barca de pescuiala si dezmat

Creat de dany, Ianuarie 10, 2014, 06:55:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Barca de pescuiala si dezmat,o denumire pompoasa a tigaii care am luat-o in noiembrie trecut.Am iesit cu ea de doua ori,o data cu vasle ca nu  aveam rabdare sa vina motorul si o data cu motorul de 4 cp evinrude 2T.Am povestit eu nitel, despre faptul ca mergand la mai putin de jumatate de acceleratie se ridica cam tare de prova fiind si singur in barca ,cum intetionez sa merg de cele mai multe ori.Modi ,nu pot prelungi manerul pt. ca acceleratia o are pe capacul motorului,fiind un motor pt. velier[are cizma de 56 cm-EVINRUDE YACHTIVIN] si numai butonul de oprire este in capul manerului.Motorul este tipla,fain ce mai ,numai ca nu l-am putut testa cum trebuie ,caci i-mi era teama ca ma rastorn!Ce solutie i-mi da-ti? La motor nu a-s renunta pt. cazul cand v-om fi doi in barca un 2,5-3 cp ar fi prea putin.UITASEM SA BAG POZELE:

dany

Am inaltat oglinda cu gandul sa mai ies o data si sa vad cum se comporta.Am facut lucrarea la repezeala,nu ramane asa, dar tot degeaba ca s-a racit vremea atunci iar acum nu prea am timp.Acum aripa anticavitatie este mai jos cu 1cm fata de oglinda,deci elicea vine in dreptul chilei,care este destul de proeminenta .La prima iesire am incercat  in toate pozitiile  trim-ul  si degeaba..nu se schimba nimic!!

modi

Citat din: dany din Ianuarie 10, 2014, 07:19:22 PM
Am inaltat oglinda .Acum aripa anticavitatie este mai jos cu 1cm fata de oglinda,deci elicea vine in dreptul chilei,care este destul de proeminenta .La prima iesire am incercat  in toate pozitiile  trim-ul  si degeaba..nu se schimba nimic!!

Mda ..... Nu e-n regula . Cert este faptul ca motorasul n-are putere sa-ti "zmulga" barca din apa , s-o aseze-n glisare .

Dany , fa o proba cu greutate pe prova  . Vezi cum se comporta .
Nu stiu cum sa faci sa transferi acceleratia de pe capac pe mansa . Dar sunt sigur ca se poate improviza cumva .

cristi_pescar

CitatDany , fa o proba cu greutate pe prova  . Vezi cum se comporta .
Nu stiu cum sa faci sa transferi acceleratia de pe capac pe mansa . Dar sunt sigur ca se poate improviza cumva .

Cred ca  se poate face o improvizatie cu un cablu de frana de bicicleta, eventual o maneta de frana asa incat sa-ti aduci comanda acceleratiei pe mansa. Am avut si eu in trecut problema asta si m-am gandit de multe ori la ea. Intre timp, am schimbat motorul. :)

iulian_cioclin

Poti incerca Dany si cu un motoras de 6 cp sa vezi daca pune botul pe apa. Asa cum zicea si modi poate asta ar fi cauza si la fel se comporta indiferent de modificarile facute. Daca vrei sa incerci cu un 6 cp imi spui.

Vali

Dany, motivul asietei apupate este oglinda ingusta si rotunjita, plus ridicarea chilei spre pupa. Nu prea ai cum sa reglezi asieta din trim, posibil sa se mai imbunatateasca prin adaugarea de greutate la prova.
Dar poti incerca montarea unor tablite de tip trim-tab, care corecteaza eficient asieta:

