Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Gabytzu

salut ,

il voi folosi pentru pescuit la crap, stiuca si somn .
vreau sa imi arate bine fundul apei sa nu imi nenorocesc barca .

c-am astea ar fi

multumesc,

bradutzu

niciun sonar nu iti va proteja barca pentru ca sonda se pune la pupa si pana vezi tu pesonar ai ajuns in apa si barca pe fundul apei!
barca o protejezi margand ziua pentru a vedea obstacolele sau cioateleplutitoare si urmarind curentii de apa si forma malurilor pentru a fi mereu pe apa adanca!
pentru pescuit:
la Crap:
sonarul trebuie sa iti arate adancimea si structurile la minim: bun orice sonar mediocru
la Somn:
trebuie sa vezi bine structurile ziua pentru a vedea eventualele locuri de odihna: DSI(down scan imaging)
la clonc: un 2d performant pentru a-ti vedea montura si pestii care urca de pe substrat la montura1 de preferat sa aiba 2 conuri: 20 si 60 grade pentru a vedea bine ce se intampla
deja vorbim de sonare performante in jur de 400 - 800 Euro
iti sugerez Lawrance, elite 4,5,7 HDI cu sau fara GPS incorporat care dupa mine ar fi cea mai buna alegere actuala pe piata dpdv a performante vs costuri!
pentru stiuca deja vorbim de SI (side imaging), tehnologie care iti pemite sa iti poti urmari naluca evoluand in apa la o distanta apreciabila de barca dar vorbim si de bugete de peste 1000 Euro
acum ramane sa analizezi singur!
uite aici niste preturi: http://catfish-fishing-shop.com/index.php?route=product/category&path=59&page=2
vezi ca la Lawrance "x"-ul inseamna lipsa GPS-ului care de fapt este un Chartplotter.Pentru harta mai scoti alti bani din buzunar!
Asta ar fi o prezentare pe scurt! dk vrei sa stii ceva mai in detaliu si in masura in care stiu sa raspund iti stau la dispozitie!
Sa auzim numai de bine!

Gabytzu

tiganusmc

Sunt pentru Lowrance Elite HDI de la 4 la 7 :) . Vezi pe site-ul dat de Bradutu .
Zoran are preturi bune si inteleg ca mai nou transportul este gratuit .

Nu te grabi . Nu faci o astfel de achizitie de 2 ori pe an . Mai bine mai astepti o luna ,timp in care mai strangi niste bani , si-ti cumperi un lucru de care sa fii multumit .
Fishing cheaper than therapy

bradutzu

modelul ales de tine este unul foarte performant dar cu mentiunea ca ecranul este foarte mic! in rest cred ca este poate una din cele mai bune optiuni in acest moment!
ecranul se imparte in 2 si poti vedea in functie de optiunea ta2 ecrane cu 2d sau 2d + DI!
avantajul acestui sonar este ca este full digital comparabil cu cele mai performante analogice!
din cate am auzit(nu stiu dk e folclor sau nu) cele analogice ar fi cam pus somnii pe fuga cu semnalele transmise in apa!
alegerea iti apartine!
vezi ca gasesti si filmulete pe youtube cu functionarea modelelor mentionate!
Sa auzim numai de bine!

bradutzu

din nou iti atrag atentia ca sonarul nu te fereste de eventuale accidente nautice!
si incearca sa citesti un pic despre tehnologia incorporata si mai inportant de atat este de fapt interpretarea informatiei data de sonar ! dupa ce iti faci "o cultura tehnica" poti lua o decizie clara asupra ce sonar ti-ar trebui pentru ca noi doar iti putem da niste informatii si pareri dar nu putem alege pentru tine!
eu personal strang bani pentru un 5x HDI! daca as avea mai multi as alege si GPS-ul pentru a marca locurile nadite ca nu odata am pierdut cate 30 min si am borfait apa pana am reusit sa imi aduc aminte cate era locul nadit(asta in delta cand merge prost si sunt nevoit sa nadesc 4-5 locuri pana dau de el)
Sa auzim numai de bine!
Sa auzim numai de bine!

