INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusbig

Ok. Merci. Crezi ca acea declaratie pe proprie raspundere ca am construit barca este suficienta ?

mariusbig

Buna seara Domnilor. Noutati Belgia si informatii cred eu folositoare :
Pentru inceput , astazi mi-a ajuns carnetul barcii , asa zisul/zisa Lettre de pavilion din Belgia.
Mentionez ca actele au fost trimise pe mail in data de 12.02.2016.
Daca ajuta pe cineva  , vreau sa clarific cateva lucruri :
Cazul meu : barca din 1985 si motor de 50cp 4t din 2006  :
1. urmati pasii descrisi de deltasub si dupa ce semnati cererea care va vine din Belgia eu :
2. am trimis certificatul de constructie al barcii , cu anexele in care se mentionau materialele de constructie
3. declaratia de conformitate a barcii
4. declaratia de conformitate a motorului
5.actele de vanzare cumparare a barcii in care sunt trecute tipul barcii , datele complete vanzator/cumparator
6 acelasi lucru pentru motor
7.certificat de atestare a cetateniei
8. copie CI
Toate actele in original si un rand traduse simplu , nu legalizate , in franceza.
Taxa este de 51 eur incepand cu 01 ianuarie 2016.
Daca aveti cont in euro , platiti on line de acasa si nu aveti probleme.
In cazul meu , mi-am facut cont in euro la Piraeus , comisionul de transfer este de 25 eur , fata de 35 sau 50 la alte banci.
Banca nu va sti datele bancii si nici adresa , asa ca , pentru a nu innebuni si trimite toti sfintii din calendar in banca asa cum am facut eu , notati sau salvati :
denumirea bancii : BPOST
adresa : CENTRE MONNAIE
oras : BRUSSELES
tara : BELGIA
cod bic : PCHQBEBB
beneficiar : SERVICE PUBLIC FEDERAL MOBILITE ET TRANSPORTS
cont : BE18679200583165
adresa : RUE DU PROGRES 56 , 1210 BRUXELLES
oras : BRUXELLES , BELGIUM
Inca ceva : tipul care a primit actele si cu am discutat pe mail l-am cautat un pic sa vedem ce-i cu el si l-am gasit pe un forum similar cu acesta.
Uitati ce spune :
" Bonjour,

en 2015 / 2016, la Belgique ne donnera plus des lettres de pavillons aux personnes qui n'ont pas un lien avec la Belgique.
Lien : des personnes avec la nationalité belge ou des personnes qui ont leur adresse en Belgique.
La loi n'est pas encore passée

En attendant tous les demandes seront acceptées et restent valable pour 5 années.

Cordialement,

Guido Vanwelsenaere
Expert Maritime "
Deduc ca cine are de facut ceva cu Belgia , sa se grabeasca.....
Anexez o foto cu marele document.
In speranta ca v-am fost de folos si daca va mai pot ajuta cu ceva , astept alte intrebari.
Fire intinse.
Multumiri colegilor care ne-au indrumat.

momaul

Salut.In primul rand tin sa multumes tuturor care au inpartasit din experenta lor despre inscrierea barcilor in belgia.M-am hotarat sa fac si eu acest pas desi am inca mai multe nedumeriri.Astazi am intrat pe saitul lor in care explica cu lux de amanunte ce ai de facut,totusi din raspunsul lor catre un cetatean francez am inteles ca nu ai fii scutit de plata impozitului catre fisc decat daca declari ca port datache un potrt dintr-o tara unde nu se platesc taxe,de ex Belgia.Tot de acolo am inteles ca din 2014 nu mai acorda dreptul de navigatie pe rauri interioare decat daca cetateanul strain detine in proprietate barca cel putin 50%,aici nu prea am inteles cum devine cazul.Saitul este Pavillonbelge.be.

Vali

Citat din: momaul din Februarie 24, 2016, 06:33:37 PM
totusi din raspunsul lor catre un cetatean francez am inteles ca nu ai fii scutit de plata impozitului catre fisc decat daca declari ca port datache un potrt dintr-o tara unde nu se platesc taxe,de ex Belgia.

