Barci usoare pentru pescuit sau iesiri pe apa fara probleme de logistica

Creat de Mihaif99, Februarie 24, 2012, 05:10:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mihaif99

O prima barca care mi vine in minte este gonflabila Intex Seahawk II

Barca are potential, si o constructie mult mai solida decat multe pontoane imbracate in panza.

Ceea ce ii trebuie ca sa fie perfecta este un cadru de metal pentru vaslit cam ca cele din imagine.

Alte idei despre cum ar trebui adaptata o astfel de barca, sau alte ambarcatiuni simple, ideale pentru iesit pe apa cateva ore?

bradutzu

Salut Mihai, titlul topicului tau nu prea se potriveste continutului!
nu pot fi de acord cu tine referitor la barcile gonflabile ca fiind barci bune pentru pescuit decat in anumite conditii sau locuri!
Ideea este de a ne referi la barcile de pescuit dpdv al pescarilor sportivi si nu al pasionatilor de barci! Pentru a intelege mai bine sa zicem ca nu il voi contrazice pe Vali in ceea ce priveste constructia unei barci dar oricand pot sustine care sunt nevoile uni pescar sportiv (probabil el ne poate povesti mai multe despre nevoile "plasarilor")
Eg:
- o pneumatica este de preferat la o iesire pe mare de cat o barca de fibra dar si aici depinde de forme si dimensiuni!
- o barca de fibra este de preferat la un pescuit la dunare sau delta pentru pescuitul Crapului sau somnului (doar fibra) din motive clare de deteriorare (crapul si somnul in general se localizeaza in zone cat mai accidentate unde curentul este oprit de diverse structuri depunand sedimente = mancare naturala) si nu cred ca are cineva curaj sa bage o pneumatica intre niste cioate care de obicei sunt pline de scoici de care barca sa se frece timp de 12 ore si in acelasi timp sa aiba 10 - 20 m de apa sub barca si un curent teribil
- in acelasi timp pentru un pescuit la rapitor unde nu se impune ca barca sa fie bagata prin toate ragaliile (substratul si structurile se esploreaza cu artificiale)se poate folosi o pneumatica fara probleme  indiferent de unde se face pescuitul si fara riscuri barca fiind tinuta la distanta de zonele periculoase!

In afara de faptul ca pot fi subiectiv in ceea ce priveste barcile rigide sunt convins ca barcile pneumatice folosite pentru pescuitul la Dunare si in Delta (exceptand pescuitul rapitorului cu momeli artificiale) sunt supuse unui grad de uzura atat de mare incat nu isi justifica investitia!
In acelasi timp confortul intr-o pneumatica pentru stationar este unul f, f, f redus!
Postul prezent va servi crearii unei polemici constructive si va fi tratat ca atare ;) ;) ;)
Sa auzim numai de bine!

Sa auzim numai de bine!

Vali

Citat din: Mihaif99 din Februarie 24, 2012, 05:10:16 PM
Alte idei despre cum ar trebui adaptata o astfel de barca, sau alte ambarcatiuni simple, ideale pentru iesit pe apa cateva ore?

Despre barcile mai mici, cred ca sunt bune de folosit pe ape linistite - balti, lacuri mici, si mai putin pe ape mai periculoase precum Dunarea. In afara de pneumatice, eu mai vad minim 2 alternative pentru iesiri scurte:
1. cartopper rigid - preferabil din fibra sau sandwich cu placaj. Se poate transporta usor pe masina, este stabil, poate duce 2-3 oameni la nevoie, se propulseaza la vasle sau motor mic - termic sau electric. Singurul dezavantaj fata de pneumatica e ca ocupa loc la depozitare.
2. canoe stabila (cu fund plat) - la fel se transporta usor pe masina, are ca avantaj viteza (datorata lungimii mai mari la plutire), se poate propulsa la padela, pagaie, vasle sau motor - electric sau termic, si poate si la vela. Este mai versatila decat un cartopper, putand fi folosita si la iesiri de agrement.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihaif99

Vali, ce te faci cand omul locuiesti la apartament?

