Simple Machines Forum

Creat de Vali, Aprilie 16, 2011, 11:33:17 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Salutare, am povestit azi cu colegul de la IT in legatura cu lentoarea forumului din ultima vreme. Va trebui sa facem un upgrade la soft, pe care sper sa-l rezolvam cat mai curand. Pana atunci, rog colegii sa tolereze eventualele intarzieri in incarcarea paginilor forumului.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

Merge enervant de greu, si cu multe erori, eu cred ca nu e (numai) din soft ci si din supraincarcarea serverului cu pricina. Nu te lasa si pistoneaza-l caci e pacat de bunatate de continut.

Vali

Am discutat si asta, o sa trecem pe un server propriu, dar abia in aprilie, cand se va reinnoi abonamentul de hosting. Daca va merge tot rau, cred ca o sa trecem la alt plan de hosting inainte de expirarea actualului plan.

Scuze inca o data de inconvenient, se vede ca odata cu cresterea forumului, au devenit limitate resursele alocate lui, ceea ce vom rezolva destul de curand.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kir_gutzakis

Salut Vali,
Poate e o idee sa luam noi un server si sa-l punem undeva; e adevarat ca mai implica niste amenajari...vorbeste si cu Bogdan (Pupezica)pentru o solutie de hosting...
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

byteworks

Nici gand, iesi mult mai scump la aceeasi viteza, banda si spatiu alocat + mentenanta + garantare disponibilitate.
Din pacate si GDD sufera de aceleasi probleme si Bogdan Pupezica stie asta,.

bradutzu

Resource Limit Is Reached
The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later

tot primesc raspunsul asta cand incerc sa accesez forumul! :-[
Sa auzim numai de bine!

Vali

Motivul este mentionat in raspunsul primit de la IT:
"Forumul are deja alocate resursele maxim posibile pentru gazduirea shared (25 % din capacitatea serverului) si cresterea lor ar duce la afectarea celorlalti utilizatori."

Prin urmare, solutia e serverul propriu, pe care-l vom contracta incepand din aprilie, la acelasi furnizor.
Nu voi schimba furnizorul de hosting, fiindca am lucrat foarte bine impreuna pana acum, ceea ce sigur se va intampla si in continuare.

@byteworks: ultima ta postare era adresata colegului Kir Gutzakis sau mie ? Cred totusi ca era adresata colegului, fiindca era vorba inclusiv de mentenanta si disponibilitate.

byteworks

Asa e Vali, era comentariu apropo de propunerea lui Kir Gutzakis. Optiunea ta mi se pare optima, sper sa nu fie un cost prea mare.

Vali

Mare sau nu, oricum mergem inainte :). Atata sa nu se supere lumea daca pana in aprilie uneori o sa mai avem mici sacaieli cand se incarca paginile mai greu.

modi

Mai baieti , nu stiu cum sta treaba la voi , dar la mine este efectiv sport extrem sa postez ceva pe forum sau sa vizualizez ultimele postari .

Dureaza incarcarea unei pagini sau a unei comenzi pana la ...... 5 ( !!! ) minute ! Se invarte fraiera aia de sagetica verde ( aka .... se incarca ! ) pana-i vine rau ! Si nu mereu se rezolva . Imi vine "caramida" in freza cand sunt anuntat sec "Resourse Limit is ..... whatever !  :o :o :o

Big Brother , se poate face ceva in sensul asta ?

Danke , si multe salutari !  ;)

Vali

In primul rand n-am treaba cu Big Brother :D. In al 2-lea rand, tot ce putem face e sa trecem la solutia serverului propriu, incepand din aprilie, cum s-a discutat mai sus. Sunt momente cand resursele hostingului actual (server partajat) se incarca la limita, si apar acele mesaje. Eu nu am totusi asemenea intarzieri, in ultimele saptamani a mers chiar bine.

byteworks

Vad ca Vali a scris "incepand din aprilie", totusi e iunie si forumul merge de toata jena, pe bune e pacat de atat continut de calitate!

Vali

Ce anume merge rau? Mie imi merge bine, se incarca instant paginile, se deschid mai greu doar atasamentele (pozele) mari. Cui ii mai merge rau forumul?

corsarul

bbl81

Citat din: Vali din Iunie 02, 2014, 01:14:43 PM
Ce anume merge rau? Mie imi merge bine, se incarca instant paginile, se deschid mai greu doar atasamentele (pozele) mari. Cui ii mai merge rau forumul?

si la mine merge rau forum-ul. asa merge de cand mi-am facut cont. nu e chiar blocat dar gandeste cate 1 minut  la fiecare comanda.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"