Gabytzu

multumesc frumos ,

Mai astept si mai strang ceva bani si  iau ceva de calitate care sa ma tina.

kimi

Aici sunt niste informatii elementare despre sonare . Mie mi s-a parut un articol OK .

Intersect

Cred ca asta este sonarul pe care mi l-as dori...Este printre ultimele aparute in materie pretul este exorbitant dar acopera tot ce mi-as putea dori de la un sonar.Cred ca odata....Daca se aliniaza planetele cum trebuie...
Humminbird
Humminbird® 1199ci HD SI Combo
Reveals a full 240 ft. on either side of the boat
Down Imaging shows underwater structure and fish beneath the boat
Crystal-clear 10.4" HD screen with 600x800 resolution
1,500-ft. depth capability
Internal-precision GPS
8,000-watts peak-to-peak/1,000 watt RMS
SwitchFire Sonar technology
The incredible sonar capabilities of the Humminbird 1199ci HD SI Combo reveal a full 240 ft. on either side of the boat. Add to that Down Imaging for seeing the detail of underwater structure and fish and you have a powerful weapon to add to your fish-catching arsenal. All is shown on a large, crystal-clear 10.4" HD screen with 600x800 resolution. 1,500-ft.-depth capability ensures you have the depth range you need. Internal-precision GPS so you know exactly where you are at all times. 8,000-watts peak-to-peak, ensuring lightning-fast readouts. SwitchFire™ Sonar technology shows amazing details. LakeMaster® Navionics® Gold, C-MAP, RADAR, AutoPilot™, 360 Imaging™ and i-Pilot® Link compatible.
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

de acord cu tine dar sonarul asta costa mai mult de cat barca mea cu tot cu motor
Sa auzim numai de bine!

ionitzady

ma uit la voi si parca ma uit la emisiunile de la pro motor cu masini de 30-90 mii si noi avem de 2-3 mii ( asa au ajuns acum ) , deci as vrea sa stiu ce trebuie sa aiba un sonar minim minim ( cel mai ieftin) sa nu fie bibilou pe barca

kimi

Citat din: ionitzady din Martie 08, 2014, 12:41:02 PM
ma uit la voi si parca ma uit la emisiunile de la pro motor cu masini de 30-90 mii si noi avem de 2-3 mii ( asa au ajuns acum ) , deci as vrea sa stiu ce trebuie sa aiba un sonar minim minim ( cel mai ieftin) sa nu fie bibilou pe barca
+1
Mie imi place asta .

Intersect

Citat din: bradutzu din Martie 08, 2014, 12:05:35 PM
de acord cu tine dar sonarul asta costa mai mult de cat barca mea cu tot cu motor
Ce vrei Cristi tre sa visam si noi nu?Sti doar ca nu fac rabat la calitate nu.... ;D

Citat din: ionitzady din Martie 08, 2014, 12:41:02 PM

Ady eu acum am un Garmin fishfinder pe barca sunt multumit de el,Crezi ca ma duc eu sa sondez la mm sau sa caut in draci locurile nus care de pescuit,nu prea,mergem pe Dunare de relaxare....
Ca as vrea urmatoarea generatie normal ca as vrea....
Am un prieten bulgar a muncit 2 ani pe un yacht folosit exclusiv pentru pescuit si scufundari,in plus pe coverta se odihnea un elicopter folosit de catre un prieten al proprietarului pentru `pescuit`
Adica nebunul in elicopter in costum de neopren inarmat cu sulita pneumatica,sondau apa pana gaseau specimenul placut pe ochiul lui de mascul alfa,tusti in apa si gata pestele....
Ei investesc in tehnica de ultima generatie,putem si noi sa sti daca ne chinuim un pic tre sa vrem numai...
Pozele cu capturi sunt fenomenale....Ce de pesti ce dimensiuni,ce distractie (bulgarul 2 ani lipsa de bani  ;D greu sa desprins de a fugit de acolo,prea tare ii placea viata la bord )

ionitzady

am inteles George , ochii vad inima cere ....     

Intersect

Peste tot numai placere.....Ne-am dus departe tare  ;D...Ce oameni...