INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bogdanalex

Citat din: deltasub din Iulie 08, 2019, 06:13:15 PM
https://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance/principales_modifications#Enregistrement%20simplifi%C3%A9

După 1 septembrie se trece la noua lege. Cei care sunt înregistrați rămân valabili pana la expirarea termenului

Din cate inteleg s-a cam terminat cu inmatricularea in belgia.
Am dreptate?

stefand600

Ai inteles bine. Dar dupa spusele colegilor de forum, se limpezesc apele si in RO, si nu mai costa cat o garsonierea confort 3 inmatricularea la noi.
Stefan D

gabriel.c

Salut,eu sunt in plin proces de înmatriculare la noi și nu e chiar așa de scump .In jur de 1300 RON la 90 cp. (Diferă costul in funcție de capacitatea motorului)Birocrația e mare dar cu calm rezolvi .

Vali

Exista in continuare posibilitatea de inregistrare pe "lettre de pavillon" in Belgia. Sunt oameni care si-au creat asociatii prin care au posibilitatea sa inregistreze in continuare barci romanesti pe Belgia.
@bogdanalex: cand poti, suna-ma si povestim.

Cat despre inmatricularea in Ro, nu uitati aspectul cel mai important: cum faceti sa nu fiti incadrati la impozit la "nave de agrement" si sa ajungeti sa platiti cat pentru un pachebot...
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gabriel.c

Despre impozit :mie la primărie mi-au stabilit 210 RON pe an.

Vali

Esti un norocos. Cunosc povesti de cosmar cu incadrarea la impozit, mai ales la noi in Galati. Sunt si pe forum patanii ale colegilor, din mai multe zone din tara.
Pana la urma depinde de noroc sau de "interventii", cu toate ca nu e deloc normal sa te bazezi pe noroc sau interventii acolo unde legea (codul fiscal) ar trebui sa fie corect aplicata.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefand600

Se pare ca "lettre de pavillon non-commercial" a fost inlocuita de "lettre d'enregistrement" care este tot acelasi "diable" dar cu alt nume. Tot cu valabilitate pe 5 ani si se poate libera si persoanelor non rezidente in BE. Pretul este 150 euro iar daca se cere reinoirea cu 6 luni inainte de expirarea celei vechi, este gratis pe inca 5 ani. Mai mult, toti cei carora le expira lettre de pavillon vor fi instiintati printr-un email de acest lucru. Asa ca noi cei cu barcile inregistrate in BE, stam linistiti, la expirarea celor existente putem opta pentru lettre d'enregistrement. Ma miram eu ca ministerul lor sa dea cu sutul la bani. In EU sunt foarte multe barci cu scrisori de pavilion belgiene.
https://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance_0/navire/lettre_denregistrement
Stefan D

bogdanalex

din cate am citit nu mai scrie nimic despre barci facute in regie proprie.
scrie insa ca este nevoie de un certificat de conformitate complet ISO.

gabriel.c

Dacă încă stau lucrurile așa ,nu prea se merita înmatriculare in Ro.Si uite așa statul nostru (condus de eminente cenușii )mai pierde ceva venituri. Apoi n-avem bani la buget.
Oricum birocrația la căpitaniile din țara e la cote maxime,dacă nu ai răbdare sau proptele ....te lași păgubaș. Așa ca faceti cât mai multe belgience.

scm_ro

Ok sa zicem ca inmatriculam barca in Belgia. Ce facem cand vrem sa o vindem si viitorul proprietar ne cere fiscal?

Intersect

Citat din: scm_ro din Septembrie 03, 2019, 08:23:12 PM
Ok sa zicem ca inmatriculam barca in Belgia. Ce facem cand vrem sa o vindem si viitorul proprietar ne cere fiscal?
Nu are nici o legătură, declarația fiscală cu înmatricularea ambarcatiunii.
Când o cumperi o înregistrez la fisc apoi o inmatriculezi unde vrei tu. Când te hotărăști că să o vinzi mergi la fisc o radiezi si iti da declarația fiscală că nu ai datorii apoi o vinzi liniștit.
Born to fish,forced to work!!!

scm_ro

Ai dreptate. Ma gandeam ca multi nu o mai declara nici la fisc sa scape si de impozit.

stefand600

La vanzare, puteti prezenta actul de cumparare cu care dumneavostra ati cumparat barca. Conform legii nu mai esti obligat sa declari la fisc daca nu inmatriculezi in RO. Barca am cumparat-o separat, iar motorul separat. Eu personal am bagat barca fara motor la fisc ca si barca de pescuit fara motor, 21 ron/anual. In cazul in care doresc inmatriculare in RO, se poate schimba incadrarea in barca cu motor printr-o simpla declaratie ca i-ati montat un motor.
Stefan D

Vali

Asa cum spune si colegul stefand600, conform art. 468, alin. 1 si 2 din Legea 227 / 2015 privind Codul Fiscal, barca se inscrie la fisc si datoreaza impozit doar pe perioada cat este / a fost inmatriculata sau inregistrata in Romania.

Prin urmare, nu are cum sa pretinda nimeni fiscal pentru o barca neluata in nici un fel in evidentele autoritatilor romanesti, in cazul de fata ANR. Nu inmatriculez in Ro, nu inscriu nici la fisc, conform articolului de mai sus, si cu asta basta.

Din pacate insa, in virtutea vechilor mentalitati, inca se comit abuzuri de catre fisc sau politia navala. Solutia e sa-i combatem cu legea in mana, fiindca oricum nu vedem absolut nimic in schimbul banilor pe care ar trebui sa-i platim ca impozit.

pelicanul

Citat din: scm_ro din Septembrie 03, 2019, 08:23:12 PM

Nu este necesar nici un fel de fiscal (presupun că te referi la certificatul fiscal). Barca fiind înmatriculată în Belgia, la o eventuală vînzare și înmatriculare în România se cere radierea din Belgia și atît.

Nu ai nici o treabă cu fiscul dacă barca este înmatriculată în altă țară.

LE Am răspuns in același timp cu Vali, cam același lucru.  :)