Raid Romania

Creat de x_petrolist, Aprilie 20, 2011, 09:06:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: x_petrolist din Februarie 23, 2015, 07:43:30 PM
Salut. Citeva emailuri primite m-au facut sa realizez ca sint dator cu o explicatie. M-am retras din Raid deoarece am vazut dorinta multora de a migra spre barci cu motor, ceea ce s-a intimplat in 2014 si acum a doua migratie spre veliere mai mari care desi ma bucura, nu se potrivesc cu idea initiala de Raid. Aceasta implica folosirea ambarcatiunilor mici atit pe Lacurile litorale, canalele Deltei, Dunare si chiar Marea de care noi nu ne-am putut bucura in 2013. De fapt ce se intimpla in acest an dupa parerea mea arata mai mult a barca week. Florio, sper sa nu te ofenseze aceasta comparatie si daca este deplasata imi cer scuze anticipat.

Cu mine nu trebuie sa iti cantaresti cuvintele Aurelian, nu sunt un suparacios din vocatie :) . Am inteles perfect comparatia, Barca Week se vrea o distractie pe apa, fara alte scopuri decat acela de "feel good". (Dealtfel nici nu s-a materializat inca)
   Stiu cat e de greu sa organizezi un eveniment, sa aduni oameni si barci, sa multumesti atatea persoane si caractere, lucru pentru care te-am apreciat la fiecare editie in care te-ai implicat.
   Inteleg si pozitia pe care a adoptat-o Razvan, ca scopuri nu e deloc diferita de a ta. Ii place lotca (altfel n-ar avea una) ii plac velele (altfel n-ar tine parus la lotca si nu si-ar fi cumparat un velier acum cateva luni). Insa pentru a nu refuza niste iubitori de ambarcatiuni, in plus pentru a-i atrage in miscarea asta, a acceptat si altfel de barci, cu scopul de a le induce si altora, pasiunea pentru rame si vele.
   Ce-o mai fi, om mai vedea. La decizia ta de a iesi dintre membrii RAID, eu merg pe imboldul lui Garcia Marquez si ma bucur pentru tot ce s-a intamplat datorita tie.
Chapeau bas!

x_petrolist

Raid Romania 2018 se intorce in Delta Dunarii in perioada August 25 – September 2, 2018. Plecarea si intoarcerea se face din/in Jurilovca TL.
https://www.facebook.com/events/1309700262464438/

x_petrolist

Am definitivat traseul pentru Raid Romania editia 2018:

August 25, 2018 - Simbata - adunarea in MAHMUDIA
August 26, 2018 - Duminica
- MAHMUDIA, Cnl. Nou, Cnl. Litcov, Cnl. Caraorman, CARAORMAN
August 27, 2018 – Luni
- CARAORMAN, Cnl. Caraorman, Cnl, Vatafu, L. Vatafu, Br. Sulina, SULINA
August 28, 2018 – Marti
- SULINA, Golf Musura, Insula K, Plaja Sud de Sulina (pe M. Neagra)
August 29, 2018 – Miercuri
- Plaja Sud de Sulina, SF. GHEORGHE (pe M. Neagra)
August 30, 2018 – Joi
- SF. GHEORGHE, ocolire Sahalin pe la Est, Plaja Gura Portitei (pe M. Neagra)
August 31, 2018 – Vineri
- Plaja Gura Portitei, PERIBOINA, EDIGHIOL (pe M. Neagra), intrare in Lacul Sinoe.
Septembrie 1, 2018 – Simbata
- EDIGHIOL, L. Sinoe, Cnl 5, L. Golovita, JURILOVCA
Septembrie 2, 2018 - Duminica - incheierea editiei si intoarcerea acasa

Cei care doresc sa participe doar pe anumite portiuni sint bine veniti.
Se vor accepta doar ambarcatiuni propulsate cu vele si/sau rame. Cazarea la pensiuni sau camping. O singura barca motorizata este acceptata pentru a oferi ajutor in cazuri de urgenta.

Alex1958

Salut!
Mult succes in tura voastra!
Imi permit sa atrag atentia ca trecerea dinspre canalul Vatafu, lacul Vatafu si apoi spre Sulina este plin de plauri miscatori peste care se sare cu barca. S-ar putea sa fie complicat....

x_petrolist

multumim pentru avertizare.
o sa ne mai trebuiasca un ghionder ca pe Buhaz-Zaton.

Alex1958

Salut din nou!
Cred ca nu m-am exprimat corect. Aia de sar cu barca se ajuta de motor.
La voi cu tractiune umana trebuie ridicata barca peste plaur -ceea ce nu este totdeauna usor data fiind greutatea.
Cat despre veliere- cred ca nici nu poate fi vorba sa treaca pe acolo...
Lipovenii folosesc cateodata fierastraie sa taie literalmente plaurul. Daca bate vantul insa, il impinge inapoi.
Inca odata bafta multa!