Constructie Jon Boat GF 16 Bateau

Creat de catalinp, Septembrie 22, 2019, 12:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

diles

nu e suficient sa dai cu fibra la inbinari trebuie sa inbini si placajul cumva ,ori in dinti ori tesite ambele placaje si suprapuse.ar fi bine sa dai cu fibra peste inbinari doar dupa ce ai cusut barca pentru a nu aparea discontinuitati in curbura placajului.

catalinp

Wood Duck 12 - CLC

diles

e bine asa,dupa ce curbezi placajul dupa forma barcii nu va mai fi asa curbat transversal,se mai indreapta si datorita coastelor si oglinzii,ai sa vezi acum cand il curbezi ca e altceva fata de debitarea transversal pe fibra.

catalinp

Am scos din menghine prima fila. Nici nu se compara cu ce era initial.
Ma gandesc ca pentru fund sa las asa cele doua coli ramase. Le-am ales pe cele mai drepte. Chiar sunt aproape drepte si nici nu dau senzatia aia de gelatina cand le iei in mana :)
Wood Duck 12 - CLC

diles

pentru fund poti sa le lasi asa,fibra fiind transversal va fi mai rezistent la flambare sub greutatea pescarului,in plus pe lungime va fi intarit si indreptat de redane care sant obligatorii.

catalinp

Am laminat cu fibra toate imbinarile fata/verso (mi-au ramas ceva bucati de tesatura de la kaiak). Am facut initial un test de rupere pe resturile debitate si pocneau cam usor. M-am zgarcit la pasta epoxy-rumegus. Din lipsa de spatiu partea cu laminarea s-a intins pe mai multe zile datoritalucrului pe bucati si  timpilor de polimerizare. As putea spune ca am terminat de debitat toate reperele. In plus am reparat si nodurile cazute care erau o multime.

Caut banda si  fibra biaxiala de 350-400 g/m2. In RO nu vrea nimeni sa vanda cantitati mai mici. Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie pe aceasta tema?

Fundul barcii:
Wood Duck 12 - CLC

diles

nu are rost sa te complici,taie din tesatura fasii pe diagonala cam la 45 grade doar sa fii atent ca se desira usor pe margini

catalinp

Fac si asta, dar nu-mi vinde nimeni 20-25 de ml de tesatura biaxiala. Au pret per kilogram dar vand la sul intreg (are 135 ml). Am sunat la Polydis, Rompolimer, Btolls, Boat fix, etc.  Ramane sa dau comanda doar prin Anglia.  Faza e ca se anunta cald si as putea lucra afara, unde m-as putea misca mult mai bine. As pune o folie, prelata seara.
Wood Duck 12 - CLC

timberland0910

Citat din: catalinp din Octombrie 13, 2019, 09:20:14 AM
Fac si asta, dar nu-mi vinde nimeni 20-25 de ml de tesatura biaxiala. Au pret per kilogram dar vand la sul intreg (are 135 ml). Am sunat la Polydis, Rompolimer, Btolls, Boat fix, etc.  Ramane sa dau comanda doar prin Anglia.  Faza e ca se anunta cald si as putea lucra afara, unde m-as putea misca mult mai bine. As pune o folie, prelata seara.
la boatfix apare pe site banda biaxiala 450g  la rola 50m ..nu o au pe stoc ?

diles

de la polydis am cumparat tesatura fina de 280g mp si vand la metru liniar.polydis arad foarte amabili.

catalinp

La Boatfix cred ca nici domnul respectiv nu prea stie ce are pe stoc. Am sunat de mai multe ori si a zis ca-mi trimite mail cu ce are disponibil din oferta lui... si asa a ramas...adica nu am primit nimic.

@Diles, eu vreau biaxiala. Coada de randunica si clasica am luat si eu intrecut de la ei la metru liniar. Ce intelegi prin fina? Banuiesc ca te referi la aia clasica, roving.

Voi suna maine cu miloaga , poate ii conving sa-mi dea ceva dintr-un sul de ala ce-l vand intreg.

Azi am scos-o la soare. Se misca din toate cele zici ca e racitura (piftie sau cum se mai zice pe la voi). Probabil cand se lipesc toate elementele se mai intepeneste. Pozitionarea traverselor nu prea bate cu dimensiunea banchetelor conf. proiectului. Mai am sa ma joc pana le nimeresc.

PS: E mai mare ca Golful :))
Wood Duck 12 - CLC

diles

coada de randunica daca o tai in diagonala rezulta fasii biaxiale

catalinp

Biaxiala e formata din doua straturi cusute intre ele, fiind o țesătură structurala. Coada de rândunică e un singur strat . Cel puțin așa știu eu. Scuze daca vorbesc prostii.
Wood Duck 12 - CLC

timberland0910

Citat din: catalinp din Octombrie 14, 2019, 11:50:40 AM
Biaxiala e formata din doua straturi cusute intre ele, fiind o țesătură structurala. Coada de rândunică e un singur strat . Cel puțin așa știu eu. Scuze daca vorbesc prostii.

corect