Canoe din placaj

Creat de drmarius, Ianuarie 24, 2013, 07:21:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

timberland0910

Din cate vad in ultimele poze fibra nu e saturata complet cu rasina..oare e ok sa slefuiesti? Intreb pt ca teoretic vei slefui din grosimea fibrei .

drmarius

Doar matuiesc putin fara sa intru in fibra. Sper sa iasa ok. Vedem ...

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

drmarius

Proiectul e aproape pe final, mai am ultimul strat de vopsea. Niturile care au inlocuit toate suruburile au luat foarte mult timp. Plus multe greseli care au necesitat multa manopera suplimentara.

Acum caut un motor pentru canoe de 2 -2.5CP in 2T. Daca stie cineva .... va multumesc!

drmarius

drmarius

Vreu sa mai dau inca o mana de rasina la interior, care nu o sa fie vopsita.

Cand rasinez am urmatoarea problema, cand aplic cu orice ... pensula/rola apar niste bule minuscule pe suprafata. Deoarece urmeaza ultimul strat de rasina care are un rol estetic important, aveti idee cum rezolv aplicarea fara aceste bule de aer??

Multumesc!

bogdanminitehnicus

exista o rola de scos bule, e un fel de minitrafalet cu piesa mobila de aluminiu, il gasesti la rompolimer sau polidys si costa pana in 60 ron.

Moshu

Sau folosesti un feon/ceva similar avand grija sa dirijezi jetul de aer cald de la o distanta suficient de mare/mica astfel incat sa nu fluidifice prea tare rasina, sa curga (iti sugerez sa faci cateva probe inainte, pe suprafete mici, sa te dumiresti cum functioneaza).

P.S. in cele mai multe cazuri bulele de aer apar atunci cand rasina este aplicata (prea) energic sau incorect amestecata (tot energic, motiv pentru care inglobeaza bule in masa).

P.P.S. intrucat nu e recomandat sa lasi rasina expusa (se va degrada de la uv, apa, etc), ti-as sugera sa dai si o "mana" sau doua de lac.
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

drmarius

Bogdan, am crezut ca rola respectiva este doar pentru fibra.  ???

Asta este problema, amestec energic ca sa ma asigur ca se amestreca bine, mai ales cand e vorba de un amestec de 60g.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

12iuli34

Am inteles de la un coleg ca si temperatura are un rol în apariția acelor nule. Dacă e în creștere în momentul aplicării (ambientala) ,atunci ar apărea. Cel mai bine ar fi să ai temperatura constanta pe perioada aplicării și post aplicării.

drmarius

Asa este, eu lucrez intr un birou cu AC pus pe 20 de grade.

Problema cu bulele a aparut la o cantitate mica de rasina amestecata cu spor.

Dar ieri tot am comis-o, de la acelasi distribuitor, o noua rasina, alt raport ... acum sa vad cum salvez banchetele care au rasina moale pe ele :(

bogdanminitehnicus

Citat din: drmarius din Octombrie 09, 2017, 09:32:18 AM
Bogdan, am crezut ca rola respectiva este doar pentru fibra.  ???

Asta este problema, amestec energic ca sa ma asigur ca se amestreca bine, mai ales cand e vorba de un amestec de 60g.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Man scuze, n-am fost pe faza, rola este doar pt fibra de sticla+rasina. Pentru ca rasina sa nu mai faca bule iti recomand sa nu mai amesteci cu pensula ci cu un mixer sau cap de mixer montat intr-o bormasina. Dupa ce amesteci lasi sa iasa bulele apoi o aplici. Intr-adevar bulele ies mai repede cu cat este mai cald in mediul de lucru.

bogdanminitehnicus

Citat din: drmarius din Octombrie 09, 2017, 01:26:07 PM

Dar ieri tot am comis-o, de la acelasi distribuitor, o noua rasina, alt raport ... acum sa vad cum salvez banchetele care au rasina moale pe ele :(

Daca este rasina poliesterica mai da un strat cu muult intaritor. La mine a mers manevra.

cristiantutuianu

Citat din: drmarius din Octombrie 09, 2017, 01:26:07 PM

Ce tip de rasina ai folosit ?Din ce vad inteleg ca este rasina epoxidica

drmarius

Salut.

Doar epoxidica am utilizat. Dar acum am avut alt kit de la Bridgexim. Am mers cu 100/50 si a doua zi surpriza.
Am sunat la ei si mi-au spus ca pe rasina respectiva amestecul este de 100/60. Doar in cazul temperaturilor foarte ridicate, reactia are loc si la 100/50.

O sa incerc sa scot cu o lama toata rasina neintarita si apoi aplic corect. Tinand cont ca am avut bafta la banchete, nu sunt foarte pretentios, mai ales ca o sa fie si vopsite.
Singurul lucru important este sa nu ramana suprafata moale.

Amestecul cu bule este doar in cazul cantitatilor mici de 60g. O sa amestec incet next time 10 min fara sa fac bule.

multumesc! :)