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ionitzady

bv domne'  , i-mi place agregatu , faine forme . Bine-nteles :) zgarcit la poze ... motoru .... ???
Cred ca problema este lungimea barcii si nu cred ca un motor mai puternic ar rezolva ceva , doar o prelungire a fundului  ( tot ceva ca trim tabs ) am sa pozez eu o chestie de gen in baza

dany

Dragii mei,am zis ca nu apuc sa accelerez pana la jumatate si barca se ridica din ce in ce mai tare de prova.....deci motorul este suficient de puternic pt. barca  de 2,8m si 47 kg + eu 70kg imbracat + MOTOR+bagaj[2lansete si acareturi].Aici ,cred ca solutia optima ar fi trim taburile pe care m-am decis sa le fac din inox fireste, dar ca  piesa de legatura[pistonul cu arc sau habar n-am ce-i]am sa fac un intinzator cu filet stanga la un capat si de dreapta la celalalt pe care sa-l pot regla dupa nevoi[mai sus-mai jos],nu stiu daca e nevoie,sau sa le fac rigide!.S-a mai discutat pe forum de modificari ale cocii inspre oglinda ,dar nu as interveni in acest sens.Multumesc pt. pareri si sfaturi baieti!!!!.Daca fac trimurile  patrate cu latura de 18cm e de ajuns?sau 20?    P.S. barca este ideala la vasle...am o pereche de la un skif,cred,cand trag cu alea[bine ca sunt si meserias  ;D]intru-n glisare ''sa moara ce-am pe casa''!..

dany

Pt barca asta o sa fac cei doi carnati de care va povesteam in topicul ''barca cu flotoare din tevi de canalizare'' a lui Iulian cioclin si sa te tii IULIANE cand ne-om intalni pe racaciuni 8)==valabil pt. amandoi,fireste...Ma obsedeaza si acum salaul ala al tau,trebuia sa pui tu poza aia in avatar....o beldita n-ai gasit?...eu am pus o platica si mi s-a parut cam mult!!!

iulian_cioclin

Bine Dany, atept intalnirea de pe Racaciuni. Ne vom recunoaste cu siguranta pe balta... chiar si de la departare... tu cu ,,carnatii'' eu cu tevile de canalizare :)))))))

PS. maine ies la o partida de spinning demult pregatita... sa vedem daca iese vreun coltos

dany

iulian_cioclin

In principiu jos la ciuslea sub porti, daca nu... ne urcam pe lac pe la Cosmesti. Dar din informatiile culese cica nu prea misca.

dany

Sa revin la discutia despre trim tab.M-am uitat dupa ele pe net si inteleg ca pistonul respectiv are rol de antivibratii?Daca le fac fixe are ceva?doar nu e barca de viteza sa apara vibratii care sa ma deranjeze cumva....Le montez sa fie cat de cat dupa curbura oglinzii sau sa fie paralele cu apa?

sopvalentin

Dany,varianta mobila cu surub sau piston e mai buna,le poti regala la locul faptei. nu ai de ude sa stii in ce unghi
fata de suprafata apei trebuie reglate decat prin proba,e adevarat ca fixe sunt mai usor de facut dar e posibil sa nu-ti iasa din prima.

Pateras

Gasesti in Europa,sau la magazin piese de scooter,amortizoare pe arc la 30 ron bucata,eu aveam aceeasi problema,si mi-am confectionat o pereche de trim tabs din inox,daca doresti sa le vezi am pus fotografii pe forum Barcaholic,sectiunea Barca mea,capitol Barca Pateras.Dimensiunule tla trim Tabs le-am luat de pe net-Lecrtrotabs.
Citat din: dany din Ianuarie 11, 2014, 05:49:23 PM
Pt barca asta o sa fac cei doi carnati de care va povesteam in topicul ''barca cu flotoare din tevi de canalizare'' a lui Iulian cioclin si sa te tii IULIANE cand ne-om intalni pe racaciuni 8)==valabil pt. amandoi,fireste...Ma obsedeaza si acum salaul ala al tau,trebuia sa pui tu poza aia in avatar....o beldita n-ai gasit?...eu am pus o platica si mi s-a parut cam mult!!!