Propunerea de ordin de prohibitie 2019

Creat de bradutzu, Decembrie 11, 2018, 02:26:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bradutzu

https://www.pescardesomn.ro/blog/

Noutati:
- in delta in anul 2019 se va pescui la crap exclusiv C&R (prevedere doar pentru recreativi sportivi)
- in delta stiuca se va putea retine maxim 2 buc dar nu mai mult de 5 kg
- prohibitia incepe din data de 11 Aprilie timp de 60 zile
- pe frontiera cu Ucraina avem 45 zile incepand cu data de 26 Aprilie
- 3 zone pe Sf Ghe unde se va putea pescui tot timpul anului inclusiv in prohibitie dar exclusiv C&R in perioada de prohibitie
- etc
Sa auzim numai de bine!

Mike83

Daca tin bine minte anul trecut s-a publicat diferit fata de propunere.
Era propus C&R la toate speciile si a ramas doar la stiuca si la salau.
Anul asta nu cred ca mai avem noroc...

bradutzu

vom vedea ce va iesi si din asta!
Salut o masura de prohibitie la crap in delta dar normal este sa interzica pescuitul cu totul....
Nu e normal sa dai voie la plase si sa interzici lanseta......asta este o mizerie pur romaneasca.
Sa auzim numai de bine!

Mike83

N-ai sa vezi interzise plasele.
Partea buna e ca de mult timp zic ca vreau sa invat sa dau la clonc si la anul cred ca o sa am ocazia

Intersect

Citat din: bradutzu din Decembrie 11, 2018, 08:46:03 PM
vom vedea ce va iesi si din asta!
Salut o masura de prohibitie la crap in delta dar normal este sa interzica pescuitul cu totul....
Nu e normal sa dai voie la plase si sa interzici lanseta......asta este o mizerie pur romaneasca.
Eu inteleg mizeria pe care o spui tu dar,exista si un dar sunt multi care pescuiesc numai pentru consum.In Sfantu cunosc multi care ies numai pentru consum propriu.
Nu se poate inchide pescuitul pentru cei care traiesc din pescuit fara o solutie viabila care sa le asigure traiul zilnic(te rog nu spune turism) .
O solutie este ajutorul din partea statului pentru oamenii care traiesc din pescuit si apoi se poate inchide total pescuitul.

Nu spune ca nu se poate identificarea celor care traiesc la limita existentei,se poate crede-ma.
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

Stii foarte bine ca se poate. Nu cred ca sunt mai mul de 10000 de oameni ce traiesc la limita supravietuuirii, sunt milioane de bugetari. Nu cred ca incorborarea a cateva mii de oameni este atat de dificila prin comparatie cu beneficiile pe termen lung ce le vom avea.....
Mare parte din cei ce vor fi asistati pot deveni "rangeri" ce vorputea fi folositi in lupta antibraconaj!
Solutii se pot gasi, daca se vrea!
Pana atunci, ordinul de prohibitie este mizerabil
Sa intram in detaliu si sa discutam ca anul trecut a fost publicat dupa ce toata stiuca a depus? Cat s-a prins stiuca cu icre pescuitul a fost la liber.......sa fie oare o coincidenta?
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Nu știu cate mii de oameni trăiesc la limita supraviețuirii dar sunt îndeajuns. Ce să îi facă rangeri  ;D timp de un an primarul din Sfântu sa luptat ca să aducă un profesor de matematica în sat și acum ii facem rangeri. Mai ieși Bradutzu pe teren un pic așa. Rangeri tai de la poliția deltei am avut plăcerea ca să îi văd la începutul lunii noiembrie când băteau gârlă turcească disperați în căutarea unora,mai târziu am aflat că băieții în cauză le datorau pește. Singurul lucru care lipsește în toată fatmasgoria asta este educația și un plan structurat pe câțiva ani.

bradutzu

:) :) :)
Era un exercitiu de imaginatie!
Stii foarte bine ca vin in delta destul de des! Este clar a sunt multi ce sunt la limita supravietuirii dar in acelasi timp stiu ca sunt multe pensiuni ce au angajati din Galati, Constanta, etc pentru ca localicii nu vor sa munceasca!
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Salut,
Domnul Musetescu tine ca gaia matu' in lupta cu pescarii sportivi.
Anul trecut (ce zic eu anul trecut- anul asta in ian-feb) a fost "invins" de proprietarii de pensiuni care au argumentat, pe undeva justificat, ca daca se impune C&R la cele patru specii initial prevazute (crap, stiuca, salau si somn) dau faliment.
Au fost sustinuti de ANPA care i-a reprosat actorului grabit ca n-ar cu cine sa aplice prevederile- lucru pe care l-a recunoscut chiar el cand a cerut sa se puna GPS macar pe barcile corpului de control ale ARBDD.
In 2018 a ramas C&R doar la stiuca dar sursele din teren spun ca in afara de cei cativa amendati s-a retinut stiuca la greu. Basca, nu a existat prohibitie la stiuca -cum bine a remarcat Bradutu mai jos.
Cica rezultatele anului au fost remarcabile...
https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/pescarii-din-delta-vor-modificarea-regulilor-de-stabilire-a-prohibitiei-791315.html
Ale dracului rezultate cum le-a masurat nea Malin asa din ochi.
Deci omul e chitit pe unditari. Care unditari latra degeaba pe forumuri sau prin petitii la ARBDD (eu). Noroc cu proprietarii de pensiuni....
Mai zic una si ma duc!
Crapul (ca si carasul) este o specie alogena in Romania si implicit in DD, cam cum e somnul pe Ebru. E adevarat ca a devenit intre timp tinta preferata a multor pescari recreativi. Acum recreativii se vor uita, asa cum s-au uitat in 2018 dupa stiuca, la plasari.
Sunt curios, in conditiile in care proiectul trece in aceasta forma, daca vor mai exista pescari recreativi care sa nadeasca cu zeci de kg de  bile, pelete si porumb la o partida, fara sa plece cu nici un peste acasa. Lasa ca nadesc plasarii!

bradutzu

cel mai tragic ramane faptul ca anul asta am reusit sa ajung in delta de 3 ori si din cele 10 - 12 zile petrecute in delta nu m-a intrebat nimeni de nimic.....
Sa auzim numai de bine!

Mike83

Anul asta din 4 partide de cate o saptamana la cort niciun control. Am crezut ca doar am avut eu noroc.

Intersect

Citat din: bradutzu din Decembrie 12, 2018, 11:00:17 AM
cel mai tragic ramane faptul ca anul asta am reusit sa ajung in delta de 3 ori si din cele 10 - 12 zile petrecute in delta nu m-a intrebat nimeni de nimic.....
Anul ăsta am fost o singura dată la pescuit și am fost controlat de 3 autorități. Am strâns și am plecat mi-au distrus 3 locuri.  Anul viitor îmi scot permis pentru pescuit familial.

Mike83

Citat din: Intersect din Decembrie 12, 2018, 03:45:09 PM
Anul ăsta am fost o singura dată la pescuit și am fost controlat de 3 autorități. Am strâns și am plecat mi-au distrus 3 locuri.  Anul viitor îmi scot permis pentru pescuit familial.

Poti da mai multe detalii te rog.
M-am gandit si eu la varianta asta daca daca se mentine ordinul in forma propusa.

Intersect

Am domiciliul în Sfântu Gheorghe din cauza asta îmi pot scoate de la Tulcea permis pentru pescuit familial.

Mike83

Eu am un prieten care are casa in Caraorman si ne gandeam sa ne facem amandoi. E suficient sa ai viza de flotant sau trebuie scos un permis special?