barca modificata rog ajutor

Creat de aditm, Ianuarie 25, 2014, 11:33:11 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

aditm

Am intrat intrat pe aici pe nustiu ce pagina din forum, ca mi se impulica creierii pe aici cate sunt, si am vazut ca era cineva interesat de hourmetru-turometru digital, eu am cumparat de pe ebay din germania asa ceva si e foarte valabil si usor de montat, daca doreste cineva l-as putea ajuta la achizitionare tot de unde am luat si eu, vreau sa mai cumpar doua bucati, momentan saitul e inchis pana in 21 febroarie dar dupa aceea se poate cumpara, daca este vreun doritor il pot ajuta cu toata placerea, il aveti mai jos modelul
http://www.ebay.de/itm/Betriebsstundenzahler-Drehzahlmesser-Job-Timer-2-4-Takt-/190637063708?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item2c62dabe1c#ht_1122wt_1037
si daca cumpar mai multe bucati sar putea sa primesc si o reducere, dar nu e sigur, oricum e mai ieftin ca pe la noi.
  O zi buna va doresc.

byteworks

Eu ma inscriu la o bucata, tine-ne la curent cu ostilitatile.

cristiantutuianu

Citat din: aditm din Februarie 18, 2014, 09:49:35 AM
      Neata, inca o noapte nedormita si cu putin drog da baba mea a prins culoare. A iesit ca portocalaaaa, am dat gelcoatul cu un trafalet cu puf si cred ca mai bine dadeam cu unul din burete dar acu asta e si am dat doua maini, ma bate gandul sa o smirglui si sa mai dau o tura dar am inteles de la unii ca e riscul sa crape, e adevarat?
Salut aditm
Asa e cand vrei sa vezi treburile terminate .Eu astept postarea lui corsarul

Citat din: corsarul din Februarie 18, 2014, 07:25:58 AM
Citat din: Vali din Februarie 17, 2014, 08:48:30 PM
... dar depinde de noroc cu trafaletul, in sensul sa nu ti-l dizolve gelcoatul.

Asa cum bine a punctat Vali...atentie la trafalet !
Dar vin si eu cu o completare : ...foloseste trafaleti "made in poland"...sunt buni si NU se deslipesc !  ;)
O sa vin cu o poza, ca sa vezi ce scrie pe ambalaj .
cu poza .....sunt curios daca gasesc aici in Constanta .Cu ce ai degresat inaite de aplicare ?

corsarul

Uite si poza !

Citat din: aditm din Februarie 18, 2014, 09:49:35 AM
      ...cred ca mai bine dadeam cu unul din burete...

Nu cred ca ai fi procedat bine ! Se rupe din el si ramane pe barca !
Cel mai bine este cu un trafalet de dimensiuni nu foarte mari, cu parul cat mai scurt....si bineinteles sa nu cedeze la stiren !

cristiantutuianu

Corsarul .Multumesc maxim pentru poza :)

aditm

Degresarea am facut-o cu acetona cu care se dilueaza si rasina si gelcoatul si chitul, si trafalet am folosit tot aceasi marime tot ,,cu parul cret,, dar adevarul e ca la prima mana care nici n-a acoperit bine a iesit lucios gelcoatul dar la a doua mana gelcoatul s-a gelatinizat destul de repede, poate ca am bagat mai mult intaritor,  proportia a fost facuta ochiometric  ;D si cred ca si din cauza aceea a iesit coaja de portocala dar si stratul mai gros si a acoperit foarte bine totul, oricum o sa incerc pe cat posibil, nu prea insistent sa o scot putin lucioasa pentru ca o sa urmeze vopsita si pictata si la urma doua maini de lac auto, am dat si pe cealalta barca si e foarte valabil si chiar si mai usor de curatat barca de mizerii

dactari

revin iar. am vazut ca ai dubii in privinta guvernari  eu cred " este numai opinia mea " sper sa nu deranjeze dar o guvernare pe cablu cu sufa si role ghidaj este foarte comoda fiabila si unde mai pui ieftina si usor de intretinut.eu am o guvernatre cu cremaliera dar am renuntat la ea, sint mai multumit de cea pe cablu si role ghidare

aditm

Va salut domnilor, toata stima, am imbracat si capacele barcii in tesatura si rasina, le-an dat si cu gelcoat interior-exterior si acu somez, vad ca pe barca de o saptamana de cand am dat-o cu gelcoatul tot nu e uscata bine, cat fras o mai dura pana se usuca?

Vali

Intrebare: ai procedat conform citatului de mai jos?

Oricum, orice mod de aplicare ai folosi, nu uita sa parafinezi gelcoatul.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Oricum, orice mod de aplicare ai folosi, nu uita sa parafinezi gelcoatul.
Citat din: aditm din Februarie 24, 2014, 01:01:04 AM
     ... cat fras o mai dura pana se usuca?

