Punct de plecare Mahmudia

Creat de dany, Ianuarie 28, 2014, 09:04:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Pupezica

Iata cateva poze mai actuale cu ... "insulita" de la intrarea aval pe Marea Bucla a Uzlinei. Pun cateva poze si cu malurile pentru a se vedea nivelul apei si cat sunt malurile pe Dunarea Noua aval Mahmudia de inalte.
Apa sub chila si vant din pupa !!!

dany

MULTUMESC,Pupezica!Mi-ai fost de mare ajutor.Locul a fost ales de familia cu care merg,ei mergand acolo anul trecut si s-au simtit f.bine.N-au spart ei pestele,dar au si facut plaja,innotat si altele.Acolo o sa fie tabara principala,daca nu o sa aiba cineva de comentat si pt. pescuit avem barca cu care ne mai putem misca.Pe mine ma intereseaza mai mult pescuitul si am sa -mi vad de ale mele....Merci pt. pontul cu agataturi

rover.marius

Salut Dany.
Nu as vrea sa te dezamagesc dar momentan nu se poate pescui pe dunare sau ma exprim gresit, poti pescui dar nu trage pestele pentru ca apa este tulbure. La stiuca se poate sa ai noroc, mananca stiuca dar mai marunta pana intr-un kilogram. In schimb te sfatuiesc sa incerci la caras si biban, poate si ciortan pe canalul litcov daca tot te duci la mahmudia( canalul litcov este curat si tine ceva peste). Eu am fost duminica pe canal in drept cu lacul isac si pot spune ca ne-am distrat la caras, biban si rosioara. Maine plec pe lacul fortuna la stiuca si te anunt maine seara daca mai esti acasa si nu esti deja pe drum.
Distactie placuta si fir intins.

dany

Salut Marius.Am sa te sun astazi,caci mi-ai dat candva nr. de tel..La un somn nu se poate da pe dunare?sa stiu daca se merita sa mai iau momeala pt.el,daca nu ma multumesc cu caras rosioara ,biban si stiuca.Ciortanul de pe litcov se duce intr-un kil? vorbim....

dany

Am incercat sa sun ,rover marius,dar din pacate nr. nu mai este valabil.Nr. meu este 0746246216 ,Daca poti da-mi un semn.Multumesc!

dan roh

Salut Dany,

Daca vezi ca nu ai rezultate bune la Dunare, poti incerca si lacul Soschi( localnicii din Dunavat ii spun Carabail). Faci cam 15 minute cu masina de la Mahmudia pana la Dunavat de Jos. Te sfatuiesc sa dai barca la apa la lacul Barcaz(lacul Satului), langa manastirea ortodoxa de rit vechi. De cand dai barca la apa pana pe Soschi faci cam 15 min. Pe Barcaz prinzi rosioara, taranca si biban pana te plictisesti. Mai rar stiuca. Curios dar acest lac nu tine caras si crap. In schimb Soschi tine de toate mai putin somn.

Fir intins si distractie placuta in delta.

dany

Sa inteleg ca pe soschi pot sa iau crap[pescuit din barca]?

dan roh

Din cate stiu eu da. Problema este ca peste tot apa extrem de tulbure(somnul nu tine cont de asta) si la solzosi samsele sunt cam slabute. Luni ar fi trebuit sa plec si eu la Dunavat de Sus sa rezolv niste probleme cu casa bunicilor mei, chestii gospodaresti, dupa care sa-mi petrec cateva zile pe balta. Si sincer sa fiu nu stiu unde pe Dunare anume s-ar putea prinde ceva, poate doar pe buclele rectificate ale dunarii care nu prea au curent si unde cat de cat decantarea este mai rapida. Cu ani in urma, in acelesi conditii de apa foarte tulbure am stat o saptamana pe Dunare(cam 800 de metri in aval de la insulita de la Murighiol), pe zona de intinsura. S-a prins bine somn, solzosi deloc. M-am mutat pe bucla Dunarii cu 1 km mai sus de KM 54, banuiesc ca pe la km 55, pe partea stanga. Somn da, zolzosi nici nu i-am vazut. A fost prima oara cand intr-o saptamana de pescuit pe Dunare nu am prins nici un solzos. In schimb m-am ales cu un loc de campare  splendid cum foarte rar gasesti in Delta. Nisip fin, gazon, acces lejer la apa, prag adanc chiar de la mal, ce mai, o nebunie. Parca toata frumusetea Dunarii se stransese in locul acela.
Dany, oriunde mergi in Delta te ve simti ca un copil la Disneyland. Du-te si bucura-te de tot si de toate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dany

Multumesc Dane.Am sa stau mai mult pe somn dar pacat ca aveam de gand sa folosesc ''secretul mosneagului''la pescuitul crapului dar trebuie sa fie apa surie ;) ;) ;)Am sa va scriu Luni ce-am facut[cel tarziu marti].Salutare la toata lumea!Ceea ce-mi doresc mie va doresc si voua!!!!

