Constructie Jon Boat GF 16 Bateau

Creat de catalinp, Septembrie 22, 2019, 12:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Dupa cum vezi, aveam dreptate despre gasca de la Welde. N-ai ce sa faci decat sa ai rabdare. Eu am patit de multe ori ce povestesti tu, si in timpul asta aveam gagii care tipau "hai ba, nu-i gata barca", de-mi venea sa le pun osb la oglinda :D.

Chiar si daca lucrezi cu Iulian de la Tecnomir, tot o sa dureze. Cred ca am sa intru si eu in hora, fiindca imi trebuie vreo 10 foi de placaj. Poate le cuplam si ni le trimit odata, spre cele 2 destinatii. Iulian spunea ceva de un placaj romanesc de plop cu incleiere WBP, dar n-am lucrat cu el si nu vreau sa risc.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

catalinp

@Vali, cand m-ai avertizat, am zis ca e o problema de logistica la ei. Apoi am intrat pe site-ul lor si am vazut ca totusi au o strategie, cu impartirea pe zone a agentilor de vanzari. Deci treaba e profi si am zis ca nu se poate sa o dea de gard. Apoi m-am convins ieri, azi. De curiozitate am sunat si la depozitul din Cluj, zicand in mintea mea ca totusi Clujul e fruntea. Ghinion...am zis ca sunt dispus sa platesc curierul. Nu se poate...Oare de asta sa fie Holverul mai scump?

Eu acu am timp si inca rabdare ca "winter is comming", insa nu stiu ce m-as fi facut daca as fi avut comenzi in lucru si clienti nerabdatori. Da-mi frate un termen realist. Nu ma du cu zaharelul de azi pe saptamana cealalta ca nu-s copil.

Wood Duck 12 - CLC

dany

Eu cumpar de la ei si sunt multumit.M-am invatat sa am rabdare caci i-mi aduc placajul la bacau,impachetat frumos,cu documentele aferente cu camionul ce are livrari in zona moldovei.Transportul ,ca sa fie rentabil insumeaza comenzi de la diferiti agenti economici imprastiati in mai multe judete.Soferul [care este acelasi de ani de zile]ma contacteaza si ne dam intalnire pe varianta de ocolire a Bacaului ,cand nu are alte livrari in oras, sau in locuri accesibile tirului cat mai aproape de traseul lui.M-am invatat cu situatia asta caci costul transportului e zero.La comanda i-mi vine factura proforma ,o platesc si astept cuminte livrarea.I-mi iau mai mult decat i-mi este necesar pt. rezerva,in caz de  urgenta.Dragos,agentul de zona este un tip f. ok!

timberland0910

Citat din: catalinp din Septembrie 24, 2019, 08:40:42 PM
@Dany, tocmai pentru ca-mi doresc doar lansare la apa , fara alte chestii suplimentare, m-au determinat sa fac barca. Altfel as fi mers pe o pneumatica cu motor de 5 cai, fara alte complicatii gen permis, peridoc. Ideea de a descarca, umfla, monta montor si invers , imi taie cheful de pescuit.
In trecut am lucrat cu rasina Epifen de la Polydis si nu am avut nici o reactie. Doar ceva claustrofobie cand trebuia sa bag rasina in varful interior al caiacului.
@ Diles, voi urma intocmai planul Bateau. Azi am macelari varful de la macheta si ...nu mi-a iesit nimic.

Reprezentantul de la Welde, dupa indelungi insistente din partea mea (telefoane, mesaje), mi-a trimis un SMS ca nu mai livreaza saptamana asta ca nu au masina...Ce sa zic? Mai pot sa zic ceva? Am plasat o comanda pe lemnonline . Sa vad acu daca ma va suna cineva.

Am sunat si la Europlastic. Directorul era la un simpozion. Mi-a comunicat sa iau legatura cu omul de la vanzari...dar nici ala nu  a raspuns.

Stiti voi vreo scurtatura? La cat e de cald ziua, as putea-o termina anul asta.

Mi -am luat si rigla metalica de 1000 mm de la Dedeman, pentru trasari...

cristi europlastic te rezolva rapid 0722620616

catalinp

@Dany, apreciez intelepciunea spuselor tale insa nu trebuie sa uitam ca traim in secolul in care seara comanzi ceva si a doua zi ai la usa produsul. Sa primesc azi , dupa o saptamana, mail de la Welde ca tocmai ce mi-au inregistrat comanda , fara termen de livrare, mi se pare cam mult.