Bradutu, daca intrii pe rapitori.ro vei vedea ca multa lume foloseste cu succes barci pneumatice pe Dunare. unii au ajuns foarte eficienti.

Exista planuri de barci pliante?

Vali

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radasous

Orice barca e usoara, mai ales pe luna, asa ca nu e cazul sa va certati. Seahawk II este perfecta, din punctul de vedere al pretului, mai ales daca e culeasa la promotie cu 500 de lei. Fara promotie, nu prea mai este asa atragatoare. Din puct de vedere barcistic este ok doar pe ape linistite.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

cristi_pescar

Salut!
Eu am avut un seahawk II - e o barca extraordinara pentru banii pe care-i dai pe ea. Mergeam la pescuit in ea cu nevasta si catelul  :) . Am incercat sa-i pun un motor de 2.5 cai si aici era buba. Daca eram singur in barca se ridica de bot foarte tare. Cu un motor electric daca pui bateria in fata barcii cred ca e ok. Pentru cei care abia pasesc pe acest teritoriu cred ca e barca potrivita care sa-i infesteze cu virusul plimbarilor pe apa.  Mie si acum imi pare rau ca am dat-o.

Laurentiu N.

Eu spun ca pentru pescuitul la fund,de care vorbeste Bradutzu,ce vizeaza capturi serioase ,barcile minime pe Dunare sant Delfin" si Brates",glisoare ce necesita motor >25cp,dar sant stabile [4m/1,6m] si au viteza,astfel ca nu te apuca miezul zilei pe drum.
Pentru cei mai putin grabiti,cred ca Pescarus [4,6m/1,4m], e un minimum minimorum' la Dunare. Cu un motor in jur de 8 cp.

Pescuitul la pluta sau naluci se poate face din aproape orice tip de gonflabila,ori un catamaran f. mic
Dar cate bordeie,atatea obicee" :)

bradutzu

Sunt de acord cu tine!
In acest moment aproape ca m cumparat o salupa 4.3 x 1.7 ce are un motor de 55 HP cere imi satisface minimul de confort, viteza, siguranta si stabilitate "la ancora"
Sa auzim numai de bine!

Mihaif99

Pai ce leagatura are barca ta de  55 CP, pe care iti doresc sa o stapanesti sanatos, cu barcile usoare  cara fac subiectu acestui topic?

Vali

Ei, nu-i lua si tu tare, s-au abatut putin vizavi de barcile de pescuit la fund :). Iar barca lui bradutzu e chiar usoara, insa fostul proprietar i-a pus un motor supradimensionat, ca sa care 4 grasi cu toata bautura dupa ei :D.

Mihaif99

Motor supradimensionat pe barca usoara woooo-hoooooo. Stim... Trebuie sa scriu articolul. :)

Vali

Oricum o sa-l lasam pe Bradutzu sa ne spuna si el ce-l "doare" vizavi de barcuta cu steroizi ;).

bradutzu

Deocamdata ma doare sa vad ca o pot inmatricula pentru ca dupa vizita la capitanie ma cam doare capul dar om vedea..............astept sa o inmatriculeze proprietarul si sa o cumpar inmatriculata!
Sa auzim numai de bine!

Mihaif99

Citat din: Mihaif99 din Februarie 27, 2012, 04:58:22 AM
Motor supradimensionat pe barca usoara woooo-hoooooo. Stim... Trebuie sa scriu articolul. :)

OK, tocmai am adaugat experienta mea la sectiunea de barci pneumatice.

@Cristi imi aduc aminte ca am vorbit atunci cand ti-ai cumparat motorul. Ti-am explicat atunci ca apreciez mult barca ta, in pofida celor care incercau sa te descurajeze!
Daca ar fi dupa mine, as vrea o barcuta si mia mica decat Seahawk II, tot gonflabila dar care sa mearga decent bine la vasle.
Ceva ultra usor!, undeva la 5 KG, dar vreau un material la fel de solid ca Seahawk II.