dany

Am ajuns aseara acasa rupt de o ''oboseala placuta''.Am fost activ in ultimele zile ca un pusti de 14 ani...Miercuri la 6 dimineata eram la bac la galati si ma uitam la pacatoasa de dunare mare si tulburica ce mai aducea copaci,materiale de constructie chiar, de pe urma viiturilor create din amonte,lucruri ce le-am vazut si pe sf.gheorghe cand am ajuns la Mahmudia...naspa ,zic!Mergem noi la gazda noastra ,si anume la pensiunea ''RALUCA'',condusa de nea Gelu ,un tip deosebit si harnic peste masura si de d-na Lavinia[sarut mana doamna!],si bineinteles de puiutul celor doi, Raluca.Florin ,prietenul meu ii cunoscuse anul trecut in cele doua randuri cand au fost acolo[el cu familia] si erau acum ca si cum se cunoscusera de o viata.Oameni extrem de primitori si amabili,conditii bune de cazare si masa,plus ca Gelu ,detinatorul unei barci K MAXX,o barca cu doua kile,tip catamaran te putea duce la pescuit cu 45km la ora[1+2pers+bagaj de spining],sau sa te traverseze unde vrei cu toata gasca si bagaje in siguranta.....Ce sa mai zicem,decat ca omul incearca si reuseste chiar, sa-si stranga cat mai multi clienti-prieteni,ce vor vrea sa-l revada...Sa nu va fie cu suparare deschiderea aceasta,dar daca sunt deplasate sau nelalocul lor sa-mi spune-ti.Eu am considerat ca ar fi interesant pt. unii dintre voi sa aflati despre asemenea oameni,care va pot oferi servicii de calitate la preturi acceptabile.Am sa revin cu povestirea ,acum am ceva treaba...Salut.

iulian_cioclin

Asteptam povestioara Dany, poate ne incanti si cu niste poze.

