Barca Aluminiu

Creat de valer, August 19, 2014, 10:37:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

valer

Am construit aceasta barca din aluminiu. ce parere aveti? 

https://www.youtube.com/watch?v=efDhRiG7Hqo

MBG

Felicitari pt realizare.
Sa te bucuri de ea si de iesirile cu ea.
Ar fi intersant sa verdem si cum se comporta pe apa.
Ce motor vrei sa pui pe ea?
In ceea ce priveste formele si asa mai departe nu ma pronunt,sunt colegi de forum mult mai in masura sa o faca.
LIfe is to short to stay on the dock!

valer

cu 6 cai gliseaza se poate pune motor maxim 20 cai      barca este de vinzare detalii la tlf 0749573498

ionpescarul

Citat din: valer din August 19, 2014, 10:37:30 AM
Am construit aceasta barca din aluminiu. ce parere aveti? 

https://www.youtube.com/watch?v=efDhRiG7Hqo

Na belea,uite ca se poate si aspect si pret: 4m lungime ,tabla de 1,6 mm ,pret 1000 eur. Cu ajutorul domnului voi fi clientul dvs. (Informatile suplimentare le-am optinut de la proprietar)

byteworks

Nu va suparati pe mine, eu nu m-as da cu asa ceva, dar ii recunosc o posibila valoare utilitara.

Copastia aia e bai mare, arma de atac la un pic peste 5 km/h.

valer

prietene   nu sti ce vorbesti

byteworks

A sti cand nu stii.

Desigur, nu stiu, aici trebuiau numai aplauze si comenzi de barci care sa infunde linia de productie.

Vali

Citat din: valer din August 23, 2014, 09:45:51 AM
prietene   nu sti ce vorbesti

Salut si bun venit pe forum.
Concluzia logica a citatului de mai sus este ca tu esti cel care stii ce vorbesti.
In acest caz, te rugam sa ne dai si noua cateva informatii suplimentare despre barca, si anume:

- clasa de navigatie a barcii (cred ca e vorba de clasa D)
- cum sta barca la stabilitate, implicit la stabilitatea in stare inundata, conform standardului ISO aplicabil
- care e rezerva de flotabilitate, la fel calculata conform ISO. Din ce se vede in poze, pare ca doar chesonul prova e complet etans.

Daca ne furnizezi aceste informatii, sustinute cu argumentele tehnice, ai din partea noastra un cec in alb de incredere. In acelasi timp, nu strica sa acorzi atentie si eventualelor observatii, precum cea a colegului byteworks, la care subscriu. As avea si eu niste observatii, dar nu-mi permit sa le expun in public.

Personal apreciez orice creatie noua destinata apelor, fiindca stiu cata munca intra la o barca, indiferent de materialul folosit. Lucrarea arata bine, dar cred ca mai este loc de imbunatatiri. Nu stim de unde esti si ce experienta ai pe ape, dar daca doresti sa imbunatatesti conceptul, ar fi util cred sa obtii si ceva pareri de la barcagii cu experienta.
Barca ta a suscitat un anumit interes in cercurile de barcagii pe care-i cunosc, insa concluzia a fost ca mai e de lucru, dar opinia a fost in general favorabila.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ionpescarul

Bre  eu nu sunt un pretentios ,pentru mine orice barca cu greutate sub 65 de  kg prezinta interes , omul spune ca barca asta are sub 60kg , pe mine ma intereseaza o barca foarte, foarte usoara ,fara intretinere,ideal din aluminiu  ,la care sa pun un motor mic ,sa gliseze ,viteza maxima 35 ,maxim 40 km. Stiu ca pe forum sunt artisti in constructia barcilor.Apreciez mult barca lui Fritz ,se apropia de necesitatile mele in delta ,dar o barcuta ca asta din aluminiu ma aranjeaza mai mult.De ce sa ne deranjeze ca omul va face sau nu va face productie ,eu admir  toti constructori de barci ,indiferent ce material folosesc, ca le vand sau le tin de colectie .Asta iarna m-am pus in situatia de a construi o barca din aluminiu ,a fost si un topic ,ne-am sfatuit cu toti ,concluzia mea personala : lucru dracu sa faci o barca din aluminiu , eu un novice ,apreciez munca si rezultatul omului,punetiva  doar in postura sa construiti ceva asemanator si va apuca durerea de cap.Aseara am vorbit cu omul la telefon aproape o ora ,apoi am postat ,culmea e ca omul a urmarit topicul din iarna ,despre constructia unei barci din aluminiu ,nu sa implicat in discuti ,dar a construit una.Pentru mine un novice ,omul este un pionier si il apreciez la fel cum va apreciez si pe voi.Bafta la toata lumea si cat mai multe barci construite.

corsarul

De aici, de pe partea mea de "tastatura", vad o barca cum multi dintre noi, nici NU visam sa construim vreodata.....sau poate doar visam  ;D
Zice unul care deja "vede" un jon boat din AL., echipata cu un mud... ;D

valer

dimensiunile  acestei  barci    lungime 4 m   .latime 1.45 m . inaltime totala 57 cm grosime tabla duraluminiu 1.6 mm . greutate sub 60kg . cisma lunga

dany

Daca ai reusi sa faci un film cu ea pe apa echipata cu un motor de 10-15 cp ar fi fantastic.Daca ai muncit atata sa construiesti o asa barca mai fa un efort !Barca arata bine,e frumoasa ,are bordul inalt,pare a fi capabila'' sa duca mult'' ceea ce le trebuie multora dintre noi[ma refer la pescari],se poate  sa reusesti cu ea.Succes!

valer

inzona nu prea dar in septembrie voi pleca in delta sf gheorghe si voi filma

home made

bravo valere,se vede ca ai mina,inca o data bravo!

Fritz

Citat din: byteworks din August 22, 2014, 10:45:11 PM
Nu va suparati pe mine, eu nu m-as da cu asa ceva, dar ii recunosc o posibila valoare utilitara.

Copastia aia e bai mare, arma de atac la un pic peste 5 km/h.

Sunt de aceeasi parere ...Copastia prea evazata... Daca are 1.45 latime ...inseamna ca pe fund are 85 cm  :o ... Cam putin.
Ar fi multe de corectat...Unghiul bordajului la oglinda e mult prea mare . Apa tinde sa ude bordajul ...adica sa urce pe el in mers...barca se apupeaza si viteza scade ...Suprafata udata trebuie micsorata.
Gurnele trebuie sa fie cu ungliuri mici ...pana in 90 de grade ...sa intrerupa curgerea apei ...urcarea ei pe bordaj.  Uite in imaginea atasata in stanga jos ..cu galben , cum ar fi trebuit sa arate gurna si un redan longitudinal ..la oglinda.
Acum ai bordajul la 40 grade fata de verticala ...si unghi de stelare 10 grade.  Intre bordaj si fund ...probabil 140 de grade...  :o

Ca si constructie metalica ...cu tabla striata ...arata bine.  E frumoasa...  ;)
Sambata am fost pe Dunare si ne-a prins o furtuna ,,trasnet"... A cazut fulgerul intr-o salcie exact cand ajungeam la mal...
  Sunt fericit ca NU am barca din metal ... :)  ::)