De prin lume adunate.....

Creat de Intersect, Ianuarie 22, 2013, 02:04:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Pupezica

CitatNici soarta turnurilor de observatie din Delta nu este mai buna
(ridicate in primul rand pentru ornitologi - dar - cel putin teoretic ar putea fi utilizate ca si refugiu de oricine  le acceseaza)

Vandalizate, impresurate cu gunoi si excremente umane, sunt marturia nivelului de bun simt a rasei porcus turisticus...

... Sau prabusite, Solpet, vezi Isac 3... sau pline de roiuri de viespi.... Vezi Canalul Magistral "colt" cu Litcov !!!
Apa sub chila si vant din pupa !!!

Intersect

[[/quote]
Vandalizate, impresurate cu gunoi si excremente umane, sunt marturia nivelului de bun simt a rasei porcus turisticus...
[/quote]

Sunt atat de multe facilitati pentru cei care desfasoara orice fel de activitati in natura.Cel mai mult conteaza ca sunt oameni civilizati nu vezi un chistoc de tigara aruncat la voia intamplarii sau resturi de orice fel,unii dintre dragii nostri pasageri mai arunca servetele pe jos si alte resturi dar sunt aspru criticati de catre cei care conduc expeditia sau de catre oricine care ii vede.
Urmeaza Smoking Hills...Doar o poza pentru moment sa lucrez un pic la restul...
Born to fish,forced to work!!!

Intersect

Smoking Hills taram extraterestru...Multe expeditii s-aui impotmolit la Smoking Hills si au trebuit sa faca cale intoarsa s-au sa petreaca iarna aici.

Intersect

Urmatoarea oprire Pearce Point Canada...Locuri pline de istorie.

Intersect

Holman Nunavut Canada,ce viata au oamenii astia,stiinta ia buimacit putin dar cred ca nu s-au schimbat prea mult in 1oo de ani.Sa traiesti in locatii din astea astia da barbati.Mai ales povestirile primilor exploratori coroborate cu povestirile inuitilor sunt aproape ireale.Amundsen a petrecut 2 ani cu ei inainte sa se aventureze in NordWestPassage cred ca din cauza asta a si supravietuit incercarii.Din povestirile inuitilor cu primii exploratori pe care i-au vazut apropae nebuni si majoritatea orbiti din cauza zapezii majoritatea nesupravietuind.
Multe neajunsuri au avut si ei din cauza progresului au murit foarte multi din cauza bolilor aduse de catre ocidentali.

Intersect

Ross Point si Cambridge Bay,unele poze sunt imprumutate de la un lector a trebuit sa le marchez...

bradutzu

salut!
poze cu catei de tras la sanii nu ai poze?
banuiesc ca poze cu femei e mai greu la temperaturile alea asa ca vreu poze cu catei daca ai!
hai ca mai e putin si vii acasa!
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Catei am plus cateva sanii,din pacate nu sunt aranjati in padocuri cum am vazut in Groenlanda, ultima moda in materie de sanii sunt cele motorizate dar se mai gasesc si cele clasice...
Inca 2 saptamani si apar pe meleaguri autohtone  :D

Intersect

Trebuia sa ajungem si in locul unde a fost descoperit de catre James Clark Ross in 1831 Polul Magnetic al Pamantului...Cap Adelaide.

Mihaif99

ᓵᓕ ᓴᕕᐊᕐᔪᒃ ᐃᒻᒥᓂᒃ ᓂᓪᓕᕈᑎᖃᓲᖑᕗᖅ ᑕᐃᑦᓱᒪᓂᑕᑦᓴᔭᐅᓂᕋᕐᓱᓂ. ᐃᒻᒥᓂᓪᓗᑕᐅᖅ ᓂᓪᓕᕈᑎᖃᓱᖑᒻᒥᓱᓂ ᐅᓪᓗᒥᓂᑕᑦᓴᔭᐅᓂᕋᕐᓱᓂ. ᑕᐃᒪᓕ ᓵᓕ ᖃᓄᑐᐃᓐᓇᖅ ᑐᑭᓯᒪᒐᓱᓲᖑᓂᕐᒥᒍᑦ ᐱᐅᓯᖃᕋᒥᒃ ᐅᖃᕐᑕᐃᓕᖃᔭᖖᒋᑐᑦᓱᓂ ᑭᑦᓴᑐᐃᓐᓇᑐᑦᓴᔭᐅᒐᓂᓗ ᑕᐃᒪᐃᑦᓱᓂ ᑕᐃᑦᓱᒪᓂᑕᑦᓴᔭᐅᓂᕋᕐᓗᓂ ᐅᓪᓗᒥᓂᑕᑦᓴᔭᐅᓂᕋᕐᓗᓂᓗ ᐅᖃᕈᓐᓇᓯᐊᕐᑐᖅ ᐃᓱᐃᑕᓴᕈᓐᓇᐃᓗᓂ ᑕᐃᒪᐃᑦᑐᓂᕋᕐᓂᒥᓂᒃ ᐅᖄᓱᖑᒋᕗᕐᓗ ᐊᕈᑎᒋᖑᓂᕋᕐᓱᓂ ᑕᐃᑦᓱᒪᓂᑕᐅᑕᓱᓂᓗ ᐅᓪᓗᒥᓂᑕᐅᑦᓱᓂᓗ ᓯᕗᓂᕐᒥᓂᒃ ᕿᓚᓇᕐᓱᓂ ᐅᖃᓲᖅ ᐅᓪᓗᒥᐅᓕᕐᑐᕆᖅ ᐃᓄᐃᑦ ᓯᓚᕐᔪᐊᒥᐅᑦ ᖃᓄᐃᑦᑐᑐᐃᓐᓇᓕᒪᑦᓯᐊᑦ ᐊᔪᕐᓴᓇᖕᖏᑐᒥᓐᓂᓴᖓᑦ ᖃᓂᓐᓂᓴᐅᓕᕐᒪᑦ.

