INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

napo

Eu am primit MMSI, ATIS si indicativ pentru statia Unidem Oceanus care nu are DSC( intradevar sunt unele mai noi cere au DSC)  dar eu folosesc alta cu DSC. Nu cred ca tin cont de asta.
Modelul asta nu este in lista.

deltasub

Nu stiu cum e acum, oricum pentru o informare, redau o lista cu alte statii admise si respinse de catre cei care au cerut inregistrarea in Italia, si doua link-uri:
Ho contatto i belgi i quali mi hanno informato che il possesso di un certificato di conformità alla direttiva R&TTE 99/05/CE non è condizione sufficiente per l'accettazione dell'apparecchio, perché per essere conformi alla direttiva R&TTE i produttori devono, come stabilito dall'articolo 6.4 della stessa direttiva R&TTE, inviare una notifica ai ministeri dei paesi nei quali andranno ad esportare il prodotto. Se il produttore non ha inviato la notifica in belgio per un dato prodotto, questi per loro risulta sconosciuto e non è quindi conforme.
Ecco un po' di riferimenti:

http://ibpt.be/fr/consommateurs/radio/eq...r-internet

http://ibpt.be/fr/operateurs/radio/equip...ions-radio
Modello :Polmar Navi -011F Portatile, e Conforme
Modello :SIMRAD RS 25 E , Fisso e Conforme
Modello :SIMRAD 8100 Fisso non conforme
Portatile ICOM M7 OK
Fisso ICOM M59 Euro OK
Fisso Radio Ocean (Furuno) RO4800 OK

Fisso ICOM M25 NO
ICOM ic m45euro. OK
VHF Raymarine Ray54E accettato
Shipmate 8300 RS
portatile icom ic m3euro accettato
VHF fisso ICOM IC-M401 EURO accettato
Standard Horizon GX 2200 SI
Simrad RS 35 SI
RO 6700 NO
VHF SHIPMATE RS 8000 accettato
Radio Ocean (furuno) RO2500 NON è stato accettato
NAVICOM RT 160 è accettata
cobra MRF 75 EU FISSO ACCETTATO
Portatile Standard Horizon HX290E accettato

KO - NON ACCETTATI

**** FISSI
- APELCO VXL 5100
- Icom IC-M506
- ICOM M25
- Radio Ocean (furuno) RO2500
- RAY JEFFERSON M 5000
- SIMRAD 8100
- STE s.r.l. - AK 80 M

**** PORTATILI
- Baofeng UV5R
- Geonav Pocket 4300
- MIDLAND ATLANTIC-1
- Midland Pacific
- Polmar Navy 08 
- Polmar Navy 012
- Yaesu VX 6R

momaul

Salut. Am trimis si eu actele in Belgia la adresa pleziervaart.oostende@mobilit.fgov. de joi saptamana trecuta.Nu am primit inca nici un raspuns,am gresit undeva sau asa dureaza mai mult?

mariusm piesenoi111

Stai liniștit!Mai ai de așteptat încă o săptămână poate doua....Ai primit confirmarea de primire a documentelor?

momaul

Salut.Tocmai ca nu am primit nici un semn ca ar fi receptionat documentele.Din cauza asta m-am gandit sa nu fi gresit undeva.

ghrt

Eu am intrebat, in emailul cu care le-am trimis, daca documentele sunt corecte si complete. Am primit raspuns a doua zi ca da si ca imediat după confirmarea platii bancare imi va fi expediata scrisoarea de pavilion.
Ca sa nu stai cu griji, intreaba-i daca actele trimise sunt in regula si daca au primit banii.

Editare ulterioară:
Le-am trimis pe 4 martie prin email, le-am primit pe 15 martie prin poştă, fiind emise pe 9 martie şi expediate pe 12 martie. Banii s-au virat pe 5 martie de la mine.

Acum urmează să obţin licenţa radio. Am o staţie Cobra mr55 fixă, pe care vreau să pun un MMSI valabil, şi câteva staţii Cobra mobile pe care nu mă interesează MMSI-ul (nici nu cred că au posibilitatea). Am câteva întrebări:
1. Are rost să declar şi staţiile mobile? (înţeleg din cele de mai sus că se declară)
2. Scrisoarea de pavilion este în franceză. Ca să folosesc barca la noi şi să merg în BG / TR / GR, trebuie să o traduc în RO/EN?
3. Vreau să cumpăr litere şi cifre de vinil ca să inscripţionez numărul de înregistrare. E vreo sursă în RO?

deltasub

1. Declara, oricum nu te costa nimic.
2. Nu cred ca e nevoie
3. Numarul de inregistrare nu e obligatoriu

momaul

Salut.O mare surpriza am avut astazi cand am ajuns acasa,in cutia postala ma asteptau actele din Belgia.Nu ma asteptam sa se miste asa de repede mai ales ca nu am primit nici un mail de la ei ca au primit actele mele.Ma gandeam cum sa-i intreb daca au primit actele de la mine.

mariusm piesenoi111

Felicitări!Baga mare de acum pe ape!

momaul

Salut.Si acum sant inca cu gura cascata,cum naiba s-au miscat aia asa de repede.Eu asteptam un mail cum ca au primit actele etc cand colo ei au trimis actele.Acum am o mare rugaminte,cam cum ar trebui sa pictez pe barca o poza ar fi edificatoare.

ghrt

Întrebare pentru cei cu bărci sub pavilion străin, dar echipaj neaoş: este nevoie de declarat şi de obţinut vreo hârtie de la căpitănie sau poliţia de frontieră? Am citit un post al Pelicanului că el face în fiecare primăvară un drum la poliţia de frontieră.
În cazul meu nu există un echipaj fix, prietenii sunt bineveniţi la bord în limita confortului reciproc.

mariusm piesenoi111

Chiar și asa (ca sa îl citez pe Firicel) trebuie permis de la PF pt fiecare prieten în parte. ....e doar o formalitate

ghrt

În ce constau formalităţile? Nu mă prea omor cu din astea dar barem să ştiu ce ar trebui făcut.

mariusm piesenoi111

Te trec într-un registru și îți fac o copie după CI(asta pt prieteni)
Pt Titular și barca trebuie mai multe hhârtoage. ....permise (navigație,pescuit)
CI și actele bărcii. ...
Si toate astea la fiecare PF arondate zonei. ...
De ex de la Zimnicea la Giurgiu sunt 3 sau 4 :)
La unii merge prin fax trimise hârtiile.
De obicei sunt foarte cumsecade băieții de la PF.

pelicanul

Citat din: ghrt din Martie 15, 2016, 10:35:38 PM
Întrebare pentru cei cu bărci sub pavilion străin, dar echipaj neaoş: este nevoie de declarat şi de obţinut vreo hârtie de la căpitănie sau poliţia de frontieră? Am citit un post al Pelicanului că el face în fiecare primăvară un drum la poliţia de frontieră.
În cazul meu nu există un echipaj fix, prietenii sunt bineveniţi la bord în limita confortului reciproc.
Da, avizul se obtine anual dar, din cite stiu, trebuie obtinut pentru toate barcile, indiferent de pavilion.  In rest, daca nu parasesti sectorul nu trebuie sa declari persoanele la fiecare iesire. Cel putin asa e la Eforie. Am mai scris despre asta aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,345.msg11388.html#msg11388