barca cabinata cu motor de 20 cp

Creat de galateanu, August 10, 2019, 09:06:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Citat din: galateanu din August 13, 2019, 08:20:19 AM
O intrebare daca am barca mai mica de 7 m deci neinmatriculata , inchiriez  un motor mai mare de 20 cp declarat sau inmatriculat de la o persoana ,pot sa il pun pe barca , si sa merg cu el ?
Raspuns scurt: NU !

Explicatia se regaseste in legislatia aferenta navigatiei in Romania.
- Barcile cu lungimea de cel mult 7m, pot circula neinmatriculate. Ce e peste fix 7m, se inmatriculeaza.
- Motoarele nu se inmatriculeaza decat cu barca la pachet. Conditia de inmatriculare obligatorie este de la putere de peste 20CP in  sus.  (asta raspunde si la intrebarea dvs. de mai sus).
- puteti naviga fara permis de conducator de ambarcatiuni, numai daca folositi un motor cu puterea de max. 5CP.   Pentru folosirea motoarelor cu puteri mai mari de 5CP, trebuie sa obtineti permis.

Ca exemplificari:
- daca aveti o barca (de orice tip) cu lungimea maxima de 7m si un motor cu puterea de max. 5CP (autentica si certificabila in cazul unui control in care nu puteti "cadea la pace"), atunci puteti naviga fara permis. Din pacate, nu si oriunde pe cursul Dunarii.
- daca aveti o barca cu lungimea de 5m si un motor cu puterea de peste 5CP *si* max. 20CP, nu trebuie sa inmatriculati barca, dar va trebuie permis. Daca nu inmatriculati barca, nu puteti naviga pe orice zona de pe Dunare (cf. unor avize ale ANR, nu puteti incalca senalul navigabil - aspect care va limiteaza foarte mult libertatea de miscare).
- daca aveti o barca, sa zicem gonflabila cu lungimea de 3.3m si un motor de 5CP, nu aveti nevoie de permis si nici de inmatricularea barcii; dar fara s-o inmatriculati, nu puteti naviga in zonele dunarene care presupun sa ajungeti in senalul navigabil, fie chiar si doar daca nu trebuie decat traversat.

Motorasele de 5-10CP se vor descurca greu la mersul in amonte (daca va intoarceti mergand impotriva curentului Dunarii).
Asadar, pentru o barca cabinata in care sa stati 2 pescari (mai ales de crap) cu toate echipamentele necesare si sa puteti face o excursie dus-intors in conditiile in care s-ar putea sa aveti nevoie sa invingeti si curentul Dunarii sau valurile iscate de la vreo furtuna care v-ar prinde, aveti nevoie de rezerva serioasa de putere. De aceea, multi care au trecut prin asta, isi cumpara motoare cu puteri de peste 20CP.

In concluzie... daca vreti sa aveti libertate de miscare si sa n-aveti surprize, e nevoie si de permis si de inmatricularea barcii.

Cu stima,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

galateanu

Multumesc de raspunsuri , este complicat , lege facuta de idioti sa poata trai pe spatele prostilor , din cauza asta nu vreau sa imi inmatriculez barca , Multumesc.

Vali

Cel mai bine alegi varianta unei pilotine de deplasament, eventual cu un motor High Thrust de 9,9 Yamaha.

Vei avea viteza satisfacatoare (pana in 13-14 km/h), consum foarte mic (maxim 2-2,4 litri / ora), si nici nu vei inmatricula barca, deci adio cheltuieli de inmatriculare inspectii, impozit etc. Singurul neajuns e ca va trebui sa te obisnuiesti cu vitezele astea mici de deplasament.

Vrei viteza mare, te va costa totul in plus - motor mare, consum mare, barca scumpa, si in cazul ala cheltuielile cu inmatricularea, inspectiile si impozitul nu mai sunt asa mari raportat la celelalte. Stii vorba aia, nu putem si cu sufletu-n rai :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gabriel.c

:D :D ei și uite așa......ai fost lămurit de Vali foarte rapid .Noi ne-am chinuit puțin dar nu prea am reușit .

galateanu

Multumesc de raspunsuri , in octombrie o sa incep sa caut o pilotina cu peridoc si o masina cu mot sa o trimit in tara ,o sa pun poze , daca stiti ceva de vanzare in tara trimiteti-mi linkuri , nu tin neaparat sa o aduc din UK
Multumesc.

dorely

Am eu un Shetland 640, original Anglia, cu de toate pe ea. Daca te intereseaza, nu ma deranjezi daca suni la 0723142085 pt informatii suplimentare. Atentie! Are carnet de navigatie.

galateanu

galateanu

am inceput sa-mi caut barca si vad ca toti cu care am vorbit zic ca nu au acte la peridoc si nici serie trecuta pe el... ele arata bine galvanizate, cu role ,cu troliu...pot sa il imatriculez in galati cu actul de mana ,fara serie pe el ? si cam cat ar costa ? multumesc.

galateanu

..nu mai stiu , in Galati la ce firme de motoare de barci se poate face un servis autorizat ?

gabriel.c

Poți înmatricula peridocul din Anglia doar cu acte de mâna ,dar dacă nu are serie pe el te va costa pansonatul .Mai bine pui englezul să-ți scrie pe act o serie ,iar mai apoi îl pansonezi tu acasa .Sa scrie pe acte ca nu a mai fost înmatriculat la ei (nici barca nici peridocul).
Totuși ma gândesc ca alea galvanizate și mai noi trebuie sa aibă o serie undeva.

Vali

Citat din: galateanu din Septembrie 26, 2019, 08:46:42 PM
..nu mai stiu , in Galati la ce firme de motoare de barci se poate face un servis autorizat ?

Mai bine mergi la Tulcea la Pronautica, fiindca in Galati doar Spat mai face revizii, dar numai daca au chef :). La Pronautica in schimb ai sa ai de asteptat, fiindca sunt foarte aglomerati. Eu de obicei le lasam motorul toamna si-l luam primavara, dar au lucrat cel mai bine dintre toti cei cu care am lucrat de-a lungul timpului.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

galateanu

Multumesc de raspunsuri , totusi cam cat ar costa ponsonatul , aproximativ si celelate taxe ptr inmatriculare peridoc si  unde pot gasi o serie de trecut in acte ? ,servis fac la orice model de motor sau prefera anumite modele ? multumesc.

Intersect

Citat din: galateanu din Septembrie 28, 2019, 09:06:42 AM
Multumesc de raspunsuri , totusi cam cat ar costa ponsonatul , aproximativ si celelate taxe ptr inmatriculare peridoc si  unde pot gasi o serie de trecut in acte ? ,servis fac la orice model de motor sau prefera anumite modele ? multumesc.
Salut,pe mine la un peridoc facut in regie proprie m-au costat 1200 de lei toate actele.
Born to fish,forced to work!!!

galateanu

gabriel.c

La Pronautica am făcut și eu revizia motorului. Super oamenii ,treaba buna iar prețul cred ca depinde de motor.Fac revizii la toate tipurile de motoare.