ᓵᓕ ᑕᓚᕖᓴᕆᐊᒥᒃ ᐅᓪᓗᕆᐋᓂᑦᑐᖑᐊᓂᒃ ᐊᓕᐊᓱᑉᐸᑐᖅ – ᑕᒥᖏᓐᓂᒃ ᐅᓂᒃᑲᐅᓯᖕᖑᐊᓂᒃ, ᑖᒃᑯᓇᓐᓂ ᑕᑯᓐᓇᑕᒥᓂᒃ ᑕᐃᒪᐃᓪᓗᑐᕐᑐᐊᓗᒍᓐᓇᖏᓐᓂᖏᓐᓂᒃ ᐃᓱᒪᓕᐅᕈᑎᖃᓲᖑᑦᔭᖏᑦᑐᖅ ᑭᓯᐊᓂᓕ ᐃᓱᒪᒍᑎᒋᔪᓇᕆᓲᖓ ᑕᒪᒃᑯᐊ ᐊᑦᔨᒐᓚᑐᐃᓐᓇ ᐅᑎᑦᓱᒋᑦ ᓵᓕᐅᑉ ᐃᓄᐃᓪᓗ ᐊᑐᕆᐊᖃᕐᓯᒪᔭᖏᓐᓄᑦ ᐅᑭᐅᓂ ᐊᒥᓱᖕᖏᑐᐊᐱᓐᓂ ᑕᐃᒪᐃᑦᑐᑯᑦ ᓱᕐᓗ ᐃᓅᐃᑦ ᐊᓯᑦᔨᐊᖃᕐᓯᒪᒻᒪᑕ ᐃᓅᓯᖏᑦ ᐱᐅᓯᑐᖃᖏᓪᓗ.

ᐃᓅᓕᓚᐅᕐᑐᖅ ᓵᓕ ᐅᐸᑎᒥ ᐃᓪᓗᒥᒃ, ᖃᓪᓗᓈᓪᓗ ᐃᓅᓯᖓᓂᒃ ᐊᑎᒋᐊᕐᐸᓕᐊᓯᓚᐅᕐᓱᓂ ᓈᓚᑦᑕᖃᕐᓱᓂ ᓯᕙᓂᕐᒥᒃ ᕿᖓᐅᑉ ᓵᖓᓂ ᓯᕙᓂᕐᑎᑕᐅᔪᒥᒃ ᐃᓕᓐᓂᐊᕕᓕᐊᖁᔨᒍᑎᐅᑦᓱᓂ ᑕᒪᒃᑯᑎᒍᓇ ᐊᓯᑦᔨᓂᐊᓗᑦᑎᒍᑦ ᐃᓅᒋᐊᖃᕐᓯᒪᒐᓗᐊᕐᓱᓂ ᓵᓕ ᐊᓐᓇᓯᒪᕗᖅ. ᑕᐃᒪᖕᖓᓂᓪᓗ ᐊᑦᓱᕈᒍᑎᖃᕐᐳᖅ ᐃᓗᕐᖁᓯᒥᓂᒃ ᐊᓯᐅᖁᔨᒐᓂ ᑕᐃᒪᐃᒐᓗᐊᕐᓱᓂᓗ ᓵᓕ ᑐᑭᓯᒪᑦᓯᐊᕋᓱᖏᓐᓇᓱᖑᕗᖅ ᖃᓪᓗᓈᑦ ᖃᓄᐃᑦᑑᓂᖏᓐᓂᒃ ᐃᓗᕐᖁᓯᕐᒥᒍᑦ.

