Vesta de salvare automata vs clasica vs "ajutor de plutire"

Creat de Zodiac, Februarie 12, 2019, 06:53:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

In ce situatie va aflati ?

Nu am veste , nici nu vreau !
0 (0%)
Am veste dar nu le port !
6 (9.5%)
Am veste si le port !
32 (50.8%)
Am clasica dar vreau automata !
9 (14.3%)
Am automata dar vreau clasica !
0 (0%)
Am clasica si sunt multumit !
31 (49.2%)
Am automata si sunt multumit !
11 (17.5%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau clasica !
3 (4.8%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau automatica !
5 (7.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 63

Zodiac

Am studiat si problema referitoare la umflarea accidentala pe forumurile de afara . Cauzele generale :
- veste ieftine cu mecanisme ieftine
- multi nu au schimbat pastila dupa...2 - 3 ani cat scrie in instructiuni
- au lasat vestele in ploaie , stropi multi de apa pe jos in barca
- pastila de declansare este hidrofoba , atrage umiditatea si daca depozitezi vesta in permanenta in barca...in umiditate crescuta...va declansa
- nu am auzit pe nimeni cu veste bune , tinute in case...unde nu e umiditate , transportate in huse impermeabile si purtate ...nu aruncate prin barca sa aiba aceste probleme
- un tips , multi spun ca dureaza mai mult pastila daca...dupa ce folosesti vesta si o tii la uscat e trecuta pe manual , adica pe romaneste se inchide compartimentul unde e pastila
PS - Am editat mesajul meu anterior !

bbl81

eu tot nu sunt convins, si personal folosesc ajutor de plutire, din aceea pentru sporturi acvatice, ca sa am mobilitate. In sezonul rece oricum nu pre ies pe apa.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Eu nu vreau sa conving pe nimeni...NIMIC  ;D ! Eu mi-am comandat 2 automate si 2 clasice  ;D ! Problema mea e ca vreau sa ies si pe mare !

scm_ro

Eu folosesc din cele cu 100N de la decathlon, care au si guler. Dupa ce am citit pe aici, ma gandesc sa trec la 150N, mai ales la cele pentru copii, dar uitandu-ma la greutati vad ca cele pentru copii intre 15-40kg scad la 70 sau 80N. Este corect?

stefand600

Nu putem avea pretentii sa fie un dispozitiv infailibil in scopul pentru care este facut. Pana la urma scopul lui este sa reduca la maxim situatiile in care, fara el, finalul ar fi altul. Nici centurile si nici airbag-urile de la masini de multe zeci de mii de euro nu-si ating toate scopul pentru care au fost facute. Ele pot doar limita anumite situatii dar nu le elimina.
Stefan D

bbl81

Citat din: stefand600 din Februarie 20, 2019, 03:11:36 PM
Nu putem avea pretentii sa fie un dispozitiv infailibil in scopul pentru care este facut. Pana la urma scopul lui este sa reduca la maxim situatiile in care, fara el, finalul ar fi altul. Nici centurile si nici airbag-urile de la masini de multe zeci de mii de euro nu-si ating toate scopul pentru care au fost facute. Ele pot doar limita anumite situatii dar nu le elimina.

Foarte corect!
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Citat din: scm_ro din Februarie 20, 2019, 01:03:43 PM
Eu folosesc din cele cu 100N de la decathlon, care au si guler. Dupa ce am citit pe aici, ma gandesc sa trec la 150N, mai ales la cele pentru copii, dar uitandu-ma la greutati vad ca cele pentru copii intre 15-40kg scad la 70 sau 80N. Este corect?
Daca vrei se poate :
https://www.google.com/search?q=kid+life+vest+150+n&oq=kid+life+vest+150+n&aqs=chrome..69i57.16393j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

nepotu

Multumesc Florin (@Zodiac) pentru informatiile stranse si prezentate. Si eu sunt in cautatea unei veste, preferabil auto cu sistem Hammar. Cochetez de ceva vreme cu ideea achizitiei modelului Plastimo Pilot 165N (65055). Din ce stiu nu mai sunt in stoc la Decathlon de ceva vreme, asa ca probabil o s-o cumpar de pe Amazon.

stefand600

Mai este o vesta in magazinul Decathlon de la Baneasa. Se poate rezerva on line timp de 2 ore.
Stefan D

Zodiac

Mare atentie cu comenzile pe Amazon ! Am facut eu o comanda acum cateva zile , sa nu platesc mai multe "transporturi" si :
- Amazon a despartit comanda in doua cu 2 taxe de transport
- euro la ei e peste 5 lei
- niste rezerve de CO2 , desi erau in oferta la ei mi-a aparut la sfarsit cu "nu se poate livra"
Deci am ajuns la sume mari in plus fata de calculele mele anterioare !

stefand600

Eu am luat rezerve pentru Pilot, butelie si declansator, de la Decathlon, 115 ron setul.
Stefan D

Zodiac

Se pare ca Amazon si-a redus serios timpii de livrare ! Desi erau 2 livrari , una programata pe 26 si alta pe 27 , astazi am avut o surpriza placuta si ...culmea a venit pachetul programat pentru 27 . Concluzia :

"HABEMUS...VESTE "  ;D ;D ;D

Au venit vestele automate . La prima vedere..."am comandat tancuri...am primit tancuri" ;D . Desi nu sunt foarte usoare , cred ca au cam 1,75 kg :
- materiale superpremium
- catarama mai solida decat cele din avion
- au si o gaica metalica solida care cred ca rezista si la transportul cu sufa unui elicopter
Foarte HAPPY ! ;D ;D ;D

PS - Topic citit de 1800 de ori si doar 35 de voturi ? Hai macar sa ajungem la 50 !

dany

Zodiac

Очень дорого, но стоит каждого пенни ! ;D
Ambele 3629 lei ! Cu transport , problema e ca Amazon considera euro la peste 5 lei !
Stiu ca sunt multi bani dar , am invatat in viata "cat dai...atata face" !

dany

Tu ai luat-o de buna cu rusa?M-am umflat de ras!!!....Cu pretul e altceva!!!M-am desumflat rapid...