dany

Am stat noi de vorba,am re[rezervat] doua cabane in caz ca ne intoarcem si am incercat sa traversam cu bacul[cu tot cu camioneta]pe malul opus mahmudiei ,dar ni s-a spus ca sambata si duminica ''niet'', asa ca am renuntat.Era acolo un loc mai in aval,inspre dunarea veche,unde puteam sa o gasim mai putin tulbure si sa ne-ncercam norocul la crap[noi asta voiam cel mai mult],caras,platica[cu toate ca de asta din urma suntem satui la bacau].Am mers pana la urma in aval pe malul de sud,unde am campat dorind sa-noptam acolo caci eram f. doriti de pescuiala.O padure de rachiti ne tinea umbra,dar ne si incurca la lansari,caci intre tulpini era distanta de 10-12m iar intre coroane, 2m,ele fiind cu tulpina in apa,datorita nivelului f. ridicat.Am scos barca la apa si am sondat apa cu sonarul :30-35m de la mal,apa de 1,5-2m=fara activitate notabilaDupa ,coborare la 4-5m[primul prag]care de fapt era malul normal sa zicem,sau aproape,ma rog.La o suta si ceva de metri,nu am masurat exact,dar cred ca aprox 135-140[dupa firul de pe tamburii desfasurati]Pe primul prag era ceva activitate dar pe al doilea mai multa,asa ca am inceput sa plantam doua cate doua asa cum le sta bine moldovenilor ;D,si pe mica si pe adanca,si iar si iar...Am pus pt. crap si somn.De la mamaliga,srot,rama de gunoi,rama neagra,lipitoare,coropisnita[multumesc Bradutule pt.pontul cu magazinul de momeli]pestisor viu.Am lansat 2 lansete la 10 m de mal cu pestisor viu pe sub coroanele copacilor,in asa fel incat sa stea pestele la suprafata....Facut foc,cafele,echipati pt. noapte,sprayuri,creme,spirale,iarba semi uscata pt.fum.Dimineata la 1 am ramas singur de planton,pana la 5 cand am avut prima intrare de somn[pardon,somotel] de 7-800gr.S-a trezit tabara si am sarbatorit evenimentul ;D.Mic dejun cu de toate si pregatim urmatoarele lansari,dar mai intai sa le scoatem,lansetele fireste.Kilogramele de buruieni,nailoane ,carpe ,hartie igienica cred[nici nu vreau sa ma gandesc ce era],frunze ,crengi,se adunau vertiginos pe mal...In felul asta am avut niste driluri de neuitat,urmarite indeaproape de alti pescari din aval de noi ce nu avusesera parte de asa ceva caci lansau la 30 m de mal[ce fraieri :o]Noi de la distanta aia din ,curentul dunarii am recoltat o buna parte din deseurile pe care le transporta saracuta .In felul asta mi-am pus la incercare lansetele,firele,mulinetele si pot spune cu mandrie ca am avut numai un carlig indoit si nici o pierdere de montura din multele lansete bagate[nu mai spun cate]Nu mai spun ca era sa-mi rup spatele cu mandria mea de lanseta,o ''capitala''de somn cu fir de 60,da fir nene,cu care am scos ''maseaua de minte a dunarii'',adica o cioata,mare si urata cu nenumarate radacini.Au  ciugulit [partenerii]a doua zi ceva somotel marunt,tiganca,platica si-atat,fara a mai planta nimic,si schimband monturile ''grele'' cu altele mai usoare Eu ,numai lansand printre cei 2m ramasi intre coroane,placandu-mi situatia caci ma antrenam cu placere am ramas de neclintit.Rezultat bun la lansari[maxim]dar la peste ioc,ma refer la mine caci eu nu am renuntat la gandul ca voi prinde un crap sau un somn notabil,asta pana la pranz,cand am sunat pe nea Gelu ,si impreuna am facut marea traversare [pt. mine era asa]pana la insula formata intre bratul vechi si cel navigabil.Datorita'' increderii''acordate de tovarasii mei eu am trecut cu o buna parte din bagaje,ei trecand cu nea Gelu,numai ca sa ajunga mai repede sa poate ridica tabara... :-[.Inarmat cu aceste'' incurajari''am trecut prima data un brat al dunarii ......nu vreeeeeaaaaau sa ma gandesc cum ar fi fost toata de trecut la galati sau tulcea,fratilor.Am avut emotii,neintemeiate[oare]la ceva valuri formate in urma barcilor care nu mai conteneau sa treaca in aval sau in amonte.S-ar fi dovedit utila montare unor semafoare ca de pietoni actionate de pe mal,dar trebuia sa-l bochez cumva,sau sa platesc un cioban ce se uita ''admirativ'' la tigaia mea gatita cu cei doi carnati sa tina ''butonul ''apasat ;D ;D ;D.Nu va puteti inchipui cat bagaj se poate aduna cand mergeti la pescuit,plaja ,plus innot,adica echipament pt.3 copii[labe,ochelari,colace ,mingi ,saltele,barcute=asta o mica parte din lista]lazi friforifice cu mancare si bautura ....muuuulte fratilor, caci mie singur mi-ar fi trebuit 4 drumuri sa duc tot si credeti-ma barca duce mult.....Deci au aparut 4 adulti[oare ;D]si trei copii,pe mica plaja din coltul  insulei dintre canalul navigabil si dunarea veche, de fapt asta era tinta de acasa a unora dintre noi[ce sunt femeile astea,ce fac ele din barbati....incetul cu incetul ne-au dus unde au vrut,stiti ca am povestit de locul asta in postarile anterioare]Intradevar ca'' insulita''de nisip cum intri pe dunarea veche,era sub ape,exact cum a zis ca se v-a intampla Pupezica daca apele vor mai creste.Noi ne-am facut tabara pe malul dunarii navigabile[bratului],mai sus de plaja sub rachiti;SUPER,,,,DACA N-AR TRECE SI CATAMARANUL!!!!!pe bune ,trebuie sa ma opresc caci trebuie sa-i fac niste monturi unuia ce pleaca in delta!!!URAAAAA!!!!!

byteworks

Halal tie! Desigur scuzam pauza de povestit dar asteptam si urmarea!

dany

Pacat ca pozele le au tovarasii mei pe telefoane si camere si inca nu mi le-au trimis pe mail sau sa le descarc,sper ca maine sa le am.Am uitat sa va zic ca dupa ce am plantat monturile[ierI-in povestire]am tras niste ture zdravene pe sfantu' singur cum i-mi place mie,ture care mi-au aratat ca cu dunarea nu-i de glumit.Bine ,ca am facut virajele stranse obisnuite pt. mine pe siret,dar aici nu aveau parca ''zvacul''de acasa,datorita curentilor,cred.Cand i-am zis lui nea gelu a zis ca o puneam de 300 lei daca ma gaseau fara vesta,caci din neglijenta n-am pus-o pe mine.Acum cand scriu ,stau si ma gandesc daca nu credeti ca e nepotrivita povestirea asta,am parca teama de penibil....nu doresc neaparat sa-mi fac publica iesirea asta care pt. mine a contat f. mult ,dar la urma urmei cine nu este interesat nu citeste,are dreptul sa aleaga,numai gazda sa nu se supere,ceea ce-i putin probabil :) :),nu SEFU'?

cristiantutuianu

Salut dany
Bine ai revenit printre noi sanatos ...in cazul in care nu te-ai inbolnavit de atata apa  ;) astept  poze .