Reconditionare Black Sea Fishing 510

Creat de Mihai-Andrei Manea, Ianuarie 02, 2019, 03:23:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

super,
multumesc. Imi place foarte tare cum le-ai pus acolo, fara sa incurce. am de gand sa le montez asemenea.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

stefand600

Citat din: Mihai-Andrei Manea din Martie 27, 2019, 07:33:08 PM
Iti multumesc mult pentru clarificari! Va tin la curent dupa testul de sambata.
Intre timp am montat o oglinda ( desi nu prea am vazut la nimeni ), baloanele de acostare si suportul pentru transport motor.
Salutari!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sambata la ce ora doresti sa faci proba la barca. Si eu doresc sa fac o proba la motorul Nor-Dan-ului deoarece a fost in reparatie.
Stefan D

Mihai-Andrei Manea

Va salut,

Cred ca voi ajunge in jur de 11-12.
Studiam acum locuri posibile de lansare la apa ( nu am mai fost de cativa ani buni in zona si este prima data cand vreau sa scot o barca pe Snagov ):
-Snagov Sat - Debarcader Central - Str. Zambilelor sau Int. Florilor
-Snagov Sat - Artha Park
-Ghermanesti - Iulian - 0722230550
-Ciofliceni - Str. Bisericii
Acestea sunt informatiile adunate de pe net...poate aveti vreo sugestie daca cunoasteti zona si ati mai lansat acolo.

stefand600

Eu voi merge la Marina Club. Au rampa buna dar este cu plata 50 Ron utilizare rampa.
Stefan D

Mihai-Andrei Manea

Voi lua in considerare si aceasta varianta.
Si Alex 1958 tot acolo mi-a sugerat sa merg.
Probabil se poate servi si o cafea pe malul apei :)
Poate ne intersectam sambata pe acolo! Va salut!

stefand600

Sigur, cu berea mai usor ca suntem cu masinile dar un suc si o cafea merge. Au un bar acolo in aer liber.
Stefan D

Mihai-Andrei Manea

Va salut dragi colegi,
Am mai incheiat azi testul pe Snagov cu urmatoarele greutati aproximative:
Barca 260 kg
Motor 95 kg (Honda BF40 elice 11 1/4x13)
Accesorii+baterie+rezervor inox 15 kg
Benzina 20 kg
3 Ancore 25 kg
Trusa barca cu de toate 10 kg
Truse de chei si scule 10 kg
Total=435 kg
1) 435 kg + 360 kg (5persoane)=795 kg
    Viteza=44 km/h
     Am uitat sa citesc turatia.
2) 435 kg + 215 kg (3persoane)=650 kg
     Viteza=48 km/h
     Turatia=5400 rpm
3) 435 kg + 150 (2persoane)=585 kg
      Viteza=49-50 km/h
      Turatia=5400-5500 rpm
Cu 2 persoane asezate in spate merge apupata, stropeste si topaie.
Stropeste in mod deranjant din pricina sondei sonarului...vom cauta o solutie de remediere.
Ca amatori,suntem multumiti de rezultat.
Cred ca vom lua o elice de rezerva cu pas de 14.
Daca aveti vreun sfat prin care am putea imbunatati "mersul" barcii va rog sa imi spuneti.
Va multumesc mult!

dusan

Dbr

Salutare. Felicitari! Daca stropeste abundent din cauza sondei sonarului parerea mea este sa ii pui un suport mobil. Sunt acelea pe care gliseaza sus jos sonda.
Stima tuturor.