Si nici NU cred ca se va usca vreodata !
La un moment dat, totusi, veti vedea ca nu mai lipeste asa de rau...dar NU ca s-a uscat ! Va "absorbi" praf, se va imbacsi si i-si va schimba si culoarea...
De aceea Vali, va sugerat sa folositi stiren-parafina !! Acesta adaugat in gelcoat, in proportie de 5%, ar fi transformat gelcoat-ul dumneavoastra in topcoat, exact produsul de care a-ti fi avut nevoie !

aditm

S-ar putea sa aveti dreptate in legatura cu parafina asta de care vorbiti, eu nu am folosit-o nici pe prima barca care am dat-o cu gelcoat  si pe care am facut camuflajul cu vopsea auto pentru ca mi s-a spus ca daca vreau sa vopsesc barca la urma nu va prinde vopseaua, pe prima barca mi s-a intarit gelcoatul  e adevarat tot in timp de vreo saptamana jumate dar si temperatura era cu vreo 15 grade mai mare, azi am mai auzit o varianta patita de cineva, a cumparat golcoatul, la dat pe barca(facut la super reteta) si nu s-a uscat timp de vreo luna, ca sa afle la urma ca era dintr-un lot foarte vechi si asta era cauza neuscarii, a mai cumparat o tura de gelcoat si a mai dat o mana dar cu masura dubla de intaritor dupa care sa uscat totusi, dar chestia cu veghimea gelcoatului cum potop o poti afla?
   Acu, Dumnezeu cu mila, ramane de vazut.

aditm

Va salut, toata stima, am cam ramas in urma cu prezenta pe aici dar si cu lucrarile mele care le-am dat de cap pana la urma si e bine ca am mai invatat ceva, la urmatoarea barca imi va folosi.
  Dati-mi si mie va rog niste sfaturi in legatura cu vopseaua asta antivegetativa, am mai cumparat de curand o barca cu tot cu peridoc (o vedeti la poza)cu 800 euro, dar numai pentru peridoc in prima faza, asta mi-a placut foarte mult fara sa studiez barca absolut deloc pana am ajuns cu ea acasa in fata portii unde am studiat-o mai bine cu prietenii barcagii si am ajuns la concluzia ca pretul total al achizitiei l-am scos numai de pe cateva accesorii de pe barca care arata si ea foarte bine doar ca e cu motor imboard si nu-l are si am vazut ca fiind data cu vopsea antivegetativa e foarte curata .
Stiti careva unde se gaseste aceasta vopsea mai ieftin, cam ce cantitate imi trebuie pentru o barca de 5m si care tip de vopsea e mai indicata, inteleg ca sunt mai multe feluri.
  Va multumesc pentru ajutor, toata stima.

bbl81

salut Adi,
nu ai mai postat poze cu barca vopsita. cum a iesit on final? daca ai, pune poze si cu interiorul.
multumesc.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

aditm

Va salut domnilor, am cam ramas in urma cu lucrarile :'( din cauza vremii ploioase, si din cauza serviciului, zi lumina, nu am mai putut lucra in hala unde lucram noaptea dupa serviciu, lucrez sub cerul liber cand mai prind putin timp frumos, da si asta e rar, n-au mai prea fost nici finante, :( l-eam cam consumat pe cumparari de motoare pe care le-am mai revandut pana mi-am gasit si eu unul mai de Doamne ajuta, un johnson de 70cp 2t, am mai cumparat si un sonar humminbird 3D de pe ebay, barca am mai jmirgluit-o toata cap la cap, am consumat vreo 200 de role cu gauri de jmirghel gelcoatul care nu se mai usca si i-am mai dat doua ture la trafalet de data asta si cu stirenparafina interior si exterior si vad ca e alta treaba, urmeaza sa o matui pe toata si sa-i trag un camuflaj cu vopsea auto si un strat gros de lac, numai sa tina vremea  cu mine :'(, urmeaza si pozele acusi acusi, am mai facut si o mica transformare la barca cealalta de la imboard la outboard, cred ca destul de buna si solida fata de ce am vazut pe net pe la straini, acu Dumnezeu cu mila, incet da sigur.
  Toata stima, sanatate si spor la bani va doresc.

aditm

Va salut d-lor, toata stima, ieri  cand ma pregateam sa  mai gata sa vopsesc barca mi-a mai venit o pasarica cu o idee pentru barca si astazi cu ajutorul unui prieten am si pus-o in aplicare, vreo 4 ore de lucru si lemnaria e gata si a si iesit ceva frumos parerea mea, mai urmeaza imbracatul in fibra si atunci sa vedem ce o iesi, eu zic ca a meritat efortul oricum, ce parere aveti?
  Multa sanatate sa aveti, spor la munca si la bani.