Confectionare bimini top

Creat de mustatza, Ianuarie 05, 2013, 03:49:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

timberland0910

Citat din: lipan din Decembrie 06, 2017, 06:35:38 PM
Rezistă mai bine la ultraviolete!
Dar e înfiorător la cusut. Trebuie o mașină cu transport special (dublu sau triplu transport: https://www.youtube.com/watch?v=-KwqEKRIpFU
https://www.youtube.com/watch?v=LjNfF6djgyk)

Si la goretex ne-am chinuit grozav la cusut din cauza partii cauciucate de pe dos

lipan

Citat din: cristi80 din Decembrie 06, 2017, 06:56:45 PM
intrebarea este daca rezista de 3-4 ori mai mult decat un alt material(gore tex?), in aceleasi conditii de utilizare.

Nu știu. Însă poate găsești pe net specificațiile tehnice ale fiecărui material și poți să le compari!
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

siad

In mare parte am termiat si eu de cusut materialul, si apropo de dificultati cu aceasta operatiune, nu am intampinat probleme.Daca aveti posibilitatea, cereti la o cunostinta ceva ace mai mari de la atelierele de confectii textile. Eu am montat un asemenea ac la masina de cusut si a mers relativ usor, chiar si prin partea cauciucata a materialului.O sa pun ceva poze in weekend.

Atentie mare la ata pe care o folositi la cusut deoarece trebuie sa reziste in timp la apa, soare, intemperii si tensiuni.Eu am folosit o ata mai groasa tot de la un atelier de confectii dar cred ca exista si in comert ceva de calitate.

Spor la treaba.

stefand600

Stie cineva in Bucuresti unde as putea indoi niste tevi de 22 pentru bimini?
Stefan D

sixone

Salut, daca nu esti pretentios (adica sa iasa perfect indoitura), am eu un dispozitiv hidraulic de indoit, ti-l pot imprumuta. Problema lui e ca teava trebuie sa fie cat mai groasa in carne ca sa iasa bine, altfel pot sa apara niste cute mici la indoitura.
Asta e jucaria:

Am gasit si o poza cu o teava indoita, e chiar de 22. Dupa cum vezi, are o mica denivelare spre interior..

stefand600

Excelent, multumesc mult. Poti lasa numarul de telefon pe PM si te sun eu.
Stefan D

cristizz

Oare daca umpli teava cu nisip cernut si-i pui dopuri la ambele capete, mai face cuta la indoirea pe masina? Solutia asta era folosita in trecut la indoirea la cald a tevilor din pvc de la instalatiile sanitare.

Zodiac

Nu functiona foarte bine nici la plastic . Se baga o sufa metalica pe teava , ca sa poti ulterior sa o scoti .

crysty

La plastic mergea bine (PCV) - conditia era sa tragi de capete in timpul indoirii si temperatura materialului sa fie optima.
Pentru tevi de metal se poate incerca incalzirea lor cu arzatorul si indoit treptat nu brusc si complet. Prin introducerea unei sufe pe teava, aceasta se va bloca in interiorul tevii datorita tendintei de ovalizare la indoitura (chiar daca este usoara ea exista) ceea ce va conduce la blocarea sufei in interior. Pentru a o scoate din teava posibil sa mai fie necesara o reajustare a indoiturii (cotului).
Eu asa am vazut pe santiere ca se proceda pentru indoirea tevilor. Pentru tevi de 10 mm este un alt dispozitiv cu rola.

sixone

Citat din: cristizz din Septembrie 20, 2018, 03:38:29 PM
Oare daca umpli teava cu nisip cernut si-i pui dopuri la ambele capete, mai face cuta la indoirea pe masina? Solutia asta era folosita in trecut la indoirea la cald a tevilor din pvc de la instalatiile sanitare.

Da, ar trebui sa iasa mai bine, inainte sa ma apuc de indoit (tot un bimini am facut) am vazut niste filmulete pe youtube cu diverse metode si parea sa mearga mai bine cu nisip, dar din lipsa de timp n-am aplicat niciuna ;D
Eu am fost destul de multumit de cum ies fara alte artificii..

dany

Si eu vreau sa  fac un bimini la pilotina .Ma intereseaza subiectul.Am vazut accesoriile de inox de pe mag. specializate si parca au diametre de  24?Se gasesc si la 22mm ,accesoriile necesare?

radasous

Citat din: dany din Septembrie 21, 2018, 03:00:38 AM
Si eu vreau sa  fac un bimini la pilotina .Ma intereseaza subiectul.Am vazut accesoriile de inox de pe mag. specializate si parca au diametre de  24?Se gasesc si la 22mm ,accesoriile necesare?
La ora asta faci bimini? La 03:00:38 ? 8)
altii muncesc...
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

dany

ms. de atentionare!Am avut o  pauza de tigara! I-mi dai voie?Acum ma pregatesc de tura de zi... ;)

radasous

Citat din: dany din Septembrie 21, 2018, 05:43:42 AM
ms. de atentionare!Am avut o  pauza de tigara! I-mi dai voie?Acum ma pregatesc de tura de zi... ;)
La tura de zi parca nu ti-as da vie, munca nu e buna  8)
Revenind la topic si la dorinta ta de a face un bimini la pilotina, pe la magazinele specializate in barci si accesorii sunt ceva coturi la 90 grade si la 45 grade cu diametrul de 22mm, doar ca sunt cam scumpe, 25..35 lei bucata. La magazinele ce vand tabla, teava, profile si accesorii din inox sunt preturi mai bune, la jumatate. Cauta cu goagal "coturi inox 22" si le gasesti, nu pun link-uri aici ca nu merita reclama mazinele alea.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

dany

Scuze,am zis accesorii...Adica sistemele de prindere pe barca tip balama ca sa poti bascula bimini;T-uri ce vi pe arcul principal cu balama  ..chestii de astea....Ce faci tu la 3 noaptea? 8)M-am distrat un pic,e bine si asa!