Mihai-Andrei Manea

Va salut,

Mai studiez un pic problema cu sonda. O pot scoate la drumurile mai lungi sau muta un pic mai sus. Am renuntat la varianta cu suport cu tija...asa am avut la fosta barca.
Cu trimul jos nu mai stropeste cu 2 persoane, dar nici repede nu merge. [emoji16]
Pana la urma am luat o elice 11.1x14 de la Solas si un stabilizator Stingray. Am montat si un suport de telefon + suport pahar/scrumiera.
Nu stiu sigur cat ma va ajuta stabilizatorul...sunt curios.
Voi povesti mai multe despre comportamentul barcii pe topicul Personalizare barca....Black Sea Fishing 510.
Joi avem prima intalnire in acest an cu marea dragoste...Delta Dunarii! [emoji16]

Spor!

iulian_cioclin

Vei fi putin dezamagit cu stabilizatorul montat. Vei draga mai multa apa si implicit vei pierde la viteza cativa km.
Ai incercat cu cea de a doua persoana mai spre prova? Sau chiar pe chesonul prova?  Este normal sa bata putin apa cu atata greutate pe spate.
Ca sa nu iti stropesca sonda sonarului, trebuie sa o montezi fix in linie cu chila, si iti va citii si in glisaj.
Urmareste clipul asta: https://youtu.be/3ndECRNnCk4
Dupa ce iesi cu noua elice te rog sa ne spui si noua ce si cum.

Mihai-Andrei Manea

Salut Iulian,
Cu a doua persoana pe chesonul din prova si cu trimul destul de jos a mers ok, dar nu a trecut de 50 km/h.
Am crescut pasul pentru a incerca sa maresc viteza si m-am gandit sa pun si stabilizatorul pentru a o ajuta sa iasa in glisaj incarcata cu elicea de 14. M-am gandit ca o ajuta si un pic in curbe...sa stea mai bine pe trasa.
Se pare ca nu le-am socotit prea bine. [emoji51]
Joi va spun cum s-a comportat daca ajungem cu bine la Mila 23. [emoji16]
Sonda o voi mai ridica un pic cum ai spus tu!
Seara buna si multumesc mult!

Vali

Nu uitati ca la barcile utilitare viteza de 50 km/h este un fel de limita superioara pentru siguranta in mars.
Odata depasita aceasta viteza, cu o barca tip all-rounder, cresc riscurile fenomenelor hidrodinamice periculoase,

Vrem viteza cat mai mare, cautam o barca mai "ascutita" (unghi de stelaj de la 16 grade in sus), crestem puterea si implicit consumul, iar barca se va comporta bine numai la viteza (in deplasament se misca rau, in stationare, mai ales pe valuri e cam freaky).

Vrem cea mai mare viteza, alegem un corp din compozite exotice, pentru greutate minima, o carena ascutita cu redane transversale, gen barca de competitii, si un motor conventional in 2T, tunat extrem si foarte usor.

50 km/h pe apa e o viteza suficienta, si pentru siguranta, si pentru buzunar, si pentru mediu. Nu trebuie sa cerem de la o utilitara mai mult decat poate in conditii de siguranta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihai-Andrei Manea

Neata Vali si multumim ca ne aduci cu " picioarele pe pamant " [emoji16].
Nu stiu despre Iulian, dar eu de fel nu sunt vitezoman.
Incerc doar sa gasesc echilibrul dintre siguranta,viteza, consum,comportament in glisare, deplasament,stationare si nu in ultimul rand capacitatea de incarcare. Cred ca m-am uitat prea mult pe youtube la Nitro, Vexus si Ranger iar Iulian imi tine isonul [emoji23].
Eu am renuntat la motociclism ( Honda Hornet 600 si Kawasaki Z1000 )tocmai din pricina riscului, dar sunt perfect constient ca si pe apa se pot intampla mari belele la 50 km/h!!!
Salutari si spor la treaba!

stefand600

Salut Mihai, barca ta merge foarte bine! Folosirea unei elice mai mari cu 1' mareste viteza maxima cu 3-4 km/h in ipoteza ca motorul se va tura la fel. O experienta de acest fel am facut cu barca mea Vega cu motorul de 20 CP 4T . Viteza a crescut cu 3 km la ora
pentru o turatie de 5000 rot/min dar in schimb am pierdut la turatia maxima a motorului 5300 versus 5700 rot/min. Cert este ca si consumul a crescut datorita faptului ca mansa trebuia impinsa mai mult pentru a ajunge la 5000 rot/min. In final am pus tot elicea cu pas de 11 iar cea cu pas de 12 o tin de rezerva.
Stefan D