@Timberland0910, intr-adevar Cristi m-a rezolvat f repede si foarte amabil. Maine voi avea un kit de rasina. Prefer sa iau pe bucati functie de ce imi trebuie pentru ca am avut probleme cu rasina de la Polydis, in sensul in care intraritorul mi-a dizolvat petul in care era si s-a scurs in beci (a stat vreo 3 -4 luni ca iarna a fost lunga)

Va rog ajutati-ma cu partea de fibra.
Planul recomanda sa folosesc atat fibra cat si banda, biaxiala de 400g/m2. Vali mi-a recomandat sa folosesc doua straturi de fibra simpla de 200. Am lucrat doar cu fibra simpla si coada de randunica. Nu stiu cum e cu biaxiala.
Cat despre banda, la caiac am taiat de s-a facut vai mama ei coada randunicii. Insa asa destramata cum era, pana la final am infrant:

Singurul furnizor care vinde biaxiala , atata fibra cat si banda , cei drept de 450 g, in cantitati rezonabile si nu cu sulul de 50 kg este boatfix.ro. Preturile par mari. Nu-ami dau seama daca sunt sau nu corecte. POate ca mai sunt si altii , insa eu momentan doar pe ala l-am gasit.

Apelez la expertiza voastra sa ma ajutati.

Multumesc anticipat!
Wood Duck 12 - CLC

byteworks

Aia cu petul dizolvat de intaritor e patanie clasica :), solutia e simpla, muti in sticla de ... sticla imediat ce primesti marfa, si nu cred ca e valabil numai cu cea de la Polydis.

catalinp

Astazi a ajuns placajul de la lemnonline.ro. intreg si nevatamat.  Filele de 12 mm par ok, calitate CC, folosibile. Cele de 6 mm par cam ondulate si firave, incomparabile cu okumele de la Holver. Discutam si de alti bani.

Tot azi a ajuns si kitul de rasina comandat ieri de la Europlast. Super ok ambalat comparativ cu Polydis. Rasina e transparenta si aproape lipsita de miros. Nu am desfacut intaritorul.

M-am apucat de trasat si debitat cateva piese ocazie cu care am constatat ca placajul nu e chiar tocmai liniar la baza. Cred ca e ceva chinezarie dupa urmele de palme micute de pe el.

[url=https://flic.kr/p/2hmKjwU]

@Cristitutuianu , multumesc de linkuri. Iti raspund la pm.

@byteworks, dupa prima experienta m-am invatat mine.
Wood Duck 12 - CLC

dany

Rasina epoxidica de la europlast folosesc si eu Din pacate pt. mine am devenit alergic la tipul asta de rasina.Oare daca incerc alt tip de rasina ,de la alt distribuitor voi avea acelesi probleme?Ce stiti de rasina Epifen ?Sau de altceva ,de altundeva?E belea cu alergia asta...

diles

placajul de 6 de la welde trebuie inbimat pe fibra adica fasii de 125 cm cap in cap altfel se comporta ca o gelatina si nu vei reusi sa optii o forma continua a corpului barcii, in schimb pe directia fibrei se comporta bine si toata structura barcii va fi mult mai buna.

byteworks

Citat din: dany din Septembrie 28, 2019, 07:21:53 AM
Rasina epoxidica de la europlast folosesc si eu Din pacate pt. mine am devenit alergic la tipul asta de rasina.Oare daca incerc alt tip de rasina ,de la alt distribuitor voi avea acelesi probleme?Ce stiti de rasina Epifen ?Sau de altceva ,de altundeva?E belea cu alergia asta...

Dany din pacate dupa ce ai prins-o nu mai scapi [usor]. Eu cel putin (am lucrat cu Epiphen) am probleme acum de la mai orice, pana si la superglue, poxipol, vopsele. Si asa ma mananca palmele sa mai fac ceva...

catalinp

@diles iau in calcul sfatul tau. E posibil sa nu am alta varianta.
Sambata am decupat toate piesele din placajul de 12 mm. Am testat rasina pe imbinarea banchetei pupa. A polimerizat. Totul ok.

Cred ca va iesi suficient de incapatoare:)

Wood Duck 12 - CLC

dany

diles

fa asa neaparat altfel vei fi dezamagit de rezultat.sau taie doar o fasie pe lungimea placajului adica de 250 ca sa te convingi inainte de al taia pe tot.

catalinp

@diles, m-am apucat sa tai coala in 4 fâșii de 62.5 pe care le voi îmbină cap la cap cu fibra, bucata ce va rezulta fiind viitoarea coala din care voi debita laterala bărcii. Voi avea 4 îmbinări pe laterala in loc de una cum era în proiect. Sper sa le scot cat de cat drept. Va trebuie să clampez doua scânduri peste îmbinare că sa tina placajul cat mai întins. O sa dureze etapa asta că nu am spatiu să mă întind.
Wood Duck 12 - CLC