ᓱᕈᓯᐅᑦᓱᓂ ᑕᑕᒥᓯᒪᓚᐅᕐᑐᕕᓂᖅ ᐃᓪᓗᒥᒃ ᕿᔪᒻᒥᒃ ᐃᑯᐊᓚᔪᐋᓗᒻᒥᒃ ᓄᖑᑦᓯᐊᓱᓂ ᐃᑯᐊᓚᔪᒥᒃ ᑕᑯᓐᓇᓱᓂ ᖃᓪᓗᓈᑦ ᐃᓪᓗᔪᐊᖁᑎᖓᓐᓂᒃ ᑕᒪᓐᓇᓗ ᑕᐅᑐᑦᓱᓂᐅᒃ ᐊᓂᕐᕋᒥ ᐊᐳᑎᐊᑉ ᐃᑯᐊᓪᓚᖃᔭᖕᖏᑑᑉ ᑲᑕᖓᓂ ᓇᖏᕐᓱᓂᐳᐃᒍᓚᐅᕐᓯᒪᓂᐅᔭᕆᓐᓇᐃᓯᒪᕙᐅᒃ ᑕᒪᓐᓇ. ᐃᓕᓐᓂᐊᕆᐊᖕᖓᓯᔪᕕᓂᖅ ᓵᓕ ᐃᓪᓗᔪᐊᒥ "ᐃᑯᐊᓪᓚᖃᔭᖕᖏᑐᖕᖏᑐᒥ" ᐊᓂᕐᕋᑖᑐᐃᓐᓇᕋᑕᓚᕐᒥᓱᓂᓗ ᑕᐃᒪᐃᑦᑐᒥᒃ ᕿᔪᒻᒥᒃ. ᓵᓕᓕ ᑲᑉᐱᐊᒋᔭᒥᓂᒃ ᓯᓐᓇᑐᒪᓗᑳᓗᔭᕐᑐᒥᒃ ᐊᑑᑎᓚᐅᕐᓯᒪᕗᖅ ᐃᓪᓗᔪᐊᖓᑦ ᕿᑐᕐᖓᕇᒍᑦᓱᑎᒃ ᐊᓂᕐᕋᖓᑦ ᐃᑯᐊᓪᓚᑐᐊᓗᑎᓪᓗᒍ ᓱᓇᐃᕆᑦᓱᑎᒃ ᐃᓚᒌᑦ. ᐊᔪᒐᐃᑦᑐᔫᔭᕐᑐᖅ ᓵᓕᐅᑉ ᐅᓪᓗᒥᐅᓕᕐᑐᖅ ᐱᓇᓱᒐᖓ ᐅᕐᖁᓯᓴᐅᑎᓕᕆᓂᐅᒻᒪᑦ. ᑕᑦᓱᒥᖓᓗ ᐱᓇᓱᑦᑕᒥᓂᒃ ᐃᓱᒪᐃᓐᓈᓗᒃ ᐱᑦᓯᐊᕋᓱᓲᖑᓂᕋᕐᓱᓂ ᖃᐅᔨᖃᑦᑕᓯᒪᔭᒥᓄᑦ ᐅᑭᐅᕐᑕᑐᒥ ᐃᑯᐊᓪᓚᑐᐋᓗᓐᓄᑦ ᑕᐃᒪᐃᑎᑕᐅᑦᓱᓂ. ᑕᒪᓐᓇ ᖃᐅᔨᖃᑦᑕᓯᒪᔭᖓ ᐃᑯᐊᓚᒃ ᐊᓪᓛᑦ ᒪᕐᕈᓂᒃ ᕿᑐᕐᖔᒥᓂᒃ ᐊᓯᐅᔨᒍᑎᒋᑲᓴᒃᓯᒪᒋᒥᐅᒃ.

Fritz

Ai dreptate !!!   ;D  ...
Ai grija cu icrele alea ...nu te lacomi !!!

Mihaif99

Numai la icrele mele iti e gandul  ;)
Mai am un var care a inceput sa ma viziteze zi de zi de cand cu icrele astea    ::)

Fritz

Ma gandeam si eu...ca le-ai halit pe toate si ti-au cazut greu... ca eu mesajul tau il vad  ...cam ciudat !!
Eu am mancat ciuperci ... Deci daca nu e de la icre ...Or fi ciupercile !!!
Am  atasat ce vad eu... :o

Mihaif99

Citat din: Fritz din Septembrie 12, 2013, 09:10:11 PM
Ma gandeam si eu...ca le-ai halit pe toate si ti-au cazut greu... ca eu mesajul tau il vad  ...cam ciudat !!
Eu am mancat ciuperci ... Deci daca nu e de la icre ...Or fi ciupercile !!!
Am  atasat ce vad eu... :o

E ceva poveste pe innnu, apropos de ce zicea Intersect. Nu's prosti deloc inutii. Si-au dezvoltat scriere proprie.

Fritz