Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calin1967

Am fost in weekend in delta, zona Crisan. Am pescuit doar la stiuca, doar cu oscilante. In prima zi am incercat in Iacob, Capcicova (apa destul de tulbure), si Cuibida (apa cristal). N-am avut nici macar un atac. In a doua zi, prindem o informatie si mergem in Isac. Acolo soc - vreo 20 de barci dadeau la stiuca - unii si cate 5 in barca. Lacul e mare, asa ca nu ne-am incurcat unii pe altii. Nu stiu ceilalti ce au prins, dar noi am luat niste pixuri de 2-300 g. Dupa care, ne-am mutat in Gherasim unde am dat pe langa stuf (in Isac toti dadeau in larg) si luam aceleasi pixuri, dupa care, pe la 1 au inceput sa vina marlite - 500 g si pe la 4 cand ne-am hotarat sa plecam am luat fiecare cate una peste kil. Una peste alta a fost foarte placut.

dany

Azi a fost super de pescuiala.Apa s-a asezat,numai buna de stiucareala .Am incercat ''n'' naluci si pana la urma tabla mea de 16 gr..made in germany de pe vremea lu'honeker si-a facut treaba.Am putut sa fac poze cu ea acasa.....Telefonul meu este cum este...Bunica de 7 kg avea o singura punguta de icre in ea de marimea a doua cutii de chibrit ,de culoare maro-rosiatic si cu sange inchegat....Oare o fi de la electricieni asa?

ionpescarul

Citat din: dany din Noiembrie 25, 2016, 07:00:50 PM
Azi a fost super de pescuiala.Apa s-a asezat,numai buna de stiucareala .Am incercat ''n'' naluci si pana la urma tabla mea de 16 gr..made in germany de pe vremea lu'honeker si-a facut treaba.Am putut sa fac poze cu ea acasa.....Telefonul meu este cum este...Bunica de 7 kg avea o singura punguta de icre in ea de marimea a doua cutii de chibrit ,de culoare maro-rosiatic si cu sange inchegat....Oare o fi de la electricieni asa?

Am prins si eu anul trecut ,cativa crapi cu icrele sangeri ,nu stiu cauza .

ziuamarinei

Vreo doi azi au iesit la control. Temperaturi negative toata ziua, soare cu dinti, inele si fire inghetate, apa acceptabila.

ionitzady

ziuamarinei

Incap, cum sa nu incapa, nu sunt chiar asa mari.
Apropo de "acceptabila" mi-am adus aminte:
Doi amici in Delta, deja trecuse vreo zece zile de pescuiala, cazati la pensiunea unui alt prieten bun. Asta din urma, apropitaru, avea ajutor in pensiune o femeie asa la vreo 50 ani cu un ochi usor scurs si parca putin albicios, permanent in cisme de cauciuc si niste pantaloni cu turul lasat. La intoarcerea din balta stand la o bere, unul intreaba, in ideea de a afla cum sa dea de femeie sa-i ajute la curat pestele, "Bai cum plm o gasesti pe Tanța?". Celalalt scufundat in ganduri necurate raspunde: "Dupa zece zile e acceptabila in plm".

Intersect

Bahahaahha mi-am adus și eu aminte de o pățanie.Ajungem la navă eu cu Vali șeful electric. La receptie o prințesă noua,neagră ca tuciul care ne ia În primire.
Din vorbă în vorba o întreb: Malani de unde ești? Ea prompt răspunde Elveția.
Noi râdem în barba comentăm și ne continuam procesul de acomodare. Malani exact ca și descrierea de mai sus nimic de luat în seamă.  După o lună ajung în ședință și ii spun: Vali ai văzut-o pe Malani azi ( se plângea despre niște chestii nesignifiante) .?
Vali: Da frate de aseară in club, arăta într-un mare fel ( imposibil).  După ce am râs isteric am concluzionat că trebuie să avem contracte mai scurte.
Born to fish,forced to work!!!

ziuamarinei

Azi canci, doar doi ciuciulani fara par pe piept, prima ninsoare in barca din sezonul de iarna

si o gasca de caiacisti sarbatoreau 1 Dec pe apa.

