Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

pelicanul

A iesit foarte bine prova! Acuma insa trebuie sa-i pui numele "Beluga" ! :)

bogdanminitehnicus

asa mi-a zis si tinichigiu ca seamana cu un delfin :)

bogdanminitehnicus

azi am lucrat toata ziua la matrita, rezultatele m-au uimit si pe mine, matrita am facut-o din 4 straturi de stratimat de 225g si a iesit aproape de 5 kg, corpul cred ca o sa-l fac din 2 straturi.

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

de le ultima postare a trecut ceva vreme, intre timp am scos un corp din matrita, am taiat barca si azi am unit cele 2 piese :)

bogdanminitehnicus

la final si un strat de gelcoat pe interior

Vali

Foarte frumos lucrat, felicitari.

Am vazut ca ti-au iesit ceva mici incretituri pe gelcoat. Sunt cauzate de grosimea neuniforma a gelcoatului, combinata cu timpul lung de polimerizare a rasinii (intaritor mai putin).

Eu ca sa le evit, inainte de fibra dau pe gelcoatul intarit cu o "amorsa" din rasina cu intaritor mult, care polimerizeaza foarte repede, si nu are timp sa increteasca gelcoatul. Dupa care ma apuc de laminat folosind rasina cu intaritor putin, lucrand relaxat si fara grija incretirii gelcoatului.

Ca sa remediezi incretiturile, poti folosi chit de gelcoat: gelcoat + parafina + aerosil + intaritor. Dupa ce acoperi zona si lasi sa polimerizeze, slefuiesti la smirghel de apa pana obtii calitatea dorita a suprafetei. Poti repeta operatia pana obtii finisajul optim. La nevoie poti da si un polish, daca doresti luciu.

Spor in continuare si iti urmarim etapele cu interes :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bogdanminitehnicus

Citat din: Vali din Martie 23, 2017, 08:40:45 PM
Foarte frumos lucrat, felicitari.

Am vazut ca ti-au iesit ceva mici incretituri pe gelcoat. Sunt cauzate de grosimea neuniforma a gelcoatului, combinata cu timpul lung de polimerizare a rasinii (intaritor mai putin).

Eu ca sa le evit, inainte de fibra dau pe gelcoatul intarit cu o "amorsa" din rasina cu intaritor mult, care polimerizeaza foarte repede, si nu are timp sa increteasca gelcoatul. Dupa care ma apuc de laminat folosind rasina cu intaritor putin, lucrand relaxat si fara grija incretirii gelcoatului.

Ca sa remediezi incretiturile, poti folosi chit de gelcoat: gelcoat + parafina + aerosil + intaritor. Dupa ce acoperi zona si lasi sa polimerizeze, slefuiesti la smirghel de apa pana obtii calitatea dorita a suprafetei. Poti repeta operatia pana obtii finisajul optim. La nevoie poti da si un polish, daca doresti luciu.

Spor in continuare si iti urmarim etapele cu interes :).

asa o sa fac, insa totul finisajul va fi manual, nu am masina pt polish si nici nu cred ca e bine sa fie prea lucios, sa refecte prea mult soarele

bogdanminitehnicus

salutari, astazi zic eu ca am terminat lucrarea, mai raman mici finisaje pe ici pe colo :)

bogdanminitehnicus

am facut si capac, insa e mai reusita fara

bogdanminitehnicus

Citat din: NessyRO din Martie 09, 2017, 06:50:03 AM
Atenție la modelul ăsta de capac de vizitare! Eu am avut surpriza (neplăcută) de a găsi apă în compartiment după o ploaie adevărată. Infiltrația s-a produs pe lângă axul încuietorii. Poate că al meu are un defect de fabricație dar mai bine fii atent.

Azi am facut test de etanseitate incuietorii, am umplut-o cu apa si am lasat-o asa o vreme. Surpriza curgea. Solutia a fost desfacerea horsurubului de montare, si montarea pe el a unei bucati de camera de bicicleta gen saiba. Rezultatul a fost cel care trebuia-nu a patruns gram de apa in cutie. :)

iris