barca cabinata cu motor de 20 cp

Creat de galateanu, August 10, 2019, 09:06:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salutare,din Uk dacă vrei sa o aduci pe rotile peridocului și ai mașina înmatriculata in Anglia ,nr de la mașina de la spate îl pui la peridoc si vii acasa.
Atenție însă la starea lui tehnica ....ca sunt cam praf  și  ai ceva km de făcut.
Pentru înmatriculare îți este de-ajuns și un act de mâna in care sa fie trecută seria peridocului.
Acasa traduci /legalizezi  apoi la poliție nr roșii(declarație la notar ca nu provine din furt)  și la RAR cu programare mergi la inspecție. Dacă e ok tehnic si vizual vei reuși să-l înmatriculezi relativ ușor (cu ceva costuri bineînțeles).
Cu barca la capitanie e cam la fel de complicat dar rezolvi cu acte de mâna la fel traduse și legalizate .Englezul  trebuie să-ți declare pe propria răspundere in actul de vânzare ca barca și motorul nu au fost înmatriculate in Anglia(unde bărcile pana in 10 m nu se înmatriculează ),in caz contrar trebuie să-ți dea certificat de radiere.  Mai ai nevoie la barca sau motor dacă sunt fabricate după 2005 de certificate de conformitate pentru inspecția tehnica .
Personal cred ca te cam încurci cu barca veche ....dar e alegerea ta .
Spor

galateanu

Multumesc de raspuns , daca barca este de 5 m si motorul pana in 20 cp trebuie sa fac ceva acte in romania sau pot naviga cu actele din Anglia eventual traduse ? Multumesc

galateanu

...Mai ai nevoie la barca sau motor dacă sunt fabricate după 2005 de certificate de conformitate pentru inspecția tehnica ,, ? certificate din Anglia ? sau le scot din Romania ? Multumesc

gabriel.c

Certificatele de conformitate (dacă sunt după 2005 fabricate) le iei de la proprietar .
Cât despre shetland ....sunt bărci bune ,stabile dar și grele totodata ,deci cu 20 cp te cam uiți la ea cum merge doar in deplasament.
Ai grija la fundul dublu sa fie fără spuma îmbibată cu apa ca altfel ajungi cu ea la doctor. (Ăla de bărci )Cabinata aia ce ne-ai arătat-o in poza ca sa gliseze o sa vrea fel puțin 75cp. (2 pescari și bagaje)

galateanu

Multumesc de raspuns , deci ..daca barca sau motorul sunt fabricate dupa anul 2005 trebuie sa aiba un certificat de conformitate  care se gaseste la proprietarul englez.
Cum pot sa aflu daca spuma din barca este plina de apa ? ,ma gandesc ca nu ma lasa sa-i dau o gaura...Sau la ce pot sa ma uit sa-mi dau seama de starea ei , englezi nu prea pun pret pe anul de fabricatie.
Pot naviga si circula cu actele din Anglia la barca daca este de 5m si motorul de 20 cp ,fara sa inmatriculez sau sa declar la fisc  nici motorul nici barca  ?
Multumesc

gabriel.c

Nu trebuie sa o înmatriculezi ,actele de Anglia o sa ateste ca e a ta și e cumpărată "ziua".
Despre fundul dublu nu tre sa dai gaura pt ca barca sigur are una sau mai multe deja făcute .Acolo unde sunt montate picioarele de scaun sau cel pentru masa dacă le scoți o sa vezi .
Poți sa o clatini sa auzi dacă clipocește ceva in interior.
Dar nu te grăbi ca aici pe forum sunt mulți colegi meseriasi care pot sa te îndrume cu argumente pertinente către o barca buna .Doar sa ai răbdare (știu ca e greu) dar altfel o sa cam arunci bănuții pe o coaja care nu e sigur ca va pluti.

galateanu

Multumesc mult de sfaturi , astept sfaturi de la persoane cunoscatoare , multumesc.

dany

Sunt barci semicabinate  de pescuit cu cabina mult inspre prova si puntea libera cu spatii depozitare sub paiol pe care le poti inspecta usor.Daca cabina ti se pare mica o prelungesti cu prelata si ce mai trebuie....Pescarii englezi ies cu ele pe mare cu motoare de 8-10 cai.Vezi in zona Swansee[cred ca am scris bine],ca exemplu.Cauta in zonele de coasta.

stefand600

In Anglia gasesti BONWITCO 449 care se misca foarte bine cu 20 HP. Exista si cabinata si semicabinata. https://boats-from.co.uk/not-specified/bonwitco-449-16ft-fast-fisher-100730
Stefan D

dany

Astea sunt barcile la care faceam referire.Multumesc Stefan!
Barci de pescuiala,clar.

mariusm piesenoi111

Citat din: dany din August 12, 2019, 06:46:50 AM
Sunt barci semicabinate  de pescuit cu cabina mult inspre prova si puntea libera cu spatii depozitare sub paiol pe care le poti inspecta usor.Daca cabina ti se pare mica o prelungesti cu prelata si ce mai trebuie....Pescarii englezi ies cu ele pe mare cu motoare de 8-10 cai.Vezi in zona Swansee[cred ca am scris bine],ca exemplu.Cauta in zonele de coasta.
Cu mențiunea că zona aia nu prea e în Anglia ci în Tara Galilor (Sheep shagers area) :)

galateanu

Multumesc de sfaturi , nu stiu daca au fund dublu si spuma , exista modele englezesti cu cabina inchisa care sigur nu au fund dublu ? Nici nu stau in zona de barci ,sunt in Hereford si ma documentez de pe internet..

gabriel.c

Salut, nu toate au fund dublu și nu toate cu fund dublu cu spuma au apa in el.Eu am fost posesor de shetland 536 pana săptămâna trecută care n-avea apa in spuma din dublu fund(știe Dany ca el a mai aranjat la ea câte ceva )
Oglinda să-ți fie buna (neputrezita)și in rest ...i o mai aranjezi cu vreun coleg dispus sa te ajute.
Dacă te-ai hotărât pe una englezeasca ia in calcul ceea ce te-au sfătuit colegii in mesajele anterioare.

galateanu

Imi dau seama ca ar trebui sa i-au in considerare un motor mai mare ,   
O intrebare daca am barca mai mica de 7 m deci neinmatriculata , inchiriez  un motor mai mare de 20 cp declarat sau inmatriculat de la o persoana ,pot sa il pun pe barca , si sa merg cu el ? Multumesc

Alex1958

Daca ai motor mai mare de 20 CP, indiferent de lungimea barcii, trebuie inmatriculata.