Alex1958

Salut!
Am facut si eu ultima iesire pe 2016 intre 30 Nov si 4 Dec in zona Caraorman.
Am cautat stiuca pe Puiulet, Lumina, Puiu, Rotund si Gabardin.
E rara si mica. Cele mai bune rezultate au fost pe Puiu la trena cu linguri oscilante grele, de fund. In cea mai buna zi (vineri pe ploaie) am retinut 6 bucati. S-a mai prins sporadic salau la plastic si chiar si la trena pe Puiu.
Am avut prieteni care au incercat la crap pe Caraorman spre Puiu si la Rosu -fara trasatura.
Din pacate a fost si un accident mortal- inec- al unui localnic din Caraorman.
Cod galben de vant vineri noapte si sambata pana seara, Puiu trecut cu muschii fesieri bine incordati, frig rau si conditii vitrege. M-am potolit pe anul asta!
Fire intinse!

Mihaif99

Trebuie sa zic si eu una.
Septembrie, deci primavara devreme in Noua Zeelanda. Ma intorceam impreuna cu copilul dupa o excursie in Insula de Sud, inainte de un contract de munca de 6 luni. In fine...
Ultima zi plina inainte de ziua in care trebuia sa luam feribotul spere Insula de Nord  Relaxare totala, aproape de Abel Tasman, la Motueca. Plimabare. Am mers asadar sa vedem laguna ca aerata bine din Google Earth. Acolo frumos, ce za zic (asa si asa) Merge copilul pe malul apei si incepe apa sa clocoteasca dintr-o data, apoi  si  pe mal un peste (mic), piper pe numele lui.
(to be cont'nd)

Mihaif99

A swoooordfeeesh a zis David fericit si l-a ridicat victorios deasupra capului.  :) ;) :D ;D  O cocoana liberala in convingeri care se uita si ea curioasa l-a incurajat pe mititel sa arunce piperul in apa.  :o  Dar taica-sau, adica subsemnatul i-a zis sa il tina strans ca avem treaba cu el. Mititelul a rasuflat usurat
Asadar am mers repede la portbagaj, am scos lanseta de 2.40 din 4 segmente stil spigot. Apoi o montura iraida cu pluta plus un shot  ;D de 30 grame  ;D, piperul in carlig de 5.0 si in apa cu el.  10 secunde am apucat sa vad cum inoata saracul piper spre larg si BAM  un kahawai de 2 kg. L-am tras pe mal, am scos Victorinoxul care nu ma paraseste niciodata, , l-am crestat la bronhii, si apoi .... apoi... cu ce sa dau la peste????  ca piperii nu mai voiau sa sar pe mal.

Mi-am adus aminte ca cu daoua saptamani in urma am gasit o momeala itata pe un dig, hexagon pe numele ei. Un metal 40 grame, cu o ancora de neam prost. Am pus hexagonul, si intamplator lanseta mea arunca 40 grame ca din tun. Pac 60 metri  las sa cada un pic... trag, las iarasi trag BAM!!!!  alt kahawai. Copilul sarea de fericire, de data asta l-am lasat pe el sa "cresteze" pestele la bronhii. Bine ca mi-am ferit degetele  ;)
Apio iar 60-70 metri, de data asta nimic. Mai arunc odata, at kahawai. Acum aveam si spectatori. L-am rugat pe david politiocos sa se ocupe de el,  ceea ce a si facut, apoi BAM alt kahawai, si tot asa.

Dupa 8 pesti, din care pe ultimii 4 i-am lasat sa mearga liberi in traba lor, aruc iar hexagonul pe care l-am inteles cum functioneaza, si BAAAAAM ceva mare, cel putin 10 kg peste oceanic. Probabil Kingfish. Lanseta la 120 grade, mulineta setata desul de tare, cu ambreiajul  la 7 kg nu prea lasa fir, asa ca il aduc spre mal.  Mainline 50 lb, struna 30 lb, si incet inncet credeam eu ca e al meu, dar eeeei,nu si pestele  ;D. Cam la 10 metri de mal a prins viatza, bzzzzzzzzzz  Mulineta... a luat-o ca porkul cu ratul prin nisip si scoici si in cateva secunde a rupt struna de 30 lb fluorcarbon. Cam asta a fost partida de pescuit inopinata.   (To be Contn'd)

mariusm piesenoi111

woooaw...Long time no see Mihai
Bine ai revenit!

