https://www.info-delta.ro/prohibitie-pescuit-2019-ordinul-publicat-in-monitorul-oficial/

mariusm piesenoi111

Deci.....putem pescui in DD acum dar nu la stiuca?
Bibanim?

gabriel.c

Salut, deci cum văd eu ..... mustaciosi doar 1 pe zi și ăla sa fie sub 5 kg.Daca e mai mare trebuie eliberat sau tăiat in bucăți sub 5 kg ;)
Nu sa lăsat Dl guvernator pana nu ia ieșit cu undițarii așa cum a vrut el.
Fir întins spre bere rece.