barca de pescuiala si dezmat

Creat de dany, Ianuarie 10, 2014, 06:55:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihaif99

Citat din: cristiantutuianu din Ianuarie 16, 2014, 10:02:47 AM
Nea Dany uite aici:
http://www.jemwatercraft.com/pontoon.php
planuri pentru ponton daca folosesti Okuome iese la 68 Kg .....

Mersi pentru link Cristian. +1

Constructia poate fi scalata pentru o singura persoana. Se poat folosi materiale mai usoare, egt dar una peste alta, e foarte instructiv.

dany

Pontonul asta-i numai bun ca si dimensiuni.As aduce urmatoarele imbunatatiri :placa ce se pune pe cele doua flotoare sa cuprinda ambele borduri pe conturul flotoarelor.lungimea sa ramana ca in poza .Bordurile de la pupa si prova inchise si la mijlocul flotoarelor, de facut spatii depozitare[apa,rame,mamaliga  ,rezervor sau baterie dupa caz],inchise cu capac etans ,Pe platforma sa fii numai tu ,scaunul si sculele[eventual si o blonda ;)]La bere ma gandeam,sanchi...

Mihaif99

Citat din: dany din Ianuarie 16, 2014, 05:08:44 PM
Pontonul asta-i numai bun ca si dimensiuni.As aduce urmatoarele imbunatatiri :placa ce se pune pe cele doua flotoare sa cuprinda ambele borduri pe conturul flotoarelor.lungimea sa ramana ca in poza .Bordurile de la pupa si prova inchise si la mijlocul flotoarelor, de facut spatii depozitare[apa,rame,mamaliga  ,rezervor sau baterie dupa caz],inchise cu capac etans ,Pe platforma sa fii numai tu ,scaunul si sculele[eventual si o blonda ;)]La bere ma gandeam,sanchi...

Pontonul de 12 picioare este prea mare pt o persoana.  Proiectantii zic ca duce 500 KG!! Parerea mea e ca poti sa il scalezi fara probleme la 10 picioare lungime   (3 metri), si sa il scoti la maximum 40 kg, si tot va duce 250-300 kg!  Altfel spus, tu esti cel care decide.
Daca il construiest de 12 picioare, te poate insoti si nepotul cu familia   :)   Poti sa ii pui un motor de 10-15 CP ca sa zboare pe apa !  Va iesi o barca in toata regula, numai ca va fi mai spatioasa si mai seaworthy decat orice altceva de dimensiunea aceea.

Abia astept poze de la constructie.

Bafta :)

dany

Ce bine spui MIHAI!!!!Americanilor si nu numai lor le plac mult pontoanele .Sunt sigure si confortabile si lor le place asta 8),noi ne-am cam obisnuit sa stam ingramaditi,cu genunchii la gura :(.Inteleg f. bine ca poate nu sunt tocmai bune pt  dunare,dar pt. lacuri sunt OK .M-as multumi cu 4 cp la el dar m-as simti muuuult mai bine cu un 10cp.Om trai si om vedea.!Prima data sa termin cu tigaia, trimtaburile si baloanele -nu renunt la proiectele astea ,si sa vad cum am sa procur materialele[placajul deocamdata]pt. cele doua noi proiecte:barca lui bogdan buciu si pontonul[i-mi dati voie sa-i spun catamaran caci suna mai bine? :D]

cristiantutuianu

Citat din: dany din Ianuarie 16, 2014, 05:08:44 PM
Mihaif99 te chinui fara rost......scalat redus....nu vezi ca dany are nevoie de spatiu pentru chesti ,Dany il duce pana la balta si cu roaba daca se inervozeaza ;D

dany

Se stie din postarile mele anterioare,cu barcile mai greute pe care le-am avut le -am transportat  pe roti pana la balta.Am un dig de urcat[si coborat] dar cu un vinci am rezolvat si problema asta.Cand merg pe alte lacuri o transport pe portbagajul masinii[ale prietenilor ],deci trebuie sa fie pt. doi.Planurile la pontonul asta cum pot sa le capat?Sunt cam paralel cu asta! Sau poate are cineva planuri pt.niste flotoare de cel mult 4m?!Fac o cinste!PS.   Nu ma condamnati,incerc si eu la cei mai priceputi in ale  teoriei....