Mihaif99

Salut, bine te-am regasit.

Am lucrat o saptamina de acasa dupa cutemurele din NZ. Deh, cand pisica nu-i acasa, soarecii pe Cap Compas :)

Alex1958

Salutare!
A aparut proiectul de ordin de prohibitie pe 2017 pe site-ul ANPA!
http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/file/Legislatie%20/Proiecte%202016/ORDIN%20PROHIBITIE%20_2017.pdf
Surpriza, prohibitia de 60 zile incepe pe 1 Aprilie si se termina pe 30 mai. Pe apele de frontiera pe 15 mai.
De minivacanta (pentru slujbasi!) dintre 1 si 5 Iunie (ziua copilului & Rusaliile) e liber pescuitul pisti tat!
Fire intinse!

Florio

Citat din: Mihaif99 din Decembrie 06, 2016, 12:05:06 PM
A swoooordfeeesh a zis David fericit si l-a ridicat victorios deasupra capului.  :) ;) :D ;D  O cocoana liberala in convingeri care se uita si ea curioasa l-a incurajat pe mititel sa arunce piperul in apa.  :o  Dar taica-sau, adica subsemnatul i-a zis sa il tina strans ca avem treaba cu el. Mititelul a rasuflat usurat
Asadar am mers repede la portbagaj, am scos lanseta de 2.40 din 4 segmente stil spigot. Apoi o montura iraida cu pluta plus un shot  ;D de 30 grame  ;D, piperul in carlig de 5.0 si in apa cu el.  10 secunde am apucat sa vad cum inoata saracul piper spre larg si BAM  un kahawai de 2 kg. L-am tras pe mal, am scos Victorinoxul care nu ma paraseste niciodata, , l-am crestat la bronhii, si apoi .... apoi... cu ce sa dau la peste????  ca piperii nu mai voiau sa sar pe mal.

Mi-am adus aminte ca cu daoua saptamani in urma am gasit o momeala itata pe un dig, hexagon pe numele ei. Un metal 40 grame, cu o ancora de neam prost. Am pus hexagonul, si intamplator lanseta mea arunca 40 grame ca din tun. Pac 60 metri  las sa cada un pic... trag, las iarasi trag BAM!!!!  alt kahawai. Copilul sarea de fericire, de data asta l-am lasat pe el sa "cresteze" pestele la bronhii. Bine ca mi-am ferit degetele  ;)
Apio iar 60-70 metri, de data asta nimic. Mai arunc odata, at kahawai. Acum aveam si spectatori. L-am rugat pe david politiocos sa se ocupe de el,  ceea ce a si facut, apoi BAM alt kahawai, si tot asa.

Dupa 8 pesti, din care pe ultimii 4 i-am lasat sa mearga liberi in traba lor, aruc iar hexagonul pe care l-am inteles cum functioneaza, si BAAAAAM ceva mare, cel putin 10 kg peste oceanic. Probabil Kingfish. Lanseta la 120 grade, mulineta setata desul de tare, cu ambreiajul  la 7 kg nu prea lasa fir, asa ca il aduc spre mal.  Mainline 50 lb, struna 30 lb, si incet inncet credeam eu ca e al meu, dar eeeei,nu si pestele  ;D. Cam la 10 metri de mal a prins viatza, bzzzzzzzzzz  Mulineta... a luat-o ca porkul cu ratul prin nisip si scoici si in cateva secunde a rupt struna de 30 lb fluorcarbon. Cam asta a fost partida de pescuit inopinata.   (To be Contn'd)

Ohohohoooo..copii si frati !
Odata cu noul an am gasit timp sa citesc ceva si din topicul de pescuit. Mama Doamne, ce mai topic ! :)
Plin de subiecte! Calin, Ziuamarinei, Dani, Alex, Intersect, etc...etc...
Si acum din NZ, stand cu capul in jos, Mihai!
Mihai, nu te-am mai vazut de multa vreme si s-ar cam cere :) .
Frumoasa foc aventura cu puștiul !

Iaca o proba de Mihai pe Nemo :)