Cata vreme sunteti cetatean roman, vi se aplica legea fiscala din Romania, anume Codul Fiscal. Acesta spune clar ce am subliniat la acest post: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1465.msg30106.html#msg30106

Art 468
.......................
(2) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pe perioada cât mijlocul de transport este înmatriculat sau înregistrat în România

Orice alta discutie pe acest subiect e de prisos.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusbig

Salut. Ca proaspat proprietar de ambarcatiune inmatriculata in Belgia am sarit pe site-ul indicat de tine , dar nu am gasit nicaieri ceea ce spui tu , am scanat totul in engleza si italiana ca franceza ioc , poti sa ne dai un url. exact sa vedem si noi ce si cum ? Pe lettre de pavilion care-l am nu scrie nimic de asa ceva , si nici in scrisoarea care a insotit acest document .
Multumim anticipat.
PS. http://www.bandiera-belga.be/vantaggi-bandiera-belga.html
Daca citesti ce scrie acolo te crucesti ce lejeritate ai inclusiv la dotari de siguranta !!!
Asta este o firma ( ca multe altele de pe net ) care te ajuta/se ofera sa-ti inmatriculezi barca acolo - daca ai vazut costul este de 330 eur , fata de costul real de 51 eur plus cheltuieli de inca cca. 50 eur comisioane bancare si traduceri incluse.

mariusbig

Corect Vali.
In completare , astazi am scos barca de la fisc pe baza Lettre de Pavillon tradusa si legalizata.
Nu a comentat nimeni nimic , ma asteptam la discutii , aveam barda pregatita si legea in mana , dar surpriza , liniste si va multumim !!!

momaul

Salut. Eu am intrat pe  www.pavillonbelge.be/.Nu stiu ce fel de sat este posibil unul comercial dar am incercat sa ma lamuresc mai bine.Oricum de colo o informatie de dincolo alta am inceput sa m-a dumiresc cum sta treaba.

deltasub

Siteul oficial este: http://mobilit.belgium.be/fr
Cel mentionat  de  tine e o agentie de intermediere.  Inmatricularea se face pentru apele interne belgiene si trebuie sa ai resedinta in Belgia. Lettre de pavillon este in special pentru apele maritime, si ape straine. Nu este precizat daca apele straine interne sau maritime. Pe asta se bazeaza cei care inregistreaza ambarcatiuni care naviga si in ape interne.
De la un timp se pare ca nu intodeauna primesc actele prin email, vor prin posta. Daca trimiteri la Ostende, Guido le accepta, celalalt, Luc le vrea prin posta.

momaul

Salut. Nu m-am lamurit prea bine ce inseamna,, port d attache",in legizlatia romaneasca am gasit ca ar insemna portul de inregistrare, in legislatia franceza ar fi potul unde se plateste vama .Cum ar fi mai bine sa trec Braila sau un port din Belgia.

deltasub

De regula se trece portul unde sta mai mult barca. Dar unii trec si locul unde se inregistreaza, adica Ostende sa zicem. Oricum pentru belgieni nu conteaza, cel putin asa au facut altii. Eu am trecut Braila, pentru ca in viitor ma gandeam sa aduc barca acasa.

momaul

Multumesc deltasub la Braila m-am hotarat si eu.

mariusm piesenoi111

Eu am trecut Bucuresti( mare port, nu? ) si ei au trecut in ceferticat Boekarest......

momaul

Salut.o intrebare:Cat timp am la dispozitie dupa ce semnez formularul online si pana trebuie sa trimit actele?

mariusm piesenoi111

Eu nu imi amintesc niciun formular on-line .....ala trebuie descarcat ,completat, semnat ,scanat și emailat 😊

momaul

Salut.Gata am tradus actele am completat si salvat formularul,mai am de platit la banca.Nu am inteles ce este cu scrisoare de insotire a documentelor este un model sau  scrii ce-ti trece prin minte.