Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bogdanminitehnicus

momentan asa arata cutia acumulatorilor, mai trebuie sa strang bani pentru incarcatorul mppt si battery protect :)

radu_d

Si pe urma faci o tura in Grecia? ca e ceva soare zilele astea :)

bogdanminitehnicus

Citat din: radu_d din Martie 30, 2017, 08:40:21 PM
Si pe urma faci o tura in Grecia? ca e ceva soare zilele astea :)

pana ajung acolo pleaca soarele :)

bogdanminitehnicus

pentru o tura mai lunga pe dunare sau ceva curgator ar fi bun un astfel de generator https://www.youtube.com/watch?v=MHFHIqhkfrs

modelul ar fi bun pentru perioadele de stationare si pe perioada noptii, dimineata ai acumulatorii incarcati:)

iris

foarte tare,Dunarea curge mereu,deci...
   Poate sa participe la incarcarea unei baterii pt o barca?Cat o costa?as pune 2 in spatele carmelor,in felul asta ar fi protejate.In plus le-as face un ax,sa se directioneze unde curentul e maxim,astfel,nu ar avea forte suplimentare/laterale si ar fi mai eficiente.
   Multumesc.

bogdanminitehnicus

modelul de acolo e doar pt incarcat telefoane si lanterna cu consum mic, trebuie lucrat la un model undeva intre 300-600w. La 600w sa incarci la un 14v 40-42 Ah, in 3 ore sa incarci un acumulator de 120 Ah.

Ideea exista, sa vedem cum reusim sa materializam:)

iris

bogdanminitehnicus

Salutari,

Intre timp am facut rost de piesele necesare un mmpt de 150/35, si 2 battery protect, una pe incarcare  alta pe consum. Avand in vedere ca folosesc incarcatorul dedicat victron si mppt-ul programat special pt LFP, nu era obligatoriu sa pun si battery protect pe incarcare, insa am preferat sa stau linistit muulta vreme de acum in colo.
Le-am montat pe pozitie, mai urmeaza cablarea :)

bogdanminitehnicus

ghrt

Dacă BMSul Victron merge pe top balancing ar fi bun şi amperhourmetrul cu releu acţionat la SOC mic.
Un amperhourmetru oricum este bun ca să ştii cât mai ai în baterie, altfel trebuie să citeşti voltaje cu 3 zecimale care mai şi fluctuează în funcţie de sarcină şi mi se pare practic imposibil.

bogdanminitehnicus

am un bmv 700 http://prowatt.ro/battery-monitor-bmv700-p-8 si un mppt control tot un fel de afisor gen bmv700 insa dedicat contoller-ului mppt.
Bmv 700 se poate utiliza pe orice baterie inclusiv plumb si afiseaza totul de la starea de incarcare a bateriei, curentul consumat, curentul incarcat, timpul in care mai poti merge cu consumul actual etc

ghrt

Nu uita că este o estimare şi periodic va trebui cumva să resetezi jucăria.

bogdanminitehnicus

setarea bmv-ului o fac cu acumulatorii incarcati si-l setez pe 100%, daca intre timp deconctez bateriile si la reconctare nu sunt 100% atunci estimarea o sa fie eronata, de aceea bmv-ul trebuie sa stea imediat dupa baterie

bogdanminitehnicus

Am primit acum ceva vreme un caiac de competitie din carbon de la un amic de arme DBR, am lucrat ceva la el, insa nu cred ca voi duce proiectul la capat, ma indrept spre un catamaran. Daca este cineva interesat caiacul se da cu 100 ron si o bere (atat imi estimez cheltuielile).
0724873787-bucuresti

timberland0910

cam ce autonomie estimezi ca ai acum cu proiectul solar ? in ore sau km parcursi ..